שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - תשתיות, פיתוח ואיכות הסביבה

הנושא הרחבת מפעל קניאל

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #940

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
אני חושב שיש פה בעיה קלה של הבנת הנקרא.
כאשר יתקבלו כל אישורי המשרד להגנת הסביבה, המשמעות היא שהמפעל עומד בכל הדרישות שלהם ואינו מזהם ו / או מהווה מפגע כלשהו.
הכתבה מדגישה שעד שלא יתקבלו כל האישורים של המשרד להגנת הסביבה המפעל לא יורחב.
עם כל הכבוד לחברי האופוזיציה, יש הרגשה קלה של רצון "להכניס" לעיריה ולעומד בראשה ופחות התעסקות בעובדות.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
The topic has been locked.

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #941

• רננית
  • רננית's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
אני מסכימה עם איתי יש הבדל בין בניית השכונה ליד המפעל לבין העברת מפעל נוסף בידיעה שמוקמת שכונה ירוקה,מדוע מה שלא טוב לאיזור תעשיה בפתח תקוה כן טוב לשכונה ירוקה בכפר סבא
דוקא במקרה זה שמעבירים את המפעל יכלו להעביר את כולו למקום אחר.
אבל בישראל כמו בישראל הכל קומבינות של פוליטיקאים

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #943

• דנה
  • דנה's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
אכן הפרסומים האלה, מדאיגים מאוד. מדובר בפסי ייצור שכנראה הפוטנציאל המזהם שלהם הוא גדול יותר מפסי הייצור הנוכחיים של המפעל (כך גם הבנתי משיחה שעשיתי עם נציג של היחידה האזורית לאיכות הסביבה ברעננה). התנאי למתן ההיתר להרחבת המפעל, הוא שההמפעל ייתן פתרונות לאחסון חומרים מסוכנים ואיתור מקורות פליטה של מזהמים לאויר וכד'. גם אם המפעל ייתן פתרון כרגע (מה שטרם קרה), תמיד יש חשש לתקלה או אי עמידה בסטנדרטים המחמירים בעתיד, ואז - לכו תלחמו במפעל שכבר קיים ופועל.
הבעיה היא שלעריית כפ"ס יש כנראה אינטרס להרחיב את המפעל בשל תשלום המיסים הגבוה שזה יכניס לקופתה.

בתור מי ששוקלת לרכוש דירה באחד מהפרוייקטים הצפוניים באזור 80, הידיעה הזו בהחלט גורמת לחשוב פעמיים.

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #944

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
דנה,
אם המפעל לא ייתן פתרונות, היתר הבניה לא יהיה בתוקף.
אני מציע להתבסס על עובדות ולא על פרשנויות שאינן נובעות ממידע מקצועי אלא מספקולציות.
אני בטוח שאם העיריה הייתה יכולה הם היו מזיזים את המפעל מהמקום בו הוא נמצא - אבל על פי התב"ע השטח מוגדר כאיזור תעשיה. רשות מקומית לא יכולה לפעול כרצונה או כרצון תושבים ו / או תושבים עתידיים.
"תמיד יש חשש לתקלה או אי עמידה בסטנדרטים מחמירים בעתיד" - אין ספק, אבל זה נכון לגבי כל מפעל שפועל בכל מקום.
חשוב שתחשבי פעמיים ואפילו שלוש פעמים לפני שאת מקבלת החלטה. מדובר על החלטה משמעותית מבחינה כספית וכלכלית.
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #946

• yuli
  • yuli's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
טוב...אז גם בידיעות השרון פורסמה ביום חמישי כתבה מאוד מטרידה שבעצם ממצא את כל מה שכתבתם כאן. מצד אחד זה יהיה אבסורדי שהמפעל ימשיך להתקיים לצד 5000 יחידות דיור וקריית חינוך, מצד שני אנחנו מדינת חלם. ואם העירייה בעד אישור הרחבת המפעל זה מסמן על בעייה עתידית.
עריכה אחרונה: 16 שנים 9 חודשים ago על ידי guy-sh.

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #956

• יוסי
  • יוסי's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
גיא שלום,

אשמח אם תבהיר את מעמדך בדיון הזה. אני משתמש חדש שאמור לחתום על חוזה בקרוב ולא ברור לי אם אתה בעל אינטרס או מי שמעודד דיון אוביקטיבי. האם קיבלת אינדיקציה מסוימת שהניחה את דעתך בעניין זה? על מה אתה מסתמך שאתה קובע שההרחבה של המפעל לא מהווה סיכון מכיוון שהיא תלויה באישור המשרד לאיכות הסביבה-האם לא נתקלת בעבר באיוולת שלטונית? האם הרוכשים יכולים להסתמך על המצג שלך כאשר הם משלמים במיטב כספם עבור הדירה?... דאגת לביטוח?;)

איני שואל על מנת להקניט אלא כדי להבין את הסיכון. אני מקווה שאכן יאמצו את ההמלצה שהוצעה קודם להתארגן ולפנות לעירייה או לגורמים אחרים כדי לקבל תשובות ברורות בעניין זה. אני שלחתי מייל לעירייה אך טרם קיבלתי תשובה. אעדכן את הפורום אם וכאשר אקבל תשובה.

יוסי

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #957

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
הי יוסי,
מעמדי בדיון הזה הוא נטול אינטרסים לחלוטין. אני רכשתי דירה במתחם 60 בבנין הדרומי ביותר של המתחם. כל מה שקורה במתחם 80 לא ממש נוגע לי באופן אישי.

לא קיבלתי שום אינדיקציה, אולם כולנו צריכים להסתמך על החלטות גופים רגולטוריים.

לא ציינתי שההרחבה לא מסוכנת כי היא באישור המשרד לאיכות הסביבה. אני מניח שגופים רגולטוריים פועלים לטובת הציבור.

רוכשים ממש לא יכולים להסתמך על מצג שלי או של כל כותב אחר באתר בקבלת החלטה. אם תעיין בתנאי השימוש של האתר תוכל לקבל את זה בפירוט רב. כל אחד צריך לקבל החלטה על סמך בדיקה שלו ולא על סמך פרסום זה או אחר. אנחנו לא אתר רשמי ופרסום בפורום טוב בדיוק כמו כל פרסום אחר. אני ממש לא צריך ביטוח כי הדעה שלי או של כל מפרסם הודעה אחר בפורום לא מהווה מידע רשמי ואסור לאף אחד להסתמך עליו. אני מביע את דעתי, כפי ש-119 חברי פורום אחרים מביעים את דעתם. אם אתה רוצה מידע רשמי, פנה לגורמים הרשמיים, באתר תשמע דעות, לא מידע רשמי.

זה הפרק בתנאי השימוש של האתר (שנמצאים בתחתית כל עמוד) ועוסקים בשימוש במידע באתר.

אחריות
האתר אינו אחראי בכל דרך לדיוק ו / או נכונות המידע / תוכן / נתונים הכלולים בכלל התוכן באתר ובכלל זה תוכן שהועלה לאתר ו / או פורסם על ידי גולשים. האתר לא יהיה אחראי לכל פגיעה שעלולה להיגרם למשתמש כתוצאה משימוש בתוכן הנמצא באתר או בכל מכשיר קצה כלשהו בו מופיעים תכני האתר. התכנים אינם מהווים תחליף להתייעצות עם מומחה / עצה / חוות דעת מקצועית

האתר ממליץ לכל המשתמש בתוכן ו / או נתונים ו / או מידע המפורסם באתר ו / או עלול להסתמך עליהם, לבדוק אותם באופן עצמאי. שימוש כלשהו במידע המפורסם באתר הוא באחריותו הבלעדית של המשתמש. לאתר ולמפעיליו לא תהיה כל אחריות על השימוש המידע ותוצאותיו ומוסכם כי למשתמש ו / או למשתמשים לא תהיה כל דרישה / טענה / תביעה מסוג כל שהוא כלפי מי מכל צוות האתר

מובהר בזאת כי פרסום התכנים באתר אינו מהווה המלצה או חיווי דעה מקצועית ואינו בבחינת תחליף לייעוץ או הכוונה מקצועיים, מקום בו אלה נדרשים. המפעיל לא יהיה אחראי לכל פגיעה העשויה להיגרם כתוצאה משימוש בתכנים המופיעים באתר והשימוש הינו על אחריותך הבלעדית. למען הסר ספק, מובהר בזאת כי הסתמכותך על תכנים המופיעים באתר הינה על אחריותך הבלעדית והמפעיל לא ישא בכל אחריות לנזק הנובע מהסתמכות כאמור

כל גולש באתר מחויב לתנאי השימוש ועליו לפעול על פיהם. כמו שמצוין בתנאי השימוש, כל שימוש במידע הוא באחריותו הבלעדית של המשתמש.
גיא שמואלי
מנהל האתר
עריכה אחרונה: 16 שנים 9 חודשים ago על ידי guy-sh.

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #958

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
ואם זה לא היה ברור מספיק, ישנו סעיף מפורש לגבי תוכן גולשים.

תוכן גולשים
האתר כולל תכנים אשר נוצרו על ידי הגולשים ואשר מועלים על ידם לאתר (להלן: "תוכן גולשים"). אין באפשרות המפעיל לשלוט בתוכן הגולשים, לעקוב אחריו ולפקח עליו באופן מלא ובכל עת. המפעיל אינו נושא בכל אחריות על תוכן הגולשים ולא ישא בכל אחריות לכל נזק או לכל פגיעה שייגרמו במישרין או בעקיפין כתוצאה מפרסום תוכן הגולשים באתר
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #960

• dudig
  • dudig's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • רשום לקבוצת רכישה ב-60
השתגעת קצת:cheer:

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #961

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
בכלל לא
אם אנשים חושבים לקבל החלטות על סמך פרסום בפורום, חשוב שיבינו שפורום באינטרנט הוא לא המקום להסתמך עליו.
גם אם הדברים נאמרים בצחוק - חשוב להבהיר, שמישהו לא יבין אותם אחרת.
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #962

• אייל
  • אייל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • ק. רכישה מתחם 60
גיא צודק. אחרי זה עוד יאשימו אותו. לכן חשוב להבהיר את הדברים לאנשים.

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #963

• יוסי
  • יוסי's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
גיא, זו לא היתה הכוונה אבל מקובל וסביר שאף אחד לא אחראי על הכתוב בפורום. הכוונה היתה לפתוח את הדיון ולא לסגור אותו בשל היתר שיתקבל או שלא יתקבל מהמשרד לאיכות הסביבה. גם בלי ההרחבה של המפעל, חשוב להבין מה התכנון של העירייה לגבי אותו אזור ואיך בדיוק מתיישב מפעל כמו קניאל עם הרעיון של שכונה ירוקה ותעשיית היי-טק.

בוא נחזור לנושא עצמו. אנא ידעו אותנו אם משהו מקבל הבהרות מגורם מוסמך לגבי עניין זה.

תודה.