שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - תשתיות, פיתוח ואיכות הסביבה
  • עמוד:
  • 1
  • 2
  • 3

הנושא השכונה הירוקה הכי אפורה שייש

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20285

• חגית
  • חגית's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
מסכימה עם כל מילה! גם לדעתי צריך לצאת לעיתונאות. על הפיקציה שנקראת השכונה הירוקה.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20286

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
סיגל כתב:
שלום רב!
אנחנו גרים כמעט שנתיים ולנו יש את אותה הרגשה ומצטרפים לכל הנאמר וטוענים שצריך להוציא את כל הנאמר לעיתונות המקומית
שלעיריית כפר סבא יהיו קצת בושות ושיקלטו שלא מחלקים סיסמאות באוויר. "השכונה הירוקה".
אנשים חפשו איכות חיים ולא אתר בנייה קבוע.
יציאה לעיתונות תוריד את הפירסום עבור העירייה והקבלנים, ויכול להיות מצב שהקבלנים יתחילו להזיז דברים בגלל הפסדים.
השכונה גם שהיא בבניה נראת רע מאוד כל מערכת הצמחיה וההשקייה על הפנים. אין מספיק מגרשים למשחקים לילדים בגיל 10 ומעלה.
המענה של העירייה לשכונה הוא דל מאוד.
ישנה אפשרות שכל התושבים יתאחדו ויצאו להפגנה מול העירייה
דבר שגם יכול להזיז דברים.

כל מי שקונה דירה בשכונה חדשה יודע שהיא תהיה אתר בניה. על פי התב״ע של השכונה ומספר היחידות שנבנו עד כה, השכונה תהיה בבניה עוד כמה שנים.
מה הקשר בין הקבלנים לבין התשתיות ? הרי לא הקבלנים אחראים על התשתיות.
אני לא ממש מצליח להבין מה היתרון של פניה לעיתונות או הפגנה. אם פונים לעיתונות עם נושאים ממוקדים אפשר לשנות משהו - פניה עם בכיינות כללית לא תקדם כלום.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20287

• aromasca
  • aromasca's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • פרץ לוזון - בניין F
מסכים מאוד, ואני רק רוצה להבהיר שבהרצליה עשו בבניינים מסויימים טרהרהרם מאוד גדול על אנטנות סלולאריות לדוג'.. הדבר גרם לפגיעה בכל האיזור הן במחירי הדירות ובמשך התקופה למכירת דירות.

העיתונות לא מתאימה לכל דבר, יש דרכים מקובלות לפתור דברים ואין צורך להתנפל על העיתונים לפני שממצים את האופציות המקובלות.

בכל אופן, בתור מי שקנה בשכונה הירוקה אני לא עוצם את העיניים, ברור לי שירוק לא יהיה בשכונה יותר מדי, ברור לי שפיתוח השכונה יארוך לפחות עוד 5 שנים וברורים לי השירותים הנוכחיים שניתנים ע"י עיריית כפר סבא..
באופן אישי אני לא התייחסתי לאנשי המכירות בדברים שלא היו קשורים לפרוייקט מכיוון שגם שם נגמר תחום האחריות שלהם, מי שבחר כן להקשיב למי שהוא בעל אינטרס מובהק, לא יכול להאשים הרבה מלבד את עצמו.. אגב תבדקו בחוזה יש לכם סעיף כנראה שאומר שבדקתם את התב"ע ואין לכם טענות כלפי הקבלן לגבי הפיתוח האיזורי B)

אע"פ כל האמור לעי"ל עדיין אני ממליץ לחברי לקנות בשכונה, מכיוון שאני חושב שהיא בעלת פוטנציאל גבוהה מאוד ותמהיל האוכלוסייה בשכונה יהיה איכותי מאוד בשנים הקרובות.

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20288

• RIO
  • RIO's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
אני אומנם רק מספר חודשים בשכונה, אך אני לא מסכים שהשכונה אפורה, כל מי שקנה דירה בשכונה יודע שמדובר בשכונה בבניה וכל ההשלכות לכך (עובדים זרים וכל האבק בשכונה).וכמו שנאמר מרכזים מסחריים בבניה קו אוטובוס כבר פועל(אישית יצא לי לנסוע בו) בית ספר בקרוב.

אני מבואס רק מעניין החניות.

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20290

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • פרץ לוזון- אהוד מנור 16
אנשים, כולכם נסחפתם.
אמנם אני עדיין לא גר בשכונה וכנראה מה שרואים משם לא רואים מכאן אבל מכאן ולצאת לעיתונות הדרך ארוכה ואולי לא הגיונית בכלל.
כנראה מי שגר בירוקה עכשיו קשה לו וזה מובן, אבל זה חלק מהעניין של לקנות בשכונה שמתהווה אחרת הייתם קונים דירה אחרת.
תשאלו כל אחד בכפר-סבא איפה הוא היה הכי רוצה לגור והוא יגיד לכם בירוקה.

גם אני קניתי דירה שמאד רציתי אבל ידעתי שזה בא עם מחיר של לגור תחת מנופים, מיעוטים, זיהום אוויר ותשתיות לא מתפקדות במלואם.
אבל כשאני מסתכל קדימה ברור לי שיהיה פה מעולה.

כל מי שיש לו בעיה, אני מציע לו שייפעל בערוץ הרלוונטי הנקודתי.

ואגב, חמותי שוכרת מזה כשבועיים דירה ב-80 והיא חושבת שהיא הגיעה לגן-עדן.

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20292

חמות....גן עדן....תתקשר לבדוק שהכל בסדר איתה.....

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20293

• אמרי
  • אמרי's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • קירת 2036 B
לפני שממהרים לבטל אמירות של אחרים ויוצאים בהכרזות שיפוטיות על זה שמישהו כזה או אחר נסחף, כדאי לקחת בחשבון שמדובר פה בעמדות סובייקטיביות של אנשים. מותר לא להסכים איתם ולראות את הדברים אחרת, אבל לא הייתי מבטל אמירות של אחרים כי זה מתנשא. כל דעה אישית היא לגיטימית.
אני ממש לא חושב שפנייה לעיתונות היא היסחפות. אנחנו חיים במדינה כוחנית ולצערי בעלי הכוח הם הרבה פעמיים הכוחניים ביותר. אני מתרשם שהדרך להשפיע הרבה פעמים היא לפעול באותו אופן ומה שמשפיע על אישי ציבור זה הרבה פעמים התקשורת.

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20294

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
הגדרת את זה בעצמך - אמירות סובייקטיביות.
לא מקובל עלי שאנשים ילכו וישתפו את העולם בביקורת שלהם על הבית שלי.
מה תוביל פניה לעיתונות ? עיתונות יכולה לסייע בנושאים ספציפיים (אין מספיק גינות, מגרשי ספורט טרם הוקמו וכו') - מה תועיל פניה לעיתונות שתגיד "השכונה אפורה" - מצפים שהעיריה תבוא עם דליי צבע ירוק ותצבע את המדרכות ?
תקשורת היא כלי שצריך לעשות בו שימוש חכם, לא להפוך אותו לבמה להתבכיינות שלא מובילה לתוצאות מעשיות.
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20295

• אמרי
  • אמרי's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • קירת 2036 B
לא מקובל עליך שישתפו אחרים בביקורת על הבית שלך??? אני לא בדיוק יודע איך להתמודד עם האמירה הזו. לעניות דעתך, אם יש לי בעיה עם ראש העיר, גם את זה אני אמור לשמור לעצמי? השכונה הירוקה היא לא שלך ולא שלי, היא שלנו, אני משלם ארנונה כמוך ולשנינו יש זכות להביע את דעתנו עליה.
לדעתך זה לא שימוש חכם אבל אני מאמין שזה עשוי לעזור.
אתה מבסוט ממצב השכונה ואני חושב שזה שאין לי תאורה ומדרכות ליד הבית, כמעט שנה אחרי שנכנסתי זה ביזיון.
אני לא יודע האם להוציא לעיתונות אבל בטח שלא הייתי פוסל את זה על הסף.

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20296

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
אז תפנה לעיתונות נקודתית על זה שאין מדרכות או שאין תאורה. בנקודה כזו העיריה יכולה לפעול ולתקן את מה שדורש תיקון.
אמירות הכלליות של "הבטיחו לנו ירוק אבל הכל אפור" הן לא אמירות בונות שיובילו להישג כלשהו. זו התבכיינות שלא תוביל לתוצאות.
אם הבטיחו גינה במועד מסוים או מגרשי ספורט במיקום מסוים והדברים לא בוצעו, בהחלט אפשר להפעיל לחץ נקודתי שגם יש לו סיכוי להשיג תוצאות.
כתבות עם אמירות "השכונה באפור" עושות נזק לכולם ולא ברור לי מי יכול לקחת את זה על עצמו.
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20299

• אובי
  • אובי's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
אני לא חושב שהשאלה היא האם הובטחו דברים שלא קוימו אלה יותר מה יש בשכונה ומה לא.האם נכון הוא שלשכונה שמתהדרת בשם הירוקה יש גינה וחצי לכמות ילדים בגילאי גן ובית ספר יסודי מהגבוהות בכפר סבא? ומדוע העירייה לא פועלת להקצות גינות נוספות, שלא לדבר שגם המתוכננות עדיין לא הוקמו וכל זאת לאחר יותר משנתיים מתחילת האיכלוס. האם אפשר להסביר למה אין כלל עבודות פיתוח בשכונה מזה חודשים רבים? למה פוטרו 3 קבלני פיתוח איזורי ומכרז חדש לא יצא עדיין? למה כל יום שאני מטייל בשכונה אני מוצא שלוליות של מנים כתוצאה מבעיות תחזוקה בטפטפות? (העירייה לא אצה לתקן את הנזילות למרות ההצהרות שלה על מלחמה ביתושים)
למה בחודש אחד נוטעים עצים וחודש אחר כך הם מתיבשים ונובלים?
למה אני צריך לשלוח את בני לכיתה א בבית ספר שעדיין יהיה אתר בניה? מי ערב לביטחונם של הילדים כשהם חשופים לפועלי בנייה? למה לא יהיה אולם התעמלות בבית ספר. לא מגיע לילדים שיעורים בחינוך גופני? למה אין בכל השכונה אף מגרש משחקים? לא מגיע לילדי השכונה מה שקיים בכל שכונה אחרת בכפר סבא?
מה מאפיין את השכונה הזו כשכונה ירוקה לעומת כל שכונה רגילה בכפר סבא? התשובה היא כלום ורק לרעה. הצפיפות, השטחים הירוקים, הפיתוח האיזורי נופל מהרבה משכונות אחרות בכפר סבא.

אי אפשר לתלות את הכל בתירוץ שזה שכונה בבניה ואוטוטו תוך שנה שנתיים תיגמר הבניה והכל יהיה ירוק. מי שמכיר את הפרטים יודע שלא הרבה אמור להשתנות בשנה שנתיים הקרובות.
לי כתושב השכונה חשוב להיאבק על איכות החיים פה ועל הציביון שהייתי רוצה לראות. זו דעתי שלי כמובן אבל אני יודע שרבים חושבים כמוני. ואני מתכנן לגייס אנשים למאבק הזה על איכות החיים בשכונה הזו

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20300

• aromasca
  • aromasca's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • פרץ לוזון - בניין F
רובין, אין כאן מאבק של צודק לא צודק.. אין כאן אדם אחד שלא היה רוצה עוד גינות, שלא היה רוצה פיתוח מהיר יותר ואכלוס מהיר יותר של הפרוייקטים בתב"ע, כולנו באותה סירה ורוצים אך ורק שהשכונה תהיה בנויה כמה שיותר מהר ואיכותית ככל הניתן ע"י מיצוי כל השצפ"ים האפשרים לרשותנו.

הדבר היחידי שעלה כאן זו הדרך להשגת המטרות, ללכת לדבר בעירייה עם האנשים הרלוונטים, להתארגן באמצעות עצומות באמצעות הוועדים וכו' אלו יוזמות מבורכות ואני ישמח להצטרף ליוזמות הללו בכל שלב!
אני לא חושב שפנייה לתקשורת לפני מיצוי כל האופציות הקיימות בידינו היא הגישה הנכונה, זה יכול רק לפגוע במיתוג השכונה שעשרות אלפי תושבי השרון יפתחו את העיתון השבועי שלהם ויקראו כמה רע בשכונה שלנו.
  • עמוד:
  • 1
  • 2
  • 3