רוצה להתייעץ איתכם ולשתף אתכם בשיחה הקצת הזויה הבאה שהיתה לי עם המעצבת במטבחי רגבה היום. מדובר על פגישה מתקדמת בה גם נכנסו להתמקחות עם רגבה. לאחר שנקבה בפנינו את המחיר שאלתי רק כדי לוודא שזה כולל את הידיות ושהחומר של המטבח הוא מעץ סנדביץ'.
להן תקציר השיחה -
המעצבת: "ברגבה אנו עובדים מחומר מיוחד המיוצר על ידי מכונות מיוחדות. זה לא סנדביץ' אלא שבבית דחוסה בתהליך מיוחד של דחיסה. זה מגיע מאירופה שם בונים מטבחים איכותיים".
אני (בתדהמה): "את מנסה להסביר לי שסיבית יותר טוב מסנדביץ'?"
המעצבת (נחושה): " לא מדובר בסיבית שאתה מכיר אלא בשבבית שנדחסת בתהליך מיוחד. אנו כבר עובדים כך 20 שנה זה מכונות מיוחדות שמייצרות את זה שהמפעל הביא מאירופה בעלות של מיליון יורו למכונה. לי עצמי בבית יש מטבח כזה. מדובר על חומר איכותי ביותר העומד בכל התקנים. זה מה שרגבה עובדת איתו".
אני: "ואם אני רוצה מטבח מעץ סנדביץ'?"
המעצבת: "באמת שאתה מתעקש סתם, מטבחי רגבה זה שם דבר ואנחנו עובדים רק עם החומרים הכי טובים ומעולם לא נתקלנו בבעיה, זה כמובן עומד בכל התקנים הכי מחמירים . . . "
אני: "ובכל זאת אני רוצה שהמטבח שלי יהיה עשוי מעץ סנדביץ'"
המעצבת: "בכיור של המטבח יש לך עץ סנדביץ' אנחנו שמים את זה שם רק בגלל המנטליות הישראלית שאנשים יהיו רגועים. פרט לכך זה יעלה לך יותר כי זה חריגה מתהליך הייצור הרגיל שלנו, אבל באמת שזה מיותר, הנה גם למעצב השניה כאן יש כבר שנים מטבח כזה עוד לפני שהתחילה אפיילו לעבוד ברגבה, נכון מעצבת ב'?"
מעצבת ב': "נכון"
אני (המום): "את מנסה להגיד לי שלמרות שבארון של הכיור אתם בעצמכם מעדיפים לשים עץ סנדביץ' ולמרות שסנדביץ' יהיה יותר יקר, עדין הסיבית שלכם טובה ואיכותית כמו סנדביץ'?
מעצבת: "תראה, ככה זה אצלנו ויש לנו מטבחים שידועים בשוק באיכותם . . . זה לא צריך לעכב אותך מלסגור את העסקה ותעשה אח"כ את הבירורים"
כמובן שסירבתי לסגור את העסקה מבלי לבדוק את זה.
נגר שאנחנו בודקים איתו הצעות מחיר במקביל, אמר לי שבעקרון סנדביץ' זה יותר טוב מסיבית, אבל יש גם סוגים של סנדביץ' ששונים גם באיכות וגם במחיר וזה בעצמו לא שחור ולבן.
וכאן אני פונה למשתמשי הפורום לעזרה והתייעצות -
האם עוד מישהו היה בסיטואציה דומה מול רגבה? האם שדרג לעץ סנדביץ'? מה היו השיקולים שלו?
למי יש מטבחי רגבה כיום ומשתמש בהם לשביעות רצונו?
אשמח לשמוע את התייחסותכם.