שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - תשתיות, פיתוח ואיכות הסביבה

הנושא בטחון-גניבת רכבים

תגובה: בטחון-גניבת רכבים 15 שנים 9 חודשים ago #9833

• איל
  • איל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו א'
מאיה שלום,
עושה רשום שיש לך ידע בעניין. מעניין אותי לשאול? מה הרעיון של הגנבים להסליק את הרכב בקרבת מקום ולא לברוח איתו לרש"פ מיד? הרי אם מי שגונב את הרכב כבר "טרח" פרץ לרכב, הניע ונסע, למה לו לא להיכנס מיד לרש"פ? מה הרעיון בהסלקה של הרכב בקרבת מקום?
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: בטחון-גניבת רכבים 15 שנים 9 חודשים ago #9836

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
בכוונה בחרתי חניות שהמרפסת שלי משקיפה עליהם.
נראה לי שאני בכל מקרה הולך לשים מערכת אבטחה ביתית קטנה שגם תשקיף על המכוניות.
זה בטח איזה 3,000 ש"ח שנראה לי שווה להשקיע.

תגובה: בטחון-גניבת רכבים 15 שנים 9 חודשים ago #9837

• Ronit & Eitan
  • Ronit & Eitan's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • ECO building 6
אריק סחטיין על היצירתיות אבל אני לא בטוח שדבר כזה ירתיע גנב מכוניות. הרי אם מישהו רוצה לגנוב מכונית , כובע גרב קטן על הפנים , עבודה מספיק מהירה עם הפריצה והרכב יצא לדרך , בהנחה שצילמת הרי כל מה שנשאר לך ביד זה סרט וידאו של רעול פנים בורח עם הרכב שלך מהחנייה. אני יכול לאמר לך בדיוק מה המשטרה תעשה עם זה - כלום! והגנבים יודעים את זה.
לכן אני חושב שאין מנוס מהתקנה של מחסום רציני בכניסה למתחם שלכם (שלב א).

תגובה: בטחון-גניבת רכבים 15 שנים 9 חודשים ago #9838

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
האמת ששווה לדחות את החלפת הרכבים לאיזה שלוש-ארבע שנים שהשכונה תתפתח קצת, בהנחה שרכבים מעפנים שנת 2007 פחות יגנבו . . .

תגובה: בטחון-גניבת רכבים 15 שנים 9 חודשים ago #9839

חברים
צריך לחשוב איך גורמים לפורצים להתמקד בשכונות אחרות.......אם נתחיל להגיב ולהחפר לא נגמור עם זה

תגובה: בטחון-גניבת רכבים 15 שנים 9 חודשים ago #9840

• Tal
  • Tal's Avatar
אריק, לא יותר זול לעשות ביטוח להכל?

תגובה: בטחון-גניבת רכבים 15 שנים 9 חודשים ago #9841

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
ביטוח אולי יפצה אותך כספית, תשאלי את אורי אם זה מספק
:laugh:

תגובה: בטחון-גניבת רכבים 15 שנים 9 חודשים ago #9842

• מאיה
  • מאיה's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
עונה לאיל:

קצת קשה לענות בקצרה כיוון שיש פרמטרים רבים אבל אנסה לענות על מה ששאלת:

גנב רכב לא יודע אם ברכב יש מערכת איתור או לא (מצאנו גם הרבה רכבים ללא איתור שהיו בהסלקות) וגם אם הוא מזהה שיש הוא לא יודע אם יש ברכב משדר אחד או שניים (ברכבים דורשי איתור ומשנת דגם מתקדמת), הוא לא ייסתכן להתפס ע"י חברת האיתור או המשטרה בדרך או במחסום. הוא גם לא יודע מתי הלקוח זיהה את הגניבה ומתי התקבל דיווח. (האם מיידי או אחרי מספר שעות).
מה גם שברוב המקרים הגנב הוא לא מי שמעביר את הרכב לשטחי הרש"פ.
לכן הוא יעדיף לתקוף את הרכב ומייד להסליק אותו בייבוש על מנת לבדוק אם תוך כמה שעות הוא עדיין יהיה במקום.
רוב הרכבים בייבוש יעברו לשטחי הרש"פ בשעות הבוקר המוקדמות - שעת הפעילות במחסומים.

וכל זה כמובן מתייחס אך ורק לנתונים של הגניבה כפי שOL פרסם. כל גניבה היא שונה, פעילות הגנבים היא דינמית ומשתנה ואין שום דבר שהוא חד ערכי. יש שיטות פעולה ויש ניסיון.

כמובן שיש עוד הרבה מאוד פרמטרים במשוואה שמתייחסים לאופי הגניבה עצמה, שעת הגניבה, מיקום, באיזו כנופייה מדובר ובאיזו שיטה היא פועלת וכו - אבל זה בגדול בנושא הסלקה.

מקווה שקצת הבהרתי את הדברים.

שיהיה ערב טוב ושקט

תגובה: בטחון-גניבת רכבים 15 שנים 9 חודשים ago #9843

• Tal
  • Tal's Avatar
נכון ברור, שברגע שזה קורה יש עגמת נפש שהשווי הכספי לא מספק, ואני ממש ממש מבינה אותו ואני חושבת שיש בדבריו הגיון, בכל זאת השכונה הזו די ריקה מאנשים ויותר בשטחים מסתוריים שמזמינים פעילות כזו, אני יכולה לומר שאחרי ההודעה שלו אני יותר מפחדת על עצמי ומשפחתי מאשר על המכונית, אני מאמינה שכאשר אתה חווה את זה נכנס פחד כלשהו שלא קשור לפיצוי הכספי ואני חושבת שאורי מנסה להביע את זה.
בכל אופן דיברתי על ביטוח, כי אתה הצעת מצלמות, כשזה קורה, זה קורה מה יקרה אם תמצא את הפורץ ותביא אותו בידיים למשטרה? אולי תקבל רכב מפורק, בקיצור תעדיף לקבל פיצוי כספי, לדעתי אין הרבה מה לעשות, האפשרות שלנו להבטיח את הנכסים שלנו בביטוח או להרתיע את הפורצים בעזרת אנשי ביטחון... או גם וגם...
ותבינו את אורי, בסך הכל רק אתמול נגנב ממנו רכב, יש כאלו שמרגישים בלי רגלים כשאין להם רכב..
אני הייתי בודקת את ההצעה שלו יותר ברצינות...

תגובה: בטחון-גניבת רכבים 15 שנים 9 חודשים ago #9844

תודה טל

אכן הבעיה רכבה יותר ממכונית זו או אחרת
לזכותי יאמר שאם תבדקו בפורום תראו שפתחתי נושא בשם בטחון כבר לפני מספר חודשים.....עוד לפני שאיכלסתי את הדירה.ידעתי מה עומד לקרות אבל איש לא טרח להגיב.
כעת הנושא מוחשי.היום ניסיתי לבדוק שוב את השטח אולי באמת הרכב מוסתר באיזור ואין לכם מושג כמה טיפוסים בלתי מזוהים מסתובבים בשכונה יוד בשבת......
הועד הזמני של השכונה יכנס ואני אעמוד על כך שצריך ליזום התנהלות בעזרת המשטרה,העירייה והתושבים......אם לא יעזור אז בודאי לא יזיק.
לי זה כבר לא יעזור לקהילה כן
שבוע טוב

תגובה: בטחון-גניבת רכבים 15 שנים 9 חודשים ago #9845

הרגשתי שביטוח לא פוטר אותך מהטרדה.
מבטח לעדכן אתכם הלאה
שבוע טוב
אורי לרון

תגובה: בטחון-גניבת רכבים 15 שנים 9 חודשים ago #9846

איל
אתה חייב להודות שאין חכמה כבעלת נסיון....עושה שכל ההסבר