שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
מערכת החינוך וילדים

הנושא שבוע שני להרשמה (מתוך שלושה שבועות) מתחיל מחר

שבוע שני להרשמה (מתוך שלושה שבועות) מתחיל מחר 16 שנים 3 חודשים ago #5605

• איל
  • איל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו א'
שבוע שני להרשמה (מתוך שלושה שבועות) מתחיל מחר יום א' 24.1
לכל המתלבטים.
לדעתי ככל שיהיו יותר נרשמים לגן יול"א כך יעלה הביקוש ולא תהיה ברירה לעירייה אלא למצוא פתרון שיבוא על ידי פתיחת גן יול"א נוסף בקרבת מקום.

אני רשמתי את שני ילדי לגן חובה יול"א ובתקווה שיפתח גן חובה יולא קרוב יותר מהקיים. - אני אופטימי.
שימו לב מה כתוב על הגנים בלינק הזה: www.green-kfarsaba.co.il/news/106-tashtit.html

בכל מקרה מה שאני חושב שצריך לעשות זה כדלקמן:[color=][/color]
1. להרשם לגן חובה יול"א בטפסי ההרשמה. רק ביקוש על פי טפסי ההרשמה יגרום לפתיחת גן נוסף. לדעתי השיקולים נלקחים רק מתוך טפסי ההרשמה עצמם ולא משום דבר אחר. לאחר סיום ההרשמה בודקים הכל ורק אז מבינים איזה ביקוש יש לעומת ההיצע. חשוב לבקש בטפסי ההרשמה גן יול"א.
2. להוסיף את שמכם לעצומה בלינק הבא: www.atzuma.co.il/yula/1000/ - להזיק זה לא יכול
3. ניתן לשלוח מכתבים לעיריה באי-מייל, פקס או דואר עם בקשה לפתיחת גן יול"א בקרבת השכונה הירוקה – אבל לא להחליף את המכתבים לעירייה ברישום עצמו – זאת אומרת להירשם לגן יול"א.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:שבוע שני להרשמה (מתוך שלושה שבועות) מתחיל מחר 16 שנים 3 חודשים ago #5606

• הילה
  • הילה's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • אקו בניין 4
נראה שזה הדבר ההגיוני לעשות, מקווה שלא ניתקע בסוף עם גנים רחוקים... מישהו יודע איזה גן יול"א מומלץ לטרום טרום באיזור של גן נורית (שהוא חובה)?

תגובה:שבוע שני להרשמה (מתוך שלושה שבועות) מתחיל מחר 16 שנים 3 חודשים ago #5609

• איל
  • איל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו א'
הי הילה,
המו שאני אמרתי, אני רשמתי שניים לגן נורית.
את כבר רשמת את הגדול לגן חובה? דרך אגב,גן נורית הוא לא כל-כך רחוק.

אגב, אתם גרים שתי קומות מעלינו. מתי לפי החוזה שלכם אתם אמורים לקבל את הדירה? לנו רשום בסוף אוגוסט. כמובן שישנם 3 חודשי "גרייס", כך שכל תאריך לפני סוף נובמבר ישמח אותנו...

תגובה:שבוע שני להרשמה (מתוך שלושה שבועות) מתחיל מחר 16 שנים 3 חודשים ago #5611

• איל
  • איל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו א'
חבר'ה, שימו לב מה נאמר בפגישה של נציגי העירייה עם הדיירים:

"בתחום החינוך ציין מהנדס העיר כי קיימת תוכנית להקים שני גני ילדים במתחם 60 ושני גני ילדים במתחם 80 לקראת ספטמבר 2010, בהתאם לביקושים"

הכל בהתאם לביקושים. וזה רק מחזק את הטענה שלי שאם נבקש - אולי נקבל. אם לא נבקש בטוח שלא נקבל. לכן מה שחשוב זה להירשם לגני יולא - היות ויש הרבה ילדים, יש סיכוי גדול שנקבל גן יולא בשכונה החדשה.

הנה הלינק המלא: www.green-kfarsaba.co.il/news/106-tashtit.html

תגובה:שבוע שני להרשמה (מתוך שלושה שבועות) מתחיל מחר 16 שנים 3 חודשים ago #5614

• הילה
  • הילה's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • אקו בניין 4
הי אייל
עוד לא רשמנו, אנחנו צריכים להחליט לגבי איזה גנים. בכלל אני מנסה לעכל את מערכת החינוך בעיר הזאת...
בחוזה שלנו כניסה בסוף אוגוסט. יש לי פנטזיה שזה יהיה מוקדם יותר.
מתי קניתם את הדירה? מאיפה אתם מגיעים?

תגובה:שבוע שני להרשמה (מתוך שלושה שבועות) מתחיל מחר 16 שנים 3 חודשים ago #5616

• איל
  • איל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו א'
הי הילה,
מה זאת אומרת את צריכה להחליט לאיזה גנים את רוצה לרשום? אני לא חושב שזה כל כך נתון לבחירה. הרי הגנים האפשריים הם לפי מיקום מגורים לא לפי רצונך. כשאני דיברתי עם מח' גני ילדים נאמר לי שגן החובה יולא שאני יכול לרשום אליו הוא גן נורית.
את מכירה אופציות נוספות שמקובלות על העירייה?

אנחנו חתמנו על החוזה לא מזמן בנובמבר 2009 ממש לפני קצת יותר מחודשיים. זו למעשה היתה דירה בין האחרונות בשלב א'.
אנחנו גרים כרגע במושב בית יצחק.
דרך אגב, לגבי מערכת החינוך בעיר כפ"ס, היא דווקא ידועה כאחת הטובות. אל תתני לבירוקרטיה לבלבל אותך בקשר לרמת החינוך.

תגובה:שבוע שני להרשמה (מתוך שלושה שבועות) מתחיל מחר 16 שנים 3 חודשים ago #5617

• הילה
  • הילה's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • אקו בניין 4
ההתלבטות לגבי הגנים היא האם לרשום ליול"א ולקחת סיכון שלא ייפתחו גנים בשכונה והילדים יהיו בגנים יחסית רחוקים, או לרשום לגנים רגילים שקרובים יותר לשכונה ולחפש צהרון פרטי שפועל עד ארבע וחצי וכך לפתור לי את בעיית "מי יחזיר את הילדים מהגן בארבע". כמו כן צהרון פרטי פועל גם עד אמצע אוגוסט...

ולגבי מערכת החינוך, אני אכן מקווה שהיא טובה. הקשיים הבירוקרטים קצת מבאסים, מאחר והיה ברור לי שיהיו כמו בערים השכנות צהרונים בגנים עד ארבע וחצי, והעובדה שלא כך מצריכה שינויים וויתורים מסויימים שלא נלקחו בחשבון...

תגובה:שבוע שני להרשמה (מתוך שלושה שבועות) מתחיל מחר 16 שנים 3 חודשים ago #5647

• איל
  • איל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו א'
הילה,
ואין לך בעיה עם זה שיאספו את הילד שלך בהסעה מהגן לצהרון?
לי זה לא נראה סימפטי כל כך.

בכל מקרה ראי את זה:
אני שלחתי מכתב לעיריית כפ"ס וקיבלתי תגובה רשמית אתמול (ינואר 24).
התשובה שקיבלתי תואמת את התיאוריה שלי לגמרי לגבי פתיחת גני ילדים בשנה הבאה.

הנה חלק תשובה רשמית ולגיטימית ממיכל גרשון מנהלת מחלקת גני ילדים בכפ"ס:

"ילדים הנרשמים לגן יול"א מאזורכם מקבלים מענה בגני היול"א ניצנים וחמניה (טרום חובה)ובנורית (חובה), נכון לשנה"ל תש"ע.
אנו בעיצומו של תהליך הרישום לגני הילדים לשנה"ל תשע"א. לאחר קליטת כל הבקשות לרישום, איסוף ועיבוד הנתונים, נקבל תמונת מצב לגבי הגנים באזור ונבדוק את כל האפשרויות על מנת לתת מענה הולם לתושבים
"

לכן אני חוזר ואומר:
לדעתי ככל שיהיו יותר נרשמים לגן יול"א כך יעלה הביקוש ולא תהיה ברירה לעירייה אלא למצוא פתרון שיבוא על ידי פתיחת גן יול"א נוסף בקרבת מקום.

כמו כן, אני לא חושב שגן נורית הוא כל כך רחוק. ובקשר לאיסוף בשעה 16:00, אני בהחלט מסכים שזה מאד לא נוח, אבל אשתי ואני נצטרך להתאים את עצמנו לכך ולהשלים שעות עבודה בהתאם.

תגובה:שבוע שני להרשמה (מתוך שלושה שבועות) מתחיל מחר 16 שנים 3 חודשים ago #5673

• הילה
  • הילה's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • אקו בניין 4
אכן עניין ההסעה הוא החלק הכאוב כאן... מצד שני העובדה ששני הילדים יהיו שם יחד מרגיעה אותי, וזה יכול להיות להם אפילו נחמד להיות יחד.
עניין השעה ארבע הוא בעייתי לי בייחוד מאחר שאני יכולה לקחת את הילדים כמעט כל יום בארבע וחצי בלי להיות תלוייה בסידורים כאלה ואחרים, מה שאני לא יכולה אם הגן מסתיים בארבע.
לא תיארתי לעצמי שזה יהיה כל כך מסובך ..:huh: