ליאור,
מצרף שרשור שמצאתי בקשר לכיורים:
[b]לכל לקוח יש את הצרכים שלו לפי שאלתך אני מבין שמה שחשוב לך זה כיור איכותי לא נישרט ובהתקנה שטוחה וניקיון קל ביותר
לפי דעתי בהתאם לשאלתך הכיור המומלץ הוא כיור בהתקנה שטוחה העשוי מחרס לחברת חרסה יש שתי כיורי מטבח מומלצים כיור מטבח השף וכיור מטבח דלתא שתי הכיורים בהתקנה שטוחה ניתן לנקות את כל מוצרי חרסה גם באקונומיקה וגם בחומצה ביתית מדולל במים
לי היה כיור בלנקו כזה ואני לא כל כך אהבתי - זהבה נ
מאחר וכתמים נספגו בו ורק עם מלבין היו יורדים כמו כתמי תה או תבלינים על בסיס כורכום, זעפרן, חוואיג...
עוד נושא שהיה מקבל שריטות וחריצים.
אבל לדעתי אני לא חושבת שיש יותר טוב ממנו בשוק כי אם נשווה יש את האמיילים למיניהם שגם הם בעייתיים מסדקים וסירים.
והנירוסטה מרעישים וכתמי מיים ניכרים בהם.
ומה נותר עוד החרס הם רגישים לפיצוצים.
אז צריך לשקול טוב לאיזה כיוון מתפשרים.
קראתי לאחרונה על חומר אחר אמריקאי גרניטה אני חושבת ויש להם כיורים ומשטחים ואני רוצה לדעת האם למישהו יש נינסיון בחומר הזה "גרניטה
יש דברים שלא מתפשרים עליהם - פיטנגו4
לי יש כרמל וחצי קריסטלייט אלפינה של אווקטופ (גומא) תוצרת גרמניה. קריסטלייט זה תערובת של גרניט ואקריליק. הכיור בלתי שריט לחלוטין, עמיד בפני שינויי חום וקור ,לא סופג חומרים שונים,הצבע צחור כמו ביום שהותקן אצלי !!! והוא קל לניקוי. עכשיו לפני פסח העמסתי עליו המון ג'יפה.
יש לי תעודת אחריות ל12 שנים!
יקר,
יקר מאד, (נדמה לי שזה היה הכי יקר, בזמנו)
סיליגרניט בעייתי - lCילת השחר
כי הוא רגיש לחום וקור. פגשתי מישהי שספרה לי שהכיור התפוצץ לה מהמים של הפסטה שרוקנה לכיור.
אני התלבטתי בין השף של חרסה (עולה כ 1200) לכרמל שך אקווטופ (עולה כ - 1900).
בסוף הלכתי על החרסה כי מאד לא אהבתי שהברז בכרמל חייב להיות בצד וגם יש לו מדרגה שהפריעה לי
.
גם אני בחרתי בשף של חרסה - avi5199
ולא בגלל המחיר.
הסיליגרנית עשוי מחומר פלסטי שבתוכו מוטבעים שבבי אבן (כמו שיש קיסר), הוא מחוספס, ולכן קשה יותר לניקוי, רגיש לחום, ורגיש לחומרי ניקוי מסוימים.
הוא גם רגיש לסריטות , אלא שבגלל החיספוס שלו ממילא אין לו ברק ולא רואים את השריטות.
מים רותחים הוא יסבול, אבל שמן רותח לא בטוח - avi5199
רשת גריל שנשכחה על הגז והתלבנה, תיגרום לצריבה בסיליגרנית, אבל בכיור חרס לא תיגרום לשום סימן.
סה"כ סיליגרנית זה כמו שיש קיסר, אז אם יש לך שיש קיסר אז אין הבדל במידת העמידות וזה נכון להתקין אותם ביחד, כי במילא צריך להזהר בטמפרטורות ובחומרי הניקוי....
אבל אם יש לך גרנית טיבעי שעמיד גם בטמפרטורות של מאות מעלות וחומצות חזקות... כדאי להתקין כיור מחרס ולנצל את העמידות הפנטסטית הזאת, ולשכוח מחומרים לא מתאימים או מטמפרטורות לא מתאימות ....למשל אם יש לך גרנית טיבעי וכיור חרס, תוכלי לשפוך שמן רותח על השיש ועל הכיור חופשי, או לנקות בחומצת מלח חזקה בלי לחשוש מכלום...
[/b]