נועה, לי באופן אישי לא חסר הדשא ספציפית. אפשר לייצר גנים ציבוריים מאד נחמדים גם ללא דשא. חוץ מזה שהבנתי מאנשים שדיברתי איתם ש״שמשבר המים״ הוא בלוף די רציני שמוכרים לנו ויש מספיק אפשרויות (בעיקר הטפלת מי ים) שכבר משתמשים בהם היום כדי להתמודד עם הבעיה ולכן תיאורטית ומעשית גם דשא אפשר לעשות.
לגבי תל אביב, אני לא מסכים עם מה שכתבת. הוריי גרים באזורי חן מאז שהשכונה קמה, ואני כמעט בטוח שהצפיפות שם לא גבוהה מהצפיפות בשכונות הירוקות, ויש שם גנים ודשאים בכמות מרשימה. בנוסף גרתי כמה שנים ליד אוניברסיטת תל אביב וגם שם המצב טוב באופן דרמטי. לדעתי העניין הוא, כמו שציינת, הבדלים בגישה של הרשות המקומית.
מה שבאמת מטריד אותי זה שלא רק שכרגע לא מפתחים שטחים שכאלה, אלא שנראה שגם אם היו רוצים - אין איפה ״לדחוף״ אותם בין כול הבניינים. אז אפשר לומר שהיינו צריכים לבדוק ושזה טריק שיווקי וכו׳, מצד שני, בתור זוג צעיר שקונה דירה ראשונה, בתקווה לגור בה שנים רבות (לכן גם עליית/ירידת מחירים לא מאד משנה לנו) רציתי להאמין שהעירייה תהיה אחריות ולא תשווק לנו בלוף. מאכזב בסך הכול, אבל מה אפשר לעשות חוץ מלהגיד שלומדים מטעויות.