שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
מערכת החינוך וילדים
  • עמוד:
  • 1
  • 2
  • 3

הנושא גן יול"א לילדי השכונה לא יהיה פיסית בשכונה

גן יול"א לילדי השכונה לא יהיה פיסית בשכונה 16 שנים 3 חודשים ago #5619

• הילה
  • הילה's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • אקו בניין 4
דיברתי עכשיו עם מחלקת גני ילדים ושם נמסר כי הם לא מתכוונים לפתוח גנים בשכונה עצמה בשנה הקרובה. לפי הביקוש הם יראו אם יהיה צורך לפתוח גן יול"א נוסף. אם כן, הוא ייפתח במבנה כלשהו שיתפנה מגן רגיל שלא יהיה בו מספיק ביקוש, או שיפתחו במבנה אחר באותו איזור, אבל בכל מקרה לא יבנו לשנה הקרובה גנים בשכונה.

שאלה נוספת, מי שרושם את ילדיו לטרום טרום, לאיזה גן אתם מתכוונים לרשום, חמניה או ניצנים?
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:גן יול 16 שנים 3 חודשים ago #5620

• היליטל
  • היליטל's Avatar
למיטב ידיעתי גם בעיריה לא יודעים מה יהיה בשנה הבאה-
בודאות יפתח גן בשכונה (יש אישור ממשרד החינוך) רק שלא ברור מה יהיה אופיו. אני אסתפק גם בגן שיפתח בסביוני הכפר או בוותיקים, זה תלוי ביקוש.

בכל אופן כרגע אני רושמת לניצנים.

תגובה:גן יול"א לילדי השכונה לא יהיה פיסית בשכונה 16 שנים 3 חודשים ago #5626

• איל
  • איל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו א'
הילה - אל תצאי בכאלה הצהרות נחרצות.

לכל המתלבטים:
לדעתי ככל שיהיו יותר נרשמים לגן יול"א כך יעלה הביקוש ולא תהיה ברירה לעירייה אלא למצוא פתרון שיבוא על ידי פתיחת גן יול"א נוסף בקרבת מקום.

אני רשמתי את שני ילדי לגן חובה יול"א ובתקווה שיפתח גן חובה יולא קרוב יותר מהקיים. - אני אופטימי.

שימו לב מה נאמר בפגישה של נציגי העירייה עם הדיירים:
"בתחום החינוך ציין מהנדס העיר כי קיימת תוכנית להקים שני גני ילדים במתחם 60 ושני גני ילדים במתחם 80 לקראת ספטמבר 2010, בהתאם לביקושים"

הכל בהתאם לביקושים. וזה רק מחזק את הטענה שלי שאם נבקש - אולי נקבל. אם לא נבקש בטוח שלא נקבל. לכן מה שחשוב זה להירשם לגני יולא - היות ויש הרבה ילדים, יש סיכוי גדול שנקבל גן יולא בשכונה החדשה.
הנה הלינק המלא: www.green-kfarsaba.co.il/news/106-tashtit.html

בכל מקרה מה שאני חושב שצריך לעשות זה כדלקמן:1. להרשם לגן חובה יול"א בטפסי ההרשמה. רק ביקוש על פי טפסי ההרשמה יגרום לפתיחת גן נוסף. לדעתי השיקולים נלקחים רק מתוך טפסי ההרשמה עצמם ולא משום דבר אחר. לאחר סיום ההרשמה בודקים הכל ורק אז מבינים איזה ביקוש יש לעומת ההיצע. חשוב לבקש בטפסי ההרשמה גן יול"א.
2. להוסיף את שמכם לעצומה בלינק הבא: www.atzuma.co.il/yula/1000/ - להזיק זה לא יכול
3. ניתן לשלוח מכתבים לעיריה באי-מייל, פקס או דואר עם בקשה לפתיחת גן יול"א בקרבת השכונה הירוקה – אבל לא להחליף את המכתבים לעירייה ברישום עצמו – זאת אומרת להירשם לגן יול"א.

תגובה:גן יול"א לילדי השכונה לא יהיה פיסית בשכונה 16 שנים 3 חודשים ago #5634

• הילה
  • הילה's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • אקו בניין 4
הי,
אני פשוט ציטטתי את מה שנאמר לי. גם אם יפתח גן נוסף הוא יהיה במבנה קיים, ולא יבנו כרגע מבנה חדש בשכונה. (אמרתי לה גם מה שנאמר בפגישה עם מהנדס העירייה, היא לא התרשמה מכך..)
אולי יהיו הפתעות :)

תגובה:גן יול"א לילדי השכונה לא יהיה פיסית בשכונה 16 שנים 3 חודשים ago #5645

• איל
  • איל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו א'
אני שלחתי מכתב לעיריית כפ"ס וקיבלתי תגובה רשמית אתמול (ינואר 24).
התשובה שקיבלתי תואמת את התיאוריה שלי לגמרי לגבי פתיחת גני ילדים בשנה הבאה.

הנה תשובה רשמית ולגיטימית ממיכל גרשון מנהלת מחלקת גני ילדים בכפ"ס:

"ילדים הנרשמים לגן יול"א מאזורכם מקבלים מענה בגני היול"א ניצנים וחמניה (טרום חובה)ובנורית (חובה), נכון לשנה"ל תש"ע.
אנו בעיצומו של תהליך הרישום לגני הילדים לשנה"ל תשע"א. לאחר קליטת כל הבקשות לרישום, איסוף ועיבוד הנתונים, נקבל תמונת מצב לגבי הגנים באזור ונבדוק את כל האפשרויות על מנת לתת מענה הולם לתושבים
"

לכן אני חוזר ואומר:
לדעתי ככל שיהיו יותר נרשמים לגן יול"א כך יעלה הביקוש ולא תהיה ברירה לעירייה אלא למצוא פתרון שיבוא על ידי פתיחת גן יול"א נוסף בקרבת מקום.

תגובה:גן יול 16 שנים 3 חודשים ago #5649

• Idit
  • Idit's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • אקו 7 (שלב ב')
איל, קיבלתי לדעתי את אותו מכתב מהגב' גרשון. היא מציינת בו מראש שלא יפתחו גני יול"א בשנה הבאה ושיול"א זה עדיפות אחרונה של העיריה, אחרי גנים עד 13:30.

"נכון לשנה זו הביקוש לגנים עולה, ואין עדיין אפשרות לפתוח גן יול"א באזור."

"הגנים מתוכננים לתת מענה לילדי השכונה עד השעה 13:30.
המחויבות של העירייה היא לתת מענה בגנים עד השעה 13:30, קודם כל לגני חובה, לגני טרום חובה ורק אחר כך לגני יול"א, לאחר ההיענות לכל המבקשים גני יום לימודים קצר "

תגובה:גן יול 16 שנים 3 חודשים ago #5653

יש משהו שאני לא מבין... גן יולא זה לא גן רגיל שחלק מהילדים (לא בהכרח כולם) נשארים עד 16:00 במקום עד 13? אם זה המצב, לא ברורה לי תשובת העירייה. אפילו אפשר לאחד שני גנים צמודים ל"צהרון יולא" באחד מהגנים אחה"צ, אם רק חצי מהילדים בכל גן רוצים יולא.

תגובה:גן יול"א לילדי השכונה לא יהיה פיסית בשכונה 16 שנים 3 חודשים ago #5664

• הילה
  • הילה's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • אקו בניין 4
יולא זה גן יום לימודים ארוך, והוא לא כמו בערים השכנות שיש גן רגיל ובצהריים צהרון למי שרוצה (שמופעל על ידי צוות שונה מצוות הגן), ואז גם מאחדים לעיתים גנים צמודים לצהרון אחד. גן יול"א הוא גן עם שתי גננות שעובדות לסירוגין כל השבוע למשך השבוע וכן סייעות, ומהוות צוות גן קבוע לאורך כל היום עד ארבע. הורה שמעוניין להוציא הילד בצהריים רושם אותו לגן רגיל. גן יולא עולה כמובן יותר מגן עד הצהריים.

האם יש שרושמים לגנים רגילים עד הצהריים ולא לגן יול"א לשנה הקרובה?
[color=]אנחנו עדיין מתלבטים לגבי גן רגיל וצהרון פרטי, בעיקר בגלל שעות הסיום, וגם קצת בשל המרחק הרב יותר של הגנים ומאחר שהצהרון נותן מענה גם לחלק מחודש אוגוסט[/color].

תגובה:גן יול"א לילדי השכונה לא יהיה פיסית בשכונה 16 שנים 3 חודשים ago #5665

• orit
  • orit's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
הי הילה,

בהיעדר יול"א קרוב לבית (מרחק הליכה) אנחנו רושמים לגן טרום חובה רגיל עד הצהריים ונחפש צהרון/פתרון אחר לשעות הצהריים.

נשמח לקרוא המלצות על צהרונים או פתרונות אחרים באזור הירוקה.

תגובה:גן יול"א לילדי השכונה לא יהיה פיסית בשכונה 16 שנים 3 חודשים ago #5692

• דורית
  • דורית's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • שבירו - בניין 7
גם אנחנו רשמנו לגן רגיל (ובנוסף יש לנו ילדה שעולה לכיתה א ) ומחפשים צהרון .

מישהו שמע המלצות/הזהרות לגבי הצהרון של הערייה ?

תגובה:גן יול 16 שנים 3 חודשים ago #5696

יש דבר כזה צהרון של העירייה?? הבנתי שיש יולא עד 16 או גן רגיל חצי יום...

תגובה:גן יול"א לילדי השכונה לא יהיה פיסית בשכונה 16 שנים 3 חודשים ago #5700

• הילה
  • הילה's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • אקו בניין 4
למרבה הצער אין צהרון של העירייה בכפר סבא.
  • עמוד:
  • 1
  • 2
  • 3