שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - תשתיות, פיתוח ואיכות הסביבה
  • עמוד:
  • 1
  • 2
  • 3

הנושא השכונה הירוקה הכי אפורה שייש

השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20239

• אובי
  • אובי's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
תגידו, גם לכם נידמה שהמיתוג השכונה הירוקה הוא עבודה בעיניים או רק לי?
איפה כל אותן סיסמאות ירוקות שהבטיחו לנו?
שטחים ירוקים, שבילי אופניים, פארקים, איכות חיים, בניה ירוקה. לאן זה נעלם?
בפועל קיבלנו שכונה שבנויה בצפיפות ההולכת וגדלה. בכל מתחם 60 יש גינה ורבע המיועדת לפעוטות וכל זה בשכונה שאחוז הילדים בגילאי גן ובית ספר יסודי מהגבוהים בכפר סבא. במתחם 80 המצב רע עוד יותר.
הגינה המרכזית עומדת שוממה כבר 3 שנים. תאריך הפתיחה שלה נידחה שוב בפעם השלישית. עבודות הפיתוח לא קימות כלל. שותלים עצים ואחרי חודש הם נובלים. כל הצנרות מפוצצות. בית הספר גם אם יפתח בזמן לא יהיה בו דברים בסיסים כמו אולם התעמלות לפני 2015 (איפה בדיוק יתעמלו הילדים? בחורף ובקיץ?) בכל המתחם אין מגרש כדורגל או כדורסל אחד. גם לא מתוכנן להיבנות בשנים הקרובות. בקיצור הדבר הירוק היחידי בשכונה הוא השלט של כביש 4. כל זה לא מפריע לעירייה לגבות ארנונה שערוריתית ללא מינימום של תמורה.
אילו מכם שחושבים שזה זמני וכך ניראה אתר בניה אז יש לי חדשות עבורכן.אני גר פה 3 שנים וכמעט שום דבר לא השתנה. אני גם קצת מקורב לעירייה ומעורב במה שקורה. שום דבר לא ישתנה כי לעירייה אין שום עיניין לבנות בשכונה איכות חיים אלה לבנות עוד ועוד בינינים שיכניסו לה כסף. לא מאמינים? תבדקו אותי.
מה יש הים בשכונה לעומת כל ההבטחות שפוזרו? ומה עומד להיבנות?
מכרו לנו שכונה ירוקה אבל קיבלנו שכונה אפורה+
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20242

• אמרי
  • אמרי's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • קירת 2036 B
אני חייב להגיד שאני מסכים עם רוח הדברים. אותי בעיקר מרגיזה העובדה שהארנונה המשולמת בשכונה שווה לארנונה שמשולמת לדירה דומה בצפון תל אביב רק ששם ה value for money הוא פי כמה וכמה יותר טוב (מבחינת כמות גינות, גנים, כבישים וכו' וכו')
לדעתי הפיתוח של השכונה הוא על גבול השערורייה. אין שום פרופורציה בין קצב צמיחתם של מגדלי המגורים לקצב הפיתוח, והדוגמה הקיצונית היא כמובן גן השעשועים הפצפון והמצ'וקמק שבנו במתחם שמונים.
האמת שיצא לי לחשוב לא מעט האם עשינו את ההחלטה הנכונה בזה שהחלטנו לעבור. אולי היינו צריכים לחכות 5 שנים. ובכול מקרה אני אתקשה להמליץ למשפחות בסטאטוס שלנו לעבור לשכונה במצבה, ואולי בכלל, נוכח התנהלות העירייה
השאלה שמטרידה אותי באמת היא האם ניתן לעשות משהו בעניין. אני יודע שיש וועדים לשכונות ואני מתרשם שעובדים מאד קשה כדי לקדם את פיתוח השכונה, אך אני תוהה האם בצד השני, בעירייה, יש מי שזה באמת מזיז לו.

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20243

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
מסכימה חלקית.
מי שקנה בשכונה כי מכרו לו ״ירוק״ - היה צריך לבדוק טוב. ברור היה שהשכונה לא ירוקה ולא באמת יש בניה ירוקה, מלכתחילה היה ברור שלא יהיו מרבדי דשא בגלל ״משבר המים״ וכו... שיווק טוב מושך אנשים, עובדה שזה עבד.
אנחנו ספציפית לא באנו בגלל הירוק ולכן לא מאןכזבים מזה, יש דברים אחרים שגורמים לנו להצטער על המעבר אבל זה לא קשור ספציפית רק לשכונה.
זה נכון שחסרים שטחים ירוקים ובתור מי שעוסקת בעולם התכנון, עולה בברור כי יש מחסור חמור עפ תקנים של שצפ לנפש, בייחוד בשכונות חדשות בהן אוכלוסיית הילדים גדולה. לא ברור לי מה ייעשו עם זה, אני מנסה להבין מהוועד ומהאנשים בעירייה/חברה כלכלית.
אי אפשר להשוות את השכונה לשכונות צפוו תל אביב כי שם הצפיפוצ גבוהה יותר משמעותית ואם המצב היה כך פה רובנו לא היינו קונים. בנוסף, גם בגוש הגדול, כוכב הצפון וכו היו שנים קשות ועדיין יש אזורים לא מפותחים - מכירה מקרוב את תכניות הפיתוח. ההבדל הוא בגישה של הרשות המקומית... והארנונה בכפר סבא משמעותית גבוהה יותר למ״ר מתא..
השכנה עוד בשלבי בניה ומחד לא ניתן לצפות שהכל יהיה עכשיו ומיד. מאידך, כמות האוכלוסייה שכבר קיימת דורשת רמת שרותים שכרגע אין פה. אולי לוועד יש תשובות.

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20244

• Idit
  • Idit's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • אקו 7 (שלב ב')
פרט שולי הוא שבעוד 5 שנים מחירי הדירות יעלו הרבה מעבר למה שעולים עכשיו או עלו לפני שנתיים.
מעבר לזה, אני גרה פה כמעט שנה, והמצב לא כזה טראגי. בהחלט יש שיפור. עבודות הפיתוח כאן איטיות, אין ספק, אבל אני באופן אישי לא מצטערת על זה שעברתי לכאן.

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20245

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
אידית, כרגע יש באז מטורף סביב השכונה והמחירים מתנהגים בהתאם. בעוד 5 שנים נניח שהשכונה תהיה כבר בשיא הפיתוח לא בטוח שהשירותים המוצעים יספיקו בכדי למשוך אוכלוסייה...

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20248

• אובי
  • אובי's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
אני מקורב לעיריה ולועד ויודע מה קורה ומה אמור להיות. לא יהיה שום שינוי גם לא עוד חמש שנים.
העירייה לא שמה עלינו. יש דברים שהובטחו ואני לא דורש יותר ממה שהובטח שווק ונימכר
כן יש מקום לגינות שלא מוקמות והן לא יוקמו. כן יש מקום למגרשי ספורט כולל אולם וזה יהיה רק שאני אגיע לבית אבות. כן דובר על שבילי אופניים שאפשר לסוע בשכונה בבטחה. מכירים כאילו? אני לא.
הדבר היחידי שייש בשכונה זה תנופת פיתוח של עוד ועוש ביניני מגורים וללא השקעה מינימאלית בפיתוח הציבורי.
יש מה לעשות לדעתי. לדרוש את מה שמגיע לנו

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20251

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
אני בהחלט מסכים שיש דברים שאפשר היה לעשות מהר יותר: שצ"פ מרכזי, גינון, פיתוח סביבתי, עוד גינות וכו'. אבל בוא נתייחס לעובדות:
בשנת הלימודים הקרובה יפעלו בשכונה 16 גני ילדים
בית ספר יסודי ייפתח בספטמבר 2012 במתחם 60
בית ספר יסודי נוסף מתוכנן להיפתח במתחם 80
מגרשי ספורט נבנים בימים אלה ויפתחו יחד עם בית הספר
שבילי האופניים יפתחו יחד עם הגשרים שנבנו ויובילו לשצ"פ המרכזי
מוקם גשר שמחבר בין מתחם 60 למתחם 80 (סמוך לבית הספר)
קו אוטובוס למרכז העיר ולאזור התעשיה (קו 8) פועל
שני מרכזים מסחריים (קניון ומרכז שכונתי) נמצאים בתהליכי בניה

אני בהחלט מסכים עם אידית - בהחלט יש מה לשפר, אבל המצב לא כל כך גרוע.
גם אני נמצא בשכונה מימיה הראשונים (לפני כשנתיים) ובהחלט רואים שיפור משמעותי בתשתיות ובמתקנים. אין ספק שיכול להיות יותר טוב. אני בניגוד לכמה מהדוברים, אמליץ לחברים לעבור לשכונה הירוקה (גם אם בעיני חלקם היא אפורה...)
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
עריכה אחרונה: 13 שנים 10 חודשים ago על ידי guy-sh.

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20252

• אמרי
  • אמרי's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • קירת 2036 B
נועה, לי באופן אישי לא חסר הדשא ספציפית. אפשר לייצר גנים ציבוריים מאד נחמדים גם ללא דשא. חוץ מזה שהבנתי מאנשים שדיברתי איתם ש״שמשבר המים״ הוא בלוף די רציני שמוכרים לנו ויש מספיק אפשרויות (בעיקר הטפלת מי ים) שכבר משתמשים בהם היום כדי להתמודד עם הבעיה ולכן תיאורטית ומעשית גם דשא אפשר לעשות.
לגבי תל אביב, אני לא מסכים עם מה שכתבת. הוריי גרים באזורי חן מאז שהשכונה קמה, ואני כמעט בטוח שהצפיפות שם לא גבוהה מהצפיפות בשכונות הירוקות, ויש שם גנים ודשאים בכמות מרשימה. בנוסף גרתי כמה שנים ליד אוניברסיטת תל אביב וגם שם המצב טוב באופן דרמטי. לדעתי העניין הוא, כמו שציינת, הבדלים בגישה של הרשות המקומית.
מה שבאמת מטריד אותי זה שלא רק שכרגע לא מפתחים שטחים שכאלה, אלא שנראה שגם אם היו רוצים - אין איפה ״לדחוף״ אותם בין כול הבניינים. אז אפשר לומר שהיינו צריכים לבדוק ושזה טריק שיווקי וכו׳, מצד שני, בתור זוג צעיר שקונה דירה ראשונה, בתקווה לגור בה שנים רבות (לכן גם עליית/ירידת מחירים לא מאד משנה לנו) רציתי להאמין שהעירייה תהיה אחריות ולא תשווק לנו בלוף. מאכזב בסך הכול, אבל מה אפשר לעשות חוץ מלהגיד שלומדים מטעויות.

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20264

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • פרץ לוזון- אהוד מנור 16
אני מסכים עם זה שמה שנאמר על-ידי אנשי המכירות לא תואם את המציאות.
עדיין השכונה הירוקה הרבה יותר נעימה מרוב גוש-דן והיא נחשבת נכון להיום למקום מספר אחד למשפחות צעירות.

צפון תל-אביב הינו איזור מזדקן ויקר להחריד שכבר לא רלוונטי לרוב האנשים במדינה ואם אני אתבקש להחליט בין הירוקה לצפון ת"א, הירוקה לוקחת בהליכה (אבל זה אני)

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20267

• aromasca
  • aromasca's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • פרץ לוזון - בניין F
הייתי נזהר מלהגיד שזו השכונה מספר אחד למשפחות צעירות כרגע.. עדיין חסר את הביה"ס שעוד לא הושלם וכל עוד יש תנופת בנייה ערה בסביבה, יש הרבה מאוד עובדים זרים כאלו ואחרים שלא בהכרח הייתי ממליץ להורים לתת לילדיהם לטייל ככה בכיף בשכונה..

אבל אין ספק, שעתידה של השכונה הוא בסה"כ טוב, ברגע שתהיה מאוכלסת לחלוטין אני לא חושב שתהיה אפורה.. ברגע שיפתחו את השצ"פים ויהפכו כמה שיותר מהם לגינות ירוקות המצב ישתפר בצורה משמעותית.

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20269

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
אותי בעיקר מטריד לא שאין נוף "ירוק" בשכונה ואין לי שום בעיה ששטחים ציבוריים לא יהי עם דשא, זו לא הנקודה. חסרים כרגע עוד גנים ציבוריים לטובת ילדי השכונה. גם לאחר הקמת הגינה המרכזית במתחם 60 יהיו חסרים. למיטב הבנתי אין עוד תכנון לשטחים כאלו וזו בעיה רצינית. שכונת מגורים המאכלסת אלפי יח"ד לא יכולה להסתמך על שטחי גינות ציבוריות בשכונות הסמוכות או כאלו שמצריכות נסיעה. זה מה שחסר לי ולצערי לא מתוכנן מענה.

חסרים לי עוד הרבה דברים, אבל תכנון השכונות החדשות בישראל הוא בעייתי באופן כללי וזה כבר נושא לדיון ארוך אחר.... אבל זה דברים שהיו ידועים לי מראש ונקלחו בחשבון שקנינו את הדירה, לצערנו ההסתגלות ארוכה יותר מכפי שחשבנו, אבל זוהי דירה ראשונה שלנו ולא חתונה קתולית, רק הזמן יגיד אם נשאר פה לטווח ארוך.

תגובה: השכונה הירוקה הכי אפורה שייש 13 שנים 10 חודשים ago #20284

• סיגל
  • סיגל's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
שלום רב!

אנחנו גרים כמעט שנתיים ולנו יש את אותה הרגשה ומצטרפים לכל הנאמר וטוענים שצריך להוציא את כל הנאמר לעיתונות המקומית
שלעיריית כפר סבא יהיו קצת בושות ושיקלטו שלא מחלקים סיסמאות באוויר. "השכונה הירוקה".
אנשים חפשו איכות חיים ולא אתר בנייה קבוע.
יציאה לעיתונות תוריד את הפירסום עבור העירייה והקבלנים, ויכול להיות מצב שהקבלנים יתחילו להזיז דברים בגלל הפסדים.

השכונה גם שהיא בבניה נראת רע מאוד כל מערכת הצמחיה וההשקייה על הפנים. אין מספיק מגרשים למשחקים לילדים בגיל 10 ומעלה.

המענה של העירייה לשכונה הוא דל מאוד.

ישנה אפשרות שכל התושבים יתאחדו ויצאו להפגנה מול העירייה
דבר שגם יכול להזיז דברים.
  • עמוד:
  • 1
  • 2
  • 3