מכיוון שאני התחלתי את כל הדיון הזה אני מרגיש צורך להתערב ולספר לכולם את מה שאני למדתי בשבועיים האחרונים לגביי עולם המיזוג:
1. כל מתקין שתדברו איתו יישבח חברה מסויימת (ראה ערך- טורנדו, אלקטרה, תדיראן) וינמיך את האחרות למרות שהוא מורשה להתקין גם את האחרות. כל זאת מכיוון שיש לו אינטרס עם אותה חברה ספציפית.
שימו לב- הוא אכן מורשה לכולם אבל החברה אותה הוא משבח הוא כנראה בעל אינטרס יותר מהאחרות. מסקנה- לא להאמין לכל מה שהוא אומר לכם.
מכיוון שהבנתי את סעיף 1 נכנסתי ללופ אינסופי כי לא ידעתי למי להאמין, מי הוא איש המיזוג שבאמת אומר לי את האמת.
ואז נזכרתי שאני בעצם מכיר את אחד הקבלנים הגדולים בארץ ופניתי אליו לעזרה, לקבל ייעוץ אמיתי וללא אינטרס.
והנה מה שלמדתי בחינם ואני מספר לכם (ככה סתם, עליי):
2. בשאלה מה עדיף מזגן רגיל או אינוורטר- המנצח בגדול הוא אינוורטר. למה? חשמל והרבה חשמל.
בתקופה שלנו שחשמל עולה הרבה וממשיך לעלות אינוורטר חוסך משמעותית לעומת מזגן רגיל (מה שנקרא ON/OFF).
אמנם ההשקעה הראשונה גבוהה יותר אבל היא מתאזנת במהרה. למעשה יש כמה משתנים כמו הרכב הבית וסוג המזגן שנקנה לבית שמשנים את נקודת האיזון אבל לרוב היא תגיע אחריי שנה לשלוש שנים. בנוסף מזגן מסוג אינוורטר נחשב אמין עם בלאי נמוך ושקט יותר (רמת השקט נקבעת אגב באיכות ההתקנה והתכנון שנעשתה ע"י המתקין).
אוקיי, אז הבנו שצריך לקחת אינוורטר, מה עם הדאמפרים?
3. לא לגעת בדאמפרים! דאמפרים הם אחלה כל עוד הם עובדים אבל כאשר אחד מהם מתקלקל מתחילה בעייה קשה- לא כל הטכנאים מבינים בטכנולוגיה הזאת ואם נתקלתם באחד שכן מבין הוא ייאלץ להרוס לכם קירות כדי לתקן את הבעיה. אני לא אכנס לפרטים טכניים אבל דאמפר או חלק מהשרשור שקשור לדאמפר הינו דבר מסובך ולא פשוט לתיקון.
אז ראינו שאנחנו רוצים אינוורטר אבל בלי דאמפרים. איזה אופציות יש לנו אם כך?
4א. קודם כל ניתן לעשות מיני מרכזי (מסוג אינוורטר) שיעבוד על כל הבית. חסרון- כל הבית ממוזג תמיד. לכן יש את אופציה ב
4ב. מיני מרכזי רק לחלקים המרכזיים כלומר סלון, מטבח, פינת אוכל
ואילו לכל חדר שינה מזגן עילי (אינוורטר כמובן). גם פה יש אופציות לבחירה:
4ב1. לכל מזגן עילי ישנו מעבה שמותאם לו. חסרון- לא כל דירה יכולה להחזיק מספר של יחידות מעבה. ואז יש את פתרון 4ב2
4ב2. מעבה אחד לכמה מזגניים עיליים- רב מאייד. רב מאייד יכול להפעיל מזגן אחד, שתיים ואף הרבה יותר מכך.
4ב3. ניתן לקנות רב-מאייד שישלוט על כל המיזוג בבית ללא צורך במיני מרכזי.
מה החסרון של כל השיטה הזאת? עולה יותר משיטת הדאמפרים.
אבל אני מזכיר לכם "הזול הוא היקר"
מה עם יצרני המזגנים?
5. מסתבר שגם פה היפנים הם הכי טובים:
יש את DAIKIN שזה הרולס רויס של עולם המזגנים.
יש את מיצובישי שהיא בהחלט שווה יותר ממה שהמכוניות שלהם נחשבות פה.
יש את הקוראניות שהם ברמה גבוהה.
ויש את כל השאר- כלומר כל מי שמייצר בסין וגם פה ביניהם יש דירוג ברור.
בטח תשאלו ומה הדירוג בין הסיניות ...
אז פה הוא לא היה מוכן להגיד לי את דעתו וזאת מכיוון שהוא ידע שאני אקנה את אחד מהם ועדיף לא לבאס אותי.
אז זהו, זאת כל התורה שלמדתי, כולכם יודעים שאין לי אינטרס פה למי מהחברות או מהטכנולוגיות. אני לא ספאמר ולא שם לינקים חשודים. אלו הדברים AS IS.