שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - תשתיות, פיתוח ואיכות הסביבה

הנושא תשתיות חשמל עירוניות

תשתיות חשמל עירוניות 16 שנים 8 חודשים ago #1766

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
ההודעה הזו היתה אמורה להיות בשרשור שעסק (בתחילתו) בשנאים במתחם 80, אולם הפך לשרשור התנגחויות. לפיכך, את מה שיש לי לתרום בנושא הייתי רוצה לבדל בשרשור חדש (מותר כמובן להגיב, אבל את ההתנצחויות עדיף לרכז בשרשור השני):

כאשר שקלנו לראשונה לקנות בשכונה הירוקה, חששנו מאוד מקן המתח הגבוה (שלא ידענו אז שיוטמן), מה שגרם לנו לעשות תחקיר תאורטי קצר בנושא. המסקנה העיקרית היתה שלא צריך להתרגש יותר מדי. עיקר הפאניקה נובע ממספר מחקרים שמצאו (לכאורה) קשר בין סרטן לבין חשיפה ארוכה לכמויות נמוכות של קרינה לא מייננת. למרות שהשפעות קרינה זו שנויות במחלוקת, מתוך זהירות נקבעו תקנים מחמירים לגבי רמות קרינה מותרות בסביבות מגורים. התקן הישראלי פחות מחמיר מעמיתו האירופאי, אבל כמדומני שבשכונות הירוקות דורשים את התקן המחמיר יותר. בכל מקרה, המחקרים שציינתי הם מתקופות בהן לא היתה כל מודעות סביבתית ואזורי מגורים היו חשופים לרמות הרבה יותר גבוהות.
זריעת הפאניקה בנושא קרינה ושדות אלטרומגנטים מגיעה, לפי התרשמותי, מאנשים שנמצאים בקצה הרחוק והלא כל כך סביר (אם להיות מנומסים) של המודעות הירוקה. לצורך המחשה, הם רואים בעצם הקמת השכונות הירוקות עוול נורא כיוון שההקמה היתה כרוכה בכריתת עצים עתיקים, ובפגיעה בסביבת המגורים של חיות בר.
צאו לטיול ברעננה ובהרצליה, והתרשמו מכמות מתקני החשמל וקווי המתח שיש שם. עכשיו כנסו לשכונת 2005 ברעננה, שכונה חדשה (יחסית לרעננה הותיקה) ותראו את חוות השנאים שלידה, ואת קו המתח הגבוה שחוצה את השכונה, ועובר בדיוק ליד המגש עליו יבנה בית ספר בשכונה. עכשיו תסתכלו על מחירי הנדלן שם, ותחשבו מתי בפעם האחרונה שמעתם על התגברות מקרי הסרטן שם (בהשוואה נגיד, לאזור מפרץ חיפה).
מתקני חשמל, כמו תשתיות אחרות, הם לא אסטטים, ורצוי שיהיו נסתרים. מכיוון שבריאות הם לא מוסיפים (אם כי לא בטוח שהם גורעים) רצוי שיהיו רחוקים ככל האפשר, אך מכיוון שבכל זאת צריך אותם, אפשר להסתפק בכך שיעמדו בתקנים לאומיים ובין לאומיים, ובכך אין לי ספק שהשכונות הירוקות יעמדו. כפי שאף אחד לא מתרגש מכך שבתוך הקירות בדירה שלו עוברים קווי ביוב (מפגע תברואתי לא קטן אם חושבים על זה) גם להתרגש מבלוק בטון עם שנאי תחתיו שנמצע ליד הבניין זה קשקוש מוחלט.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:תשתיות חשמל עירוניות 16 שנים 8 חודשים ago #1767

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
מצוין לשמוע (כרגיל) את קול ההיגיון...
תודב
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה:תשתיות חשמל עירוניות 16 שנים 8 חודשים ago #1769

• אייל
  • אייל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • ק. רכישה מתחם 60
מספר תובנות לחגבי חדרי הטרסנפורמציה באזור 60:

באזרו זזה מתוכננים כ-10 חדרים באיזורים שונים של השכונה (אזורים ציבוריים חומים).

חדרים אלה שקועים כ-3 מטר באדמה, ומהחדר בולט פיר לצרכי אוורור, ודלת כניסה ושירות לחדר.

כל חדרי הטרנספורמציה שוכנים בשטחים חומים שהם ציבוריים, בניגוד לבניינים רבים בארץ שחדרים אלה נמצאים בחלק התחתון של הבניין.

מכל חדר לקו מגרש, ניסו לשמור את המרחק המקסימאלי.

הדירות הקרובות ביותר בקו אוירי לחדרים אלה הם דירות גן. ברוב הבניינים של אזור 60 (אם לא בכולם), דירות אלה הם תלויות כיוון שתחתם יש אזור מסד למטרת חניות מחסנים דנרטוים משאבות פחים וכו'.
כך שבקו גובה דירות הגן גבוהות בכ-3 מטר אם לא יותר מקו הקרקע.

ולכן - נראה שאם מחברים את כל הפרמטרים מרווח הבטחון נשמר אם לא למעלה מזה.

כמובן שבבואכם לרכוש דירה יש להסתכל על התוכניות באזור ולהחליט אם יש מרווח מספק או לא.

אני אנסה להעלות לכם תמונה של חדר כזה משכונה מזרחית בכ"ס.

תגובה:תשתיות חשמל עירוניות 16 שנים 8 חודשים ago #1770

• אייל
  • אייל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • ק. רכישה מתחם 60
להלן תמונה של חדר בשכונה באזור כ"X מזרח. כל מה שבולט זה פתחי אוורור וכניסה לחדר.
כל החדר נמצא תחת השטח המרוצף.
IMG_0003.JPG

תגובה:תשתיות חשמל עירוניות 16 שנים 8 חודשים ago #1773

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
אייל, תודה רבה על השירות!
אני ממליץ לכל אחד להסתכל במקום מגוריו הנוכחי כיצד הוצבו התשתיות השונות, ותתפלאו כמה "מפגעים" סביבתיים תגלו, ותתפלאו שחייתם עימם בשלום עד היום. בעבר, קווי מתח היו "שקופים" עבורי, ורק עם תחילת ההתעניינות בשכונה הירוקה התחלתי לשים לב להם בכל מקום (נניח, לאורך שדרות רוקח בצפון תל אביב, ממש צמוד לדירות היוקרה של "כוכב הצפון"). אני מניח שמעכשיו אני אשים לב לכל חדרי הטרנספורמציה, שעד היום התעלמתי מקיומם. מצד שני, העובדה שגם בשכונות אחרות (הכוונה לשכונות חדשות יחסית באזורים טובים) יש "מפגעים" כאלו מכניסה לפרופורציות.

לגבי שנאים, זכור לי שבעבר דובר על מגדלי אקירוב, שם יש חדרי טרנפורמציה בקומות הנמוכות של הבניין, ונוצר מצב שהשומרים בלובי חשופים להם כל הזמן. ההבדל הוא שבאקירוב תשתיות החשמל הם בליגה אחרת ביחס לבנייני דירות של 20 משפחות, והסכנה היא בשל חשיפה ממושכת וקבועה (להבדיל מחשיפה מזדמנת) לשדה מגנטי. על סכנה לדיירים לא דובר בכלל.
אם התקן הוא 3 מטרים בין החדר טרנפורמציה לקיר החיצוני של חדר מגורים, ונניח שלא סומכים על התקן ודורשים עוד כמה מטרים (לא צריך הרבה, דעיכת העוצמה בריבוע המרחק...) אז רק לדירת גן יש מה לדאוג, ואם החדר לא בבניין עצמו... זה כבר לא נראה מעניין.
אגב, לא מעט מכשירי חשמל ביתיים יוצרים שדות מגנטים (נגיד, המחשב), אמנם בעוצמה נמוכה אך הם הרבה יותר קרובים אלינו, ואף אחד לא מתרגש מהם. היחיד שאולי צריך לחשוש ממנו הוא חימום תת רצפתי, וגם זה רק אם יש תינוקות בבית שזוחלים כל היום על הרצפה.

תגובה:תשתיות חשמל עירוניות 16 שנים 8 חודשים ago #1778

• א
  • א's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
לדירה 2011

אני זה שפירסם לראשונה את השאלה לגבי תחנות השנאים שתדרדרה למלחמת עולם לא קשורה, מאחר וגם הדירה בה אני מעוניין נמצאת בקירת ונראה לי שערכת מחקר או שיש לך ידע על הנושא, אשמח אם אוכל לשוחח איתך בטלפון.

אם אתה לא רוצה לפרסם את הטלפון שלך כאן אז שלח לי אותו למייל This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

או שתתקשר אלי 0528423226

תודה רבה

אורי

תגובה:תשתיות חשמל עירוניות 16 שנים 8 חודשים ago #1780

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
היי א' (מהשב"כ ?)
ניסיתי לענות לך בצורה עניינית, אבל לצערי זה נגרר לקרבות.
מקווה שתקבל את התשובות שאתה מחפש.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה:תשתיות חשמל עירוניות 16 שנים 8 חודשים ago #1786

• rambo
  • rambo's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
תודה על הפרספקטיבה. תאמת, נראה לי שהמון "מפגעים" שמוצגים כאן כאסון אקולוגי הם מנת לחמם של רוב תושבי ישראל בשכונות יוקרתיות יותר ופחות ואף אחד בעצם לא שם לב אליהם או אפילו רואה אותם כפקטור במקומות אחרים. מצד אחד זוהי שכונה "ירוקה" אז יש ציפייה לסטנדרטים אחרים אבל צריך לזכור שיש מחיר שצריך לשלם כשרוצים לגור במרכז.
www.shatefot.com
שתף אותי - דילים לוהטים, קופונים וצרכנות