שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
היכרות דיירים ונושאים כללים כפר סבא הירוקה

הנושא בדק בית

בדק בית 15 שנים 1 יום ago #14085

  • yaniv boaron
  • yaniv boaron's Avatar
שלום,

אני עומד להכנס לדירה בחודשים הקרובים ורציתי לשאול מספר שאלות לגבי בדק בית:

1. האם ניתן לבצע לאחר הכניסה לדירה?

2. במידה ויש ליקויים חריגים (לא כאלה שהקבלן מתקן עם שליכטה) נגיד דברים לא חוקיים או דברים שדורשים תיקון רב והקבלן לא מוכן לתקן או מסבן אותך עם תירוצים, האם ניתן לדרוש החזר כספי? האם יש טעם בתביעה משפטית? - הכוונה בשאלתי היא האם באמת יש טעם בבדק בית או שבגדול זה רק כדי להכיר את הדפקטים בדירה?
עריכה אחרונה: 15 שנים 1 יום ago על ידי yaniv boaron.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: בדק בית 15 שנים 1 יום ago #14086

  • SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
  • Posts: 1000
קודם כל יש שנת בדק שבה הקבלן מחויב לתקן פגמים.

אבל, תחשוב מתי יש לך יותר כוח על הקבלן. כשהוא סיים את הבניה ומחכה למסירת הדירה כדי לקבל את ה-10 אחוזים הנוספים שלו? או אחרי ששילמת את ה-10 אחוזים ועכשיו צריך לרדוף אחריו?
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: בדק בית 15 שנים 1 יום ago #14090

  • רואי
  • רואי's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • Posts: 326
לשאלתך,

יש כמה וכמה פרמטרים שכדאי לקחת בחשבון לגבי תזמון לקיחת חברת "בדק בית".

שלב "פרטיכל ראשוני" - יהיו הרבה מאוד ליקויים נראים לעין שתוכל לגלות בעצמך ולהגיד לקבלן לתקן. דו"ח "בדק הבית" שתקבל יכלול גם את אותם תיקונים קטנים ואני מבטיח לך שיהיו לא מעט כאלה. או אז יהיה יותר קשה להתמקד בעיקר.

שלב "פרטיכל סופי" - כבר יותר טוב, ועכשיו כבר נכון לשאול את שאלת התשלום (5% עד 10% בפרויקטים מסויימים)
ופה גם נכנסת לחשבון הכדאיות הכלכלית של הקבלן. בשלב הזה הוא יעדיף לפעמים לדחות את מסירת הדירה ולתקן את הליקויים שיתגלו (כל עוד הוא נמצא בתקופת הגרייס המותרת על פי החוזה - דבר שה השתנה לאחרונה בעקבות החוק החדש שעבר בכנסת)
דברים שהוא לא יוכל לתקן תוכל לדרוש שיפוי עבורם, מה גובה השיפוי שמגיע? ללא איש מקצוע לא תדע. ואני מניח שהקבלן ינסה לתת לך פתרון שיוציא אותך שבע רצון ואותו ללא חור בכיס (מלחמת מוחות שלקבלן יש יתרון עלייך כי הוא בעל הידע)

לאחר מסירה - עכשיו משהשלמת את התשלום ונכנסת לדירה. בהנחה ותוקנו 90% מהליקויים המהותיים שגיליתה בעצמך. ברגע שתביא "בדק בית" תוכל להתמקד בליקויים האמיתיים שאינם מתגלים בעין שאינה מקצועית (קרי, שלך). בשנת הבדק אתה זכאי לכל אותם תנאים כאילו היו לפני מסירת הדירה לחזקתך. ברב המיקרים הקבלן יעדיף לשלם את הפיצוי (בהנחה ואין בעיה בטיחותית). עם מרבית הדברים לומדים לחיות ואחרי שגרים בדירה מעבר לידיעה שזה שם, לא ממש מרגישים (לדוגמא, קירות עקומים)

נכון שזה מרגיז ששילמת את מיטב כספך על הדירה ואיכות הבנייה הרבה מתחת לסטנדרט, אבל זו הסביבה שאנו חיים בה היום.
הקבלנים מוציאים כספים אדירים על הקרקעות (מדינה עקומה) ועל מנת להיות רווחיים אחד המקומות שמקמצים בהם הם ברמת האיכות ובקרתה ובפועלים הכל על חשבון הדייר. מרבית הדיירים לא לוקחים "בדק בית" והקבלן (לעיתים) עובד על שיטת מצליח. לא יודע מי אתה ובאיזה פרויקט רכשת אבל עלות הנזקים בדירות גם מבלי שתדע עשויה להגיע ליותר מ100 אש"ח. לא רוצה להבהיל אותך, לרב זה לא כך אבל זה הסיכון שאתה וכל אחד לוקח, האם זה שווה את העלות של "בדק בית" אחרי ששילמנו כל כך הרבה על דירה לטובת מגורים? לדעתי כן.
עריכה אחרונה: 14 שנים 10 חודשים ago על ידי guy-sh.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: בדק בית 15 שנים 1 יום ago #14091

  • רואי
  • רואי's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • Posts: 326
דבר נוסף חשוב ששכחתי לציין הוא שחלק ניכר מהבדיקות מתבצע באמצעות מכשירים אלקטרוניים הדורשים חיבור לחשמל. חיבור שלא בטוח ויהיה אצלך בדירה בשלב של טרום הכניסה לדירה.

לאחר סקר מקיף שעשיתי מרבית החברות ממליצות על הבאת חברת "בדק בית" לאחר קבלת מפתח (לאחר חיבור החשמל והאינסטלציה). אפשר יום אחרי, ואפשר גם חצי שנה. מומלץ לעבור תקופת חורף בדירה כך יותר קל לזהות נזילות ורטיבויות אם ישנן.

בברכה,
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: בדק בית 15 שנים 1 יום ago #14092

  • עירד
  • עירד's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • The Garden בניין 13
  • Posts: 190
האם בכלל ניתן להכניס חברת בדק בית לפני קבלת הדירה, ז"א לפני פרוטוקול סופי ?
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: בדק בית 15 שנים 1 יום ago #14093

  • רואי
  • רואי's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • Posts: 326
כן בוודאי.
גם אם הקבלן יומר לך אחרת אתה יכול, מותר לך להביא איתך עוד 2 זוגות עיניים נוספות. אחת מהן רצוי שתהיה אשתך (שלא תפספס את השריטה בפינה הימנית של המטבח וזה יעלה לך ביוקר לכל שארית חייך :-) והשני מהנדס "בדק הבית" (לצורך הענין דוד קרוב שבמקרה הוא גם מהנדס מומחה ב"בדק בית")

אבל שוב ההמלצה היא להביא לאחר מפתח. ורצוי שיהיה חשמל ומים זורמים בדירה, אחרת הם יצטרגו לבוא שוב, בד"כ יגבו עלות ביקור נוספת.

בהצלחה בבחירה!
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: בדק בית 15 שנים 8 שעות ago #14115

  • yaniv boaron
  • yaniv boaron's Avatar
תודה רבה,

אני חושב שזה באמת שווה את זה.

אני אדאג שהקבלן יתקן את כל מה שנראה לעין (שלי) לפני הכניסה.
ולאחר הכניסה אזמין בדק בית.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: בדק בית 15 שנים 6 שעות ago #14120

  • אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
  • Posts: 802
SNH כתב:
קודם כל יש שנת בדק שבה הקבלן מחויב לתקן פגמים.

אבל, תחשוב מתי יש לך יותר כוח על הקבלן. כשהוא סיים את הבניה ומחכה למסירת הדירה כדי לקבל את ה-10 אחוזים הנוספים שלו? או אחרי ששילמת את ה-10 אחוזים ועכשיו צריך לרדוף אחריו?

עד שלא מסתיימת שנת הבדק לקבלן לא משתחררים 5% מהתמורה עבור הדירה עד שישלים תיקוני שנת הבדק.
לכן יש כח מסוים גם בשנת הבדק.

אי אפשר לדחות את הכניסה והתשלום הסופי ללא גבול בגלל פגמים שבסה"כ סבירים ואינם מעכבים מגורים בדירה.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד