שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
היכרות דיירים ונושאים כללים כפר סבא הירוקה

הנושא תשלומים לקבלן- מתי ולמה

תשלומים לקבלן- מתי ולמה 14 שנים 10 חודשים ago #14914

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • פרץ לוזון- אהוד מנור 16
החלטתי לעלות לפורום נושא שיכול לעניין ובטח מעניין את כולנו-
נושא התשלומים לקבלן.

פעם היה נהוג שהכי כדאי לשלם לקבלן את הכסף כמה שיותר מאוחר ואם אפשר אז דיירים שמחו לדחות את רוב תשלום הכסף לרגע הקבלה של הדירה מהפחד שהקבלן יפשוט את הרגל והם יאבדו את הכסף שלהם ואת הדירה. לחילופין פעם היה נהוג להציע לקבלן את רוב הכסף בהתחלה ולקבל הנחה משמעותית במחיר הדירה.

בעקבות מקרים שקרו בעבר (מי אמר חפציבה למשל?) קרו שינויים והיום קבלן מחוייב להתקשר חוזית עם בנק אשר ילווה אותו והדייר משלם ישירות לבנק ולא לקבלן. למעשה זוהי עבירה פלילית לשלם כסף לקבלן.

כשחושבים על זה לעומק- הבנק מרגע שחתם על הפרוייקט נהפך לגורם הכי חשוב בפרוייקט והופך להיות הבוס הגדול. הבנק מזרים לקבלן את הכסף בהתאם להתקדמות וללא קשר לכמה דיירים כבר חתמו אל מול הקבלן.
קרה והקבלן פשט את הרגל מחוייב הבנק אל מול הדיירים לסיים את הפרוייקט או לחילופין להחזיר את כל הכסף לדיירים.

למה אני מעלה את זה?
על כל כסף שהדייר מחוייב לקבלן הוא משלם הצמדה למדד תשומות הבנייה (שיכול להיות הרבה מאד כסף) מה שיוצר מצב שבו קבלנים מעדיפים שהדיירים ישלמו את רוב הכסף בסוף ולא לפני כן.
שימו לב- אני חוזר על זה שוב והפעם מנקודת מבט של הדייר-
אנחנו הדיירים נעדיף לשלם את הכסף בהתחלה ולא בסוף!!!

ככל שנקדים לשלם נהיה פחות חשופים למדד, ככל שנאחר בתשלומים הקבלן יהיה יותר שמח כי נשלם לו יותר כסף שמוצמד למדד.

שימו לב איך רואים לאחרונה יותר ויותר מודעות של קבלנים שמבשרים בשמחה לדיירים שהם יכולים לשלם 80% ביום הכניסה, למעשה זוהי אחיזת עיניים של הקבלנים שגורמים לדייר לחשוב שהוא דוחה את התשלום כאשר למעשה הוא משלם הרבה יותר ממה שתכנן. מי ממכם הציעה לאחרונה לקבלן לתת יותר כסף בהתחלה ולקבל הנחה בדירה והקבלן התעלם מבקשה זו.

יותר מכך- היה והקבלן פשט את הרגל והבנק החליט להפסיק את הפרוייקט ולהחזיר את הכסף- הוא מחזיר את הכסף מוצמד למדד תשומות הבנייה כך שלא רק שהדייר נפגע- הוא אף קיבל יותר כסף ממה ששילם.
ברור שזה לא נעים המצב הזה אבל בואי נודה, אם כבר... אז למה לא.

אם מישהו חושב שאני טועה במה שכתבתי- מוזמן להעלות פה בפורום.
חשוב לציין- העצה טובה בעיקר למי שהכסף זמין אצלו בכיס. אם אתה צריך לקחת הלוואה על מנת לשלם לקבלן העצה לא רלוונטית אלייך.

והכי חשוב- מה שרשמתי פה זו דעה אישית שלי ושאף אחד לא יאשים אותי בקטסטרופה זו או אחרת!
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: תשלומים לקבלן- מתי ולמה 14 שנים 10 חודשים ago #14917

• איציק
  • איציק's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
תלוי באיך ישתנה המדד (תשומות הבנייה) לעומת התשואה שלך על הכסף שעדיין לא שילמת. מסכים ;) ?

תגובה: תשלומים לקבלן- מתי ולמה 14 שנים 10 חודשים ago #14920

בהנחה שיש לך את הכסף... אם אין לך וצריך משכנתא, אז גם תלוי כמה יעלה המדד לעומת הריבית על המשכנתא...

תגובה: תשלומים לקבלן- מתי ולמה 14 שנים 10 חודשים ago #14921

• יעקב
  • יעקב's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קאלש
יש לזכור ,שעל התשואה האלטרנטיבית צריך לשלם מס ומס הכנסה לא יזכה אותך על תשלומי מדד לקבלן .

תגובה: תשלומים לקבלן- מתי ולמה 14 שנים 10 חודשים ago #14924

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
איציק כתב:
תלוי באיך ישתנה המדד (תשומות הבנייה) לעומת התשואה שלך על הכסף שעדיין לא שילמת. מסכים ;) ?

היי איציק,
אני לא חושב שלדייר יש תשואה יותר טובה על פני מדד תשומות הבנייה, אלא אם הוא סוחר בבורסה ומרוויח ובינינו ... כולם מפסידים.

ומכיוון שרובנו לא אוהבים סיכונים ומפחדים על כל שקל- דבריי עומדים בעיניהם.

תגובה: תשלומים לקבלן- מתי ולמה 14 שנים 10 חודשים ago #14925

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
שי ואפרת שחר כתב:
בהנחה שיש לך את הכסף... אם אין לך וצריך משכנתא, אז גם תלוי כמה יעלה המדד לעומת הריבית על המשכנתא...

אתם צודקים- גם רשמתי את זה בפיסקה האחרונה.
בכל מקרה פה אתם משחקים בניחוש כמה יעלה המדד לעומת המשכנתא ורובנו לא ספקולנטים.

תגובה: תשלומים לקבלן- מתי ולמה 14 שנים 10 חודשים ago #14926

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
יעקב כתב:
יש לזכור ,שעל התשואה האלטרנטיבית צריך לשלם מס ומס הכנסה לא יזכה אותך על תשלומי מדד לקבלן .

תסכים איתי יעקב שעדיין הסיטואציה יותר טובה מאשר היה פעם שהיית נשאר בלי דירה ובלי כסף :laugh: