שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
היכרות דיירים ונושאים כללים כפר סבא הירוקה

הנושא התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80

תגובה: התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80 15 שנים 3 חודשים ago #14011

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
מאיה הירוקה כתב:
אתר בנייה הולך להיות "ביתך השני" השנה הקרובה.

את מתכוונת ב-4 שנים הקרובות עד לסיום (המתוכנן) של עבודות הבניה (עבור מתחם 80) לא כולל הפארק שאמורים להקים, ואולי אזורים נוספים...

זה אמור להיות אחד היתרונות של מתחם 60 לטווח הקצר. הבניה הרבה יותר מתקדמת ויש פחות יחידות דיור, אז הם קרובים יותר לסוף הבניה.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80 15 שנים 3 חודשים ago #14012

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
בוא נשים דברים על דיוקם:
1. אתה מדבר פה על "מזהמים פוטנציאליים" שהפיקוח עליהם "מאוד רופף". בית חולים מאיר מעביר דוחות שוטפים על נושאי איכות סביבה ומחזיק בתקן בינלאומי מחמיר של איכות סביבה, שניתן לו על ידי ארגון בינלאומי יוקרתי, שגם מבצע ביקורת על הפעילות.
2. לגבי הגנרטורים: כמי שגר בשכונה כבר שנה (בערך) היתה פעם אחת שהגנרטורים הופעלו לשלוש שעות, במהלך תרגיל שנתי שבדק את פעילות בית החולים ללא חשמל. חוץ מזה, אם אין הפסקות חשמל, הגנרטורים לא מופעלים.

לגבי בחירת השכונה - בכל אחד מהמתחמים יתרונות וחסרונות, וכל אחד שבחר מתחם מסוים ביצע את הבחירה לאחר בחינה של כלל המשתנים. על פניו נראה שהאכלוס של מתחם 60 (שהוא קטן יותר מבחינת מספר יחידות הדיור) צפוי להסתיים קודם. רוב המגרשים לבניה שנותרו במתחם כבר נמצאים בשלבי היתר.

רוב הפעילות הקהילתית והמסחרית תתרכז באזור 80 (מרכזי קניות וכו') מצד שני, מתחם 60 נמצא במרחק הליכה קצר מרחוב טשרניחובסקי.

בקיצור: כל המידע נמצא על השולחן וכל אחד יכול לנתח אותו לקבל החלטות בהתאם למה שמתאים לו.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה: התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80 15 שנים 3 חודשים ago #14013

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
פרט לנתונים הקשורים לדירה עצמה ולעסקה הספציפית (מבנה, מפרט, בנין, קבלן יזם ומבצע וכו') - לצורך הענין נניח שהם זהים.
חשוב המיקום בתוך המתחם. בהחלטה בין המתחמים לנו זה היה חשוב.
הסתובבנו גם ב- 80 וגם ב- 60 לפני שקנינו.

יתכן ומיקום טוב בתוך מתחם 80 עדיף על מיקום פחות טוב ב- 60 ולהיפך.

כפי שנאמר ההחלטה מאד סובייקטיבית.
שיהיה לכם בהצלחה.
:)

תגובה: התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80 15 שנים 3 חודשים ago #14014

• מאיה הירוקה
  • מאיה הירוקה's Avatar
SNH ,

אני לא רואה את זה כ 4 שנים.

הבנייה ב 80 מתרכזת בצד הצפוני של מתחם 80 (קרוב לפארק) .
שמבחינתי זה כמעט חצי מתחם 80 (בהגזמה...).
הבניין שאני קניתי בו , יש 2-3 שורות של בניינים מכל הצדדים שלו. שהאיכלוס שלהם יהיה בשנה הקרובה. אז מבחינתי מה שמעניין זה הבניינים מסביב. והגינה הקטנה שכבר כמעט סיימו לבנות אותה.

כל השאר , פחות חשוב לי , אני לא אראה אותם , בטח לא מהחלון , אלא רק כשאני יוצאת מהשכונה.

אז נכון זה משהו שספציפית לי הוא נכון. אבל זה שרוב הבנייה מתרכזת בצד אחד של המתחם זה יתרון משמעותי. אתה פחות מרגיש אתר בנייה.

תגובה: התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80 15 שנים 3 חודשים ago #14015

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
מאיה, לא משנה מה המרחק שלך מעבודות הבניה (בתחום השכונה כמובן), כדאי שתצפי לאבק הרב שהן גורמות שיכנס לבית.

גיא,
מבירורים שערכתי, גם בית החולים וגם העיריה לא משתפים פעולה באופן מלא ולא ששים לשתף מסמכים במסגרת חופש המידע, המעידים על אופן הטיפול בפסולת, שפכים וכו'.
אין הדבר אומר שביה"ח מזהם, אבל זה בהחלט הופך אותו למזהם פוטנציאלי.

אם מעניינת אותך דוגמא, מסמך רלוונטי שחסר הינו דין וחשבון שנתי שמוגש כל שנה ב-31 במארס לעיריה. דו"ח זה לא הוגש "לכאורה", או לפחות לא נמסר לגורמים שביקשו אותו במסגרת חופש המידע ב3 שנים האחרונות (אני מניח שעכשיו זה כבר 4 מכיוון שאנחנו באפריל)

אם ביכולתך לפעול לקבלת המסמכים הרלוונטיים ממקורות אחרים או חברות פיקוח בינלאומיות, אדאג להעבירו לגורמים המתאימים לבדיקה בשמחה.

בכל מקרה רק חלקתי את המידע העובדתי שאספתי, ולא הבעתי איזושהי דיעה אם אחד עדיף על האחר, כי אני לא חושב שניתן לקבוע את הנ"ל באופן חד משמעי.

תגובה: התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80 15 שנים 3 חודשים ago #14018

• מאיה הירוקה
  • מאיה הירוקה's Avatar
בשביל האבק\חול (לפחות על הריצפה) נסה את זה :

www.irobot.co.il/

שמעתי תגובות טובות עליו , אני הולכת להתחדש באחד כזה :)

תגובה: התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80 15 שנים 3 חודשים ago #14020

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
כמובן שאני מכיר, אבל זה לא נותן פתרון מלא.

תקראי קצת ביקורות באינטרנט על הרומבה, ותראי שהוא לא מתמודד היטב באיזורים עמוסי אבק. זאת גם לא המטרה שלו.
המטרה שלו היא לנקות אבק שמצטבר בין ניקיונות. אם נגיד לא ניקית חודש את הבית והוא התמלא אבק, הרובוט לא יעזור, הוא ינקה קצת, ואז צ'יק צ'ק יחזור לעמדה שלו וידליק נורת תחזוקה (לנקות את המברשות ולרוקן את מיכל השאיבה)

בתנאים רגילים (ניקיון הרצפה פעם בשבוע, לא באתר בניה), הרומבה עושה עבודה נהדרת ודורש תחזוקה רק פעם ביום. אבל אם כל יום עולים קילוגרמים של אבק לאוויר, יהיה לו קשה להתמודד.

מה שגם רומבה שואב רק את הרצפה. כל מה שמעל באחריותנו.

חלילה לא בא לבאס, אבל זה משהו שצריכים להיות מוכנים אליו כשעוברים לגור באתר בניה. כבר חוויתי את זה בעבר. זה לא נורא, אבל צריך להתרגל. בעיקר למי שרגיל שהבית כל הזמן נקי מאבק.

אנקדוטה קטנה, החנות הכי זולה שמוכרת את הרומבה (שאני מכיר) זאת החנות שהמלצתי עליה בהתארגנות לרכישת מכשירי חשמל.

תגובה: התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80 15 שנים 3 חודשים ago #14021

• מאיה הירוקה
  • מאיה הירוקה's Avatar
זה היה בצחוק. ברור שזה לא יעזור.
אבל בלי שום קשר , אני מכירה כמה שיש להם את זה וממש מרוצים.

אגב אני גרה ב 60 עכשיו , ואני מטאטא על יום את הריצפה וטונות החול שאני אוספת כל יום זה פשוט לא להאמין.
אבל מה לעשות ? אתר בנייה כבר אמרתי.... שאלה יהיו הצורות שלנו :)

תגובה: התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80 15 שנים 3 חודשים ago #14025

• עירד
  • עירד's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • The Garden בניין 13
היתרונות בחול ואבק כל הזמן בבית, זה לא מתבאסים כשהילדים באים מהגן ומבית הספר ומורידים נעליים/סנדלים ומייד נשפך חול, כי במילא זה מתערבב ונטמע בחול הקיים בבית :)

ובנימה רצינית יותר, שי אולי תשיג דיל שכל מי שקונה בחנות שהמלצת, יקבל מתנה רובות כזה ?

תגובה: התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80 15 שנים 3 חודשים ago #14026

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
גם אנחנו חושבים לקנות כזה רובוט.
אפשר להריץ אותו כל יום ולרוקן אותו בערב.
כמו כ, אני חייב לציין שרשתות על החלונות שלנו מצמצמות את חדירת האבק והחול הביתה !!

אגב, בדקתי בזאפ, כבר יש חברות מתחרות עם רובוטים יותר זולים משמעותית: eClean וגם Vbot

www.zap.co.il/search.aspx?keyword=%u05E9...D1%u05D5%u05D8%u05D9

אם הלינק לא עובד טוב, תכתבו בחיפוש "שואב אבק רובוטי" אחרי התוצאות של רומבה יש גם את הנוספים.
מוזר שהם לא בקטגוריה של שואבי אבק.
אחד מהם בקטגוריה של צעצועים - אולי זה מעיד על איכותו :)

תגובה: התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80 15 שנים 3 חודשים ago #14031

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • פרץ לוזון- אהוד מנור 16
אהלן אביב ושלום לכל השאר.
שאלת שאלה טובה לגביי 60 מול 80.
אני אגיד לך קודם כל את השורה התחתונה- תבחר בדירה שהכי מתאימה לך ללא קשר ל 60 או 80.
ועכשיו אני אפרט לך את העניין כפי שאני רואה אותו:
60 התחיל בבנייה לפני 80, מה שזה אומר שהוא יסיים את הבנייה לפני הזמן ויהיה יותר איכות חיים
מצד שני המפרט של 60 ישן יותר מאשר המפרט של 80, ב-80 קבעו סטנדרט מתקדם יותר (ובדקתי את זה מול קבלנים אשר בונים בשניהם).
ב-60 אין מבחר רב ביותר של קבלנים לעומת 80 שיש מבחר רב יותר ולכן גם שונות הדירות גבוה ביותר.
ב-80 יוקם פארק שאול והגן הבוטני הצמוד אליו- אמור להיות יפה.
מצד שני 80 מיועד גם לבנייה מסחרית וגם אזור הייטק יוקם צמוד אליו מה שאומר פקקים בכניסה, חנייה בעייתית וכו..
ב-80 יש את מפעל קניאל (אין צורך להרחיב את הדיבור)
לגביי הטענות של בית החולים מאיר בסמיכות ל- 60 ... צמוד לאיכילוב יש שכונה מאד יוקרתית ולא שמעתי אף פעם על בעיות זיהום כלשהם ... בקיצר קשקוש.

ועכשיו נחזור לשורה התחתונה ... כל השכונה הינה שכונה איכותית וכל הדירות איכותיות ויוקרתיות ... תבחר את הדירה שהכי מתאימה לך וזה מה שצריך להנחות אותך ולא שטח בשם 60 או 80.

ועוד משהו קטן.... השטחים בשכונה הם עצומים ולא נכון יהיה לקרוא לכל המכלול 80 או 60- גם בתוך כל שטח יש שונות, למשל הדירות של מנרב לא קרובות לקניאל כמו הדירות של בוני התיכון
והדירות של גינדי לא צמודות לרחוב בגין כמו הדירות של שבירו.
עריכה אחרונה: 15 שנים 3 חודשים ago על ידי הוד וקרן.

תגובה: התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80 15 שנים 3 חודשים ago #14033

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
hod כתב:
והדירות של גינדי לא צמודות לרחוב בגין כמו הדירות של שבירו.

איזה דירות של שבירו צמודות לבגין ?
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות