שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - עיצוב ואדריכלות פנים

הנושא הכנה לקולנוע ביתי.

תגובה: הכנה לקולנוע ביתי. 15 שנים 6 חודשים ago #11381

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
עמית,

אני יכול להגיד לך שבגלל זה אמרתי בהתחלה שמוזיקה זה לא מתימטיקה אלא רגש. זה הכל מה שהיא גורמת לך להרגיש ואיך אתה חווה אותה. אף מתימטיקה לא יכולה לתאר איך המוזיקה משפיעה על האוזן שלך ואיך היא מעבירה את המוזיקה למוח ואיזו פרשנות יש למוח על הצלילים שהוא שומע. ואני אומר את זה מתוך אמונה, כאדם שמוזיקה היא אחד הדברים המיוחדים והמהנים ביותר עבורו ולא כהתפלספות כזאת או אחרת.

בכל מקרה, אני אשמח לעבור מבחני האזנה אם אתה יכול לספק לי. מתוך סקרנות כדי לדעת מה ההשפעה עלי. אולי יחסוך לי כסף בעתיד. ;)

מה שבטוח אני יכול להגיד לך, זה שככל שהמערכת יקרה יותר, אתה צריך מקור אודיו איכותי יותר כדי להרגיש את ההבדלים בנואנסים. באיזה מקור השתמשתם למבחני השמיעה?

אתה כמובן מוזמן אלי להשמעה במערכת כשנעבור לא בשביל בהכרח להתרשם, אלא כשכן.

אם לסכם את כל הסאגה הזאת, ההמלצה שלי היא שאם אתה יכול, שים שתי תעלות :)
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: הכנה לקולנוע ביתי. 15 שנים 6 חודשים ago #11382

• Ronit & Eitan
  • Ronit & Eitan's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • ECO building 6
SNH , לא נכנע לפרובוקציות. למדתי אותך.
גש לשמוע קורסים או חפש חומר באינטרנט. כרגע הדברים שאתה רושם לא קשורים לכלום.
שא ברכה.

אין טעם לכתוב לי תגובה נוספת , לא אתייחס.

תגובה: הכנה לקולנוע ביתי. 15 שנים 6 חודשים ago #11383

• עמית
  • עמית's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • view A-3
אני שמעתי את קבצים באיכות של 24 ביט 96 קילוהרץ
לפני שלב מיסטור כשמעל ל40 ערוצי סטראו פתוחים
(כמו במקביל - מה שנקרא שלב המיקסים).
חדרים אקוסטיים בהם תוכל לעשות כאלה בדיקות
מצויים במספר אולפני הקלטה בארץ.
אם אתה תרד לרמה של סלון רגיל אגב, אני בטוח
שהיכולת להבחין אף מונמכת בהרבה.

תגובה: הכנה לקולנוע ביתי. 15 שנים 6 חודשים ago #11384

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
עמית, לא הבנתי, הקשבת ל-40 ערוצים במקביל?

תגובה: הכנה לקולנוע ביתי. 15 שנים 6 חודשים ago #11385

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
איתן, אני לא מבין מה אתה רוצה, ומה הכוונה ב"למדת אותי". אני בסה"כ מנסה להשיג תשובות לשאלות יחסית פשוטות. אם אתה אומר שמה שאני אומר לא נכון, אולי תואיל להסביר היכן הטעות לדעתך.

בלית ברירה, עשיתי בעצמי קצת מחקר בויקיפדיה

he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%93%D7%A8...95%D7%99%D7%A1%D7%98

אז למי שלא מבין, (או מי שלא ממש מעניין אותו לקרוא :P ) חוק נייקוויסט, אומר שעבור כל תדר דגימה אנלוגי f, ניתן לשחזר באופן מדויק רק תדרים שהם f / 2.

כך שלמעשה כדי להוציא אות אנלוגי איכותי, הדוגם הדיגיטלי (ממיר מאנלוגי לדיגיטלי הכוונה) צריך לדגום בתדר כפול מהתדר המקסימלי שרוצים להפיק.

קודם כל התשובה היא "כן" חוק נייקוויסט מתקיים, הרי מדובר במשפט מוכח.

עם זאת, המידע בכלל לא קשור לנושא השיחה. אלא אם תסביר כיצד המידע הזה בכלל רלוונטי.
בדוגמא הנפוצה (זאת שנתתי קודם ולא התייחסת אליה) המידע כבר בפורמט דיגיטלי. ובכלל מדובר במקור האודיו. ברור שאם תיקח קובץ שהוא הקלטה בתדר דגימה נמוך, או שתחתוך תדרים בגלל כל מיני שיטות כיווץ, אז השמע יהיה גרוע, אבל זה בכלל לא רלוונטי לנושא מכיוון שאנחנו מדברים על השלב אחרי הרסיבר ולפני הרמקול, שם אין שום המרה אנלוגית לדיגיטלית וחוזר חלילה. אלא אם אתה רוצה להעיר את עיני, או לפחות להסביר למה הגיוני שתהיה המרה כזאת.

אפילו אל תסביר לי בעצמך. תפנה אותי לספרות קונקרטית, לאיזה מאמר רלוונטי בנושא ואשמח לקרוא אותו. היום באינטרנט יש את כל המידע בקצות האצבעות.

אתה רוצה שאני אתחנן? :lol:

אני באמת שואל מתוך אהבה גדולה למוזיקה. אם יש לך מידע מעניין, תחלוק אותו.

תגובה: הכנה לקולנוע ביתי. 15 שנים 6 חודשים ago #11386

• סיון
  • סיון's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • מנרב בניין B
במקום להתנצח... תזמינו את כותבי הפורום למבחן שמיעה אצלכם בדירה ותנו יעוץ אינדיווידואלי לכל דייר להתקנת ובחירת מערכת... :P
משפ' קולנדר
עוברת לכפר סבא

תגובה: הכנה לקולנוע ביתי. 15 שנים 6 חודשים ago #11389

• פבל
  • פבל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
חברים,
למרות שיש לי הכנות לקולנוע ביתי, אשתי פסלה לחלוטין את כל הרמקולים המפוזרים בסלון ועל קיר הטלויזיה.

הלכתי על פתרון של מקרן קול עם סאב חיצוני.
פתרון אלגנטי, מרכזי ומרשים בביצועיו.

מקרן קול:
www.sge.co.il/item.asp?itemID=1583&mnfNa...F8%E9%E0%E5&mnfSel=1

סאב וופר:
www.sge.co.il/item.asp?itemID=1515&mnfNa...F8%E9%E0%E5&mnfSel=1

ניתן להגיע ליבואן SGE ולהתרשם מהצליל - פינסקר 59 ת"א

תגובה: הכנה לקולנוע ביתי. 15 שנים 6 חודשים ago #11391

• Ronit & Eitan
  • Ronit & Eitan's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • ECO building 6
בהנחה ואתה באמת מתעניין במדע:

שאלת מהם הדברים שציינתי - מהו חוק נייקוויסט שהצגת אותו באופן לא מדויק (ויקיפדיה לא תמיד צודקים לחלוטין) , מהו פילטור , מהו שחזור...

אענה לך שוב - אם אינך יודע מהם דברים אלה אני לא אוכל לענות לך על כך במסגרת פורום חברתי.כל אחד מהנושאים נלמד במשך שבועות , גם בכיתה וגם במעבדה באופן פדגוגי.

הזמנתי אותך לשמוע קורסים מעניינים באוניברסיטה שאני בעצמי שמעתי כשהייתי סטודנט להנדסת אלקטרוניקה. או לחלופין לחפש חומר באינטרנט ולשבת ולקרוא.

ובנימה מסכמת אסביר לך את הסיבה לחילוקי בדעות התמידיים בינינו:

לפי התרשמותי אתה יותר טכנאי , איש המסתכל על המערכת כעין קופסא שחורה. אולי אתה עובד ב QA?
אני מתעסק יותר בקרביים של הדברים , בפיתוח , לכן כשאני מנסה להסביר לך דברים לעומק אתה חושב שאני תוקף אותך , אבל אני לא , אני פשוט מנסה לתאר איך עובדים הדברים ברמה הכי יסודית שלהם.
סתם לצורך העניין - כשאתה אומר אות דיגיטלי ואות אנלוגי - אתה חושב שאתה יכול לאמר מה ההבדל ביניהם? הזהר , התשובה יכולה להביך אותך!

לצערי לא הצלחת להתממשק לדברי עד היום , לכן התחושה שלך היא שאני מנסה להתחכם עמך , אבל אני ממש לא , דברים שלך נראים התחכמויות לי הם בסיסיים ופשוטים.

מצטער שכך הם הדברים.
עריכה אחרונה: 15 שנים 6 חודשים ago על ידי Ronit & Eitan.

תגובה: הכנה לקולנוע ביתי. 15 שנים 6 חודשים ago #11392

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
סיוון,

מה רע בלנסות להבין וללמוד דברים חדשים מאנשים?

אני מאוד מעוניין במידע בנושא. בעיקר אם זה מידע שאינני מכיר, או שלכאורה סותר את בסיס ההבנה שלי במערכות מסוג זה.

פבל. כן ראינו בשרשור השני...

תגובה: הכנה לקולנוע ביתי. 15 שנים 6 חודשים ago #11393

• עירד
  • עירד's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • The Garden בניין 13
חברים יקרים

התנצחות מעניינת כרגיל בפורום :)

היה לי בעבר נסיון טוב עם חנות בשם סטריאו סטאר בפתח תקווה (על ז'בוטינסקי) שהם גם משווקים של SGE (יבואני ימהה). כדאי אולי ללכת אליהם להמלצות ומבחני שמיעה.

שי - איתן צודק בתיאור הכללי של הדברים ובצורך ללמוד מעבר לקריאה קצרצרה באינטרנט , אני אומר אז זה ממקום של מהנדס אלקטרוניקה לאחר שנים רבות בטכניון.

איתן, האם אתה עוסק בפיתוח מערכות אלקטרוניות ? אם כן אשמח לשמוע היכן, אני בדיוק מחפש עבודה , המייל שלי This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. אם יש לך הצעות מעניינות או יכולת לעזור לי.

תודה לכולם

תגובה: הכנה לקולנוע ביתי. 15 שנים 6 חודשים ago #11394

• Ronit & Eitan
  • Ronit & Eitan's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • ECO building 6
היי עירד

אני עוסק ב Chip Design בחברה חסויה.
כרגע לא מחפשים לצערי.

מה היה מקום העבודה האחרון שלך?

תגובה: הכנה לקולנוע ביתי. 15 שנים 6 חודשים ago #11395

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
Ronit & Eitan כתב:
בהנחה ואתה באמת מתעניין במדע:

שאלת מהם הדברים שציינתי - מהו חוק נייקוויסט שהצגת אותו באופן לא מדויק (ויקיפדיה לא תמיד צודקים לחלוטין) , מהו פילטור , מהו שחזור...

אענה לך שוב - אם אינך יודע מהם דברים אלה אני לא אוכל לענות לך על כך במסגרת פורום חברתי.כל אחד מהנושאים נלמד במשך שבועות , גם בכיתה וגם במעבדה באופן פדגוגי.

הזמנתי אותך לשמוע קורסים מעניינים באוניברסיטה שאני בעצמי שמעתי כשהייתי סטודנט להנדסת אלקטרוניקה. או לחלופין לחפש חומר באינטרנט ולשבת ולקרוא.

ובנימה מסכמת אסביר לך את הסיבה לחילוקי בדעות התמידיים בינינו:

לפי התרשמותי אתה יותר טכנאי , איש המסתכל על המערכת כעין קופסא שחורה. אולי אתה עובד ב QA?
אני מתעסק יותר בקרביים של הדברים , בפיתוח , לכן כשאני מנסה להסביר לך דברים לעומק אתה חושב שאני תוקף אותך , אבל אני לא , אני פשוט מנסה לתאר איך עובדים הדברים ברמה הכי יסודית שלהם.
סתם לצורך העניין - כשאתה אומר אות דיגיטלי ואות אנלוגי - אתה חושב שאתה יכול לאמר מה ההבדל ביניהם? הזהר , התשובה יכולה להביך אותך!

לצערי לא הצלחת להתממשק לדברי עד היום , לכן התחושה שלך היא שאני מנסה להתחכם עמך , אבל אני ממש לא , דברים שלך נראים התחכמויות לי הם בסיסיים ופשוטים.

מצטער שכך הם הדברים.

איתן, חוץ מלהתנצח עלי, ולנסות להעליב אותי ואת רמת ההשכלה שלי (לא שחלילה להיות איש QA או טכנאי אומר שרמת ההשכלה היא פחותה. לפעמים ההפך הוא הנכון), לא אמרת עד עכשיו כלום, ולא הגבת באופן ענייני לשאלות הקונקרטיות שלי.

אני באמת לא רואה סיבה להמשיך את הדיון אלא אם יש לך מידע קונקרטי ומעניין לתרום.

אם כבר ניסיון טוב עם חנויות, חנות חשמלנטו ברמת החיל www.netoneto.co.il
קיבלתי שירות מקצועי ומחיר מצויין, והכי חשוב, אנשים שאכפת להם שאני מקבל תוצר איכותי מההתחלה ועד הסוף.