שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - תשתיות, פיתוח ואיכות הסביבה

הנושא הרחבת מפעל קניאל

הרחבת מפעל קניאל 16 שנים 11 חודשים ago #155

• Guy
  • Guy's Avatar
מצאתי מספר כתבות מטרידות על מפעל קניאל הגובל בחלק הצפון מערבי של השכונה הירוקה שמרמזות על זיהום סביבתי

ציטוט 1 - למרות ההתנגדות: מאשרים את הרחבת המפעל
"התוכנית להרחבת המפעל של חברת קניאל אריזות משקה בע"מ, הממוקם מול השכונה הירוקה החדשה הנבנית בעיר, והעוסק בייצור אריזות לתעשייה, כגון פחיות ובקבוקים, כוללת הרחבה על שטח נוסף של 1451 מ"ר שישמשו לצורך העברת מפעל קניאל מפתח תקווה, מפעל הנחשב למזהם סביבתי ושהוסכם על סגירתו ועל בניית קומפלקס הייטק במקומו."
www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-3689058,00.html

ציטוט 2 - המשרד להגנת הסביבה סרב לאשר בקשת מפעל ''קניאל'', בכפר סבא, להרחבת המפעל
יצוין כי בימים אלה נבדקת האפשרות ע''י המשרד להגנת הסביבה כי חומרי הגלם המסוכנים המהווים מקור לחומרים הרעילים בתשתית הביוב של שכונת אל – רם, הוא ממפעל העושה שימוש בחומרים מסוכנים. בן גל:''למיטב ידיעתי, מפעל קניאל הוא אחד מתוך חמשת המפעלים היחידים הפועלים בשטח השיפוט של כפר סבא, המחזיק בהיתר רעלים של המשרד להגנת הסביבה. בהקשר זה אין להוציא מכלל אפשרות כי מקור הזיהום הוא ממפעל מזהם, העושה שימוש בחומרים מסוכנים, אינו משתף פעולה עם היחידה האזורית לאיכות הסביבה ואשר פועל, כך נדמה, להרחבתו בניגוד להיתר שעדיין לא ניתן לו''.
local1.gns.co.il/kfar-saba/46020/article.htm

נשמע מטריד מה דעתכם?
עריכה אחרונה: 16 שנים 9 חודשים ago על ידי guy-sh.
The topic has been locked.

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 11 חודשים ago #156

• יוני
  • יוני's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • אם אלוהים לא רצה שנאכל פרות, למה הוא עשה אותן מבשר
בכתבות מצוטטות גם תגובות נוספות שקובעות שהמפעל לא יורחב כל עוד לא יקבל מהמשרד להגנת הסביבה את כל האישורים הנדרשים.
אם המפעל יקבל את האישורים הנדרשים מהמשרד להגנת הסביבה, אני לא רואה בו בעיה מיוחדת, מה גם שהוא די מרוחק מהבנינים של מתחם 80.

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 11 חודשים ago #157

• יוני
  • יוני's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • אם אלוהים לא רצה שנאכל פרות, למה הוא עשה אותן מבשר
זה המשך הכתבה

"מבדיקת המידע, שהועבר על ידי חברת קניאל, לעניין הוספת קווי יצור במפעל בכפר סבא, עלה כי מתקן הטיפול בפליטת מזהמים לאוויר, המצוי כיום במתחם פתח תקווה, לא ייתן מענה מלא לכל הפליטות במתחם כפר סבא לאחר הרחבתו", מסבירים במשרד להגנת הסביבה, ומוסיפים: "לאור מסקנות אלו הועברה המלצת היחידה האזורית לאיכות הסביבה שלא לאשר את בקשת המפעל להיתר. יש לציין כי לא נמצאו עד כה חריגות בפליטת מזהמים באוויר בארובות המפעל בכפר סבא".

"קניאל היא חברה שעובדת לפי החוק ויש לה רישיון עסק לשני המפעלים שלה בפתח תקווה ובכפר סבא", מסבירה מנכ"לית חברת קניאל, קרן אצלאן. "מדובר במפעל נקי העוסק בתעשיית המזון, שמטפל בכל הפליטות שלו. הליך העברת המפעל בפתח תקווה לכפר סבא כבר החל השנה, כולל העברת חלק מעובדי קניאל פתח תקווה וצפוי להסתיים עד סוף שנת 2010, הכל בכפוף לאישורי המשרד להגנת הסביבה".

בעיריית כפר סבא מוסיפים: "היתר הבניה להרחבת המפעל לא יינתן עד שהמפעל לא יעמוד בכל הדרישות של המשרד להגנת הסביבה".

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #928

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
התפתחויות בנושא קניאל. פורסם בסוף השבוע במקומונים.

www.local.co.il/kfar-saba/56015/article.htm
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #929

• רננית
  • רננית's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
לאור האמור לעיל אני מציעה שכל הרוכשים במתחם 80 יתחילו לעשות משהו בנידון!!!
אפשר להיכנס לאתר העיריה ולשלוח מייל ללשכת ראש העיר
בנוסף גם להפעיל לחץ על היזמים שמוכרים "שכונה ירוקה" אולי הם יפעילו לחץ על העיריה

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #930

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
חשוב לסייג את הדברים בהתאם למה שכתוב בכתבה ונמסר מהעיריה: היתר הבניה לא יינתן למפעל עד לאישור מפורש של המשרד להגנת הסביבה שהמפעל עומד בכל הדרישות שלהם.
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #933

• itaig
  • itaig's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
כל העניין מוכיח שהשכונות הירוקות למראית עין בלבד ואולי אף פחות ירוקות משכונת אל-רם(מלכת הביצה). בקיצור עובדים על כולכם בעיניים.

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #934

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
על סמך מה אתה מבסס את הקביעה החד משמעית שלך ???
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #935

• tzurl
  • tzurl's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
קראתי גם ב"קול הכפר" המקומון של כפ"ס, שרוצים להעביר את שלוחת מפעל קניאל מפ"ת לכפ"ס.זה פורסם אתמול.כרגע יש מאבק בין קבוצות "ירוקות" לבין העיריה כדי למנוע את המעבר.
בקשר למה שאיתי כתב:אולי זו לא עבודה בעיניים(שכונה ירוקה וכו')אני פשוט חושב,שכיום כל השכונות בארץ נבנות לפי אותו סטנדרט(ירוק) כך שפה לא יהיה משהו שונה בהרבה.כל אחד יעשה את ההחלטות שלו.
אני כבר עשיתי.

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #936

• itaig
  • itaig's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
בעיקרון אני מסכים איתך. אבל אני גם חושב שיש הבדל רציני בין הקמת שכונה "ירוקה" ליד מפעל מזהם לבין העברתו(או בנייתו\הרחבתו) של מפעל חדש ליד שכונה. בעוד שקשה להזיז מפעלים קיימים זה נקראה לי אבסורדי\הזוי להעביר מפעל שכזה לאזור עירוני בכלל ובטח שלא בסמיכות לשכונה בבניה שכל כך מתגאים ביריקותה.
אני מניח שראש העיר\מועצה מניחים שהאזרחים מטומטמים ויקנו דירות כל עוד בשם של הפרויקט מסתתרת מילה עם השורש י.ר.ק.

תגובה:מפעל קניאל - זיהום סביבתי פוטנציאלי? 16 שנים 9 חודשים ago #937

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
קנית ?
גיא שמואלי
מנהל האתר