שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
מערכת החינוך וילדים

הנושא גן יול"א באיזור סביוני הכפר/שיכון ותיקים/הירוקה

תגובה:גן יול 16 שנים 3 חודשים ago #5359

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
העיריה תקים גני ילדים נוספים בשכונה. לא ברור אם זה יהיה בספטמבר 2010 או ספטמבר 2011.
בכל מקרה, מתחילים להיות הרבה נושאים שחייבים לפעול מול העיריה בהם (פיתוח סביבתי, גני ילדים, תחבורה, שטחים ציבוריים).
אני חוזר שוב על הרעיון לבחון הקמה של ועד שכונה. מי שבעניין - אשמח למייל ל[email protected]
גיא
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:גן יול"א באיזור סביוני הכפר/שיכון ותיקים/הירוקה 16 שנים 3 חודשים ago #5363

• היליטל
  • היליטל's Avatar
צור,
חשבתי כמוך לגבי חוסר האסרטיביות של ההורים בשכונת סביוני הכפר אבל לא בטוחה שזה זה. השנה בכורתינו לומדת בכיתה א' בסורקיס (אנחנו גרים כרגע בותיקים) והתפלאתי לראות שמכל שכת א ו ב' רשומים לצהרון בית ספר 10 (!) ילדים בלבד. ניסיתי להבין מה הם הפתרונות האחרים שנבחרים ע"י משפחות ששני ההורים בהם עובדים והבנתי שחלק בוחרים בצהרונים פרטיים (יש כמה כאלה באיזור שבהם ואוספים את הילדים מהבית ספר) או בסבתא.

רק מסבירה שצהרונים יש בבתי ספר, מדובר בחברה חיצונית שזכתה במכרז של העיריה ובגני הילדים יש מסגרת יול"א צוותים קבועים ששובצו מטעם העיריה.

השנה חזרנו לכפר סבא אחרי 10 שנים גלות בהרצליה שבהם נחשפנו למערכת החינוך העירונית ואני יכולה להגיד שכל נושא הצהרונים שם הרבה יותר נוח-
דבר ראשון הצהרונים בגנים הם עד 16.30 דבר שני, אין שכונה בעיר שאיך לך ליד הבית כמה אופציות לגנים עם צהרון. עושה רושם שנתח גני הצהרונים שם גדול מאלה שאין בהם צהרון.
חוץ מיזה חשוב לי לציין, למען הסר ספק, שכל השאר בכפר סבא הרבה יותר טוב(-: השרות שניתקלנו בו במחלקת החינוך בעיר כשבאנו להירשם היה מצוין.

גיא, לא נראה לי שיש לנו סמכות לבחור בשלב זה ועד שכונה אבל אפשר לדאוג לענינו, כמו שאתה יודע, בעוד דרכים.

אפשר לנסות להחתים על עצומה בנושא, אפשר לכתוב מכתבים למחלקת החינוך (שלחתי אחד כזה דרך אתר העיריה) ואפשר לפנות לתקשורת המקומית.

תגובה:גן יול 16 שנים 3 חודשים ago #5366

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
guy-sh כתב:
העיריה תקים גני ילדים נוספים בשכונה. לא ברור אם זה יהיה בספטמבר 2010 או ספטמבר 2011.
בכל מקרה, מתחילים להיות הרבה נושאים שחייבים לפעול מול העיריה בהם (פיתוח סביבתי, גני ילדים, תחבורה, שטחים ציבוריים).
אני חוזר שוב על הרעיון לבחון הקמה של ועד שכונה. מי שבעניין - אשמח למייל ל[email protected]
גיא

הי גיא,
צריך גם איזה עו"ד שמבין שיבדוק את זה משפטית כי יש דבר כזה ועדי שכונות, השאלה איזה שיניים יש להם.
אולי בשלב זה צריך לארגן איזה מפגש ולדון בדברים.
נראה לי שלהישאר רק במישור הוירטואלי זה יקשה על ארגון ועד שכונה.
(רק העליתי את הרעיון . . . לא טוב בלארגן כאלה דברים . . . :blush: )

תגובה:גן יול 16 שנים 3 חודשים ago #5367

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
בדקתי בזמנו עם עורך דין שמתמחה בנושא.
בכל מקרה, אפילו פגישת ייעוץ ראשונה איתו עולה כסף (מן הסתם) ולא מעט כל כך (באזור 150 דולר לשעה...אם אני זוכר נכון).
עשיתי כמה פגישות עם אנשים שמבינים בנושא והציעו מודל של הקמת עמותה שאליה יכולים להתקבל תושבים בשכונה או רוכשים בשכונה וכך היא תוכל לפעול ותהיה גם יישות משפטית.
בכל מקרה, היא הרי יכולה לייצג אינטרסים של מי שרכש בשכונה. אם מישהו לא רוצה להצטרף, אני לא רואה בעיה בזה שיטען אחר כך שפעלו לא על דעתו - הרי מי שיקבל את ההחלטות אלה גורמי המקצוע (עיריה, משרדי ממשלה וכו')
לגבי מי שעדיין לא רכש ויטען שקיבלו החלטות שלא על דעתו - שוב, הועד יכול לבקש, להמליץ, להציע. מי שמקבל את ההחלטות אלה גורמי המקצוע.
בנוסף, למיטב ידיעתי, לעמותה יש אחריות מוגבלת. יש עורך דין בקהל ???
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:גן יול 16 שנים 3 חודשים ago #5368

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
באם המושבות בפתח תקוה יש ועד שכונה ויש מעת לעת בחירות לועד השכונה. בנוסף בבחירות המוניציפליות באו פוליטקאים להפגש עם הועד והבטיחו לו כל מיני הבטחות לגבי השכונה לדברים שיבצעו אם יעלו לשלטון.
עמותה בהגדרה היא גוף ללא שיניים, השאלה אם יש איזה מעמד בחוק לוועד שכונתי (כמו שלוועד בית יש).
אם יש כאן עו"ד שיכול לעזור? תן לנו סימן?

תגובה:גן יול 16 שנים 3 חודשים ago #5372

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
למיטב ידיעתי לועד שכונה אין מעמד משפטי, בניגוד לעמותה.
השאלה המרכזית היא איך מונעים מצב עתידי בו תושב לא מרוצה (שלא הצטרף לעמותה) יתבע בטענה שקודמה החלטה שנוגדת את האינטרסים שלו.
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:גן יול"א באיזור סביוני הכפר/שיכון ותיקים/הירוקה 16 שנים 3 חודשים ago #5373

• היליטל
  • היליטל's Avatar
בנתיים פתחתי עצומה באתר "עצומה" על מנת לרכז חתימות של כל מי שבענין גן יול"א קל"ב כבר משנה הבאה.
מכיוון שאין לי מושג כ"כ בהובלת מאבקים שאינם קשורים לדיאטה (-: אני מתנצלת מראש על הניסוח הדי מעאפן של העצומה אבל נראה לי שהעיקרון בה ברור.
www.atzuma.co.il/yula/

בקיצור, אודה לכל מי שבענין שיחתום.
תו-דה!

תגובה:גן יול 16 שנים 3 חודשים ago #5374

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
את יכולה לפתוח הודעה בפורום ולבקש ממי שמעוניין בגן יול"א בספטמבר 2010 שיצרף את שמו...
האנשים ממילא נמצאים כבר בפורום.
גיא
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:גן יול"א באיזור סביוני הכפר/שיכון ותיקים/הירוקה 16 שנים 3 חודשים ago #5378

• tzurl
  • tzurl's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
בכל מקרה יול"א זה לא כזה פתרון טוב.זה גן שנסגר בשעה 16:00 .מי מאיתנו יוצא מהעבודה ב15:00 או 15:30 .כך שעדיף עוד צהרונים באזור(גם את זה לא תמצאו בשכונה הגדולה כאן)דווקא פתחו צהרון לאחר שההורים דרשו אך הוא נסגר כעבור שנה משום מה.
באמת מעניין אותי לאן ילכו עשרות הילדים שאמורים להכנס עם הוריהם לבניינים של שבירו בחצי השנה הקרובה או בשנת הלימודים הקרובה

תגובה:גן יול"א באיזור סביוני הכפר/שיכון ותיקים/הירוקה 16 שנים 3 חודשים ago #5379

• הילה
  • הילה's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • אקו בניין 4
חתמתי על העצומה.. ילד אחד לחובה ואחד לטרום טרום. הייתי שמחה גם אם זה גנים רגילים ולא יול"א שיהיו בשכונה, כי הגנים הקיימים בסביוני הכפר הם לא קרובים, לא רבים, ולא ברור כמה מפוצצים הם יוכלו להיות!:(

תגובה:גן יול"א באיזור סביוני הכפר/שיכון ותיקים/הירוקה 16 שנים 3 חודשים ago #5381

• y32
  • y32's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
על פי בדיקה שערכנו מול העירייה.יש להרשם לגן יולא הקרוב ביותר ולא לגנים הסמוכים (חצי יום) , כך שיווצר ביקוש מכפר סבא הירוקה ליולא ואז יסבו גנים סמוכים ליולא או יבנו גן מתאים.
הכל תלוי בביקוש וכך העירייה פועלת.
צרו קשר עם הגורמים בעירייה ותיווכחו.לכן אנו רושמים את הילד לגן יולא הקרוב ביותר , שהוא לא ממש קרוב.

תגובה:גן יול"א באיזור סביוני הכפר/שיכון ותיקים/הירוקה 16 שנים 3 חודשים ago #5383

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
כן אבל אז יש סיכון שנתקעים עם גן יול"א לא קרוב במקרה שיחליטו לא לפתוח.
יש לי תחושה חזקה שיהיו מספיק ילדים לגן של השכונה.
יאוכלסו עד אז לפחות 8 בנינים (4 של שבירו ועוד 4 של אקו) ואולי יש עוד רלוונטים מפרויקטים אחרים שיכנסו בנובמבר ואף ינואר. 8 בנינים זה אומר 160 משפחות בערך, מספיק שלרבע מהם יהיו ילדים בגיל המתאים וכבר יש קבוצה. וההתרשמות שלי הוא שחתך האוכלוסיה צעיר ובטוח יהיה להרבה יותר מרבע מהמפשחות ילדים לגן עיריה.

צריך פשוט להתארגן באיזושהי צורה ולהגיע לעיריה עם רשימה.
מאד מבקש שמי שיש לו ילדים בגיל שיירשם לעצומה שהיליטל פתחה.
www.atzuma.co.il/yula/
השם עצומה מטעה, זה לא שמוחים כאן נגד משהו, פשוט צורה לארגן את הרשימה שלנו.