שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
היכרות דיירים ונושאים כללים כפר סבא הירוקה

הנושא התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80

התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80 15 שנים 1 שבוע ago #13986

• ירוקים_בקרוב
  • ירוקים_בקרוב's Avatar
הי,

אנחנו מסתובבים בין קבלנים בשני המתחמים כבר מעל חודש, והגיע הזמן להתקדם. אנחנו מאד מתלבטים בין שני המתחמים: בכל אחד מהם יש דירה שיכולה להתאים לנו, והדילמה שלנו היא באיזה מתחם יהיה לנו יותר נחמד בסיום הבנייה.

הייתי שמחה לשמוע את חוות דעתכם: איזה מתחם בחרתם ולמה.

בדילמה עולים אצלנו הלבטים הבאים:
במתחם 80 מפעל קניאל - האם מפריע? בי"ס רק במתחם 60? צפיפות? יציאה מהשכונה? שירותים קהילתיים ופארקים?

אשמח מאד מאד לתגובות :-)
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80 15 שנים 1 שבוע ago #13987

• אייל
  • אייל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • ק. רכישה מתחם 60
ב-60 יש בניינים ברובם נמוכים יותר.

נראה שבגלל ששכונה 60 מתקדמת מעט יותר, השנים הראשונות למחייה יהיו קלים שם יותר מ-80 אך בעתיד שתי השכונות יהיו טובות, עם שירותים קהילתיים.

תגובה: התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80 15 שנים 1 שבוע ago #13988

• יעקב
  • יעקב's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קאלש
אנחנו קנינו בקיץ 2009 והתלבטנו בין הפרויקטים ולבסוף קנינו ב 60, אבל לדעתי המצב והשיקולים די דומים .
עפ"י התב"ע השכונה של 80 נראית יותר טובה ( 3000 יחידות דיור במתחם סגור עם פארק בגודל סביר ,קאנטרי , שני מרכזים מסחריים ובתי ספר ) ב 60 המתחם הירוק קטן יותר , לקאנטרי נצטרך רכב
וכנראה גם לעשות קניות , אבל ....כל זה לעתיד ולכן השאלה הגדולה בעבורנו ולדעתי גם בעבורכם איזה עתיד יותר חשוב?

הפיתוח והאכלוס ב 60 , בשלב זה ,מתקדמים בקצב הרבה יותר מהר ולכן לדעתי (הדעה שהייתה ונשארה),שתוך שנתיים שלוש 60 תהיה שכונה נחמדה עם בית ספר עובד ועם מתקנים ציבוריים מספקים לעומת 80 ,שתראה שכונה בבניה ,תוך 5 שנים 60 תהיה כבר שכונה עובדת טובה עם שאריות בניה פה ושם ו 80 תהיה שכונה חיה , אבל עדיין פחות טובה מ 60 ותוך 7-10 שנים ב 80 יהיו מספיק תשתיות ,שאפשר יהיה להגיד שהשכונה תהיה עדיפה על 60 .

בעבורנו המעבר לשכונה בבניה הייה גדול מאד והילדים קטנים כך שרציתי שהגינה של סביוני הכפר יהיה במרחק הליכה ובי"ס סורקיס לא יהיה רחוק ולכן בחרנו את המבט לתווך קצר , אבל למי שיש תינוקות/בתכנון או ילדים גדולים יותר , אולי יעדיפו את התווך היותר רחוק...כל אחד עם שיקוליו.

בסופו של דבר מה שיקבע , עם הבחירה היתה טובה או לא , זה איזה
שכנים יהיו לכם ... :laugh: ופה אני לא יכול לעזור.

בכל מקרה ,
בהצלחה
וחג שמח

תגובה: התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80 15 שנים 1 שבוע ago #13989

• ירוקים_בקרוב
  • ירוקים_בקרוב's Avatar
תודה על התגובות המהירות. העדפה שלי היתה ל- 60, אבל ב- 60 יש פחות היצע של דירות לבחור מהן, כך שנשארו הדירות הפחות מוצלחות. לכן התחלנו לחשוב גם על 80, שם יש היצע גדוך יותר של דירות למכירה.

מה עם מפעל קניאל? מרתיע אותי הרעיון של מפעל תעשייתי צמוד לשכונת מגורים. יש סיבה לחשוש? יכול להוות מפגע תברואתי? יש תוכניות להעביר אותו?

וחוץ מזה, במה התב"ע של 80 יותר טוב? נראה לי שחוץ מהקאנטרי, יש בשניהם די הכל, לא?

חג שמח!

תגובה: התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80 15 שנים 1 שבוע ago #13990

• יעקב
  • יעקב's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קאלש
התב"ע : קאנטרי , פארק (לעומת מתחם משחקים מרכזי) ומרכזים מסחריים
נגישים.

תגובה: התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80 15 שנים 1 שבוע ago #13991

• ירוקים_בקרוב
  • ירוקים_בקרוב's Avatar
והמפעל? סיבה לדאגה? עלול להוות מפגע תברואתי? מישהו בדק לעומק? יש תכנון להעבירו?

תגובה: התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80 15 שנים 1 שבוע ago #13993

• מירב
  • מירב's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
שלום אביב,

גם אנחנו התלבטנו מאוד בין שני המתחמים ולבסוף השיקול של המפעל הכריע את הכף לטובת מתחם 60.
התקשרנו מספר פעמים למשרד לאיכות הסביבה והתשובה שלהם היתה מאוד ברורה וחד משמעית - המפעל הזה לא הולך לשום מקום. לפחות לא בקרוב.
מה שכן - הוא תחת ביקורת של המשרד מבחינת הרעש, זיהום האויר ומבחינת השפכים. הוא לא חורג מהתקן ועושים לו בדיקות תקופתיות.
לנו התקן לא הספיק ולא רצינו לקחת סיכון ולגור מול מפעל שיש לו אישור פעולה עם חומרים מסוכנים ורעילים שעד לפני חודשים ספורים פלט הקסן לאוויר.
בעיקר הפחיד אותנו שיאשרו להם בסוף לעביר את הקו של ההדפסה מפ"ת לכפר סבא.

אם אתה קצת פחות פסימי בעניין המפעל - מתחם 80 נראה מאוד נחמד מבחינת השירותים הקהילתיים שלו. (בעיקר אהבנו את המתחם של הגארדן המרווח יחסית לשאר השכונה)

שיהיה בהצלחה!

תגובה: התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80 15 שנים 1 שבוע ago #13994

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
אביב,

כמה דברים:
1. הקרקע ב-80 זולה יותר, מה שמוזיל מעט את מחירי הדירות, לפחות כך היה כשאנחנו קנינו אם לא היו עליות מחירים משמעותיות.

2. שתי השכונות טובות, ולשתיהן יש יתרונות וחסרונות. אם שאלת אנשי מכירות ב-80 על קניאל, וודאי שמעת ש (א) רוצים להזיז אותו ו(ב) בי"ח מאיר לא פחות נורא.

אז בקשר ל(א) כן היו דיבורים על הזזתו, אבל כרגע זה לא על הפרק כי המיזוג בינו לבין המתחרה מיגור לא אושר ע"י הממונה על הגבלים עסקיים. אז הנחת הבסיס שלך צריכה להיות שלא יזיזו אותו

בקשר ל(ב) הנושא הזה נידון פה הלוך וחזור ותמיד עורר ויכוחים רבים. התשובה היא שאין תשובה חד משמעית וצריך לבדוק כל מקרה לגופו. לא לשכוח שמטרדים סביבתיים הם לא רק זיהום אפשרי, אלא יש לקחת בחשבון נושאים אחרים דוגמת רעש.

לנו היתה אותה התלבטות בין דירה ב-80 לדירה ב-60. בסוף בחרנו ב-80 מהרבה סיבות, העיקרית שבהן שב-80 רק התחילו את השיווק והיו יותר אפשרויות מעניינות לבחור מהן.

מקווה שעזר

תגובה: התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80 15 שנים 1 שבוע ago #13995

• ירוקים_בקרוב
  • ירוקים_בקרוב's Avatar
מה אומרים הדיבורים על בי"ח מאיר? גם הוא מהווה מפגע סביבתי? פעם ראשונה שאני שומעת על זה. בכל מקרה הוא די רחוק ממתחם 60, לא?

תגובה: התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80 15 שנים 1 שבוע ago #13996

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
הזיהום עליו מדברים גם מקניאל וגם מביה"ח הוא זיהום מי שפכים.
אני לאחרונה בקשר עם עמותת אדם טבע ודין בנושא, ושאלתי אותם כמה שאלות. שניהם מזהמים פוטנציאלים באותה רמה, הפיקוח העירוני עליהם מאוד מוגבל. כך לפחות לפי טענות איש הקשר שאיתו דיברתי.

אני יודע שכשחיפשנו דירה ב-60 נאמר לנו ע"י דייר ותיק בסביבה שביה"ח מפעיל גנרטורים מידי פעם שעושים רעש, אבל שומעים רק עד מרחק מסוים.

לכן אמרתי שיש לבחון כל מקרה לגופו. אם קניאל הוא סיבה לפסילה גורפת, מדוע לא בי"ח מאיר גם כן?

לדעתי זוהי פונקציה של הרבה יותר משתנים.

בהצלחה בבחירה!

תגובה: התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80 15 שנים 6 ימים ago #13999

• hilikmei
  • hilikmei's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
  • נווה בניין 13
חג שמח לכולם.
אני מסכים עם מה שידידי כתבו כאן.

1.הבחירה תלויה באם את חושבת לטווח ארוך או טווח קצר.
2.מזהמים יהיו לך בשני המתחמים.
3.בסופו של דבר זה תלוי בהצע הדירות הקיימות ,ואם יש דירה אחת שמוצאת חן בעינכם, לפי דעתי תבחרו בה בלי קשר למתחם.

אנו גם חיפשנו בשני המתחמים, ההצע ב 60 היה די נמוך ולכן פנינו ל 80 , שם ראינו מספר דירות רלונטיות ובסוף בחרנו במתאימה ביותר.

מקווה שעזר...

תגובה: התלבטות בין מתחם 60 למתחם 80 15 שנים 6 ימים ago #14008

• מאיה הירוקה
  • מאיה הירוקה's Avatar
זו שאלת מיליון הדולר (בערך).

מי שקנה ב 60 יגיד לך ש 60 טוב יותר , מי שקנה ב 80 יגיד לך ש 80 טוב יותר.ולא תצא מזה.

בסך הכל לכל אחד יש את השיקולים שלו , למה הוא בחר את הצד שהוא בחר.
אף אחד לא יכול באמת להגיד לך מה תיהיה קצב התקדמות הבנייה וקצב האיכלוס. הכל השערות.

אני יכולה להגיד לך שהשיקול העיקרי שלנו היה , קודם כל הדירה .
מצאנו את הדירה שאהבנו אחרי שנה של חיפושים בשכונה. חיפשנו גם ב 60 וגם ב 80.

השיקול הבא היה העמדה של הבניין ביחס לבניינים אחרים
וכל השאר היו אחר כך (וכן קראנו את התבע...ואת האוגדן השכונתי)
מבנים מסחרים , עמודי החשמל (שגם ככה יורדים) והמפעל ,שלפי דעתי בסופו של דבר יזוז , גם בלחץ התושבים וגם העובדה שהוא יעמוד על שטח יקר יעשה את שלו.
עיריות אוהבות כסף. הכל שאלה של מחיר.
בנוסף מי שקנה את קניאל , עוד כמה שידוע לי הוא איש נדלן.

פיתוח סביבתי , היה השיקול האחרון והלא מעניין , כי זה שבחרת לקנות בשכונה בבנייה , צריך להיות ברור לך , שאתר בנייה הולך להיות "ביתך השני" השנה הקרובה.

שיהיה בהצלחה בכל מה שתבחר :)