שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - תשתיות, פיתוח ואיכות הסביבה
  • עמוד:
  • 1
  • 2
  • 3

הנושא השכונה הירוקה הכי אפורה שייש

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20303

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • פרץ לוזון- אהוד מנור 16
LIKE - aromasca
רובין- קיבלת זכויות יוצרים על התמונה שלי?
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20309

• DR
  • DR's Avatar
שלום לכולם,
לדעתי הבעיה המרכזית היא שבעירייה מבטיחים אבל הבטחות לחוד ומציאות לחוד. לדוגמא- הבטיחו להתחיל את בניית השלב הראשון של הפארק במתחם 80 במהלך 2012 ואנו לא רואים שזה מתחיל, בקיצור לא ממש "שמים עלינו".
עוד בעיה היא שהתושבים לא מאוחדים (לפי התגובות שאני קורא כאן), כי אם היינו מאוחדים בינינו אז אפשר היה להזיז הרבה דברים!

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20310

• אובי
  • אובי's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
הבעיה האמיתית היא שבעיריה לא סופרים אותנו. הועד נימצא בקשר הדוק עם העירייה ואני יכול להגיד לך שהמצב חמור הרבה יותר ממה שידוע לרוב האנשים. וזאת בדיוק הבעיה. שהתושבים לא מודעים למה שקורה באמת ויוצאים מנקודת הנחה שכרגע זה אתר בניה אבל עוד שנה שנתיים הכל יהיה נהדר כפי שציפו לו. האמת היא לא כזאת כלל וכלל. אם לא ניפעל עכשיו ממש לא יקרה כלום. (הבחירות לעירייה מתקימות עוד שנה וחצי)
זה פרויקט הדגל של העירייה. הוא אמור לשים את כפר סבא על המפה ולהביא אוכלוסיה צעירה וחזקה לעיר. העירייה משקיעה הרבה בשיווק השכונה ותדמיתה. עוד שנתיים העירייה תעבור לפרויקט הבא, אי אפשר יהיה לשנות הרבה ואנחנו נישאר עם כל הבעיות
אני מעדיף שתדמית השכונה תפגע לתקופה קצרה אולם בטווח הארוך תהיה טובה מאשר לשמור כביכול על התדמית היום ובטווח הארוך להיתקע בשכונה שתסומן ככישלון. כבר היום רבים בכפר סבא טוענים שהשכונה היא לא מציאה גדולה ביחס לשכונות אחרות בכפר סבא
אגב, לא צריך להאמין לכל מי שכותב בפורום. לחלק מהכותבים יש מעורבות מקצועית ואינטרס עיסקי בשכונה וככך הם לא רוצים ליצור אוירה שתפגע באינטרס שלהם
עצתי היא שכל אחד באמת יבחן את הדברים בשטח ויהיה כנה אם עצמו. האם זאת השכונה הירוקה לה פיללנו? אם כן שב ואל תעשה כלום. אם לא אז בוא נחשוב איך מזיזים דברים בארץ הזו

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20311

• אמרי
  • אמרי's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • קירת 2036 B
רובין - מילים כדורבנות. אשמח להצטרף לקבוצת חשיבה שכזו.
בנוסף, אני רוצה להעיד על עצמי שהאינטרס היחיד שלי הוא רווחתי האישית ורווחת משפחתי כפי שאני מבין אותה ואין לי שום עניין כלכלי ו/או עסקי בשכונה.

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20312

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
רובין כתב:
אני מעדיף שתדמית השכונה תפגע לתקופה קצרה אולם בטווח הארוך תהיה טובה מאשר לשמור כביכול על התדמית היום ובטווח הארוך להיתקע בשכונה שתסומן ככישלון. כבר היום רבים בכפר סבא טוענים שהשכונה היא לא מציאה גדולה ביחס לשכונות אחרות בכפר סבא
אגב, לא צריך להאמין לכל מי שכותב בפורום. לחלק מהכותבים יש מעורבות מקצועית ואינטרס עיסקי בשכונה וככך הם לא רוצים ליצור אוירה שתפגע באינטרס שלהם

לכל אחד יש זכות ואפשרות לפרסם מה שהוא רוצה - רק חשוב להיות מודעים להשלכות של הדברים.

אני ממש לא חושב שהכל בשכונה מושלם, אבל אני חולק עליך בדרך לפתרון. אני ממש לא חושב שכתבה בעיתון תוביל לפתרון - היא אולי תהפוך את השכונה לטובה פחות בעיני קוראי העיתונים, אבל לא באמת תזיז לעיריה.

בנושאים נקודתיים: השצ"פ המרכזי שעדיין לא נפתח או מגרשי הספורט - פעילות תקשורתית בהחלט יכולה לסייע. מצד שני - העיריה מכירה את הנושאים האלה מתוך פעילותו של הועד.

האווירה השלילית תפגע באינטרסים של כולנו - אני לא מוכן שמישהו יחליט בשבילי שאני לא מרוצה, שהשכונה אפורה ושאני לא מכיר את העובדות.

אני מכיר את העובדות אבל יש לי פרשנות אחרת למשמעותן.

הקוראים חכמים מספיק לזהות מי כותב מתוך אינטרסים מסחריים ומי פעיל בפורום תקופה ארוכה, מזדהה בשמו האמיתי ומביע את דעתו.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
עריכה אחרונה: 13 שנים 10 חודשים ago על ידי guy-sh.

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20327

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
רובין כתב:
... כבר היום רבים בכפר סבא טוענים שהשכונה היא לא מציאה גדולה ביחס לשכונות אחרות בכפר סבא.

1. כבר היום כפ"ס הירוקה נחשבת לשכונה מובילה באזורינו ומגיעים אלייה מכל גוש-דן והשרון ובמיוחד מכפ"ס. אני יודע כי היום אני גר בשכונת האוניברסיטה ואני רואה את העזיבה ההמונית לירוקה.

2. כל מי שנחשד כאחד שיש לו אינטרס עסקי או ששותל פה מודעות "תמימות כביכול" ישר מזוהה ומדווח (SPAM)

3. אתה אישית רובין גם גנבת לי את תמונת הקרטה שלי וגם את השם רובין... הוד.
למה שאני לא אחשוד בך שאתה מנסה להעביר מסרים בשמי?

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20331

• אובי
  • אובי's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
הוד וקרן
התמונה שבחרתי היא מהאוסף המוצע בפורום ונתון לשימושם של כולם. אם זה כל כך מפריע לך אז אני מסיר את התמונה.
מה שחשוב זה התוכן של הדברים. המטרה שלי להביא למודעות התושבים את מה שהולך להיות פה בשכונה ולפעול כדי שהדברים לא יראו כמו בשכונת האוניברסיטה שכפי שאתה מתאר אנשים עוזבים בצורה המונית. אם לא ניפעל נהיה עוד כמה שנים באותו מצב.
אני מייצג את דעתי שאני יודע ששותפים לה עוד הרבה אנשים שאני דן איתם בדברים הללו.
זאת מדינה חופשית וכל אחד יכול להחזיק בדעתו ולפעול כראות רצונו.
בכונתי שלי לאגד כמה שיותר אנשים כדי להפעיל לחץ על העירייה לשנות ולקדם את הדברים כדי שאכן נהיה שכונה ירוקה מתקדמת עם איכות חיים מובילה בשרון. אתה לא חייב להיצטרף אם טוב לך איך שאתה

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20333

• אובי
  • אובי's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
אגב קרן הוד למענך שיניתי את השם

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20334

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
חשוב לציין- הסיבה שדיירים משכונת האוניברסיטה (הקאנטרי) עוברים לירוקה היא לא בגלל נטישה, ממש לא. שכונת הקאנטרי היא שכונה מעולה ואנחנו מאד נהנים פה. הסיבה היא הרבה יותר פשוטה- בשכונת הקאנטרי יש רק 4 חדרים בכל דירה בכל השכונה, לא פחות ולא יותר. אין מגוון דירות כמו בירוקה למי שהמשפחה שלו גדלה. משפחות שרוצות יותר מ-4 חדרים עוברות לירוקה.
ועוד משהו- בירוקה יש ביה"ס ואילו בשכונת האוניברסיטה אין (וגם לא אוניברסיטה)

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20342

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
אני מסכימה עם גיא שמכלל קשת הפתרונות הקיימים, פניה לעיתונות בקריאה כי "השכונה אפורה", אכן לא מוצדקת.

אין ספק שפיתוח תשתיות כמו הקמת עוד גינות ציבוריות, זרור הקמת המתקנים הציבוריים וכו' יכול להיות מואץ ע"י פניה לעיתונות.

בנוסף, מסכימה עם קודמי שכתבו כי כולנו ידענו שאנחנו עוברים לאתר בניה וחלק מהתלונות שלנו נובעות מהעובדה שהשכונה היא כזו בשלב זה.

כפי שכבר אמרתי בתחילת הדיון - לי מאוד מפריע שלא מתוכננות עוד גינות ציבוריות ואלו שכבר קיימות לא נותנות מענה מספק - כבר עכשיו שיש תפוסה מלאה אז מרגיש די "חנוק" בגינה ואנחנו עוד לא ב-100% אכלוס. הרצון שלי בפתוח גינות לא נובע מהעבודה שבא לי שיהיה עוד ירוק בעינים, אלא מהעובדה הפשוטה שיהיה לי עוד מקום להיות עם הילדה ואני לא ארגיש בקופסת סרדינים.

האכולוסיה נהדרת (למרות שיש התנהגויות שצריך למגר ובאות לידי ביטוי בגינות כמו השארת זבל במשטחי הפעילות ולא לזרוק לפח, הכנסת כלבים משוחריים לגינות בזמן שילדים מתרוציים, השארת צואת הכלבים בגינות וכו'..), פריסת הבניינים (לפחות ב-60) נכונה בעיניי ועל כך אין ויכוח.

לי מאוד חסר שירותים נוספים כמו - בית קפה, מכולת שכונתית וכו' שלא נמצאים כחלק ממרכז מסחרי מפלצתי ביחס לזה שהוא בצמידות לשכונת מגורים שאין בה כלום(לדעתי האישית לא לתקוף אותי בבקשה) שיהיה רק ב-80, אבל כל זה היה ידוע מראש מבחינתי ונלקח בחשבון כחלק ממערכת השיקולים שעברנו דירה והיום זה אחד הגורמים שגורמים להתסלגות ארוכה וקשה יחסית שלנו בשכונה.

שיהיה לכולנו יום נהדר וקריר..(ואגב, מי תכנן את המצללה המטופשת בגינת המשחקים שצמודה למשתלה?! שעות הפעילות אחה"צ הופכות בה לבלתי נסבלות בשל העובדה שהיא חשופה מצפון-מערב והמצללה איך נגיד, לא באמת עוזרת....).

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20345

• אובי
  • אובי's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
הי נעה
ראשית אני מודה לך על התגובה העינינית והאדיבה.
:)
הוצאתי פירסומים של העירייה על השכונה:
"הקצאה לשטחים ירוקים פי 4 מהמינימום הנידרש ע"י משרד הפנים"
"שבילים נוחים להולכי רגל ואופניים"
"סוללה למיגון אקוסטי בכביש 4 "
יצירת רחובות ירוקים, שדרה מרכזית, פארק"
" עיריית כפר סבא מובילה תפיסה של עיר ירוקה הבאה לידי ביטוי בבניה ירוקה, באיכות חיים ובשטחים פתוחים רחבים"
"... טיפוח סביבתי אינטנסיבי, רחובות ירוקים שיקשרו בין הבתים לבין הגינות הציבוריות הרבות והפארקים שייבנו בשכונה, מסלולי הליכה ומסלולי נסיעה מוצלים לאופניים, הסדרת התנועה בשולי השכונה במתחמים "
האם את מרגישה שמשהו מכל זה קיים היום בשכונה? כשאני קורא את זה נידמה לי שמדובר בעיר אחרת.
גם את כמו רבים אחרים ניתלת בתקוה או באשליה שהשכונה בבניה ולכן מובן שלא עוד הכל קיים ויקח עוד קצת והכל יבוא על מקומו כפי שציפינו.
אך לא כך הוא. וזאת הייתה כונתי בפוסטים שאני מפיץ. השכונה קיימת כבר מעל שנתיים וקצב האיכלוס הולך וגובר ומצד שני עבודות הפיתוח נעצרו לחלוטין!
איזה תירוץ יש לעירייה שעד היום לא הוקמה הגינה המרכזית? (מועד הפתיחה המתוכנן שלה הוא 1 ביולי אחרי שנדחה 3 פעמים)
איזה הסבר יש שאין בכל השכונה גם לא בגינות המעטות בירזיות מים?
חלק מהדברים שקראת למעלה כלל לא יוקמו, לחלקם יקח שנים רבות או שאין להם בכלל תיכנון באופק.
דעתי שלי שתושבי השכונה צריכים להתאגד ולדרוש את ביצוע הדברים במידית.

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20376

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
אובי, תקרא שוב את תגובתי בבקשה...
אני ממש לא חיה באשליה שבגלל שהשכונה בבניה אין מספיק שטחים ירוקים, הכוונה לגינות ציבוריות. נושא היה ידוע מראש כי למדתי את התבע וגם ראיתי חלק מתכניות הפיתוח עצמן, כך שלא הופתעתי בכלל. טענתי היא שהשכונה מתוכננת בנושא זה בצורה הרחוקה מלהיות מיטבית עם תושביה.
ולגבי פרסום באתרי האינטרנט של הרשויות המקומיות, בתור אחת שמגיעה מעולם התכנון, בין מה שמופיע בתכנית או במסמכים שמלווים אותה ובין מה שהרשות בוחר לפרסם יש הבדל מהותי. בעיה של אותו אזרח שלא בדק עד תום את הדברים לאשורם.....
זה לא רק שחלק מהדברים יקומו בעתיד הרחוק, לנושא הגינות הציבוריות לא בטוח כלל אם יש הקצאת קרקע נוספת בנוסף לאלו המתוכננות. לילה טוב.
  • עמוד:
  • 1
  • 2
  • 3