שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - תשתיות, פיתוח ואיכות הסביבה

הנושא זיהום אוויר ופקקים

זיהום אוויר ופקקים 14 שנים 10 חודשים ago #14984

• איציק
  • איציק's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
כרוכש פוטנציאלי שרוצה לגדל ילדים בשכונה אני חרד לנושא זיהום האוויר בעיקר מכביש 4. האים למשהוא יש נתונים / קישורים בנושא?
כמו כן הבנתי מתושבי כ"ס שכבר בהווה האזור מאוד פקוק. חשבתם מה יהיה כשכול 60 ו 80 יאוכלסו? משהוא יכול לישפוך אור בנושא? :unsure: תודה :)
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: זיהום אוויר ופקקים 14 שנים 10 חודשים ago #14985

• מירב
  • מירב's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
הי איציק,

מאחר והבניין בו רכשנו את הדירה שלנו יחסית קרוב לכביש 4 ביררנו את נושא זיהום האויר בצורה מקיפה.

רוב זיהום האויר של כבישים נוצר ממנועי דיזל בתוך העיר. בכביש בין עירוני או מהיר, למרות שנוסעים בו הרבה יותר מכוניות הזיהום לא גבוה.
כשדיברנו עם המשרד לאיכות הסביבה אמרו לנו שעדיף באופן משמעותי לגור לא רחוק מכביש 4 מאשר קרוב לצומת סואן במרכז העיר.
אם אתה מודאג מענייני זיהום - קח בחשבון גם את קיומו של מפעל קניאל בקצה השכונה.

לגבי הפקקים כרגע - דווקא המצב לא כזה נורא אם יוצאים מרעננה צפון, אבל מרגישים את העומס ברחוב משה סנה שמורחב בימים אלו. נותר לנו לקוות שהעיריה כן נערכה לכמות האנשים שצפויים לאכלס את השכונה.

שיהיה בהצלחה!

תגובה: זיהום אוויר ופקקים 14 שנים 10 חודשים ago #14987

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
בתור מישהו שגר בעבר לא רחוק מכביש ראשי מהיר אני יכול להגיד כדלקמן:

1. זיהום מהמכוניות הוא רק חלק מהבעיה. המכוניות שנעות במהירות גבוהה מעלות גבוה לאוויר חלקיקי אבק וזיהום שאח"כ נוחתים בבית וגורמים לאבק תמידי. גם יכול להיות בעיה בריאותית, גם אסטטית, וגם יכול לגרום לתקלות בציוד אלקטרוני.
בכל מקרה בכמה שנים הראשונות יהיה לכלוך רב בהרבה מכיוון שנגור באתר בניה.

לא דיברתי אגב על בעיות רעשים מהכביש (יודע שמדברים על הנחתה אקוסטית. בינתיים רק מדברים), מקרים של עומסים בהם הזיהום מוגבר (מישהו אמר "כביש חיפה תל אביב הישן עמוס מצומת כפר סבא רעננה צפון עד מחלף מורשה"?) וכו'...

2. מפעל קניאל נמצא תחת פיקוח (שאולי צריך להדק אבל עדיין) ואינו פולט מזהמים לאוויר. הזיהום שממנו חוששים בהקשר של קניאל/בי"ח מאיר הוא זיהום מי ביוב. ואין כאן שום כוונה להכנס שוב לדיון הסרק של מי יותר מזהם ממי. הנקודה היא שהכביש צריך להלקח בחשבון כפרמטר משפיע לא פחות (ואולי יותר) ממפעל/בי"ח הנמצאים בסביבת השכונות.
עריכה אחרונה: 14 שנים 10 חודשים ago על ידי SNH.

תגובה: זיהום אוויר ופקקים 14 שנים 10 חודשים ago #14991

• מאיה הירוקה
  • מאיה הירוקה's Avatar
המפעל קניאל מזהם באויר? וואלה?

תגובה: זיהום אוויר ופקקים 14 שנים 10 חודשים ago #14992

• מירב
  • מירב's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
המפעל בפיקוח ולא אמור לזהם מעבר לתקן מסויים.
עד ללפני חצי שנה הוא כן פלט חומר רעיל (אולי הקסן? אני לא זוכרת איזה..), אבל הכריחו אותו לשנות את הייצור ככה שלא יפלט אותו חומר.
כל עוד לא תהיה איזו תקלה אני מניחה שהמפעל לא אמור להיות בעייתי מבחינת זיהום אויר, אבל עדיין הוא מפעל שמתעסק עם חומרים רעילים וזה משהו שכדאי להיות מודעים לו.

תגובה: זיהום אוויר ופקקים 14 שנים 10 חודשים ago #14993

• איציק
  • איציק's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
תודה מירב. :)

לצערי, הדירה שאנו בודקים היא דירת גן ליד שני כבישים עירוניים דווקא. עד התגובה שלך, ראיתי במרחק מכביש 4 את הייתרון. כלומר, בדירה הקרובה לכביש עירוני (כמו משה סנה) המצב יותר גרוע? האם גם להיות נמוך (דירת גן) אומר מצב יותר גרוע (מבחינת זיהום אוויר ממכוניות)? :huh:

תגובה: זיהום אוויר ופקקים 14 שנים 10 חודשים ago #14995

• מירב
  • מירב's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
שלא תבין אותי לא נכון - מרחק מכביש 4 הוא יתרון גדול! אם זה היה תלוי בי הייתי מעבירה את הכביש הרחק משם :-)
קשה לי להעריך עד כמה משה סנה יהיה עורק ראשי וכמה אוטובוסים יסעו בו (גורם ניכר בזיהום האויר).
אולי מישהו אחר יוכל לעזור...

תגובה: זיהום אוויר ופקקים 14 שנים 10 חודשים ago #14996

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
קניאל לא זיהם ולא מזהם את האוויר.

אם מישהו טוען אחרת, אבקש ממנו להביא מסמכים והוכחות מכיוון שהמידע שיש לי, שמגיע מגורמים מפקחים הנוגעים לדבר, מדבר על זיהום מי שופכין בלבד.

תגובה: זיהום אוויר ופקקים 14 שנים 10 חודשים ago #15006

• מירב
  • מירב's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
לצערי הוא כן זיהם עד לממש לא מזמן (פליטת הקסן לאויר).
לשמחתי עכשיו הוא מזהם פחות (עומד בתקן) והוא אמור להיות בפיקוח.

אתה מוזמן להתקשר לבחור שאחראי על הנושא במשרד לאיכות הסביבה ברעננה ולשאול - היו לנו שיחות ארוכות מאוד איתו.

תגובה: זיהום אוויר ופקקים 14 שנים 10 חודשים ago #15012

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
אני מניח שאת מדברת על ההקסן הבא (הגיוני כי בסוף הם צריכים לצבוע את הפחיות שהם מייצרים)
en.wikipedia.org/wiki/Hexan-2-one

אני אברר את זה מול מקורותיי. אם דיברת ארוכות עם האחראי בכפר סבא, יש לך חדשות לגבי זיהום השופכין? האם הם הגישו את הדוחות התקופתיים? האם הם עומדים בתקן?

תגובה: זיהום אוויר ופקקים 14 שנים 10 חודשים ago #15013

• מירב
  • מירב's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
אני לא יודעת בדיוק איזה הקסן :unsure: לא כל כך חקרתי כי הבנתי שזה לא רלונטי - הכריחו אותם לשנות את אופן היצור ככה שהארובות לא יפלטו אותו והם עשו זאת.

הבחור שדיברתי איתו היה האחראי לעניין מהמשרד לאיכות הסביבה ברעננה. הוא אמר שהם עומדים בתקן גם מבחינת זיהום מי השופכין. לגבי הדוחות התקופתיים לא שאלתי, אבל צריך לקחת בחשבון שזה היה לפני שלושה חודשים ככה שזה בכל אופן לא הכי עדכני.