איתן, אני לא מבין מה אתה רוצה, ומה הכוונה ב"למדת אותי". אני בסה"כ מנסה להשיג תשובות לשאלות יחסית פשוטות. אם אתה אומר שמה שאני אומר לא נכון, אולי תואיל להסביר היכן הטעות לדעתך.
בלית ברירה, עשיתי בעצמי קצת מחקר בויקיפדיה
he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%93%D7%A8...95%D7%99%D7%A1%D7%98
אז למי שלא מבין, (או מי שלא ממש מעניין אותו לקרוא

) חוק נייקוויסט, אומר שעבור כל תדר דגימה אנלוגי f, ניתן לשחזר באופן מדויק רק תדרים שהם f / 2.
כך שלמעשה כדי להוציא אות אנלוגי איכותי, הדוגם הדיגיטלי (ממיר מאנלוגי לדיגיטלי הכוונה) צריך לדגום בתדר כפול מהתדר המקסימלי שרוצים להפיק.
קודם כל התשובה היא "כן" חוק נייקוויסט מתקיים, הרי מדובר במשפט מוכח.
עם זאת, המידע בכלל לא קשור לנושא השיחה. אלא אם תסביר כיצד המידע הזה בכלל רלוונטי.
בדוגמא הנפוצה (זאת שנתתי קודם ולא התייחסת אליה) המידע כבר בפורמט דיגיטלי. ובכלל מדובר במקור האודיו. ברור שאם תיקח קובץ שהוא הקלטה בתדר דגימה נמוך, או שתחתוך תדרים בגלל כל מיני שיטות כיווץ, אז השמע יהיה גרוע, אבל זה בכלל לא רלוונטי לנושא מכיוון שאנחנו מדברים על השלב אחרי הרסיבר ולפני הרמקול, שם אין שום המרה אנלוגית לדיגיטלית וחוזר חלילה. אלא אם אתה רוצה להעיר את עיני, או לפחות להסביר למה הגיוני שתהיה המרה כזאת.
אפילו אל תסביר לי בעצמך. תפנה אותי לספרות קונקרטית, לאיזה מאמר רלוונטי בנושא ואשמח לקרוא אותו. היום באינטרנט יש את כל המידע בקצות האצבעות.
אתה רוצה שאני אתחנן?
אני באמת שואל מתוך אהבה גדולה למוזיקה. אם יש לך מידע מעניין, תחלוק אותו.