שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - עיצוב ואדריכלות פנים

הנושא דופלקסים באקו א'

תגובה: דופלקסים באקו א' 15 שנים 10 חודשים ago #10549

• פבל
  • פבל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
אוקי, הנה קצת מן המידע שקיבלתי מאנשי מקצוע:
השיטה שלעצמה מאוד מקובלת. כמובן בתנאי שבין הפח לבלוקים יש בידוד (כנראה זה המקרה אצלנו, לא בדקתי). הבידוד הטרמי והאקוסטי מאוד טובים ורעשים של גשם או עוות הפח כתוצאה משינויי טמפרטורה לא אמורים להגיע אל תוך חלל החדר.

כלומר לא נוכל לטעון לפסילת השיטה.

כל השאר (כמו גימור גרוע, "גליות" הפח, פגמים בבידוד, וכד') טיפולו ככל ליקוי בניה אחר ואמור להתגלות ע"י חברת בדק בית.

כדאי שנדבר איתם לפני הזמנתם לבדיקה ונברר אילו בדיקות ניתן לעשות (בידוד טרמי, אקוסטי, אסטטיקה וכו').

וזה שהביצוע מכוער - אין על זה ויכוח. ניתן לעשות את אותה עבודה עם סוגים אחרים של פח, בתוספת מסגרות לגימור נקי ויפה יותר, וכנראה עוד הרבה שכלולים.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: דופלקסים באקו א' 15 שנים 10 חודשים ago #10552

• איל
  • איל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • אקו א'
שרון,
את צריכה להבדיל בין סטיות מקובלות (זויות של קירות, ריצוף, חיפוי וכו') - שגם מעוגנות בחוזה, לבין שינויים של מפרט ממש.
אם ישנם שינויים בין המפרט לבין המציאות, אזי המפרט הוא שקובע, אלא אם כן נתת את הסכמתך למה שביצעו בשטח.
לדוגמה: אם שמו לך חלון דריי קיפ במקום חלון כ.ע.כ, ובמפרט כתוב חלון כ.ע.כ, אזי הם מחויבים לכך - מה את תעשי בנידון זה כבר סיפור אחר.
אצלי בדירה התקינו תריס במרפסת הכביסה. במפרט זיתוני ואני חתמנו על חלון. דיברתי על זה עם מנהל העבודה והוא אמר לי שהם (דניה סיבוס) בונים על פי המפרט שברשותם, ושבמפרט שלהם כתוב שיש תריס. דיברתי עם זיתוני (ויקטוריה, סיגל) והיא אמרה לי שאני צודק ושאכן אני צריך לקבל חלון ולא תריס (ואני מעדיף חלון היות והוא אוטם טוב יותר ומכניס יותר אור). אז זה מה שנקרא שיטת מצליח.

בשורה התחתונה, המפרט הוא מחייב ויש לבנות לפיו. כן יתכנו סטיות וזה חוקי. השאלה היא עד כמה את יכולה להתאים את גג הפח המכוער הזה למפרט - אני מניח שזה יהיה קצת קשה היות ובמפרט לא מתואר איך הוא יראה בדיוק.

תגובה: דופלקסים באקו א' 15 שנים 10 חודשים ago #10557

• אירית
  • אירית's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
פבל, לגבי ההגעה של הילדה לבד, כבר הצעתי לעשות תורנות בין ההורים כך שבמקום שכל אחד ימצא פתרון נוכל להתאחד וכך תהיה תורנות של אחת לשבוע או יותר לכל הורה להגיע, לאסוף את הילדים ולפזר בבתים. אפשר למצא אפילו משהיא שמוכנה לעשות הסעות בתשלום.
עד שלא יימצא פתרון, אני יוצאת כל יום מהעבודה (אני עובדת קרוב) ומסיעה את הבן שלי בבטחה הביתה (לבניין 3 ).
לגבי הגג, יפה אמרת, הבעל שלי חשב על אותו סידור של נעילת הגג והתקנת צופר מתריע. בכלל, אני מציעה שניצור קשר בימים הקרובים כדי לתאם את כל הבעיות של דירות הגג ונחליט מה לעשות. הבעל שלי איש מקצוע וטוען שיש ליקויים גם באיטום.

תגובה: דופלקסים באקו א' 15 שנים 10 חודשים ago #10566

• פבל
  • פבל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
התורנות לא ממש תעזור לנו - אשתי חוזרת לא לפני 5 ואפילו פעם בשבוע זה די בעייתי.
אני שוקל לקחת מטפלת שתפגוש את שני הילדים (בני 6 ו-10) ותהיה איתם עד 5 - שתאכיל אותם ותעשה שיעורים עם הקטן.

שבוע הבא אני בחו"ל, במידה ונחליט להיפגש ולהתארגן בנוגע לבעיות בדופלקסים - אני זמין מ- 25.9

תגובה: דופלקסים באקו א' 15 שנים 10 חודשים ago #10572

• Chen
  • Chen's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
אירית , ישנה בעיה קטנה עם נעילת הגג והתקנת צופר - תקנות מכבי האש אוסרות את זה מטעמי בטיחות אש - לכן הקבלנים מתקינים בעליה לגגות דלתות ללא נעילה או אופציה לנעילה....

תגובה: דופלקסים באקו א' 15 שנים 10 חודשים ago #10573

• שרון
  • שרון's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
במידה ותרצו להיפגש לגבי הדופלקסים - נשמח להצטרף - אנחנו נהיה זמינים מה- 29 לספטמבר - מה דעתכם להיפגש ביום ששי בבקר, ה- 1 לאוקטובר, בבית הקפה בתחנת הדלק ¨buy the way¨ - זו שמול הבית?

תגובה: דופלקסים באקו א' 15 שנים 10 חודשים ago #10580

• אסף
  • אסף's Avatar
ערב טוב,

אני בהחלט חושב שלהיפגש זה רעיון מצויין.

אני בעד ה 30.9 בשעה 20:00 היות ויום שישי בבוקר לחוץ וקצר...

אודה לכול בעלי הדופלקסים שיוכלו לאשר הגעתם בתאריך זה.

אם ישנם דיירים נוספים שאינם מודעים לפורום ,אשמח אם כל אחד יעביר את המסר למי שהוא מכיר.

בברכת חתימה טובה וצום קל.

תגובה: דופלקסים באקו א' 15 שנים 10 חודשים ago #10583

• שרון
  • שרון's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
30.9 בשעה 20:00 - מתאים גם לנו. מה לגבי השאר? מישהו מכיר עוד דיירים חוץ משלושתנו? אני פגשתי פעם אחת את שכנינו לקומה, אבל אין לי את פרטי הקשר שלהם לצערי, מה לגבי השכנים שלכם?
לילה טוב, שרון

תגובה: דופלקסים באקו א' 15 שנים 10 חודשים ago #10622

• פבל
  • פבל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
גם אנחנו נגיע

תגובה: דופלקסים באקו א' 15 שנים 10 חודשים ago #10623

• פבל
  • פבל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
גם אנחנו נגיע

תגובה: דופלקסים באקו א' 15 שנים 10 חודשים ago #10624

• אירית
  • אירית's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
בוקר טוב לכולם,
בכיף היינו מגיעים לפגישה אבל אנחנו נהיה בצפון עד 2/10.
אפשר עוד השבוע באיזה ערב? זה חשוב שכולנו נהיה מה גם שאפי מתחום הבינוי ויש לו הרבה אינפורמציה להעביר.

תגובה: דופלקסים באקו א' 15 שנים 10 חודשים ago #10625

• פבל
  • פבל's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
השבוע אנו בחו"ל