שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
המלצות ספקים
  • עמוד:
  • 1
  • 2

הנושא מיזוג אויר מיני מרכזי

מיזוג אויר מיני מרכזי 16 שנים 8 חודשים ago #2595

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
היי,
כחלק מהחוזה עם שבירו אנחנו אמורים לקבל מזגן מיני מרכזי לדירה.
המזגן שהוא עומד להתקין הוא של אלקטרה. יש לי כמה שאלות טכניות לגבי שדרוגים שהוא הציע לנו למזגן:
1. הוספה של דמפרים: זו תוספת של 840 שקל + מע"מ לדמפר וצריך לדירה שלושה כאלה. מבטיחים שזה חוסך חשמל. האמת, משיחה עם אלקטרה לא ממש הצלחתי להבין איך (אומנם ניתן לקבוע טמפרטורה שונה לכל חדר, אבל בקיץ ממילא לא ניתן לקבוע 28 מעלות בחדר, אז איך זה חוסך בדיוק...)
2. הוספה של עינית נוספת בחדר הורים לכיבוי והדלקה של המזגן כולו: 600 שקל + מע"מ
3. גריל דקורטיבי במקום הרגיל -800 שקל למטר + מע"מ.

האמת - נראה לי יקר השדרוגים האלה.

מישהו מכיר את הנושא של הדמפרים ? אפשר להתקין אותם אחרי שעושים את הנמכות הגבס ? אלה מחירים ריאליים ?

תודה
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:מיזוג אויר מיני מרכזי 16 שנים 8 חודשים ago #2596

• אורית
  • אורית's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
אני מציע לך להתיעץ עם "ענק המזגנים". עדיף מאשר ישירות עם אלקטרה. הם בדרך כלל מקצוענים ומיעצים לעניין.

תגובה:מיזוג אויר מיני מרכזי 16 שנים 8 חודשים ago #2597

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
אין לי כל כך בסיס לקבל הצעות מחיר.
המזגן וההתקנה שלו + הנמכות גבס מבוצעים על ידי הקבלן.
אני אנסה להתקשר להבין מהם את הנושאים הטכניים.
גיא שמואלי
מנהל האתר

תגובה:מיזוג אויר מיני מרכזי 16 שנים 8 חודשים ago #2598

• yosef
  • yosef's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
guy-sh כתב:
היי,
המזגן שהוא עומד להתקין הוא של אלקטרה. יש לי כמה שאלות טכניות לגבי שדרוגים שהוא הציע לנו למזגן:
1. הוספה של דמפרים: זו תוספת של 840 שקל + מע"מ לדמפר וצריך לדירה שלושה כאלה. מבטיחים שזה חוסך חשמל. האמת, משיחה עם אלקטרה לא ממש הצלחתי להבין איך (אומנם ניתן לקבוע טמפרטורה שונה לכל חדר, אבל בקיץ ממילא לא ניתן לקבוע 28 מעלות בחדר, אז איך זה חוסך בדיוק...)

מישהו מכיר את הנושא של הדמפרים ? אפשר להתקין אותם אחרי שעושים את הנמכות הגבס ? אלה מחירים ריאליים ?

תודה
היי
ממליץ לך להשאיר את המזגן המיני מרכזי שהקבלן נותן לאזור סלון מטבח פינת אוכל . בחדר הורים להוסיף מזגן 1כס בחדרים הנותרים לעשות מזגן אחד עם מנוע אחד שמספק מיזוג לכל חדר בנפרד עם שליטה עצמאית מכל חדר כמובן תתיעץ עם מומחה למיזוג וחשוב שתוודע שיש לך מספיק מקום במסתור הכביסה למנועים נוספים

בהצלחה

תגובה:מיזוג אויר מיני מרכזי 16 שנים 8 חודשים ago #2599

• צחי
  • צחי's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • שבירו - בניין 7
דמפרים מותקנים בקצה התעלה של כל חדר, על יד התריס.
אני חושב שניתן להתקין אותם מאוחר יותר. מבחינת התקרה המונמכת זה לא בעיה, כיוון שנכנסים מכיוון התריס. אני לא בטוח מבחינת החיווט, אם יש חובה לעשות את זה מראש, אבל אני חושב שלא.
הדמפרים חוסכים חשמל בצורה עקיפה - כיוון שאתה לא מזרים אוויר לחלק מהחדרים, אם אתה סוגר את הדלת אז הסלון מתקרר מהר יותר וכך הצריכה נמוכה יותר.
אם המטרה היא למתן את קירור החדרים בלילה, על ידי הזרמת אוויר רק לסלון וקירור הבית כולו משם, אין ממש חסכון חשמל, ועל פי נסיון של חברים, זה גם לא ממש עוזר, כיוון שהבית מתקרר חזק בכל מקרה ועדיין יוצא אוויר בכמות מסויימת גם בחדר.

מהנדסים כיום מציאים שלוש אופציות למיזוג דירות
1. המערכת המוצעת אצלך (מיני מרכזי עם דמפרים).
2. שני מזגנים מיני מרכזיים. אחד רק לחדרים והשני לסלון/מטבח/פינת אוכל.
3. מזגן מיני מרכזי לסלון/מטבח/פינת אוכל ומזגנים עליים קטנים (ניתן רב מפוצלים - מנוע אחד וכמה ראשים) בחדרים.

מקווה שבילבלתי אותכם מספיק...
:S

תגובה:מיזוג אויר מיני מרכזי 16 שנים 8 חודשים ago #2600

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
yosef כתב:
guy-sh כתב:
היי,

תודה
היי
ממליץ לך להשאיר את המזגן המיני מרכזי שהקבלן נותן לאזור סלון מטבח פינת אוכל . בחדר הורים להוסיף מזגן 1כס בחדרים הנותרים לעשות מזגן אחד עם מנוע אחד שמספק מיזוג לכל חדר בנפרד עם שליטה עצמאית מכל חדר כמובן תתיעץ עם מומחה למיזוג וחשוב שתוודע שיש לך מספיק מקום במסתור הכביסה למנועים נוספים

בהצלחה

לא בהכרח נדרשים להוסיף עוד מנועים, אפשר על אותו מנוע להתקין שני מעבים (שני מזגנים)

תגובה:מיזוג אויר מיני מרכזי 16 שנים 8 חודשים ago #2601

• yosef
  • yosef's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
צחי כתב:
דמפרים מותקנים בקצה התעלה של כל חדר, על יד התריס.
אני חושב שניתן להתקין אותם מאוחר יותר. מבחינת התקרה המונמכת זה לא בעיה, כיוון שנכנסים מכיוון התריס. אני לא בטוח מבחינת החיווט, אם יש חובה לעשות את זה מראש, אבל אני חושב שלא.
הדמפרים חוסכים חשמל בצורה עקיפה - כיוון שאתה לא מזרים אוויר לחלק מהחדרים, אם אתה סוגר את הדלת אז הסלון מתקרר מהר יותר וכך הצריכה נמוכה יותר.
אם המטרה היא למתן את קירור החדרים בלילה, על ידי הזרמת אוויר רק לסלון וקירור הבית כולו משם, אין ממש חסכון חשמל, ועל פי נסיון של חברים, זה גם לא ממש עוזר, כיוון שהבית מתקרר חזק בכל מקרה ועדיין יוצא אוויר בכמות מסויימת גם בחדר.

מהנדסים כיום מציאים שלוש אופציות למיזוג דירות
1. המערכת המוצעת אצלך (מיני מרכזי עם דמפרים).
2. שני מזגנים מיני מרכזיים. אחד רק לחדרים והשני לסלון/מטבח/פינת אוכל.
3. מזגן מיני מרכזי לסלון/מטבח/פינת אוכל ומזגנים עליים קטנים (ניתן רב מפוצלים - מנוע אחד וכמה ראשים) בחדרים.

מקווה שבילבלתי אותכם מספיק...
:S
היי

האופציה השלישית שציינת היא הטובה ביותר יעילה וחסכונית בעיקר בחדרי השינה

תגובה:מיזוג אויר מיני מרכזי 16 שנים 8 חודשים ago #2605

• yosef
  • yosef's Avatar
  • לא מחובר
  • Senior Boarder
אריק כתב:
yosef כתב:
guy-sh כתב:
היי,

תודה
היי

בהצלחה

לא בהכרח נדרשים להוסיף עוד מנועים, אפשר על אותו מנוע להתקין שני מעבים (שני מזגנים)
היי

זאת היית כוונתי שעל מנוע אחד + 2מעבים לשני חדרים אבל לבדוק מקום במסתור כביסה ל3 מנועים בדירת 4 חדרים בחלוקה הבאה מיני מרכזי בסלון פינת אוכל ומטבח יחידה עצמאית לגמרי נחדר הורים ויחדה נוספת עם 2 מעבים לשני חדרים

תגובה:מיזוג אויר מיני מרכזי 16 שנים 8 חודשים ago #2607

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1

תודה עבור הרעיונות.

המזגן המרכזי הוא חלק מהחוזה. אני לא מתכוון לשדרג אותו ו / או להחליף אותו במזגנים אחרים...:laugh:

היו לי כמה שאלות ספציפיות לגבי שדרוגים שנראו לי יקרים ולא באמת חוסכים באנרגיה ו / או בחשמל.

תודה בכל מקרה.
גיא שמואלי
מנהל האתר
עריכה אחרונה: 16 שנים 8 חודשים ago על ידי guy-sh.

תגובה:מיזוג אויר מיני מרכזי 16 שנים 8 חודשים ago #2608

• שמיל
  • שמיל's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
בעיה עם מזגנים גדולים:

לפי האוגדן הירוק המזגנים חייבים להיות שקטים, ז"א רמת רעש שלא עולה על 60 DB במרחק מטר מהמנוע.

הבעיה היא שמזגנים קטנים אינם מספקים למיזוג הנדרש לדירה ואילו הגדולים, לפחות של אלקטרה ושל תדיראן אינם עומדים בדרישה זו.

בעיה נוספת היא שמזגנים עם אינוורטר הם בניגוד למה שמספרים לנו, ברמה אנרגטית לא טובה, ובודאי לא A ולא B ורובם אפילו אינם C!

מה עושים? אני רוצה מזגן חזק שימזג את דירתי.

יש למישהו רעיון?

תגובה:מיזוג אויר מיני מרכזי 16 שנים 8 חודשים ago #2615

• ירקרק
  • ירקרק's Avatar
דמפרים הם בזבוז של כסף לעומת זאת גריל דקורטיבי חשוב למראה הסלון
עינית בחדר הורים טובה. כאשר ישנים עם מזגןומתעצלים לקום מהמיטה לכבותו

תגובה:מיזוג אויר מיני מרכזי 16 שנים 8 חודשים ago #2629

• דורית
  • דורית's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • שבירו - בניין 7
מנסיון שלנו,
דמפרים - מיותר ובנפילת המתח הראשונה הם מתקלקלים :(
באותה מידה פשוט אפשר לסגור פיזית את התריסים.

הרעיון של עינית בחדר ההורים נשמע מצוין ופרקטי, אבל תלוי היכן ממוקמת העינית הרגילה כי אם אין "סיבוב" של המסדרון אז השלט יכול לשלוט במזגן גם מחדר ההורים.

לגבי גריל דקורטיבי - אין לי ממש דעה , עניין של טעם .
אנחנו לא עשינו.

בהצלחה!
עריכה אחרונה: 16 שנים 8 חודשים ago על ידי דורית.
  • עמוד:
  • 1
  • 2