שלום לועד הזמני.
אני בקשר עם עמותת אדם טבע ודין בכל הקשור לגורמים מזהמים בשכונה:
1. בית חולים מאיר (60)
2. מפעל קניאל (80)
3. מפעל טבע (פחות קשור ישירות אבל בטוח משפיע עלינו)
משיחה שלי עם נציג העמותה, הבנתי שהעיריה נמנעת מלהעביר מסמכים לעמותה, מסמכים שלפי חוק הם חייבים לקבל מהמפעלים, וחייבים להעביר אותם למי שמבקש (ובעמותה ביקשו)
עושה רושם שלכאורה יש להם מה להסתיר, ולכן לדעתי חשוב בפגישה הבאה ובכל הזדמנות ללחוץ עליהם לספק לעמותה (או לנו ונעביר אליה) את המסמכים הבאים (מצרף פה את התשובה שקיבלתי מנציג העמותה שאיתו אני בקשר)
על פי רישיון העסק של המפעלים "קניאל" ו"טבע", נקבע כי יש לערוך אחת לשלושה או ארבעה חודשים דיגומי שפכים תקופתיים. תוצאות דיגומים אלה, וכן בדיקות תקופתיות של ביה"ח מאיר לא הועברו לידינו.
· על פי חוק עזר לכפר סבא (הגנת איכות הסביבה) (הגשת דין וחשבון), תשל"ו-1976, על המפעלים "קניאל" וטבע וכן על ביה"ח מאיר להגיש דין וחשבון שנתי. על אף שחוק העזר קובע חובה להגיש את הדו"ח לא יאוחר מיום 31 במרס כל שנה, ועל אף שדוחות אלה הופיעו בבקשת חופש המידע שהוגשה מטעמנו לעיריית כפר סבא, לא קיבלנו לידינו את העתקי הדוחות עבור שלוש השנים האחרונות.
· כמו כן, לא התקבלו לידינו תוצאות דיגום אוויר ודוחות מסיורים במפעל "טבע" ואילו קיבלנו דו"ח מסיור אחד בלבד שנערך בביה"ח מאיר.
ההדגשות הן שלי ולא במקור.
חשוב ללחוץ עליהם לספק את המסמכים האלה שהם גם ככה מחויבים לספק כדי לקבל את התמונה האמיתית על איכות הסביבה בשכונה שלנו ולדעת אם באמת ההבטחות שהעיריה זורקת מגובות או סתם זרוקות באוויר. ופה הם לא יכולים לבקש דחיה, כל המסמכים צריכים להיות אצלם!
איכות הסביבה בשכונה למעננו ולמען ילדינו - זה בידיים שלנו!