שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
דיווח על מפגעים בשכונה - הודעות בפורום יועברו לטיפול העיריה. בכל מקרה, הפורום אינו מהווה תחליף לדיווח למוקד העירוני בטלפון 106
  • עמוד:
  • 1
  • 2

הנושא דיירת מתחם 80 המסתובבת עם כלב מסוכן ללא רצועה

דיירת מתחם 80 המסתובבת עם כלב מסוכן ללא רצועה 13 שנים 7 חודשים ago #22322

• מיכל
  • מיכל's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • פרוייקט VIEW השכונה הירוקה
שלום רב,

אתמול ביום שישי ה 05.10 בשעות אחה"צ יצאתי עם ביתי בת השנה ובעלי לגינת השעשועים במדרחוב ויינברג. בזמן שביתי שיחקה לה להנאתה זיהה בעלי כלב מסוכן שאינו קשור ברצועה דוהר לכיוונה כאשר בעלת הכלב מסתוססת לה בנינוחות מאחור. הרמתי במהירות את הילדה ובעלי רץ וחצץ בין הכלב לבין ביתי בתנועה מאיימת. למזלנו הכלב ככל הנראה לא הבין היכן ביתי וראה את בעלי בתנועתו המאיימת עצר ושינה כיוון. כאשר הערנו לבעלת הכלב על המסוכנות שבהתנהלותה ועל כך שהיא פועלת בניגוד לחוק ענתה בחוצפה "אז תקראו למישהו שיאכוף את החוק" והמשיכה בדרכה כאשר הכלב ממשיך לסכן את ילדי השכונה. בעלי ניגש וצילם אותה בטלפון הנייד וציין כי בפעם הבאה שיראה אותה מסתובבת בשכונה עם הכלב ללא רצועה, יפנה למשטרה ולעירייה. להפתעתו גם במקרה זה ענתה בחוצפה.
פורום זה הוא המקום לגישתנו להעלות את רמת המודעות לנושא, מתוך אחווה הדדית וכבוד, הן לבני האדם והן לבעלי החיים.
החוק בעניין זה הוא ברור (עבירת אחריות קפידה שמשמעה שאין צורך בכוונה ודי בעצם שחרור הכלב ללא רצועה). אסור לכלב לעזוב את שטח ביתו ללא רצועה. הרציונאל העומד בבסיס איסור זה הינו העובדה כי מעבר לכך שכלב ללא רצועה יכול להתרחק מבעליו, להשמיד צמחיה וכדומה, לכלכך ולעשות את צרכיו מבלי שאלה ייאספו על ידי בעליו, הוא גם עלול לנשוך, ואף כשמדובר בכלב "ידידותי" זה עשוי לקרות, נוסף על כך שילדים לא יודעים להבחין בין כלב חברותי למאיים ויש כאלה, בגילאים שונים שבאמת ובתמים נבהלים מכלב, מכל סוג שהוא, ואז מהבהלה - נופלים ונפצעים ואף היו מקרים מצמררים יותר, בהם ילדים רצו אל הכביש משום שנבהלו וכך נפצעו קשה מאד ואף נהרגו. אנו מקווים כי מקרה זה לא יישנה. אין מקום לפרשנות של החוק כי אם לציות לו, בפרט כשמדובר בסיכון של ממש של ילדים רבים המתרוצצים בשכונה. ברור כי כנגד הגב' הוגשה תלונה מול הגורמים האחרים לנושא. חג שמח ושקט!
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: דיירת מתחם 80 המסתובבת עם כלב מסוכן ללא רצועה 13 שנים 7 חודשים ago #22323

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • פרץ לוזון- אהוד מנור 16
צודקת.

תגובה: דיירת מתחם 80 המסתובבת עם כלב מסוכן ללא רצועה 13 שנים 7 חודשים ago #22324

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
מלבד החוק, לרצועה תפקיד מאוד חשוב עבור הכלב והבעלים.
דרך הרצועה הבעלים מעביר לכלב כללים, משמעת וגבולות. שלושה אלמנטים חשובים מאוד עבור הכלב.

ובכלל, מי שלא הולך עם הכלב שלו עם רצועה, לא אכפת לו מהכלב. כי מספיק שהוא במקרה ירוץ לכביש ויעבור שם רכב... וזה יכול לקרות לכל אחד!

כמו שאכפת לכם מהילדים שלכם, ואתם שומרים עליהם, אם אכפת לכם מחיית המחמד שלכם, תשמרו גם עליה. זאת אחריותכם!

אני רוצה לראות מישהו נותן לילד הקטן שלו להסתובב חופשי ואומר "שמישהו יכריח אותי לשמור עליו"

תגובה: דיירת מתחם 80 המסתובבת עם כלב מסוכן ללא רצועה 13 שנים 7 חודשים ago #22325

• יובל
  • יובל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
מקרה שיכל להסתיים רע מאוד.

אני מקווה שבעלי הכלבים בשכונה ישכילו להבין את פוטנציאל הסכנה בחיבור בין כלב משוחרר לבין ילדי השכונה הצעירים.

אציין כי, לאחרונה גבר ריבוי צואת הכלבים בשכונה, לא ברור לי מה כ"כ קשה בלאסוף לאחר שכלבך מחרבן.

לדעתי זה מיעוט מבעלי הכלבים, ובכל זאת, לא נעים להתקל בזה. יש בכוונתי לצלם כלבים אלו(אם או בלי בעליהם) ולערב את העירייה.
אימיילThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

תגובה: דיירת מתחם 80 המסתובבת עם כלב מסוכן ללא רצועה 13 שנים 7 חודשים ago #22327

• אהוד
  • אהוד's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
  • קירת
שבת שלום,
שני הנושאים באמת מטרידים לאחרונה.
גם אני שוקל לפנות לעריה ולמוקד 106 שישלחו פקחים לסייר בשכונה. לא יתכן שבעלי כלבים יתייחסו בזלזול לתושבים האחרים. גם לעבור על החוק ולסכן ילדים וגם לענות כך זו עזות מצח.
לאחרונה גם אני נתקל בהרבה צואת כלבים מפוזרת בכל מקום זה מרגיז, מסריח ומהווה מפגע תברואתי.
בעלי כלבים, אנא קחו אחריות על גידול הכלבים גם מחוץ לביתכם.

תגובה: דיירת מתחם 80 המסתובבת עם כלב מסוכן ללא רצועה 13 שנים 7 חודשים ago #22335

• הילה
  • הילה's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • אקו בניין 4
מסכימה לחלוטין. צואת הכלבים ברחובות מטרידה ומרגיזה, מה גם שיש כל כך הרבה מגרשי חול מסביב לרחובות, שבאמת לא חסרים מקומות... וכן, לאסוף את הצואה מהמדרכה, יש גם שקיות של העירייה ליד הגינות והשדירות, לכולנו נעים יותר כשהסביבה נקייה.

תגובה: דיירת מתחם 80 המסתובבת עם כלב מסוכן ללא רצועה 13 שנים 7 חודשים ago #22338

גם במתחם 60 יש המוני כלבים וחלקם מתרוצצים,ללא רצועה ליד בעליהם.
עוד לא ראיתי שכונה עם כל כך הרבה כלבים ואצלנו הבעיה קשה כי הילדה בת ה4.5 היסטרית מכלבים וברגע שמגיע כלב ללא רצועה לגינת השעשועים וזה אכן קורה ובתדירות גבוהה, היא נכנסת לפאניקה ואנחנו עוזבים הביתה.

תגובה: דיירת מתחם 80 המסתובבת עם כלב מסוכן ללא רצועה 13 שנים 7 חודשים ago #22344

• DR
  • DR's Avatar
צודקים ב -100% אין סיבה שבעלי הכלבים יסתובבו עם כלביהם ללא רצועות! בגני השעשועים יש המון ילדים קטנים ופעוטות ואין סיבה שהילדים יפחדו מהכלבים, בנוסף כמו שנאמר כבר, יש את העניין ההיגייני של גללי הכלבים שאותם יש לאסוף!

תגובה: דיירת מתחם 80 המסתובבת עם כלב מסוכן ללא רצועה 13 שנים 7 חודשים ago #22347

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • פרץ לוזון- אהוד מנור 16
עשיתי בדיקה קצרה ו...

גינות כלבים- tinyurl.com/8oqrmec

גינות עם שקיות לצואה- tinyurl.com/8zs3hn4

פיקוח עירוני, מנהלת - יפה אגיב,
טלפון: 09-7649223 פקס: 09-7646407

המוקד העירוני tinyurl.com/95fs9bo

המחלקה לשרותים וטרינריים tinyurl.com/9un6t7t

כתבה בנושא- tinyurl.com/9u252lw
עריכה אחרונה: 13 שנים 7 חודשים ago על ידי הוד וקרן.

תגובה: דיירת מתחם 80 המסתובבת עם כלב מסוכן ללא רצועה 13 שנים 7 חודשים ago #22350

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
הוד מה הקטע של הtinyurl?

תגובה: דיירת מתחם 80 המסתובבת עם כלב מסוכן ללא רצועה 13 שנים 7 חודשים ago #22352

היי, לא ברור לי מדוע נמנעתם מלדווח על האישה, בעצם התנהגותה ולאור חוצפתה. אני לא הייתי מבליגה ומדווחת מייד. אני וגם ילדיי מאוד חוששים מכלבים בייחוד מסוכנים, ואם היה קורה לי המקרה אני מניחה שהוא אכן היה מסתיים רע-נשיכה, נפילה , כלבים כאלה כאשר הם נושכים הלסת שלהם ננעלת, ואם זה היה קורה לאחד מילדיי, לא רוצה לחשוב איך זה היה מסתיים. לכן אני חושבת שכדאי מייד לדווח על האישה הזו, שאירוע מסוכן ובו משהו יפגע ימנע.
אני אפילו פונה בבקשה לדווח ולא לומר אח"כ הכתובת הייתה על הקיר כשמשהו טראגי יקרה!!!!!!!!!!!!!

תגובה: דיירת מתחם 80 המסתובבת עם כלב מסוכן ללא רצועה 13 שנים 7 חודשים ago #22357

• יניב
  • יניב 's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
  • קבוצת רכישה מיתחם 60
לא להתבייש- מיד להרים את הטלפון ולהתקשר למוקד 106. אם אפשר לצלם את בעל הכלב אז עדיף !!!
  • עמוד:
  • 1
  • 2