שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - עיצוב ואדריכלות פנים
  • עמוד:
  • 1
  • 2

הנושא בית חכם

בית חכם 13 שנים 4 חודשים ago #23297

• קובי
  • קובי's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
שלום לכולם,
התחלנו את "מסע" תכנון הדירה שלנו ומתוך עניין קטן נכנסנו ללמוד על נושא ה"בית החכם" והתברר שהעניין לא קטן בכלל ומגוון האפשרויות וצורות ההטמעה הוא עצום. אומנם יש מידע רב ברשת אבל הכי טוב ללמוד ממי שכבר עשה.

רצינו לדעת אם יש כאן מישהו שהכניס לבית שלו אלמנטים של בית חכם. אם כן, אילו (שליטה בחשמל, מיזוג, דוד ועד לתרחישים שלמים)? מה העלויות שהיו בפועל? האם נדרשתם לשלם לקבלן בנוסף ואם כם על מה בדיוק? אם עבדתם עם יועץ או חברה בתחום וכו'.

נשמח לשמוע על כל פיסת מידע שיש לכם לשתף :)

תודה,
קובי
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: בית חכם 13 שנים 4 חודשים ago #23427

• samy
  • samy's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
הנה לינק למקום בעושה בית חכם - דבר אחד אני יודע, שזה מאוד שווה את המאמץ של ההתקנה!

תגובה: בית חכם 13 שנים 4 חודשים ago #23454

• רואי
  • רואי's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
"בא לגור פה" מתכננים לצאת בקרוב בפילוט עם חברת VITREA
שיש לה פתרונות ייחודיים לבית חכם בתקשורת אלחוטית. כמעט ולא מחייב הכנות קודמות.

www.vitrea.co.il/

תגובה: בית חכם 13 שנים 4 חודשים ago #23458

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
רואי, באיזו טכנולוגיה אלחוטית מדובר?

תגובה: בית חכם 13 שנים 4 חודשים ago #23461

• יוסי
  • יוסי's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
לפי הסרטונים באתר שלהם, מחיר למפסק 500 ש"ח, ואבזור כל הבית במפסקי התאורה שלהם נע סביב 20,000 ש"ח.
ומדובר במפסקים בגודל סטנדרטי.
בקיצור, אני מפרגן להם מאד על הרעיון, העיצוב והביצוע. אכן נראה מדהים (ולא פרקטי בעליל מבחינת עמידות לאורך שנים), ועם מחיר כזה נותר לי רק לאחל להם המון בהצלחה...

תגובה: בית חכם 13 שנים 4 חודשים ago #23462

• רואי
  • רואי's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
הי יוסי,

כמובן שלא חייבים להחליף את כל המפסקים בבית, ואפשר להסתפק בהרבה פחות. זה מהווה חלופי אפשרית למי שלא עשה הכנות דרך הקבלן, וגם זה למי שזה לא קיים אצלו בסטנדרט הקבלני העלויות מגיעות לכמה אלפים לא מבוטלים.

שי, לפי הבנתי זה עובד על WI-FI. אבל אבקש אינפורמציה מלאה יותר.

תגובה: בית חכם 13 שנים 4 חודשים ago #23463

• samerhadid
  • samerhadid's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
האם ניתן לשלב מוצרי בית חכם בבית ישן יחסית שאין לו תשתית של בית חכם ?? אשמח לתשוב .
רואי כתב:
"בא לגור פה" מתכננים לצאת בקרוב בפילוט עם חברת VITREA
שיש לה פתרונות ייחודיים לבית חכם בתקשורת אלחוטית. כמעט ולא מחייב הכנות קודמות.

www.vitrea.co.il/
חיפשתם קבלן לשיפוץ הבית ? ואולי קבלן לריצוף או עבודות גבס או כל קבלן בתחום אחר ? הגעתם למקום הנכון , אתר איזום מציע לכם שירותים בתחום השיפוץ ולכל מה שקשור לשיפוץ הבית ,...

תגובה: בית חכם 13 שנים 4 חודשים ago #23465

• רואי
  • רואי's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
ניתן לשלב. התנאי היחיד הוא שתהיה תשתית של קופסא מרובעת (יש שקוראים לזה גוויס, על שם אחת החברות שמשתמשות בתשתית הזו) אבל יש חברות נוספות כמו בטיצינו, וימר ועוד...

איפה שיש קופסא עגולה (סטנדרט ישן יחסית) נדרש להחליף, לרב דורש חציבה קטנה לצורך הכנסת הקופסא ואיטומה במקום. היכן שקיים זה כבר סוג של plug&play.

תגובה: בית חכם 13 שנים 4 חודשים ago #23469

• RIO
  • RIO's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
שכן שלי עשה בית חכם מלא, אם אתה עדין בעניין?

תגובה: בית חכם 13 שנים 4 חודשים ago #23474

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
רואי,
אשמח לשמוע עוד מידע.

תודה :)

תגובה: בית חכם 13 שנים 4 חודשים ago #23494

• קובי
  • קובי's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
תודה לכל המשיבים והמגיבים. לאחר שבועיים של חיפושים, פגישות עם חברות בתחום והמשך לימוד זה מה שמצאתי ורציתי לשתף:

בגדול מאוד זה עובד כך (אני מקווה שלא טעיתי הרבה):
כל נקודה שרוצים לשלוט בה (תאורה, מיזוג, דוד, אודיו/וידאו) צריכה בקר תקשורת לידה שמחווט באמצעות כבל תקשורת למתאם מתח נמוך, ומשם ל"מוח" שהוא שולט בבית ודרכו ניתן לבצע פעולות שונות כגון הדלקה/כיבוי, עמעום ואף קביעת תרחישים שונים שהם שם יפה למספר פעולות שמתבצעות ביחד. רכיב נוסף הוא לוח השליטה שמחובר לקיר. שליטה נוספת (בתשלום) היא באמצעות הסמארטפון וטאבלטים

זהו עסק לא זול בכלל שמורכב משני רכיבים מרכזיים:
תשלום לחברה שמתקינה את הבית החכם ואצלנו זה מגיע לאזור 25-30 אלף ש"ח וזה רק עבור הרכיבים של הבית החכם וקצת עבודת תכנות של רכיבי המערכת
חלק שני הוא תשלום גם לקבלן מכיוון שנדרש למתוח תשתית תקשורת בעיקרון לכל נקודה שרוצים לשלוט בה (בעצם חיווט מקביל לחיווט החשמל הרגיל). מעבר לתשתית התקשורת הנוספת, צריך לקחת בחשבון שצריך להגדיל את ארון התקשורת ו/או ארון החשמל כדי להכיל את הבקרים, מתאמים, ספק כוח ושאר רכיבים

ניתן לבנות את המערכת בצורה מודולרית כך שכל פעם מפסק רגיל יוחלף במפסק" חכם" שמחובר ל"מוח" אבל כולם ממליצים, בלי יוצא מהכלל, לבצע את התשתית (כלומר חיווט התקשורת והכנת המקום בארונות) כבר עכשיו

למי שכבר יש לו בית בנוי ומעוניין להוסיף יכולות של בית חכם, יש היום טכנולוגיות ש"רוכבות" על רשת החשמל הקיימת ובנוסף טכנולוגיה שמתשמשת בתקשורת אלחוטית, לא חקרתי את הנושא יותר מדי כך שאין לי עלויות כספיות להשוות

עדיין לא לקחנו החלטה סופית אבל נראה לנו שנרד מהעניין כרגע (קצת מותרות עם כל ההוצאות האחרות) ונחזור לעסוק בזה לכשיתפנו קצת משאבים כספיים

דרך אגב, למי שמעוניין להחכים בנושא יש פורום מדהים של home theater (אין לי כל קשר אליו)

תגובה: בית חכם 13 שנים 4 חודשים ago #23499

היי קובי
תודה רבה על המענה המקצועי!!
רק יכולה להגיד לך שחבל שלא באת לבוני התיכון, ( רחוב שיינפין, מתחם 80)
הדירה שרכשנו אליה נעבור בקרוב כולל הכנה לבית חכם-בכל הבית, ושליטה חכמה כרגע על תריסים בכל הבית ועל התאורה.
אני לא יודעת אם הם עשו איזה בכל הדירות בפרויקט. אבל שלנו דירה מיוחדת ומשודרגת..לא ידעתי שבית חכם עולה ככ הרבה כסף..

תודה בכל מקרה על המידע המקיף
ומאחלת לך להשתדרג בבית חכם בעתיד..
  • עמוד:
  • 1
  • 2