שלום לכולם,
בהמשך למאמצים שלי לנסות ולשכנע את העירייה לפתוח גן חדש בשכונה הירוקה, נפגשתי אתמול (יום ג' 2.2) עם הגברת מיכל גרשון מנהלת מחלקת גני הילדים. הגברת גרשון הייתה מאד נחמדה וניסתה לענות לי על כל השאלות והתהיות. אמרתי לה שמאד חשוב שיהיה גן קרוב ודיברנו גם על שעת סיום היול"א שהיום היא 16:00 ושלדעתי יש לאחר ל-17:00 או 16:30.
אני חושב שאני יכול לסכם את הפגישה שלי איתה בדברים הבאים:
לגבי גן חדש בשכונה החדשה:
הגברת גרשון אמרה לי שמתוכננים להיבנות 2 גנים חדשים, גן טרום חובה וגן חובה גם במתחם 60 וגם במתחם 80 – כבר בשנה הקרובה. ככל הנראה במתחם 60 הם יבנו כבר לשנה הקרובה היות ומתחם זה מתאכלס בקרוב (שבירו ואקו). במתחם 80 אולי זה ידחה לשנה שאחרי. אם הגנים האלו יהיו גנים קצרים או גני יול"א – זה כבר תלוי בביקוש. הביקוש בא לידי ביטוי אך ורק בטפסי ההרשמה.
לגבי שעת סיום הגן:
זה כבר נושא מעט מורכב יותר. מדובר כאן על הסכמי עבודה עם גננות שעובדות 8 שעות (08:00-16:00). כמו כן לטענתה עיריית כפ"ס מרוצה מהמודל כמו שהוא עכשיו (זאת אומרת יול"א עד 16:00) וזה גם מתאים להמלצות גורמים פסיכולוגיים.
בכל מקרה, כמו שכבר אמרתי בעבר, אם רוב התושבים החדשים בשכונה הירוקה, רוצים גני יול"א אז זה מה שיהיה. מה שצריך לעשות זה להירשם לגן יול"א בטופס ההרשמה ולא לפחד שלא יהיה כזה בשכונה. אם לא נבקש אז לא יהיה בטוח. אם נבקש ויהיו מספיק אז סבירות גבוהה שיהיה.
ובקשר לשעה, בשבוע הבא ביום רביעי 10.2 תתקיים ישיבת מועצה פתוחה לציבור בעניין הזה, בלשכת ראש העיר בויצמן 135. כל מי שרוצה לבוא מוזמן. ככל שנפעיל יותר לחץ, כך יגברו הסיכויים שזה ישתנה.