אפרת ושי שחר כתב:לדעתינו גם קצת מגזימים בהערכה/תיאור של הזיהום. בכל מקרה הצטרפנו ל"מטה המאבק" בקניאל. אנחנו אופטימיים. הרעש, אם יש בכלל, כי אנחנו בדקנו מספר פעמים ביום ובלילה ולא הרגשנו, פחות מטריד אותנו. מבחינת השפעת הזיהום, אם יש, יטופל באמצעות המאבק ובלחץ על הרשויות
אני מאוד מסכים עם אפדת ושי. זו גם
דעתי (ודעתי בלבד) לגבי קניאל. ועכשיו אני מוכן לקבל קיטונות של זפת רותחת מיובל ופנינה...
אני חושב שיש קצת הערכת יתר של הנושא. המפעל נמצא כרגע תחת עינו הפקוחה של המשרד להגנת הסביבה ותחת ביקורת של העיריה.
קצת בעייתי להתייחס כל הזמן לתרחישי ייחוס קיצוניים ולהגיד "שוברים את הכלים". לפי זה, מדינת ישראל הייתה נטולת תשתיות.
המפעל נמצא באותו מרחק גם מבנייני משרדים (כאשר המפריד הוא כביש 4) בו נמצאות חברות רב לאומיות כמו SAP, HP ועוד רבות נוספות. אם הם היו סבורים שיש בעיה, סביר להניח שהיו פועלים גם כן - כוח ומשאבים יש להם.
צריך לנסות לפעול בנושא קניאל, אבל צריך להישאר בפרופורציות ולא לטפח היסטריות שווא. דיבורים כמו שנשמעו בשבועות האחרונים עם טרמינולוגיות כמו "בועה כימית" לא עושים טוב למאבק, לפרויקט ובכלל.
אנחנו רכשנו במתחם 60 והיינו מודעים לקרבה היחסית לכביש 4, לאנטנה סלולרית על כביש 4 ולבית חולים מאיר. בכל זאת קיבלנו החלטה וקנינו. אני מניח (ומקווה) שכל מי שמקבל החלטה לגבי מתחם אחר בוחן את כל העובדות והנתונים ומקבל את ההחלטה הנכונה עבורו. כל אחד מחליט איך הוא מתייחס לנתונים בשטח וכמה משקל הוא נותן להם בהחלטה.