שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
היכרות דיירים ונושאים כללים כפר סבא הירוקה

הנושא מישהו בדק עם עמותת "אדם טבע ודין" לגבי קניאל?

מישהו בדק עם עמותת "אדם טבע ודין" לגבי קניאל? 14 שנים 5 חודשים ago #17484

• דקלה
  • דקלה's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
הי,

אנחנו לקראת רכישת דירה במתחם 80.

החשש העיקרי שלנו הוא האם קיימות סכנות בריאותיות במגורים בקרבה למפעל.

במשרד לאיכות הסביבה של עיריית כפר סבא הוסבר לנו בהרחבה שאין בעייה עם קניאל, אבל הם מייצגים את העירייה ולכן לא אוביקטיביים.

שמעתי על עמותת "אדם, טבע ודין", שהם גוף אובייקטיבי להבנתי.

האם מישהו כבר בחן איתם את סוגיית המגורים בסמיכות למפעל, ויכול להעביר אליי את תשובתם?

תודה רבה.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: מישהו בדק עם עמותת "אדם טבע ודין" לגבי קניאל? 14 שנים 5 חודשים ago #17488

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
חיובי.

התשובה היא שאין פיקוח מספק על קניאל.
העמותה הגישה מספר בקשות במסגרת חופש המידע, הן לעירית כפר סבא והן למפעל, אבל לא קיבלה משני הגופים הנ"ל את כל הדוחות שביקשה. (הרשימה של הדוחות החסרים שמורה אצלי)
ב-2009 נמצא שקניאל זיהם באופן חריג את מי השופכין (ביוב) ולכאורה ביצע פעולות מתקנות, אבל כאמור אין דוחות רלונטיים לאימות.

בנוסף להבנתי היה גם מקרה של זיהום אווירי של חומר המשמש לצביעת קופסאות פח. עד כמה שאני יודע הליקוי הזה תוקן אבל אין לי מידע מדויק בנושא, בעיקר מכיוון שלא סופקו מסמכים רלוונטיים.

לסיכום - המפעל לא אמור לזהם ומסוגל לעמוד בתקנים הרלוונטיים, אבל צריך להדק עליו את הפיקוח (או להעתיק את מיקומו לאיזור אחר ולא להשאירו סמוך ללב שכונת מגורים ירוקה)

תגובה: מישהו בדק עם עמותת "אדם טבע ודין" לגבי קניאל? 14 שנים 5 חודשים ago #17489

• דקלה
  • דקלה's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
ואני רואה שבכל זאת קנית במתחם 80. זה לא הרתיע אותך? איך מוודאים שאכן יהיה פיקוח צמוד?

ככל שידוע לי יש דיונים בין בעלי המפעל לבין העירייה כדי לשנות את התב"ע, אבל זה תהליך של 5 שנים לפחות.
אז מה בינתיים?

אגב, איך ומי זיהה את החריגות שתיארת? האם תוקנו?

תגובה: מישהו בדק עם עמותת "אדם טבע ודין" לגבי קניאל? 14 שנים 5 חודשים ago #17494

• דקלה
  • דקלה's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
ועוד שאלה חשובה:
האם נערכה בדיקה האם אדמות מתחם 80 מזוהמות?