שגיאה

COM_KUNENA_ERROR_TOKEN

שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
המלצות ספקים
  • עמוד:
  • 1
  • 2

הנושא כיריים חשמליות

כיריים חשמליות 16 שנים 8 חודשים ago #1367

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
אנחנו מתלבטים מאוד איזה כיריים להתקין במטבח.
החלופות
גז
כיריים חשמליות
כיריים אינדוקציה

בבדיקה ראשונית עולה שיש הבדל עצום במחיר בין כיריים חשמליות לכיריים אינדוקציה (אינדוקציה מתחילה ב-5000 שקל, לעומת כיריים חשמליות טובות שעולות בסביבות 2000-3000). בנוסף, צריך להתאים את כל הסירים והמחבתות לאינדוקציה.

מישהו מכיר את הנושא ? המלצות ?
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:כיריים חשמליות 16 שנים 8 חודשים ago #1371

• אייל
  • אייל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • ק. רכישה מתחם 60
כיריים מסוג אינדוקציה לא הייתי מתקרב. יש צורך ברכישה מחודשת של כל הסירים מחבתות וכו'. זה עובד על שדה מגנטי.

כיריים חשמליות מאוד יפות, נוחות לניקוי, לא הרבה יותר יקרות מגז, חוסכות את הצורך בגז בבית, אך מנגד יש צורך בחיבור תלת פאזי לכיריים (הוצאה חד פעמית), סירים ומחבתות עם תחתית עבה. ואגב, העלויות של התפעול לא זולות כל כך. מנסיו ןבעונת החורף שהמזגן עובד, דוד חשמל, מקרר ועוד כמה דברים שלא שמים אליהם לב, לעיתים כאשר מדליקים את הכיריים החשמל יקפוץ (אפילו שיש לך 3*25).

חסרון נוסף הוא ש-אין אש.... צריך להתרגש לבישול עם הכיריים האלה. לי היה ובתור בשלן היה לי מאוד קשה.

לסיכום, היה לי חשמל וגז - והמכריע זה גז. אל אך הניקוי הקשה שלהם (יחסית)

תגובה:כיריים חשמליות 16 שנים 8 חודשים ago #1374

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
תודה אייל.
הכנו כבר בדירה תשתית תלת פאזי במטבח, אולם אנחנו בכל זאת נוטים להתקין גז, בעיקר בגלל חשש מכוויות של הילדים מהכיריים החשמליות, שהופכות חלק מהשיש.
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:כיריים חשמליות 16 שנים 8 חודשים ago #1379

• Chen
  • Chen's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
אייל סיכם את הנושא היטוב - לגבי האינדוקציה גם אני חושב שמדובר בהוצאה כבדה ודיי מיותרת מהגם שיש לזרוק לפח את כל כלי הבישול הקיימים , בנוגע לחיבור הכיירים לחשמל - במידה ויעשו עבודה טובה בשבירו (כך גם אני מקווה) והכיריים יעבדו על מעגל נפרד לא אמורה להיות לך בעיה, לגבי נושא הילדים והחום אכן יש סיכון בנושא אבל גם פה כסף יעשה את העבודה ,מבערי הלגון מתחממים מהר יותר ומתקררים מהר יותר , אך כמובן עולים יותר ........ בכל מקרה מצצב לינק למאמר קצר בנושא - מקווה שעזרתי..... www.wisebuy.co.il/ArticlePage.aspx?AID=96&PcatID=455

חן

תגובה:כיריים חשמליות 16 שנים 8 חודשים ago #1380

• אייל
  • אייל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • ק. רכישה מתחם 60
נושא הכוויות דווקא צריך לבוא לזכות הכיריים החשמליות, מכייון שבכיריים אלה לרוב יש חיווי שהמשטח חם/חם מאוד/לוהט. לעמומת כיריים גז שאין שום חיווי

לגבי החשמל גם המתקין המקצועי והמוכשר ביותר שיהיה, בחורף יתכנו בעיות של "זמינות חשמל"

תגובה:כיריים חשמליות 16 שנים 8 חודשים ago #1381

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
בקיצור - להתחיל תחקיר רציני לפני החלטת הקניה...
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:כיריים חשמליות 16 שנים 8 חודשים ago #1382

• Chen
  • Chen's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
טוב אנחנו לא מדברים על מה שבידי שמיים....:) כשאין חשמל אי אפשר לבשל על כיירים חשמליות ,כמו שאי אפשר לחמם את הבית (עם שמנו את מבטחנו רק במזגן ) ואי אפשר לשוחח בלטפון קווי ( אם התפנקנו רק במכשירים אל חוטיים ), אבל במידה והחשמלאי הרכיב את הכייריים החשמליות על מעגל נפרד משאר זוללי החשמל כמו שהוא צריך להתקין ,אין מצב בו יפול החשמל במעגל של 25 אמפר....... רק בגלל שהעמדנו סיר מרק.... (הבעיה היא שלא תמיד אנחנו מקבלים את מה שאנחנו דורשים מבעלי המקצוע - לפעמים הם פשוט עושים קיצורי דרך..... )

תגובה:כיריים חשמליות 16 שנים 8 חודשים ago #1384

• אייל
  • אייל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • ק. רכישה מתחם 60
שהתכוונתי זמינות חשמל, הכוונה שגם אם יתקינו את הכיריים כמו שצריך (ואגב זה חייב להיות מעגל נפרד וזה מחובר לשלושת הפאזות), אם תעשה חשבון, לעיתים יהיה מצב (בעיקר בחורף) שאתה גומר את מאזן האנרגיה שלך מפאזה אחת, וזה משפיע על הכיריים שמחוברות לשלושת הפאזות.

מנסיון לי היו בעיות שהחשמל קפץ לי, הזמנתי את החשמלאי וראינו שנעשתה העבודה בצורה האופטימלית ביותר. מה לעשות 25A לפאזה לא תמיד מספיק.

תגובה:כיריים חשמליות 16 שנים 8 חודשים ago #1388

• Chen
  • Chen's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
אייל שכנעת אותי ........ לא נתקלתי בתופעה הזאת אבל כנראה שזה יכול לקרות......

תגובה: כיריים חשמליות 15 שנים 2 חודשים ago #13301

• דירה
  • דירה's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
גם אנחנו שוקלים לקנות כריים חשמליות. רציתי לשאול האם החלטתם לקנות כריים חשמליות ואם כן, של איזו חברה.והאם יש חשיבות של כריים עם התקנה של חד-פזי(מאגל נפרד) או תלת-פזי....

תודה רבה

תגובה: כיריים חשמליות 15 שנים 2 חודשים ago #13304

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
כמו שכתוב, מדובר בעולם ומלואו.

כאשר מדובר בכיריים חשמליות/אינדוקציה, חובה להשתמש בתלת פאזי. אחרת התוצאה פחות טובה (אי אפשר להפעיל את כל ה"להבות" בעוצמה מלאה ביחד במקרה הטוב) וגם מייקר את הקניה כי יש פחות דגמים של כיריים שעובדות בחד פאזי.

באופן אישי לא הייתי שולל אינדוקציה, מכיוון שיש לה הרבה יתרונות על הכיריים החשמליות. מה שנכון, שההוצאה גדולה יותר. יש צורך להחליף את הסירים והמחבתות לכאלה עם תחתית מתמגנטת. מחיר הכי זול של אינדוקציה (סאוטר לדוגמא) עולה כ-2500 ש"ח, בוש וסימנס עולים באזור ה4000-5000 ש"ח.

חשוב לזכור כמה פרמטרים חשובים:
1. גז זול משמעותית מחשמל/אינדוקציה
2. כיריים גז קשה יותר לנקות
3. אסטטית כיריים גז פחות נעימות לעין
4. יש שטוענים שפיזור החום בכיריים חשמליות טוב יותר מה שתורם בהכנת האוכל. זה עניין של טעם וניסיון.

תגובה: כיריים חשמליות 15 שנים 2 חודשים ago #13305

• דירה
  • דירה's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
תודה רבה אל ההסבר (את הטאוריה כבר למדנו :-)
ובכל זאת שאלה: הבנתי שאם הכנה של חשמל היא במאגל נפרד והשקע חד פזי, אבל 20-25 אמפר לא צריכה להיות בעייה...
האם יש לך נסיון בחד-פזי?
  • עמוד:
  • 1
  • 2