שלום לכל רוכשי שבירו,
נתקלתי בשבוע האחרון בסיפור מוזר ואני מתכוון לתבוע את שבירו על כך ורציתי לדעת אם עוד מישהו נתקל במקרה כזה מולם, אם כן אשמח אם תודיעו לי וננסה לארגן תביעה משותפת או ייצוגית כנגדם. בכל מקרה, לפני התביעה אני מתכנן לשלוח פקס ישירות לרמי שבירו עם כל הטענות ולכן אם יש עוד דיירים אני מניח שהוא יתחשב בזה יותר.
המקרה להן,
לפני חודש התקשרתי לברר את הסכום הסופי שנותר לתשלום ושילמתי אותו. לפני כשבוע התקשרו אליי ואמרו לי פתאום שאני חייב עוד 4000 ש"ח. החוב נבע מ-2 סיבות לטענתם, האחת היא שהמדד בסיס לא היה נכון בחישובים שלהם. הם טענו שזה מדד אפריל 2009, למרות שרשום בחוזה מפורשות שהמדד הוא של אוקטובר 2009 (נתנו לי פטור מהצמדה לחצי שנה).
טענה נוספת הייתה ששילמתי את התשלום הראשון באיחור של יום. אני חייב לציין שבמקרה זה, הם נתנו לי דחייה בתשלום לפנים משורת הדין בעקבות בעיות שהיו לי (ערן אישר את זה), דבר שהיה מתנה מבחינתי וחשבתי שמדובר בחברה רצינית ומתחשבת. האיחור ביום לטענתם הוא מעבר לארכה שניתנה לי.
כששמעתי את הטענות, ששתיהן לא נכונות, הרגשתי ניצול בשיטת "מצליח", הם הרי יודעים שאנשים לחוצים להיכנס לדירה ועוד כמה אלפי שקלים זה זניח לעומת מחיר הדירה אז אולי ישלמו.
עובדה, את הטענה הראשונה הפרכתי יחסית בקלות והם הודו בטעות.
לגבי הטענה השניה, יש לי הוכחות ששילמתי ב-10:30 בבוקר של היום המבוקש, לטענתם הכסף נכנס לחשבון הבנק שלהם יום אחרי ולכן אני אמור לשלם קנס בסך 1437 ש"ח. ניסיתי לברר מולם, ולא קיבלתי תשובה מספקת למה אני אשם בכך שהכסף נכנס אליהם לחשבון באיחור, הרי שילמתי בדיוק לפי ההוראות שלהם (עם פנקס שוברים) בבנק מוכר (פועלים) בשעה מוקדמת בבוקר שבו אני אמור לשלם. מה גם, שהם טוענים שהיום הם יודעים שכסף נכנס באיחור ולכן מבקשים לשלם מספר ימים לפני, אבל אז הם לא ידעו את זה כי בדיוק התחילה שיטת השוברים. הם ניסו להגיע לפשרה של 50%, אך לא הסכמתי והודעתי שאני משלם את הכסף ואפנה לבית משפט בנושא.
האם יש עוד מישהו שנתקל במקרה דומה עם שבירו?
ד"א, מי שהחליט שאני חייב לשלם את הקנס, אחרת לא אכנס לדירה הוא ערן בן-אליהו (המנהל של רוית ונטלי מהנהלת חשבונות).
אם אתם לא רוצים להיחשף בפורום אתם יכולים לשלוח למייל הפרטי שלי: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.