שגיאה

COM_KUNENA_ERROR_TOKEN

שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
קבלנים, פרויקטים וקבוצות רכישה - כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

הנושא כתבה מכלכליסט

כתבה מכלכליסט 14 שנים 4 חודשים ago #17861

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • פרץ לוזון- אהוד מנור 16
המחירים בכפ"ס הירוקה שומרים על יציבות-

www.calcalist.co.il/real_estate/articles...40,L-3554952,00.html
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: כתבה מכלכליסט 14 שנים 4 חודשים ago #17863

• יריב
  • יריב's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • הזמר העברי
שאלה רצינית למי שכבר קנה וגר בשכונה
את מי זה מעניין אם המחירים עולים או יורדים?
אם אני לא מתכוון למכור או לקנות דירה בשכונה
מה זה משנה מה מצב השוק?!

כשיגיע הזמן למכור אז יהיה רלוונטי לבדוק :dry:

תקנו אותי אם אני טועה
או שאיני מבין את כוונת המשורר בפרסום הידיעה :(
שימרו על רוכבי האופניים

תגובה: כתבה מכלכליסט 14 שנים 4 חודשים ago #17864

דוגמא קיצונית למה זה חשוב להיות עם היד על הדופק - המפולת בשוק הדיור בארה"ב גרמה לכך שלהרבה אנשים הייתה משכנתא גבוהה מערך הבית לאחר הנפילה במחירים. במצב כזה כדאי לתת את הבית לבנק ולהפסיק לשלם את המשכנתא. לא מאמין שיש מצב כזה בארץ כי הבנקים לא נכנסו לעסקאות מסוכנות כאלה, אבל בכל מקרה כדאי תמיד לדעת מה קורה, לאן נושבת הרוח, כדי לדעת מה כדאי לעשות (להשכיר ולשכור, למכור ולשדרג בכל זאת למרות שלא חשבתם על זה). לא באובססיה, אבל להתעדכן.

תגובה: כתבה מכלכליסט 14 שנים 4 חודשים ago #17865

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
תגובה ליריב ולמשפחת שחר.
מדד המחירים בשכונה יכול להצביע על האיכות שלה.
נניח שבכל הארץ יורד ורק בירוקה עולה, אני חושב שזה יכול להצביע על חוזק השכונה ועל כך שבעתיד המחירים יהיו אף יותר גבוהים. ולידיעתכם המחירים בירוקה אצל כמה קבלנים עדיין עולים.
בוא ניקח את הדוגמא השנייה- בתל אביב יש שכונה בשם המשתלה, נבנתה כשכונה יוקרתית ובשעה שבכל תל-אביב המחירים זינקו שם ירד בחצי. מה זה אומר על השכונה ועל מחירי הדירות העתידיים?

ובנוגע למשפחת שחר- יש לכם טעות חמורה. המפולת בארה"ב לא דומה בכלום למה שיש בארץ, ישנם כמה גורמים לשוני אבל העיקריים שבהם:
1. בארה"ב רוב מי שלקח משכנתא לקח בריבית של 1% עד 3%, יותר זול משכ"ד באותה שכונה. זה היה פשע לא לקחת משכנתא במצב כזה.
2. מי שלקח משכנתא לקח לעיתים במימון של 100% והיו מקרים של 120%!!! כלומר לא היה צריך להוכיח שיש לך בכלל כסף.
והסעיף הכי משמעותי-
3. מי שהחליט להחזיר את הבית באותה רגע לא היה חייב דולר לבנק.

בארץ אצלנו הריביות מתחילות ב-3,4% צמודות מדד.
אצלנו אתה חייב להביא לפחות 33% מהדירה וחייב להוכיח משכורת ויכולת להחזיר.
והכי חשוב גם אם תחזיר את הדירה עדיין תהיה חייב משכנתא.

אפשר לדבר על זה עוד הרבה, אבל מחיר הדירה והשכונה מאד חשוב לכל אחד מאיתנו ויש לזה עוד הרבה הסברים אבל כמעט חצות וכדאי ללכת לישון.

תגובה: כתבה מכלכליסט 14 שנים 4 חודשים ago #17866

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
התשובה היא פשוטה מאוד:
מי שנמצא פה בפורום לא בהכרח כבר קנה. יכול להיות שהוא יושב על הגדר, והמידע הזה רלוונטי עבורו.

לדוגמא, הוד היה פה בפורום הרבה מאוד זמן עוד בתהליך החיפוש ואף שיתף אותנו.

תגובה: כתבה מכלכליסט 14 שנים 4 חודשים ago #17867

לא צודק לגבי סעיף 3. בוודאי שהיו המון בתים שהועברו לבנקים כי בגלל המפולת המשכנתא היתה גבוהה מהשווי המעודכן של הבית. ואין לי ויכוח שהמצב לא דומה בארץ, כפי שכתבתי בתגובה שלי ("לא מאמין שיש מצב כזה בארץ").
ואני לא חושב שתהיה חייב כסף אם אתה מחזיר את הבית לבנק. זו הייתה הבטוחה של הבנק וברגע שאתה מפסיק לשלם הבנק מחלט את הבטוחה שלו וזהו.

תגובה: כתבה מכלכליסט 14 שנים 4 חודשים ago #17868

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
שי ואפרת שחר כתב:
לא צודק לגבי סעיף 3. בוודאי שהיו המון בתים שהועברו לבנקים כי בגלל המפולת המשכנתא היתה גבוהה מהשווי המעודכן של הבית. ואין לי ויכוח שהמצב לא דומה בארץ, כפי שכתבתי בתגובה שלי ("לא מאמין שיש מצב כזה בארץ").
ואני לא חושב שתהיה חייב כסף אם אתה מחזיר את הבית לבנק. זו הייתה הבטוחה של הבנק וברגע שאתה מפסיק לשלם הבנק מחלט את הבטוחה שלו וזהו.

שי ואפרת שחר, אני לא בטוח שהבנתי את התשובה, אבל רק בשביל להיות בטוח- בארה"ב החוק מאפשר לדייר להחזיר את הבית לבנק ובאותו רגע לא להיות חייב כסף כלשהו לבנק.
מה שגרם למפולת מטורפת בשוק הדיור שם כי מלא בנקים נתקעו עם מלאי עצום של דירות ללא יכולת למכור ולבסוף זה הוביל לפשיטת רגל של הבנק עצמו. ...אגב, היום הבנקים בארהב מעדיפים להרוס את הבית רק בשביל להימנע מלשלם עליו תשלומים אילו או אחרים.

בישראל תחזיר את הבית לבנק, הבנק ימכור את הבית (או שאתה תמכור אותו קודם) ותהיה חייב לבנק את ההפרש. גם עם הבנק ייתקע עם הדירה אתה תמשיך לשלם לבנק ובכל מקרה יש כל כך הרבה מנגוני בטחון שמבטיחים את יכולתך לשלם.
עריכה אחרונה: 14 שנים 4 חודשים ago על ידי הוד וקרן.

תגובה: כתבה מכלכליסט 14 שנים 4 חודשים ago #17869

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
SNH כתב:
התשובה היא פשוטה מאוד:
מי שנמצא פה בפורום לא בהכרח כבר קנה. יכול להיות שהוא יושב על הגדר, והמידע הזה רלוונטי עבורו.

לדוגמא, הוד היה פה בפורום הרבה מאוד זמן עוד בתהליך החיפוש ואף שיתף אותנו.

נקודה יפה מאוד. למרות שזה שכב לי בתת מודע, תוך כדי החיפוש שמתי לב שהמחירים עולים בשכונה ונכנסת אוכלוסיה איכותית. בהחלט תרם לי לרצון לתקוע יתד פה.

תגובה: כתבה מכלכליסט 14 שנים 4 חודשים ago #17889

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
שמירה על ערך הנדל"ן בשכונה זו אינדיקציה טובה לרמות הביקושים...
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות