קודם כל אני רוצה רוצה לומר שבנושא יעוץ משפטי או כל נושא אחר כל אחד צריך לעשות את מה שנראה לו לנכון. אבל אני כן יכול להמליץ, ואנשים יכולים להקשיב להמלצתי ואינם חייבים לפעול על-פיה.
לגבי טענות "דירה-2011" ,כמעט כל האנשים שאני שואל אותם למה אתם לוקחים ע"ד פרטי בחתימת חוזה עונים אותה תשובה כמוך:" אין לנו מושג מה הוא בודק אבל אנחנו יודעים שהוא בודק משהו וסומכים עליו"
אין לנו מושג מה לבדוק אבל אנחנו יודעים שצריך לבדוק משהו...
ובכן אני לא מקבל את הטיעון הזה יותר , הוא שיטחי בעיני. כמו שאני בודק לבדי את כל האספקטים האחרים של קניית דירה נראה לי הגיוני שאני יכול לבדוק גם את האספקט המשפטי שלה.
האמת היא שבקניית הדירה הראשונה שלי הייתי פראנואיד ולקחתי ע"וד. בדיעבד אני מבין שזה היה זריקת כסף לפח.א. אני לא מאמין שהוא יכל לבדוק משהו שאני לא יכלתי. ב.אני לא מאמין שהיה צורך לבדוק את כל הבדיקות שכביכול הוא בדק או לבצע איזה שינוי בחוזה.
אבל הכל בהתאם לחברה\פרויקט שבה אתה קונה. למשל נראה לי טיפשי לבדוק את מצבה הפיננסי של אפריקה ישראל\שיכון ובינוי ועדיין אנשים רבים שרוכשים שם עושים זאת.
ובו נדבר רקע על ה 1% אחוז האלו שנדפקו ונגרם להם נזק כספי עצום. מודבר פה במקרשים של פשיטת רגל (שאני מקווה שזה פחות מ 1%) שנגדם שום חוזה או ע"ד בעולם יעזור. שום סעיף בחוזה שיכניס העו"ד שלך לא ישפר את מצבך הפיננסי בצורה משמעותית . מה כבר תקבל הבטחה להחזר שכר דירה ל-X חודשים , עוד כמה אלפי שקלים פחות ממה ששילמת לעו"ד. בנושא הבדיקות מה שהעו"ד עושה אין לזה סוף והתוצאה הפרנואידית היא שאנשים כמו "המתעניין" יבטלו את העיסקה כי העו"ד שלהם לא קיבל את ההעתק של התשלום של מס הרכישה. כלומר עו"ד קפדני מידי יכול לגרום ללקוח שלו לבטל כל עיסקה, המצב אף פעם לא מושלם.
לכן אני אומר לא לחתום בעיניים עצומות,לבדוק ,להתעניין לחקור כמו כל אספקט אחר ברכישת דירה. אבל גם תבדקו מה הערך המוסף של העו"ד שלכם והאם זה שווה את זה.
בקשר למה ש CHEN אומר אני עוד לא שמעתי על היתר בנייה מקדים לחניון בלבד... ומה קורה אם לאחר התחלת הבניה ההיתר האמיתי לא מתקבל. אז הקבלן הופך את השטח לחניו ציבורי?

אבל זה מה שיפה בפורום הזה כל יום לומדים דבר חדש.