שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
קבלנים, פרויקטים וקבוצות רכישה - כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

הנושא בניין 3 VIEW

בניין 3 VIEW 13 שנים 5 חודשים ago #22908

• yossi
  • yossi's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
דיירי בניין 3 ב VIEW שלום,
אנו 48 דיירים בשתי הכניסות אבל רק מעטים פעילים כאן, חבל !!!
הקבלן היה אמור למסור את הדירות כבר לפני חמישה חודשים, האיחור בלתי סביר ומעולם לא קיבלנו תשובה אמיתית למה יש עיכוב (מכן שזוהי הפרה של החוזה למרות הכול).
העבודות במהלך השנתיים האחרונות לא התקדמו בקצב מתאים.
דיירים מקירת אמרו שכלל לא עובדים בבניין, הקבלן העדיף להתחיל לבנות את שלד בניין 4 כדי למכור דירות כי הוא ידע שהוא יכול לעכב אותנו בחצי שנה וכך הוא עושה.
האם הוספת נקודת חשמל ושבירת קיר מצריכים חתימה על הסכם שינוים בו הקבלן זכאי לשלושה חודשי פיגור . לא סביר בכלל ולא חוקי למרות החתימה. מבחינתי שיוכיח בבית משפט שהיה זקוק לשלושה חודשי עבודה כדי לבצע את השינויים המינורים הללו.
בשורה התחתונה לחוצים, מתוחים, מיואשים.
קנינו דירה צנועה אבל ההוצאות בחודשים האחרונים כבר מוגזמות.
לא קיבלנו מכתה מסודר שמודיע על העיכוב, אין הזמנה לפרוטוקול ראשוני, פשוט שכונה.

אשמח אם עוד דיירים יטלו חלק בדיונים כאן ויעלו רעיונות לשיפור.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: בניין 3 VIEW 13 שנים 5 חודשים ago #22937

• robi
  • robi's Avatar
שלום יוסי,

אנחנו מאוכזבים בדיוק כמוך וגם לנו לא ברור איך יותר דיירים לא מביעים תסכול.

מרגיז שהרבה קבלנים אחרים בשכונה מסרו דירות לפני הזמן ואנחנו נמצאים באיחור של יותר מחצי שנה. מרגיז אותי שאני לא מצליח לקבל תשובה כנה ואמיתית מאייל על תאריך איכלוס. כל פעם הוא אומר "רק עוד קצת" או "חודש הבא בעזרת השם". נמאס! בנוסף הקנס שהוא משלם לא מכסה את את כל העלויות שנגרמו לנו בעקבות האיחור שלו.

לא ברור לי מדוע הוא מרשה לעצמו לבנות בקצב כ"כ איטי.

תגובה: בניין 3 VIEW 13 שנים 5 חודשים ago #22943

• yossi
  • yossi's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
היי רובי,
קודם כול תגיד תודה שהא משלם לך את הקנס.
אני מכיר דיירים בפרויקט שטרם קיבלו את כספם מכול מיני סיבות "שונות ומשונות".
אני הבנתי שכול הדיירים בפרויקט ביצעו שינויים בדירה ולכן הם היו צריכים לחתום על הסכם השינוים המפלצתי, בו על כול שינוי הכי קטן בדירה עליך לחכות עוד שלושה חודשים של עיכוב מעבר לשלושת החודשים שבחוזה.
זה נתן לקבלן לגיטימציה לא למהר ולעכב את הבניין ככל שעולה על רוחו. שלא יהיו ספקות, הקבלן עושה את החישובים הכספיים שלו בהעסקת פועלים ותשלום לקבלני משנה בעוד אנחנו פשוט חסרי כול.
זה לא פשוט להיות עם שני ילדים, משכנתא, שכירות, גן ילדים ועוד ... כבר נכנסנו למינוס עצבני בחשבון וזה טרם כניסתנו לדירה.
מקווה שהדברים יתחילו לזוז במהרה, זה פשוט התעללות.
מבקש מכול הדיירים לכתוב לנו כאן את רשמם, צריך להתחיל להזיז דברים.

תגובה: בניין 3 VIEW 13 שנים 5 חודשים ago #22948

• עמית
  • עמית's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • view A-3
חברים,

יש לי בעיות מול view וחלקם נרשמו בעבר אבל בהקשר הזה
כולכם חתמתם על חוזה שמבהיר בצורה ברורה מה הם הקנסות
ומתי אתם מצפים לקבל את הדירה.
יש פער בין להתלונן על משהו שהקבלן לא עמד בו על פי חוזה חתום
לבין להתלונן על כך שהדברים לא יצאו כמו שהייתם רוצים.
מרבית הדיירים חתמו על חוזה שינויים שמעכב את קבלת התשלום
במקרה של עיכוב במסירה. כלומר, מרבית הדיירים שיתפו פעולה עם הקטנת מנוף לחצים מרכזי כלפי הקבלן למסירת הדירה בהקדם.
זה לא הגיוני כל כך לאשר לקבלן למסור יותר מאוחר לאור שינויים, לחתום על זה, ואחר כך להתלונן שהקבלן מנצל את הזמן הזה.

תגובה: בניין 3 VIEW 13 שנים 5 חודשים ago #22949

• robi
  • robi's Avatar
היי עמית,

אני לא מסכים איתך. לא ידעתי לפני חתימה על חוזה רכישה שעבור כל שינוי קטן אצטרך לחכות 3 חודשים! אם ידעתי הייתי מנסה לפחות להתמקח על נקודה זו. לאחר רכישה, הקבלן יכול לעשות מה שהוא רוצה. אם אני לא עיכוב של 3 חודשים, שאני לא אבצע שינויים. פה אין לי מילה ואני יכול להתלונן עד מחר ושום דבר לא יעזור.

תגובה: בניין 3 VIEW 13 שנים 5 חודשים ago #22961

• yossi
  • yossi's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
עמית שלום,
אני מסכים עם חלק מדבריך אבל בוא אבהיר את הנושא :
אנחנו רכשנו את הדירה על "הנייר", הובטח לנו בעל פה כמובן שהדירה תהיה מוכנה בזמן. לאחר כשנה בערך חתמנו על חוזה השינויים כי רצינו לבצע שינויים באמת מינוריים. אולצנו לחתום על חוזה השינויים הנ"ל והרגשנו ספקנות רבה כי הפרויקט התקדם בקצב איטי.
משפטית הכול תקין אבל מסריח, אני מרגיש שהקבלן משך אותנו סתם.
הבעיה היא שכול פעם ששאלנו מה קורה ? מה התקדם ? למה דברים לא זזים וכו' .. קיבלנו תשובות מהוססות ולא אמיתיות, תמיד התחמקו ללא סיבה.
קיים תקדים משפטי שקבלן שעיכב בנייה ללא סיבה מוצדקת לא רק ששילם פיצויים לדיירים אלא גם שילם את שלושת חודשי העיכוב שמצוינים בחוזה.
חבל שמעולם לא קיבלנו תשובה אמיתית לאי העמידה בלו"ז.
אני מכיר רוכשים שגרים בפ"ת, תל מונד ורעננה שצריכים להסיע יום יום את ילדיהם למוסדות חינוך בשכונה מכיוון שמועד המסירה היה צריך להיות בקיץ, לא בחורף.
אני חושב שהגיע הזמן לקבל את הדירות, לא יתכן שאעלה לבניין ואראה שני פועלים על 48 דירות בעוד בפרויקטים אחרים עובדים מסביב לשעון.

שתהיה שבת שלום