חברים ושכנים יקרים שלום,
לפני שמתלהמים צריך לבדוק במה מדובר.
אז אני בדקתי. היום, ביוזמתי, נערכה בדיקת קרינה סלולארית בתוך מתחם בית הספר החדש (שיפתח עם שנת הלימודים הקרובה). הבדיקה נעשתה על ידי עמותת מלר"ז (מי שלא מכיר שיגגל).
אני נפגשתי עם המודד והייתי עד למדידות שנעשו. נעשו כ 10 מדידות במקומות שונים בתוך מתחם בית הספר בתוך המבנה ומחוצה לו.
השורה התחתונה היא שהקרינה הסלולרית שואפת לאפס ולכן אין שום חשש מקרינה סלולרית במתחם בית הספר.
אגב, במחלף רכפ"ס צפון ישנם שתי אנטנות. אחת מצד מזרח למחלף (קרוב יותר לבית הספר) ואחת קצת צפונית יותר ומצד מערב. מרחק האנטנה הקרובה יותר לבית הספר, זו שממזרח למחלף הוא 320 מטר מהנקודה המערבית ביותר של בית הספר.
המדידות בוצעו רק באתר בית הספר, מתוך חשש מובן של הורים. כל אדם פרטי שרוצה יכול להזמין מדידה כזו בביתו הפרטי. לא נראה לי שיש איזשהו מקום בשכונה עם קרינה מסוכנת מאנטנות אלה, היות והם מספיק מרוחקות.
לגבי אותה אנטנה שעומדת ברחוב השומר ליד כביש 4 (וליד שני בתים צמודי קרקע ברחוב השומר), אכן כנראה התקבלה סוף סוף ההחלטה להיכן להעביר את אותה אנטנה והיא תעבור בקרוב.
פרטים נוספים, כולל הדו"ח הרשמי של מלר"ז לגבי מדידות הקרינה בבית הספר יפורסמו בקרוב במסגרת עדכון התושבים על ידי ועד השכונה.
מי שלא מקבל עדכונים מועד השכונה, מוזמן לשלוח מייל לכתובת הבאה: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., ונצרף אותו לרשימת התפוצה.
בברכה,
איל ולדמן
יו"ר ועד שכונת הזמר העברי (מתחם 60) כפ"ס.