שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - תשתיות, פיתוח ואיכות הסביבה

הנושא הרחבת מפעל קניאל

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #969

• yuli
  • yuli's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
יוסי, אני איתך בעניין. תשובה קורקטית - יישר כוח
The topic has been locked.

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #971

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
yuli - אם הכל כל כך שחור ונורא, למה להמשיך לחפש דירה בשכונה ?
תשובה עניינית לשאלה שלי ממך לא קיבלתי :(
את/ה מפזרים פה נתונים שנוגעים למאות רוכשי דירות. המינימום הוא לציין על מה אתם או המומחית עלומת השם מתבססים ?
הרי לא אתם ולא היא בדקתם את המפעל, נכון ?
היום אין לכם משהו טוב להגיד על שכונת הדרים...???:)
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
עריכה אחרונה: 16 שנים 9 חודשים ago על ידי guy-sh.

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #972

• מוטי
  • מוטי's Avatar
שלחתי מייל ללשכת ראש העיר וזו התשובה שקיבלתי:
למוטי שלומות,

ראש העיר קיבל בתודה את פנייתך .

מפעל קניאל הינו מפעל אשר נמצא בכפר סבא יותר משני עשורים.

לאחרונה החליט להעתיק את פעילותו מפתח תקווה לכפר סבא. הנהלת מפעל קניאל הגישה בקשה כחוק לועדה המקומית לתכנון ובניה.

הועדה אישרה את בקשתה בתנאים. התנאי המגביל שלהם שבלעדיו לא יוכלו לקבל היתר הינו עמידה בכל הדרישות של היחידה האזורית לאיכות הסביבה . יתר על כן, כל הפרסום המדובר הינו מוטעה, אין למפעל קניאל שום היתר בניה ולו הקטן ביותר והזמני ביותר. לאחר שאילו יעמדו בדרשות הסביבתיות שאותן מנחה היחידה האזורית אזי יהיה אפשר לדון בנושא קבלת ההיתר לבניה.

ראש העיר והנהלת העיר רואים את החשיבות הגדולה של השכונות במתחם 60/80 בכך כי אילו השכונות הירוקות הראשונות בישראל הלכה למעשה. הן ליזמים והן לקבלנים ולכל מי המבקש לבנות במתחם לא תהיה שום הנחה מהתקן המחמיר לבניה ירוקה .

אנו מאחלים לך קליטה טובה בעיר ואנו עומדים לרשותך בכל שאלה ועניין.

בברכה,

חזי ברזני

ע. ראש העיר

כפר סבא ירוקה-הראשונה בשרון

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #979

• yuli
  • yuli's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
התשובה הכי מעפנה שיכולה להיות - לא חידש כלום - דיבר על בנייה ירוקה ולא על שילוב של מפעל לצד הבנייה הירוקה..מה זה??!!

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #980

• yuli
  • yuli's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
זה כבר פאתטי ההתנצחות הזאת - יש מאות קונים שמשקיעים את מיטב כספם בהשקעה הכי גדולה בבחייהם - תן להם לנהל דיון!הדיוןנועד להעיר את הנושא ולגרום לאנשים להיות מודעים שעלולים להיות מפגעים סביבתיים בקרבת ביתם - כמובן לא להסתמך על מה שכתוב כאן, אלא לברר ברמה היותר מוסמכת כפי שהמשתמש מוטי שלומות ניסה לעשות.אז די עם המגננה. זה לא רלוונטי -הפורום הזה נועד עבורינו ובשבילנו.

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #981

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
הפורום הזה נועד בעבור הגולשים.
זו אזהרה אחרונה - אם תמשיך / תמשיכי בסגנון ובהתססה אני פשוט אחסום הודעות.
ניתן לקיים בפורום דיון ענייני. בדקתי את כל ההודעות שפרסמת - הן כולן רק כמה המחירים גבוהים וכמה השכונה לא טובה.
מי שבאמת מתעניין ברכישה מוצא בשכונה דברים טובים, גם אם יש שאלות ותהיות. אצלך הכל שלילי ובכל הדיונים.
אני לא אזהיר שוב. הפעם הבאה תהיה חסימה - וזה קרוב מתמיד.
גיא שמואלי
מנהל האתר
עריכה אחרונה: 16 שנים 9 חודשים ago על ידי guy-sh.

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #985

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
איתי, לא צריך להגזים..גם אני רכשתי דירה בשכונה ולו לא היו בה הייתרונות שחיפשתי בסביבת מגורים לא הייתי רוכשת, אבל לתהליך קבלת ההחלטות נכנסו גם החסרונות השונים.
כמו כל דבר בחיים, אין שום דבר שהוא מושלם וכל רוכש עתידי צריך לבדוק האם ייתרונות השכונה עולים על חסרונותיה. אין זה נכון להציג תמונה חד צדדית ועל כן, אני מסכימה עם גיא שאין מקום להצגת הדברים השליליים בלבד.
יולי, אם לא מתאים לך, יש שכונות אחרות בעיר. לנו זה דווקא מתאים כמו לרוב חברי הפורום...:)

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #986

• יוסי
  • יוסי's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
נועה,
אף אחד לא מתכחש ליתרונות ולכוונה הטובה שעומדת בבסיס תכנון השכונה. אבל זה לא אומר שלא צריך לשאוף לשפר גם חסרונות קיימים. אני לא מבין למה אתם כל כך מתגוננים? זה נראה לי מוזר ויכול לנבוע או מאינטרס או מתמימות ופאסיביות. יחד נוכל לשנות דברים ולהפעיל לחץ לשנות את האזור, גם אם לא מיידית אז ברמה של הצהרת כוונות מצד העירייה. ככה זה עובד. אם הרבה יפנו הם יבינו שהם לא יכולים להתעלם מהמצב. ואם הפורום הזה יצליח לארגן לחץ כזה שיוביל לשיפור סביבת החיים אזי יש להודות למי שיזם אותו ומתחזק אותו.

אל תיקחו את הדברים כ"כ אישית. המטרה של כולנו זהה.

יוסי

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #988

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
יוסי, אני ממש לא לוקחת את זה אישית - לא אני תכננתי את השכונה :) ודברי לא נובעים מתוך התגוננות, אין לי על מה להגן - אינני אחראית על שיווק השכונה ואני עומדת מאוחרי ההחלטה שלי לרכוש בה :)

אני מסכימה עם כל מה שאמרת ודברי לא סותרים זאת. כל מה שאמרתי הוא שלא משנה האם זה חסרון או האם זה ייתרון - רצוי שלא נציג תמונה חד צצדית. לרגע לא אמרתי שהשכונה נעדרת חסרונות ובוודאי שצריך לשאוף לשפרם ולמזער את השפעתם העתידית על סביבת המגורים שלנו.

מסכימה לחלוטין בנושא הלחץ הציבורי בנושאים שונים העולים פה בפורום.

בזאת אני מסכמת את דברי לצורך דיון זה - זה כבר הפך לדיון סרק

אם למישהו יש מידע נוסף בדבר מפעל קניאל - זהו המקום. אגב, כמו כל תכנית במדינת ישראל, ברגע שזו תגיע להפקדה יהיה לשב של שמיעת התנגדויות. זה הזמן למי שהנושא נוגע לו לפעול..

שיהיה לכולנו בהצלחה והמשך יום נעים :)

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #990

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
זו תגובה אחרונה לנושא. גם כך בוזבזו בעבורו משאבי זמן יקרים.
הפורום לא מיועד להתעלם מבעיות, אלא להעלות אותן על פני השטח.
אבל (ואבל גדול): יש הבדל בין הצפה של בעיות וציפיה לתשובות ופתרונות לבין העלאה של בעיות על מנת להדגיש שהן קיימות ולקיים דיון לא ענייני.
לא יכול להיות שתתקבל תשובה רשמית (ועניינית) של העיריה והתגובה תהיה כמובן זלזול.
יש רושם שחלק מהמגיבים פשוט עסוקים בעיקר בהשמצות כלפי השכונה. אם זה נראה לכם מקום כל כך רע - למה אתם בכלל מתעניינים ? הרי אם כל כך גרוע, למה אתם חושבים על רכישת דירה ?
רכישת דירה היא תהליך מורכב - בכל שכונה או בנין או דירה יש יתרונות וחסרונות. פשוט ישנם מגיבים (בלי להתייחס לאף אחד ספציפי) שלא מנהלים דיון ענייני אלא ארק מפרסמים בכל נושא את החסרונות והבעיות - ובדרך כלל בדרך קנטרנית שיוצרת סימני שאלה לגבי האינטרסים האמיתיים שלהם.
לכל החברים שרוצים לנהל את הפורום במקומי ויש להם ביקורת על תהליכי קבלת ההחלטות: אתם מוזמנים לרכוש ממני את האתר ולנהל אותו ברצונכם. אני אעשה לכם מחיר.:laugh:
כל עוד אני מנהל את האתר, אני אקבל את ההחלטות. לא נראה לכם: חפשו פורום אחר.
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #991

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
yuli כתב:
זה כבר פאתטי ההתנצחות הזאת - יש מאות קונים שמשקיעים את מיטב כספם בהשקעה הכי גדולה בבחייהם - תן להם לנהל דיון!הדיוןנועד להעיר את הנושא ולגרום לאנשים להיות מודעים שעלולים להיות מפגעים סביבתיים בקרבת ביתם - כמובן לא להסתמך על מה שכתוב כאן, אלא לברר ברמה היותר מוסמכת כפי שהמשתמש מוטי שלומות ניסה לעשות.אז די עם המגננה. זה לא רלוונטי -הפורום הזה נועד עבורינו ובשבילנו.
ורק שאלה קצרה לסיכום: בדיון אחד את ממש לפני סגירה בפרויקט TheGarden (אבל המחיר של הפרויקט ממש יקר). בדיון אחר את ממש לפני סגירה בקירת (אבל אז עולה הנושא של המפעל).
איפה באמת את רוצה לסגור...?
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #997

• tzurl
  • tzurl's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
הכל מקנאה.אם היה לי מספיק כסף הייתי קונה בשכונה,נקודה.מי שלא רוצה לקנות- אין לו סיבה להשמיץ(רק מקנאה).אני אחכה לתמורה יותר טובה לכסף,שאמצא -אקנה.