שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - תשתיות, פיתוח ואיכות הסביבה
  • עמוד:
  • 1
  • 2

הנושא השכונה הלא "הירוקה" -כתבה שלילית בידיעות אחרונות

השכונה הלא "הירוקה" -כתבה שלילית בידיעות אחרונות 16 שנים 8 חודשים ago #2090

• דניאל
  • דניאל's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
השבוע פורסמה כתבה שלילית על השכונה "הירוקה" שלנו בעיתון ידיעות אחרונות.
העורך החליט להקדיש 2 עמודים בעיתון ארצי גדול בכדי להזהיר רוכשים עתידים ואולי אף להפעיל לחץ על עיריית כפר-סבא והקבלנים.
(וזה עוד מבלי להזכיר אפילו במילה אחת את המיפעל המזהם...)

אז נכון, אפשר להתעלם מהכתבה, ומקיום המיפעל (קניאל) ולהתפלל ואולי אף לשים פתק בכותל שבאמת החלום הורוד (סליחה, ירוק) יתגשם ותהיה לנו שכונה לתפארת.
העדפה אישית שלי היא לפעול כשהשכונה עדיין בבניה...וכמו שנאמר בכתבה הקונים אשמים!
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:השכונה הלא "הירוקה" -כתבה שלילית בידיעות אחרונות 16 שנים 8 חודשים ago #2095

• אמיר
  • אמיר 's Avatar
דניאל לא נעים להיות זה שמספר לך את זה אבל בתור אחד שכבר רכש בשכונה, ואני מאמין שמייצג את הדעה של 90% אחוז מהאנשים שקנו- זה פשוט לא מעניין אותנו, למי באמת איכפת אם יהיה פינוי אשפה מיוחד או שתהיה תאורה סולארית, הסיבה שאנשים קונים בשכונה זה נטו בגלל מיקום , יוקרה מחיר טוב , לא תמצא אנשים "ירוקים" בנינו. :)

תגובה:השכונה הלא 16 שנים 8 חודשים ago #2096

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
קראתי את הכתבה.
מחקתי את הסריקה שלה בגלל שאנחנו מנועים להעלות חומרים מעיתונים (חוק זכויות יוצרים).
בכל מקרה, הכתבה לא אומרת כלום.
אז השכונה נבנית לפי התקן הירוק של היחידה האזורית לאיכות הסביבה ולא על ידי מכון התקנים, אין פינוי אשפה בלחץ אויר (דבר שנראה לי זוועתי, בגלל הפוטנציאל של עכברושים ושאר מזיקים לטייל בתעלות) ושאר נושאים לא מהותיים.
כמי שבא מהעיתונות, לא ממש ברור לי מה הייתה ההצדקה העיתונאית לפרסם כתבת שני עמודים (פותחת, אגב) במוסף 24 שעות בידיעות אחרונות, כאשר היא ממש לא אומרת כלום.
אני מסכים לחלוטין עם אמיר (ואני יחסית ירוק): אם היינו רוצים שכונה אקולוגית היינו רוכשים באמירים שבגליל. בינתיים, השכונה נראית לי (לפחות) בסדר גמור.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה:השכונה הלא "הירוקה" -כתבה שלילית בידיעות אחרונות 16 שנים 8 חודשים ago #2098

• dudig
  • dudig's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • רשום לקבוצת רכישה ב-60
מתי זה פורסם בעיתון של שישי?

תגובה:השכונה הלא 16 שנים 8 חודשים ago #2099

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
תחילת השבוע - ראשון או שני
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:השכונה הלא 16 שנים 8 חודשים ago #2105

• pnina
  • pnina's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • קירת בנין B -
דניאל
אם רק נתפלל שום דבר לא יזוז
השבוע ביום רבעי בשעה 19:30 יש לנו הזדמנות שלא תחזור להגיע לישיבת המועצה הפתוחה לציבור הדנה בנושא אישור מחדש של מפעל קניאל. ככל שיגעו מספר רב יותר של אנשים ראש העיר וחברי המועצה יבינו שירוק זה לא רק סיסמא.
www.clean-kfarsaba.com

תגובה:השכונה הלא "הירוקה" -כתבה שלילית בידיעות אחרונות 16 שנים 8 חודשים ago #2106

• לאה
  • לאה's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו שלב א' בנין 1
לכל משתתפי הפורום

אני כבר מזמן אמרתי וכתבתי שהשכונה הירוקה היא מזמן לא שכונה ירוקה בגלל כל מיני דברים שכל פעם מתגלים מחדש.

מי שרצה לגור בשכונה ירוקה (אקולוגית) היה צריך לעשות עבודת שטח לעומקם של דברים (ואז הוא לא היה רוכש דירה בשכונה הירוקה) ובאמת לגור על איזה ג'בל בגליל.

לכל שכונה חדשה שנבנית כיום יש מעלות וחסרונות ואני חושבת ומאוד מקווה שתהיה לנו שכונה יפה ועם איכות חיים שכל דייר מצפה לה.

שבת שלום לכולם

תגובה:השכונה הלא "הירוקה" -כתבה שלילית בידיעות אחר 16 שנים 8 חודשים ago #2112

• rambo
  • rambo's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
מסכים עם רוב המגיבים. מבחינתי ירוק זה נחמד אבל לא השיקול לקניה.
www.shatefot.com
שתף אותי - דילים לוהטים, קופונים וצרכנות

תגובה:השכונה הלא 16 שנים 8 חודשים ago #2119

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
דיעה קצת שונה (אבל רק קצת):
חלק מהטענות שעלו פה מקובלות עלי - חלק מהאלמנטים ה"ירוקים" הם או סטנדרט בבניה מודרנית בכל מקום או שאינם מועילים בחיי היומיום או שכלל לא ניתן ליישם אותם בישראל. מצד שני, יש כאלו שחשובים לי - שימוש בחומרים שיבטיחו בידוד תרמי ואקוסטי, שבילי אופניים/הולכי רגל, ועוד. אם חלק מהדברים שמובטחים אינם מקויימים, והדבר נעשה בהסתר, אני חש מרומה.

ואגב, אני בטוח ש- 5000 בתים צמודי קרקע במצפה בגליל הם אכן יותר ירוקים מבניה רוייה של 5000 יחידות דיור בשרון.

תגובה:השכונה הלא 16 שנים 8 חודשים ago #2120

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
נושאי השבילים לאופניים ולהולכי הרגל, הבידוד ושאר הנושאים הירוקים מוסדרים באוגדן השכונות הירוקות שמהווה תנאי לקבלת טופס 4.
הכתבה טוענת שזה לא בהתאם לתקן של מכון התקנים אלא התקן הירוק של היחידה האזורית לאיכות הסביבה, שכתב אותו אדריכל שנחשב מוביל הבניה הירוקה בישראל.
www.green-kfarsaba.co.il/ogdan-yarok.html
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:השכונה הלא 16 שנים 8 חודשים ago #2125

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
תיקון קטן: אני לא בטוח שהמון צמודי קרקע בגליל יותר ירוקים מבניה רוויה במרכז.
גילוי נאות - קראתי רק את החצי של הכתבה שהופיעה כאן קודם, וגם זה ברפרוף. ברור שלא מעניין אם ירוק זה לפי תקן X או תקן Y, אלא מעניין מה עושים בתכלס ולה מורגש ממש בחיי התושבים. ירוק יכול להיות בהחלט מועיל ולא רק טרנדי, למשל לשלם פחות על חשמל למיזוג/חימום/הסקה/תאורה בזכות בניה נכונה.
קראתי את האוגדן הירוק ומבחינתי מה שכתוב שם זה הציפיות שלי ל"ירוק" ולא כתבה זו או אחרת בידיעות. אם ינתנו הקלות על הכתוב באוגדן, בהחלט ארגיש נפגע.

תגובה:השכונה הלא "הירוקה" -כתבה שלילית בידיעות אחרונות 16 שנים 8 חודשים ago #2126

• יובל
  • יובל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
מה שדניאל מעלה זו בהחלט נקודה חשובה שיש להתייחס אליה. אם שילמנו עבור סטנדרט מסויים, אין סיבה שלא נקבל זאת. הובטח לתושבי השכונה מכונת אשפה פנאומטית - יש לקיים. עוזר לירוק או לא, זה לא משנה - שילמנו על כך, יש לקבל זאת.
לוועדים שיוקמו בשכונה יש הרבה מאוד עבודה, תעסוקה מלאה, לרדוף אחרי עיריית כ"ס שתקיים את אשר הבטיחה.
בנוסף - מי שפיספס - נושא קניאל קיבל כותרת ראשית ב local ומהווה עניין פוליטי חם. נראה כי ראש העיר מתעקש להרחיב את המפעל נראה כי שיקולי בריאות התושבים ואיכות חיים כלל לא נחשבים בעיניו.
www.local.co.il/kfar-saba/58634/article.htm

דברו עם חברי המועצה שאמורים להצביע, אני כבר דיברתי והבנתי מה הכוון, כנראה משמעת קואליציונית של בן חמו, רובם אינם מוכנים לדבר בנושא זה.

www.kfar-saba.muni.il/?CategoryID=950&Ar...D7%A4%D7%AA%D7%99%22
אימיילThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • עמוד:
  • 1
  • 2