ההודעה הזו היתה אמורה להיות בשרשור שעסק (בתחילתו) בשנאים במתחם 80, אולם הפך לשרשור התנגחויות. לפיכך, את מה שיש לי לתרום בנושא הייתי רוצה לבדל בשרשור חדש (מותר כמובן להגיב, אבל את ההתנצחויות עדיף לרכז בשרשור השני):
כאשר שקלנו לראשונה לקנות בשכונה הירוקה, חששנו מאוד מקן המתח הגבוה (שלא ידענו אז שיוטמן), מה שגרם לנו לעשות תחקיר תאורטי קצר בנושא. המסקנה העיקרית היתה שלא צריך להתרגש יותר מדי. עיקר הפאניקה נובע ממספר מחקרים שמצאו (לכאורה) קשר בין סרטן לבין חשיפה ארוכה לכמויות נמוכות של קרינה לא מייננת. למרות שהשפעות קרינה זו שנויות במחלוקת, מתוך זהירות נקבעו תקנים מחמירים לגבי רמות קרינה מותרות בסביבות מגורים. התקן הישראלי פחות מחמיר מעמיתו האירופאי, אבל כמדומני שבשכונות הירוקות דורשים את התקן המחמיר יותר. בכל מקרה, המחקרים שציינתי הם מתקופות בהן לא היתה כל מודעות סביבתית ואזורי מגורים היו חשופים לרמות הרבה יותר גבוהות.
זריעת הפאניקה בנושא קרינה ושדות אלטרומגנטים מגיעה, לפי התרשמותי, מאנשים שנמצאים בקצה הרחוק והלא כל כך סביר (אם להיות מנומסים) של המודעות הירוקה. לצורך המחשה, הם רואים בעצם הקמת השכונות הירוקות עוול נורא כיוון שההקמה היתה כרוכה בכריתת עצים עתיקים, ובפגיעה בסביבת המגורים של חיות בר.
צאו לטיול ברעננה ובהרצליה, והתרשמו מכמות מתקני החשמל וקווי המתח שיש שם. עכשיו כנסו לשכונת 2005 ברעננה, שכונה חדשה (יחסית לרעננה הותיקה) ותראו את חוות השנאים שלידה, ואת קו המתח הגבוה שחוצה את השכונה, ועובר בדיוק ליד המגש עליו יבנה בית ספר בשכונה. עכשיו תסתכלו על מחירי הנדלן שם, ותחשבו מתי בפעם האחרונה שמעתם על התגברות מקרי הסרטן שם (בהשוואה נגיד, לאזור מפרץ חיפה).
מתקני חשמל, כמו תשתיות אחרות, הם לא אסטטים, ורצוי שיהיו נסתרים. מכיוון שבריאות הם לא מוסיפים (אם כי לא בטוח שהם גורעים) רצוי שיהיו רחוקים ככל האפשר, אך מכיוון שבכל זאת צריך אותם, אפשר להסתפק בכך שיעמדו בתקנים לאומיים ובין לאומיים, ובכך אין לי ספק שהשכונות הירוקות יעמדו. כפי שאף אחד לא מתרגש מכך שבתוך הקירות בדירה שלו עוברים קווי ביוב (מפגע תברואתי לא קטן אם חושבים על זה) גם להתרגש מבלוק בטון עם שנאי תחתיו שנמצע ליד הבניין זה קשקוש מוחלט.