שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
מערכת החינוך וילדים
  • עמוד:
  • 1
  • 2
  • 3

הנושא בתי ספר בשכונה הירוקה

בתי ספר בשכונה הירוקה 16 שנים 3 חודשים ago #5485

• אביטל
  • אביטל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • THE GARDEN בניין 12
שלום,
להלן הדברים שנאמרו בפגישה עם בכירי העירייה "יש תוכנית להקמת שני בתי ספר - אחד במתחם 60 ואחד במתחם 80, אשר במהלך השבועות הקרובים צפוי ראש העיריה לאשר את מיקומם המדויק. על פי הנראה, בית הספר במתחם 80 יוקם במתחם מבני הציבור הסמוך לרחוב בן יהודה. הקמת בתי הספר תבוצע בהתאם לאכלוס ונראה כי אינה צפויה בשנים הקרובות."
איפה בדיוק אמורים ללמוד ילדי השכונה? האם מצפים שההרחבה של בית ספר סורקיס באמת תספיק? מדובר ב- 5000 יח' דיור.
וגם אם כן איך יצעדו ילדי מתחם 80 בוקר וצהריים עד לבית הספר - מדובר בחצייה של כביש מאוד סואן!!! מצד שני בית הספר ממוקם בלב שכ' סביוני הכפר. הבאת הילדים ברכב תגרום לעומסי תנועה מטורפים בכניסה, בתוך וביציאה מהשכונה. מצ"ב מיקום בית הספר.
חייבים להבין מהעירייה בדיוק מה התוכניות, מה הם מתכוונים לעשות עם כל הילדים שיגיעו לשכונה.
אביטל
קבצים מצורפים:
עריכה אחרונה: 16 שנים 3 חודשים ago על ידי אביטל.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:בתי ספר בשכונה הירוקה 16 שנים 3 חודשים ago #5486

• אביטל
  • אביטל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • THE GARDEN בניין 12
הקובץ....
untitled1.JPG

תגובה:בתי ספר בשכונה הירוקה 16 שנים 3 חודשים ago #5495

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
עד שיהיו בשכונה 5000 יחידות דיור יעברו כמה שנים. עד אז יהיו עוד בתי ספר. הקמה של בתי ספר תלויה באישורים של משרד החינוך בהתאם למספק הילדים שגרים בשכונה.
בינתיים, האכלוס הצפוי בספטמבר 2010 הוא של עד 100 יחידות, לא יותר.
אם הבנתי נכון, האכלוס במתחם 80 יתחיל רק במהלך שנת 2011, כך שבתי הספר רלוונטיים בעיקר בספטמבר 2011 או בספטמבר 2012. גם אז השכונה לא תאוכלס במלואה.
עד אז יש עוד 20 חודשים, אשר במהלכם יפעלו בעניין.
בית הספר סורקיס אמור לתת מענה לילדים במהלך התקופה עד הקמת בתי הספר החדשים.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה:בתי ספר בשכונה הירוקה 16 שנים 3 חודשים ago #5496

• Idit
  • Idit's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • אקו 7 (שלב ב')
אין איכלוס ב80 עד 9/10? יש בניינים שם שנראים כמעט מוכנים.

תגובה:בתי ספר בשכונה הירוקה 16 שנים 3 חודשים ago #5497

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
זה מה שהבנתי בפגישה, שהאכלוס מתחיל ב-2011
גם אם יהיה אכלוס, מדובר על בניינים בודדים וכמה עשרות יחידות דיור.
אם יש פה מישהו שקנה ויודע אחרת, אשמח אם יתקנו אותי...
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה:בתי ספר בשכונה הירוקה 16 שנים 3 חודשים ago #5499

• היליטל
  • היליטל's Avatar
אני לא רוצה לחמם כאן את הענינים (טוב, אולי קצת...) אבל עושה רושם גם בשיחות מול העיריה וגם כשרואים מה קורה בשטח שהעיריה לא כ"כ ערוכה למציאת פיתרון לתושבים החדשים במערכת החינוך. בכורתי, שתחיה, לומדת השנה בסורקיס, בית ספר די קטן המכיל שתי כיתות בכל שכבה (חוץ משכבת א' המכילה שלוש כיתות-33 ילדים בכיתה) ולא ברור לי איך בדיוק בית ספר עומד להתרחב. מענין...

נראה לי שלגיטימי שנבקש כבר בשלב זה תשובות לכל שאלותינו, גם בנושא גני הילדים.

תגובה:בתי ספר בשכונה הירוקה 16 שנים 3 חודשים ago #5500

• eyal
  • eyal's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • שכטמן
השבוע רשמתי את בני לכיתה א'. ממה שהבנתי מחבצלת (המזכירה של ביה"ס) מתוכנן לשנה הבאה 3 כיתות א' ובכל כיתה כ 35 ילדים.
אני מאד מקווה שזה יספיק לכל התלמידים החדשים בשכונה..

תגובה:בתי ספר בשכונה הירוקה 16 שנים 3 חודשים ago #5501

הבום הגדול יהיה ב-2011 (אנחנו מגיעים עם ילד שיעלה לכיתה ב'). לזה יצטרכו להתכונן הרבה יותר טוב.

תגובה:בתי ספר בשכונה הירוקה 16 שנים 3 חודשים ago #5502

• Idit
  • Idit's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • אקו 7 (שלב ב')
אני מקווה שלא יהיה בלאגן דמוי זה שהיה (ונדמה לי שעדיין לא נפתר) באם המושבות בפ"ת, שכלל השבתת לימודים בשל העדר מתקנים מתאימים לבתי ספר. אני באמת לא מבינה את הצורך של הרשויות (במקרה זה - העיריה) לחכות לבום ואז להתמודד איתו כשהכל מלווה בעגמת נפש של ילדים קטנים. אפשר למפות עם קצת מאמץ את גילאי הילדים והכמויות של חלק גדול ממי שהולך להתאכלס ב2010 2011. אז למה לחכות? אני למשל (ובטח עוד רבים וטובים) מוכנים להתחייב על רישום ליול"א שיוקם בשכונה, אז למה לדרוש להרשמה על ריק? כל מני שטיקים שנועדו לאפשר לבעלי התפקידים להמשיך בשנת החורף עוד כמה חודשים.

תגובה:בתי ספר בשכונה הירוקה 16 שנים 3 חודשים ago #5503

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
אידית, לא צריך ללכת רחוק עד פ"ת - לפני חצי שנה התפרסמו לא מעט כתבות על הבעיות הקיימות בשכונת הדרים בכ"ס, מבחינת פריסת מוסדות החינוך...

תגובה:בתי ספר בשכונה הירוקה 16 שנים 2 חודשים ago #6295

• שלומי
  • שלומי's Avatar
חברים יקרים
לדעתי צריך להיות יותר אקטיבים בעניין בתי הספר ולפחות היסודי.
ישנם פרוייקטים שיתחילו להתאכלס במאי יוני 2011 היינו בספטמבר 2010 יצטרכו בתי ספר. לא מדובר רק ב 100 יחידות אלא בהרבה יותר. בקירת (אני שם) רק כ 150-200 בתי אב וכך גם בפרויקטים מסביב. לדעתי העיריה טומנת את ראשה בחול. נוח לה ביחד עם "ועד האזור" להסית את הוויכוח לעניין קניאל כי שם היא לא צריכה להשקיע כספים ותשתיות מחר בבוקר, לעומת זאת להקים מחר בבוקר בתי ספר עולה כסף והם לא רוצים להשקיע אותו. לדעתי ה"ועד האזורי" או האנשים שמובילים אותו לא מתעסקים עם העניין. נשפכו אלפי מילים על קניאל, בכל המפגשים, כמה דיברו על תשתיות ועל מוסדות - כלום.
אנחנו אמורים להתחיל את שנת הלימודים של ספטמבר 2011 עם שני ילדים בבית הספר היסודי שאין. נצטרך או להיות נהגי הסעות לילדים להתחיל לחפש פתרונות שעולים הרבה כסף!!! ואל תשכחו כולנו שילמנו את כל המיסים לעיריה כשקנינו את הנכסים.
אנחנו חייבים להיות יותר אקטיבים בעניין ולא לתת לעיריה להוליך אותנו לכיוון שנוח לה.

תגובה:בתי ספר בשכונה הירוקה 16 שנים 2 חודשים ago #6296

• Idit
  • Idit's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • אקו 7 (שלב ב')
אין "ועד אזורי", יש התארגנות להקמת ועד לשכונת 60. לא ידועה לי על התארגנות להקמת ועד בשכונת 80 (לשם אם אני לא טועה אתה שייך).

בכל מקרה, אני מציעה בחום שתרגע לפני שתתחיל בהתלהמות.
  • עמוד:
  • 1
  • 2
  • 3