הי אורה-לי,
מהתגובות שלך בפורום אני יכול להבין שאת כועסת, עצבנית, מאוכזבת, מתוסכלת, מרגישה שאין עם מי לדבר, לא יודעת מתי תעברי לדירה החדשה וכו' וכו'. הכל מובן, והאמת שאני מרגיש בדיוק כמוך.
עושה רושם שאת רוצה להוציא קיטור – שזה בסדר. אני רק מקווה שאת מודעת לכך שזה לא עוזר ורק גורם לך לתסכול נוסף.
ע"פ חוזה המכר שלי אני צריך לקבל את הדירה ב- 31.8. זה כמובן לא יקרה. אני גר כרגע מחוץ לכפ"ס ושני הילדים הגדולים שלי מתחילים גן חובה בכפ"ס (גן סביון) בשבוע הבא. אני לא צריך להסביר לך את הלוגיסטיקה וחוסר הנוחות.
אין צורך לדבר עם הבוס בגינדי או עם סיגל או עם מנהל העבודה או מנהל הפרויקט - כל מה שהם אומרים לא שווה כלום. בסופו של דבר, עד שלא מוסרים לך את הדירה - לא מוסרים לך את הדירה.
כל יום יש משהו חדש. היום הורידו את הרעפים, מחר יבואו שוב מחברת החשמל לבדוק את חדר השנאים, מחרתיים מכבי האש יחליטו שצריך להחליף את כל דלתות המחסנים, עוד שבוע יהיה עוד משהו ועוד שבועיים יהיה משהו אחר. המרדף אחרי התשובות של: "מתי נקבל את הדירה?", "למה לא עובדים ביתר מרץ?", "מה עם טופס 4?", "מה עם זה?", "מה עם שם?" וכו' - הוא חסר תכלית, מעייף ומתסכל.
כשאני חתמתי על החוזה בסוף נובמבר 2009 כל ארבעת הבניינים עמדו והדירה שלי הייתה בנויה כולל קירות וריצוף. למרות זאת היה לי ברור שלא אקבל את הדירה ב- 31.8. לא בגלל שאני כל כך חכם, אלא כך אמרו לי אנשים אחרים בעלי ניסיון שכבר קנו דירה או שתיים. רוב הקבלנים לא מוסרים דירות בזמן. תאריך המסירה לא מחייב מבחינתם – אולי תאריך סוף הגרייס שכן לאחר כן הם צריכים לשלם קנס – גם תאריך זה לא מחייב (-תאריך יותר מחייב, הוא תאריך שלאחריו, ע"פ חוזה המכר אי מסירת הדירה מהווה הפרה של החוזה – יש לי סעיף כזה בחוזה ומדובר על 6 חודשים נוספים לאחר תקופת הגרייס, ז"א סוף מאי 2011). אז נכון שלא מדובר רק בעיקוב במסירה אלא גם בחוסר התקשורת מצד הקבלן/יזם. אז להגיד לך את האמת, אני לא חושב שיש מישהו אחד שיכול לומר לך מתי תקבלי את הדירה. כמו שאמרתי, לדעתי, אף אחד לא יודע ורוב הסיכויים שכל תשובה שתקבלי היום תשתנה מחר – וכך עד למסירה. דברים יכולים להתעכב (ומתעכבים) בגלל כל כך הרבה דברים שקצרה היריעה מלהכיל, ולכן אף אחד לא יודע ולכן אף אחד לא מתקשר איתך בעניין. נכון שתיאורטית, לקבלן יש אינטרס למסור את הדירות ולקבל את הכסף. למרות זאת אנחנו לא רואים אל כל התמונה. יכול להיות מאד מצב שבו הקבלן מעדיף לעצור את העבודה באקו שלב א' למרות שלא יקבל את הכסף, ולהפנות משאבים שלו לפרויקטים אחרים – אנחנו לא יודעים ואף אחד גם לא יגיד לך.
אני אישית מכוון לסוף תקופת הגרייס שלי שהיא סוף נובמבר. אני מאד מקווה שהדירות ימסרו לקראת סוף אוקטובר – לפני כן לא נראה לי – אני אשמח אם כן.
כל שאני יכול להציע לך הוא, שתפסיקי לחשוב ולהתעסק בזה יותר מדי ותפסיקי לרדוף אחרי תשובות ורמזים. תתרכזי באיך את מסתדרת עם האיחור במסירה מבחינה מעשית, ולא כל כך במתי תקבלי את הדירה. תכווני את מועד המסירה שלך לסוף תקופת הגרייס שלך – ותתכונני לכך שהמסירה תתעכב עוד מעבר לכך.
אני מקווה שאולי עזרתי לך לראות את הדברים בצורה קצת אחרת.