שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - עיצוב ואדריכלות פנים
  • עמוד:
  • 1
  • 2

הנושא עיר ואם - פורסם במוסף G של גלובס

עיר ואם - פורסם במוסף G של גלובס 16 שנים 2 חודשים ago #7786

• יריב
  • יריב's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • הזמר העברי
כתבה שפורסמה בסוף השבוע במגזין G של גלובס.

גם השכונה הירוקה של כ"ס מוזכרת בכתבה
וכן הוכחה לכוח של תושבי השכונות מול העירייה,
דבר המחזק את החובה על כל הגולשים בפורום לנסות ולהגיע לכל אלו שלא מודעים לפורום.

זה לא חשוב אם זה מתחם 80 או מתחם 60, האינטרס הוא משותף לכולנו.

וכל זאת בכדי שנוכל להשיג עמדת כוח מול גופי העירייה וספקים אחרים

אני מבקש מכל אלו שגולשים בפורום השכונה אך אינם רשומים, להירשם ולעדכן בפרטים לייצירת קשר עם אנשי הפורום השונים בכל פרוייקט של כל קבלן

אם אנו לא נעשה זאת אף אחד לא יעשה זאת בשבילנו

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?QUID=1055,U1273293397108&did=1000557737
שימרו על רוכבי האופניים
עריכה אחרונה: 16 שנים 2 חודשים ago על ידי יריב.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:עיר ואם - פורסם במוסף G של גלובס 16 שנים 2 חודשים ago #7787

יריב שלום
אתה צודק,אני ממתחם 80 ובעד איחוד כוחות.איוד תמיד נתן כח.
אלי

תגובה:עיר ואם - פורסם במוסף G של גלובס 16 שנים 2 חודשים ago #7792

• לילך ואבי
  • לילך ואבי's Avatar
אלי הי,
אתה מתכוון להגיע למפגש בנושא בי"ס ומתנ"ס מתחם 80?

תגובה:עיר ואם - פורסם במוסף G של גלובס 16 שנים 2 חודשים ago #7802

• הברפלד
  • הברפלד's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
  • בוני התיכון
לאנשי מתחם 80,
קודם כל אני ממליצה שתקראו את הכתבה המדוברת.
הכוח של תושבי השכונה חזק ביותר.
אנחנו עומדים מול בעיות דומות לאלו שהועלו בכתבה ולא היינו רוצים להיתקע כמה שנים בלי בתי ספר, מתנ"סים וכו'.
גם אצלנו העירייה לא השכילה מראש לדאוג לבתי ספר. כשקנינו את הדירה לפני חודשים מועטים נאמר לנו שהעירייה מחכה לראות כמה משפחות יכנסו - ואז תחליט על הקמת בתי ספר.
צריך לפעול כעת. אחרת יהיה מאוחר מדי ונמצא את ילדינו מוסעים מדי יום, כמה פעמים ביום - ברחבי העיר - בכדי ללמוד בבוקר/חוגים אחה"צ/חברים ועוד.

שימו לב - ביום רביעי 12.5.2010 בשעה 20:30 נפגשים ב-Buy the Way בתחנת הדלק בכניסה למתחם.

יש לנו נושאים רבים לדון בהם אל מול העירייה, ומעל הכל והחשוב ביותר - חינוך ילדינו. לא ייתכן שתקום שכונה בסדר גודל כזה, עם קאנטרי משווק בכל משרד מכירות (אך לא ייבנה בזמן הקרוב) ללא כל סידור ודאגה לילדי השכונה.
הורים לילדי הגן - הפניה היא גם אליכם. גם הילדים שלכם יגדלו ויזדקקו לחינוך חובה בעתיד.
יש לפעול כעת.

תגובה:עיר ואם - פורסם במוסף G של גלובס 16 שנים 2 חודשים ago #7807

• סיון
  • סיון's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • מנרב בניין B
אנחנו איתך
משפ' קולנדר
עוברת לכפר סבא

תגובה:עיר ואם - פורסם במוסף G של גלובס 16 שנים 2 חודשים ago #7810

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
הברפלד כתב:
אנחנו עומדים מול בעיות דומות לאלו שהועלו בכתבה ולא היינו רוצים להיתקע כמה שנים בלי בתי ספר, מתנ"סים וכו'.
גם אצלנו העירייה לא השכילה מראש לדאוג לבתי ספר. כשקנינו את הדירה לפני חודשים מועטים נאמר לנו שהעירייה מחכה לראות כמה משפחות יכנסו - ואז תחליט על הקמת בתי ספר.
צריך לפעול כעת. אחרת יהיה מאוחר מדי ונמצא את ילדינו מוסעים מדי יום, כמה פעמים ביום - ברחבי העיר - בכדי ללמוד בבוקר/חוגים אחה"צ/חברים ועוד.

אני בהחלט מבין את הצורך (הטבעי) לגייס תמיכה של אנשים לפעילות, אבל אין שום סיבה להיגרר לסיסמאות פופוליסטיות, שאין בינן לבין המציאות הרבה קשר.

אתה טוען שהעיריה "לא השכילה מראש לדאוג לבתי ספר". אני מציע שתפנה למשרד החינוך / רשויות מקומיות ותבדוק כיצד מקימים בית ספר. מדינת ישראל לא נותנת מימון לבית ספר "תיאורטי". הצפי לכניסת תושבים למתחם 80 הוא מעל שנה לתחילת אכלוס ושנתיים לאכלוס מסיבי יותר. בינתיים יש פתרון של בתי ספר (סורקיס) וכאשר יהיה צורך יהיו בתי ספר נוספים.
בתי הספר נמצאים בתכנון מתקדם ומגעים מול משרד החינוך (שאמור לתת את המימון). עדיף לא לפזר סתם שמועות ולעורר אצל אנשים חרדות שאין הרבה יותר מדי קשר בינן לבין העובדות.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות

תגובה:עיר ואם - פורסם במוסף G של גלובס 16 שנים 2 חודשים ago #7811

• היליטל
  • היליטל's Avatar
אני מסכימה עם גיא, עד עכשיו נראה שהעיריה מאד לוקחת בחשבון את השכונה בתיכנון לטווח קרוב שלה.
כרגע בתי לומדת בסורקיס ואני רואה במו עיני את השיפוצים וההרחבה שמיועדים לתת פתרון לילדינו בשכונה הירוקה כבר בשנה הבאה.

תגובה:עיר ואם - פורסם במוסף G של גלובס 16 שנים 2 חודשים ago #7816

• לילך ואבי
  • לילך ואבי's Avatar
היליטל כתב:
אני מסכימה עם גיא, עד עכשיו נראה שהעיריה מאד לוקחת בחשבון את השכונה בתיכנון לטווח קרוב שלה.
כרגע בתי לומדת בסורקיס ואני רואה במו עיני את השיפוצים וההרחבה שמיועדים לתת פתרון לילדינו בשכונה הירוקה כבר בשנה הבאה.

היליטל, ביתך כבר לומדת בסורקיס כך שנראה שלפי הצפי המתוכנן תלמד שם לפחות שנתיים או שלוש ולאחר מכן תעבור לבי"ס קבע...
לילדי מתחם 80 לפי התוכניות המקוריות יהיו שלושה מעברים בשלוש שנים , אגב גם שלושה מעברים בחמש שנים לא מקובלים עלי.
החינוך של הילדים וחשוב מכך ההשתלבות שלהם בסביבה החדשה , חשובה בעיני יותר מכל דבר אחר. העיריה רואה מול עיניה את המספרים היבשים ואילו אנו התושבים רואים את ילדינו הקטנים והמבולבלים שיעברו מסביבת לימודים אחת לשניה..
אני לא חושבת שהמצב שאת נמצאת בו הוא המצב שלנו ולכן המפגש ביום רביעי מיועד לסיעור מוחות ומחשבה בנושא חינוך לתושבי מתחם 80 .
עריכה אחרונה: 16 שנים 2 חודשים ago על ידי לילך ואבי.

תגובה:עיר ואם - פורסם במוסף G של גלובס 16 שנים 2 חודשים ago #7822

• יריב
  • יריב's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • הזמר העברי
לליך אני מבין מה שאת אומרת
אבל צריך לחושב מספרים
כך העיריה חושבת
היא תמיד תתחיל בסידור מקום שיש לה את המספר הגדול ביותר לאותה הבעיה
ואם בהתחלה במתחם 60 מספרית יש יותר ילדים (כיוון שהאיכלוס המסיבי מתחיל שם ) העיריה קודם תטפל בפתרון הבעיה שם ואח"כ בשאר המקומות.
הם פועלים בשיטת כיבוי השריפות ותיעדוף לפי הגרוע ביותר

מנקודה זו את צריכה להתחיל במהלכים שלך

ובלי שום קשר גם אני בילדותי
כיתה א' - באילת
כיתה ב' - בית ספר (ראשון) ברמת גן
כיתה ג' - בית ספר (שני) ברמת גן כיוון שבנו בי"ס חדש לייד ביתי

ותאמיני או לו, לא קרה לי שום דבר
לבית הספר השני עברנו כל החברה מאותה שכונה, כך ששום דבר לא השתנה

וכך גם יהיה כאן
בתחילה סורקיס
בשלב שני בי"ס במתחם 60
ולילדי מתחם 80 מעבר לבי"ס במתחם 80 למי שצריך לעבור
ועדיין כל הילדים ישארו ביחד
ועברו בכל פעם כקבוצה לבתי הספר החדשים
שימרו על רוכבי האופניים

תגובה:עיר ואם - פורסם במוסף G של גלובס 16 שנים 2 חודשים ago #7824

• לילך ואבי
  • לילך ואבי's Avatar
יריב הי,
כנראה שאנחנו לא נסכים על העניין הזה ואין לי עניין להכנס איתך לעימות בנושא. כנראה שבנושא החינוך כל מתחם יצטרך להציג את האינטרסים שלו מול הגורמים המחליטים..
ונושא שני ולא פחות חשוב הוא נושא התעסוקה אחר הצהרים, מתביחנתי בי"ס בבוקר ו-מתנ"ס / מתחמי משחק / מגרש כדורגל מסודר ומגודר.. חשובים באותה מידה. היום לא נגמם ב 13:30 לצערי ושימחתי..
אז שכני במחתם 80 אם גם לכם זה חשוב , אנא התעוררו!!! באוגוסט 2011 יהיה מאוחר מידי להתחיל למצוא פתרון לשני הנושאים!
יום רביעי בערב זה הזמן לשמוע ולהשמיע דעות בנושא..

תגובה:עיר ואם - פורסם במוסף G של גלובס 16 שנים 2 חודשים ago #7826

• שלומי
  • שלומי's Avatar
יריב
כנראה לא בדקת את הנתונים עד סופם.
1. בית הספר לא יפתח לפני ספטמבר 2012
2. בספטמבר 2012 מספר היחידות ב60 יהיה 494 במתחם 80 373. באוקטובר 2012 (חודש לאחר מיכן) כבר המספר מתאזן היינו 494 ב 60 מול 496 ב80 ובהמשך השנה מספר היחידות ב80 כמעט כפול מ 60, כך שהנתונים שאתה מציג על פי תחושות לא רלוונטיות.

דבר נוסף, זה שאתה למדת בשלוש מקומות לא אומר שהילדים שלנו ילמדו בשלוש מקומות.

אגב,
ואני מודה לך על כך שאתה "מסדר את ילדי בבתי ספר בכפר סבא".

באמת תודה...

תגובה:עיר ואם - פורסם במוסף G של גלובס 16 שנים 2 חודשים ago #7827

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
אני מציע להירגע. הפוסט הזה עובד על טורים גבוהים מדי. כל מי שמנסה להגיד משהו נגד העמדה הרשמית, מיד מקבל נזיפה חמורה.
על סמך מה הגעתם למסקנה שכל התלמידים מ-80 שילמדו בסורקיס יעברו לבית הספר החדש ב-60 כאשר הוא יוקם ולא ישארו בסורקיס ויעברו לבית הספר ב-80 כאשר יוקם ???
יש תשובה של העיריה שזו המדיניות שהם מתכננים ?
ההתלהמות והפאניקה מזכירים קצת פול גז בניוטרל. חשוב מאוד לדבר עם העיריה ולבדוק מה הכוונות שלה, אבל למה להכניס היסטריה ?
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
  • עמוד:
  • 1
  • 2