שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - עיצוב ואדריכלות פנים
  • עמוד:
  • 1
  • 2

הנושא רשת מחשבים קווית מול רשת אלחוטית בתוך הבית

רשת מחשבים קווית מול רשת אלחוטית בתוך הבית 16 שנים 11 חודשים ago #1973

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
האם בעידן התקשורת האלחוטית יש יתרון בהתקנת רשת תקשורת קווית בבית? הצורך העיקרי שלדעתי רשת כזו תתן מענה היא בצפיה בסרטים באיכות גבוהה הנמצאים על מחשב אחד בחדר אחר, כשרשת אלחוטית אינה מהירה מספיק כדי להעביר אותם תוך כדי צפיה. מצד שני, ליותר ויותר מכשירים יש דיסק פנימי (מחשבים סלוניים, קונסולות משחק), והעתקה של הסרט לפני צפיה אינה כרוכה במאמץ גדול.
אשמח לקרוא דעות נוספות בנושא.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:רשת מחשבים קווית מול רשת אלחוטית בתוך הבית 16 שנים 11 חודשים ago #1975

• rambo
  • rambo's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
אני לא חושב שזה רע ליצור תשתית לרשת חוטית שתומכת ב-1Gbps אם זה אפשרי וכלכלי. אני מחזיק בבית רשת חוטית של 100Mbps ורשת אלחוטית חדשה (WIRELESS N) שתומכת במהירויות של 300Mbps ועדיין נתקל במהירויות העברת קבצים בין מחשבים ברשת שאינן מספקות אותי ובשהוקים בניגון של סרטי HD מסויימים בין מחשבים בבית. מצד שני, מי יודע איזה מהירויות תציע רשת אלחוטית שתקום בעוד שנתיים ושלוש?
www.shatefot.com
שתף אותי - דילים לוהטים, קופונים וצרכנות

תגובה:רשת מחשבים קווית מול רשת אלחוטית בתוך הבית 16 שנים 11 חודשים ago #1996

• אתי
  • אתי's Avatar
  • לא מחובר
  • Moderator
היי..

בדירות חדשות רצוי לבקש מהקבלן הכנה לתקשורת קווית ,דהיינו הכנה לשקע רשת בכל חדר.
בשלב ראשון זהו שרוול עם חוט משיכה ולאחר הכניסה לדירה מחווטים זאת.
יתרונות הרשת הקווית:מהירה יותר בהשוואה לאלחוטית,אמינה ,קיימת אבטחת מיידע.
יתרונות האלחוטית:מהירה למימוש,ניידות ,אין צורך בתשתית.

ישנם בעלי בתים רבים המשלבים בין התקשורות.
אתי לוי-עזריה
אדריכלות, עיצוב פנים וניהול פרויקטים

טלפקס: 09-9555593
מייל: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
נייד: 054-4789017

תגובה:רשת מחשבים קווית מול רשת אלחוטית בתוך הבית 16 שנים 11 חודשים ago #2000

• Chen
  • Chen's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
אני מסכים עם קודמי, רשת אלחוטית היא מוצר נלווה לרשת הקווית , לרשת הקווית יתרונות רבים ,אם זה מתאפשר לך עשה גם וגם , זה בטח לא מזיק וישפר לך את איכות הגלישה מכל מחשב בבית , נכון שגם הרשת האלחוטית עובדת בצורה טובה בטח בתוך דירה ממוצעת , רק קח בחשבון שבעתיד הלא רק יתווספו לנו אפליקצית חדשות על הרשת ויתכן כי העומסים על הרשת האלחטית יגברו אז למה לא להיות גם עם רשת קווית שתפחית את העומס.

תגובה:רשת מחשבים קווית מול רשת אלחוטית בתוך הבית 16 שנים 11 חודשים ago #2006

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
תודה על התגובות. ברשותכם, עוד צרור שאלות:
במקרה של רשת קווית, מה צריך להכין? ברור שצריך למשוך נקודות בין הארון תקשורת לקירות. ממקור אחד הבנתי שכדאי להשתמש באותם צינורות של הטלפוניה כדי לחסוך בנקודות, אבל ממקור אחר שמעתי שזה לא תקני והקבלן עשוי שלא להסכים. האם אתם יודעים על כך משהו? מי מושך את הכבלים בצינורות? החשמלאי של הקבלן, אני, טכנאי שאני מביא או מישהו אחר?
חוץ מזה, אני מניח שצריך ארון תקשורת מספיק גדול כדי להכיל switch, וגם נקודת חשמל בשבילו בתוך הארון. האם יש עוד משהו ששכחתי? האם צריך כבלים לא סטנדרטים כדי לתמוך בקצבים גבוהים (ג'יגהביט), או שרק ציוד הקצה (switch, מחשבים) צריך לתמוך בכך?

תגובה:רשת מחשבים קווית מול רשת אלחוטית בתוך הבית 16 שנים 11 חודשים ago #2007

• rambo
  • rambo's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
אני לא חושב שלרשת ביתית אתה צריך SWITCH. חיבור רגיל ל-ROUTER לדעתי מספיק אבל בטח יש מבינים גדולים ממני. עקרונית כל חוט רשת אמור לתמוך בגיגה ביט (ה ROUTER כמובן וכרטיסי הרשת במחשבים צריכים לתמוך בגיגה ביט) אבל אני ממליץ ללכת על כבלי CAT6 ליתר ביטחון.
www.shatefot.com
שתף אותי - דילים לוהטים, קופונים וצרכנות

תגובה:רשת מחשבים קווית מול רשת אלחוטית בתוך הבית 16 שנים 11 חודשים ago #2008

• אתי
  • אתי's Avatar
  • לא מחובר
  • Moderator
היי..

כאדריכלית,הייתי מציעה לבקש מהקבלן הכנה של שרוול עם חוט משיכה(ראה תגובתי המפורטת מהיום).
כל השרוולים מגיעים לארון תקשורת ,אשר ממוקם ע"י ארון חשמל אך מתחתיו.
יש לבקש הגדלה של ארון תקשורת כך שיהיה מקום מספיק גדול וכן נקודת ח"ק (שקע).
חיווט הנקודות נעשה רק אחרי הכניסה לדירה ע"י איש מחשבים.

לענין השאלה לגבי העברת חיווט מחשבים דרך הטלפון ,אשיב כי הדבר אינו תיקני וקבלנים אינם עושים זאת ,כיון שזה פוגע באיכות התקשורת של הטלפון.

בברכה.

אתי.
אתי לוי-עזריה
אדריכלות, עיצוב פנים וניהול פרויקטים

טלפקס: 09-9555593
מייל: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
נייד: 054-4789017

תגובה:רשת מחשבים קווית מול רשת אלחוטית בתוך הבית 16 שנים 11 חודשים ago #2009

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
אוקי, תודה.
אני מניח שהראוטר יושב בארון תקשורת, וזה אומר שגם המודם (יש לנו adsl) יושב שם, ושניהם צריכים נקודת חשמל בתוך הארון. המודם גם צריך להתחבר לתשתית הטלפוניה. איך הוא מתחבר? היום אני מחבר אותו לשקע בקיר, אבל בתוך הארון יש פשוט בליל של חוטים חשופים*.

* כן, אני יודע שיש יותר משנה עד שאגיע לזה, אבל אני מכין תשתית לרשת אני רוצה לדעת שאני מסוגל גם להקים אותה :)

תגובה:רשת מחשבים קווית מול רשת אלחוטית בתוך הבית 16 שנים 10 חודשים ago #2197

אני לא הייתי ממהר למקם את הראוטר מחוץ לטווח... כלומר מחוץ להישג יד בטווח קרוב. אם ארון החשמל בתוך הדירה, זה סביר אך לא נראה לי שיהיה בו מקום לראוטר ולמודם או למודם-ראוטר. מעת לעת יש לערוך RESET או לנתק את הזרם וכ', מכאן שצריך לקבוע באיזה מחדרי הבית יש למקם ציוד זה ומחדר זה למשוך קווים לחדרים האחרים אם מדובר בתקשורת קווית. אני אישית תומך בתקשורת קווית (מטעמי היעדר-תקלות-יחסית-לאלחוטית ומטעמי אבטחה...ומטעמי השפעות אלקטרוניות סביבתיות כמו טלפונים אלחוטיים, מזגן וכ') אני שוקל ללכת בכיוון זה כאשר המודם-ראוטר ממוקם בחדר העבודה.
יום טוב ובהצלחה.

תגובה:רשת מחשבים קווית מול רשת אלחוטית בתוך הבית 16 שנים 10 חודשים ago #2200

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
ארון תקשורת פנים דירתי זה בסך הכל דלת פלסטיק שמכסה על חור בקיר. לרוב מדובר בחור קטן בקיר שבתוכו קופסא קטנה עם דלת, אבל בהנתן תשלום מתאים אין בעיה להגדיל את שניהם.
יצא לי לראות קונפיגורציה שבה הראוטר והמודם בתוך הדירה (לא בארון), ובתוך ארון התקשורת יש סוויץ'. סה"כ נראה לי מאוד אסטטי שכל הכבלים חבויים בארון ולא מגיעים לאחד מהחדרים בבית, בדיוק כמו שקווי הטלפון הולכים לארון ולא לחדר.
אגב, בפעמים הספורות שעשיתי reset לציוד קצה, זה היה במסגרת ה"וודו" של לכבות ולהדליק כל מכשיר כדי לפתור בעיה שמקורה לא ידוע. הבעיה מעולם לא התגלתה בציוד התקשורת אלא במחשב אלא לרוב אצל הספק.

תגובה:רשת מחשבים קווית מול רשת אלחוטית בתוך הבית 16 שנים 10 חודשים ago #2209

• Chen
  • Chen's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
ראשית יש היום מודמים משולבים בראוטרים ככה שזה יכול לחסוך מקום.
כמו שאני רואה את זה יש לך שתי אפשרויות :
1. להניח את המודם בארון התקשורת ואת הראוטר בנקודה אחרת בבית (סה יקרה אם תרצה שהראוטר יהיה אלחוטי ) - במקרה כזה יהיה עליך לחווט את החוטים של התקשורת אל הנקודה בה יעמוד הראוטר ולא המודם וכן לדאוג לקו אחד שיוליך ממיקום הראוטר לארון התשקורתץ
2 .להניח את שניהם בארון התקשורת (או כאחד כפי שציינתי ) אז תהיה לך מגבלה בנושא האלחוטי שיכולה להיפתר רק על ידי הצבת ראוטר נוסף אלחוטי באחת מנקודות הרשת שמיקמת בבית.

תגובה:רשת מחשבים קווית מול רשת אלחוטית בתוך הבית 16 שנים 1 חודש ago #8590

• אורית
  • אורית's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
הי

האם מישהו בסופו של דבר עשה הכנה לרשת מחשבים?

האם הזמנתם אצל הקבלן את שרוולים עם חוט משיכה חדשים או התלבשתם על קיימים של טלפון/כבלים?
מה הקוטר של שרוול משיכה שמאפשר השחלה של כבל הרשת?

מה העלויות?

תודה
עריכה אחרונה: 16 שנים 1 חודש ago על ידי אורית.
  • עמוד:
  • 1
  • 2