תודה לכל המשיבים והמגיבים. לאחר שבועיים של חיפושים, פגישות עם חברות בתחום והמשך לימוד זה מה שמצאתי ורציתי לשתף:
בגדול מאוד זה עובד כך (אני מקווה שלא טעיתי הרבה):
כל נקודה שרוצים לשלוט בה (תאורה, מיזוג, דוד, אודיו/וידאו) צריכה בקר תקשורת לידה שמחווט באמצעות כבל תקשורת למתאם מתח נמוך, ומשם ל"מוח" שהוא שולט בבית ודרכו ניתן לבצע פעולות שונות כגון הדלקה/כיבוי, עמעום ואף קביעת תרחישים שונים שהם שם יפה למספר פעולות שמתבצעות ביחד. רכיב נוסף הוא לוח השליטה שמחובר לקיר. שליטה נוספת (בתשלום) היא באמצעות הסמארטפון וטאבלטים
זהו עסק לא זול בכלל שמורכב משני רכיבים מרכזיים:
תשלום לחברה שמתקינה את הבית החכם ואצלנו זה מגיע לאזור 25-30 אלף ש"ח וזה רק עבור הרכיבים של הבית החכם וקצת עבודת תכנות של רכיבי המערכת
חלק שני הוא תשלום גם לקבלן מכיוון שנדרש למתוח תשתית תקשורת בעיקרון לכל נקודה שרוצים לשלוט בה (בעצם חיווט מקביל לחיווט החשמל הרגיל). מעבר לתשתית התקשורת הנוספת, צריך לקחת בחשבון שצריך להגדיל את ארון התקשורת ו/או ארון החשמל כדי להכיל את הבקרים, מתאמים, ספק כוח ושאר רכיבים
ניתן לבנות את המערכת בצורה מודולרית כך שכל פעם מפסק רגיל יוחלף במפסק" חכם" שמחובר ל"מוח" אבל כולם ממליצים, בלי יוצא מהכלל, לבצע את התשתית (כלומר חיווט התקשורת והכנת המקום בארונות) כבר עכשיו
למי שכבר יש לו בית בנוי ומעוניין להוסיף יכולות של בית חכם, יש היום טכנולוגיות ש"רוכבות" על רשת החשמל הקיימת ובנוסף טכנולוגיה שמתשמשת בתקשורת אלחוטית, לא חקרתי את הנושא יותר מדי כך שאין לי עלויות כספיות להשוות
עדיין לא לקחנו החלטה סופית אבל נראה לנו שנרד מהעניין כרגע (קצת מותרות עם כל ההוצאות האחרות) ונחזור לעסוק בזה לכשיתפנו קצת משאבים כספיים
דרך אגב, למי שמעוניין להחכים בנושא יש פורום מדהים של home theater (אין לי כל קשר אליו)