שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
היכרות דיירים ונושאים כללים כפר סבא הירוקה

הנושא הבנייה הירוקה צוברת מומנטום? 17 דירות נמכרו בECO

הבנייה הירוקה צוברת מומנטום? 17 דירות נמכרו בECO 16 שנים 9 חודשים ago #975

• צחי
  • צחי's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • שבירו - בניין 7
עריכה אחרונה: 16 שנים 9 חודשים ago על ידי צחי.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:הבנייה הירוקה צוברת מומנטום? 17 דירות נמכרו בECO 16 שנים 9 חודשים ago #976

• אייל
  • אייל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • ק. רכישה מתחם 60
נראה שיש מומנטום חזק בשכונה ולא רק אצל ECO. משרדי המכירות מלאים, והביקושים גדלים.
ככל שהשכונה תתקדם , כך הביקושים יעלו וכמוהם המחירים.
לפחות לנו תהיה הזכות להיות החלוצים מבין 5000 היחידות שיבנו באיזור.

תגובה:הבנייה הירוקה צוברת מומנטום? 17 דירות נמכרו בECO 16 שנים 9 חודשים ago #977

• צחי
  • צחי's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • שבירו - בניין 7
דירת 6 חדרים אצל ECO, עלתה מאפריל להיום ב-130000 ש"ח
עריכה אחרונה: 16 שנים 9 חודשים ago על ידי צחי.

תגובה:הבנייה הירוקה צוברת מומנטום? 17 דירות נמכרו בECO 16 שנים 9 חודשים ago #982

• קובי
  • קובי's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
  • גמל זה סוס שתכננה ועדה.....
צחי כתב:
דירת 6 חדרים אצל ECO, עלתה מאפריל להיום ב-130000 ש"ח

מה המחירים היום לדירת 6 חדרים באקו?

תגובה:הבנייה הירוקה צוברת מומנטום? 17 דירות נמכרו בECO 16 שנים 9 חודשים ago #1011

• צחי
  • צחי's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • שבירו - בניין 7
6 חדרים, קומה ראשונה, מחיר רשמי 1,750,000 ש"ח.

תגובה:הבנייה הירוקה צוברת מומנטום? 17 דירות נמכרו בECO 16 שנים 9 חודשים ago #1029

• yael
  • yael's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
מישהו יכול להסביר לי ממה נובעים ההפרשים המאוד גדולים בין הפרוייקטים השונים?
ז"א - אני מבינה למה יש הפרשים בין ערים שונות או אפילו בין שכונות שונות באותה עיר. אבל ממה נובעים ההפרשים הגדולים בין הקבלנים השונים באותה שכונה?
אצל שבירו דירת 7 חדרים (פנטהאוז) עולה בסביבות 2.700.000. זה מיליון ש"ח יותר מדירת 6 חדרים אצל ECO. וגם ב THE GARDEN המחירים משמעותית יותר גבוהים. איך אתם מסבירים את זה?

תגובה:הבנייה הירוקה צוברת מומנטום? 17 דירות נמכרו בECO 16 שנים 9 חודשים ago #1030

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
לגבי הבדלי המחירים מול שבירו - אני לא יודעת לאיזה בנין את מתכוונת, אולם אם הכוונה היא לפנטהאוז בבנין שכבר בשלבי שלד, אין ספק שזה סיבה להעלאת המחיר. יזמים יודעים ששקט נפשי ללקוח שווה מאוד הרבה כסף וקניה בשלב מתקדם יחסית של הבנין מהווה עבור רוכשים רבים שקט נפשי, מאשר העדיפות של לחכות להיתרים וכו'.

אנחנו בדקנו בזמנו לגבי דירת 4 חד' ואז היו בשכונה (במתחם 60) רק את שבירו ואקו- אני יכולה להגיד לך שבמקרה שלנו הדירות שהוצעו לנו בשבירו היו קטנות יותר ומסודרת פחות טוב, בהתאם למה שחיפשנו, לעומת אקו. עם זאת, המחיר עדיין היה גבוה משמעותית ואין לי ספק שזה בין היתר הושפע מכך ששבירו היו כבר בתהליכי בנייה.

לגבי THE GARDEN אני לא יודעת - לא בדקתי את הפרויקט ולכן אני לא יכולה להתייחס.
עריכה אחרונה: 16 שנים 9 חודשים ago על ידי נועה.

תגובה:הבנייה הירוקה צוברת מומנטום? 17 דירות נמכרו 16 שנים 9 חודשים ago #1031

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
ההשוואה לדירת פנטהאוז או דופלקס לא במקומה. גם דופלקס 6 חדרים באקו עולה 2450000 (לפי פרסום פה בפורום), כלומר 700000 יותר מדירת 6 חדרים באותו בניין. התוספת נובעת בכך שלמרות שמספר החדרים הוא אותו דבר, שטח הדירה הרבה יותר גדול, המרפסת גדולה, ויש פרמיה על הזכות לגור בדירה הכי "שווה" מעל כולם. אם שווה או לא שווה לשלם תוספת כזו זו החלטה אישית של כל אחד.

ההשואה הנכונה היא בין דירות 6 חדרים של שני הפרוייקטים. אין לי מושג מה המצב כיום אבל לפני כחצי שנה שבירו היה יקר מאקו בכמה עשרות אלפי שקלים (אולי אפילו מאה אלף, אני ממש לא זוכר ולא רוצה לזרוק מספרים סתם). לדעתי ההבדלים נבעו מזמן האכלוס הקרוב, מפרמיה על קרבה לסביוני הכפר, מפרמיה על בניינים עם מעט דיירים, וכנראה גם משיטת "מצליח" של הקבלן. 

תגובה:הבנייה הירוקה צוברת מומנטום? 17 דירות נמכרו 16 שנים 9 חודשים ago #1032

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
מסכימה איתך, רק הערה לגבי מיעוט דיירים - תלוי איזה בניינים משווים - ישנם בניינים בשבירו שכמות הדיירים גבוהה יותר מהמוצע באקו (לפחות בבניינים שאנו בדקנו).

בקיצור, יש לא מעט פרמטרים שמשפיעים על מחירי הדירות ואכן ההשואה הנכונה ביותר תשעה על-ידי דירה מאותו סוג. יש לקחת בחשבון את כל הפרמטרים שצויינו ולהכניסם לתוך מערכת השיקולים, ייתכן כי הקונה יחליט כי עבורו המחיר הגבוה יותר הוא המשתלם יותר בשל הפרמטרים שהוא מקנה לו..

בכל מקרה, הבדלי המחירים בין הפרויקטים השונים הינה עובדה קיימת בשטח. כל מה שנותר לעשות הוא לבחון מהי הדירה המתאימה ביותר עבור הרוכש בהתאם למסגרת התקציב העומדת בפניו. זה שנתלונן לצערנו לא באמת יעזור במקרה של המחירים - מו"מ מוצלח יפתור זאת..

תגובה:הבנייה הירוקה צוברת מומנטום? 17 דירות נמכרו 16 שנים 9 חודשים ago #1037

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
נכון לאותו זמן (לפני יותר מחצי שנה) הנתונים התיחסו לבניינים 1 ו- 2 של שבירו, שהם נמוכים יותר. באופן אישי אני לא מתחבר לטענה שעל בניין עם פחות שכנים כדאי לשלם יותר (למעט הקצוות כמו צמודי קרקע לסוגיהם השונים), אבל זה הסבר (אחד מתוך כמה) שהועלה על ידי איש המכירות להבדלי המחירים (נכון לאותו זמן) בין דופלקסים בבניינים 1, 2 לבנין 3.
למרות הרצון המובן להסביר את ההיגיון של הקבלנים בתמחור הנכסים שהם מוכרים, לכל קונה יש את ההעדפות שלו, שלא חייבות להסכים עם מדרגות המחירים (במילים אחרות, זכותי לחשוב שדירה מסויימת יותר מוצלחת מדירה אחרת היקרה ממנה, יהיו הסיבות להבדלי המחירים אשר יהיו).

תגובה:הבנייה הירוקה צוברת מומנטום? 17 דירות נמכרו 16 שנים 9 חודשים ago #1040

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
הי ניר (חשפת את עצמך בדיון בנושא היכרות ילדים...),
תגובתך משלימה את מה שאמרתי לעיל, אנחנו לא סותרים זה את זו :)
מסכימה איתך לחלוטין שכל קונה נצמד להעדפותיו, שאינן חייבות להתיישר עם מדרגות המחירים הקיימות בשכונה. דירה יקרה יותר (בהשוואה בין דירות בעלות מאפיינים דומים בין פרויקטים שונים) לאו דווקא מעידה על יתרונות גדולים יותר/בחירה נכונה.. ולהיפך הכל תלוי בהעדפות הצרכן.

בזאת אסכם את דעתי בנושא - אין לי מה להוסיף בנדון.

יעל - שיהיה בהצלחה במציאת הדירה שעונה על כל דרישותיך :)