שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
המלצות ספקים

הנושא משכנתא- לבד או ייעוץ? המלצות?

משכנתא- לבד או ייעוץ? המלצות? 13 שנים 10 חודשים ago #20614

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • פרץ לוזון- אהוד מנור 16
מה אתם ממליצים (למי שכבר עשה)
לעשות שופינג על משכנתא בין הבנקים לבד או ללכת לחברה ייעוץ?
באם אתם ממליצים על גוף מייעץ, יש טיפים או המלצות?
נשאלת השאלה, מה היא ההוכחה שהמייעץ אכן דיבר נכון, תכלס רק עוד שנים נוכל לדעת, לא?
ושאלה אחרונה- מישהו שמע על "מגדלור סוכנות לביטוח מטעם בקרה יעוץ משכנתאות"
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: משכנתא- לבד או ייעוץ? המלצות? 13 שנים 10 חודשים ago #20615

• רואי
  • רואי's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
הי הוד,

"בא לגור פה" עובדים מול הסוכנות שציינת גם בהיבט המשכנתאות וגם בהיבט הביטוחים אם תהיה מעוניין בפרטים תוכל ליצור איתי קשר במייל. This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

אני אשאיר לאחרים לחוות דעתם על כדאיות לקיחת המשכנתא באמצעות יועץ או בביצוע סקר שוק עצמאי. וכן בחינת תמהיל המשכנתא שיבחר נמדד לאורך כל תקופת המשכנתא עם זאת תנאי המשכנתא הראשונית בתמהיל הנבחר וכל העמלות הנוספות כגון דמי פתיחת תיק (גם אותו אפשר להפחית במו"מ או באמצעות יועץ) אפשר למדוד מיידית.

בהצלחה בבחירה,
רואי
עריכה אחרונה: 13 שנים 10 חודשים ago על ידי רואי.

תגובה: משכנתא- לבד או ייעוץ? המלצות? 13 שנים 10 חודשים ago #20617

• aromasca
  • aromasca's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • פרץ לוזון - בניין F
הי הוד,
אני אחרי נטילת המשכנתא, ביליתי בערך חודש של חפירה ולימוד אינטסיבי של עולם המשכנתאות, זה באמת לא כזה מסובך.
אם תיעזר בפורום דוגמת פורום משכנתאות בתפוז תוכל להעזר במומחי משכנתאות אמיתיים ללא אינטרסים כלכלים כלשהם, מעבר לזה שככה תוכל לדעת בדיוק מהן ריביות היעד עבורך.
אני אישית חושב שאם יש למישהו קצת שכל וזמן הוא יחסוך אלפים (לעיתים עשרות אלפים) על הייעוץ, ומאות אלפים ע"י בבחירה בתמהיל הנכון.

אם תרצה פרטים נוספים אני ישמח לעזור..

תגובה: משכנתא- לבד או ייעוץ? המלצות? 13 שנים 10 חודשים ago #20618

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
ארומסקה,
מאיפה אתה יודע שאלו שייעצו לך בפורום היו נטולי אינטרסים? אולי הם ייעצו לך את מה שהחברה שלהם מוכרת וכך מבלי שתדע כיוונו אותך אליהם (פסיכולוגית האינטרנט- היועץ האובייקטיבי)

איך אתה יודע שבאמת בחרת בתמהיל הנכון? זה לא משהו שיכול להימדד רק בסופה של תקופה?

מעניין אותי לדעת לפי אילו פרמטרים אתה הוכחת את מה שאתה טוען.

חוץ מזה, האם יש לעוד אנשים המלצות?

תגובה: משכנתא- לבד או ייעוץ? המלצות? 13 שנים 10 חודשים ago #20620

• לי
  • לי's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
ארומסקה,
אשמח לשמוע את סכום המשכנתא שקיבלת
ואת פרטי התמהיל (חלוקת הסכום למסלולים וכמובן פרטי המסלול, צמוד/לא צמוד , ריבית וכו')
כדי שיהיה לי מושג מהו תמהיל טוב.
בתודה מראש
לי

תגובה: משכנתא- לבד או ייעוץ? המלצות? 13 שנים 10 חודשים ago #20621

• aromasca
  • aromasca's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • פרץ לוזון - בניין F
היי הוד,
היועצים בפורום לא מכרו לי שום דבר בצורה ישירה או עקיפה, כמו"כ אני מכיר חלק מהאנשים ממקומות אחרים ויודע בוודאות שהם נטולי אינטרסים. כמו"כ שמתייעצים על גבי פורום פתוח, עם הרבה מאוד מומחים עם עיניים פקוחות על הנושא אי אפשר לערבב אותך בשטויות וגרפים שאתה לא מבין כמו שאפשר לעשות לך באחד על אחד בתוך הבנק או בייעוץ אחר.

בחירת התמהיל הנכון זה נורא מפוצץ, יש הרבה עבודת הכנה שקודמת לבחירת התמהיל שעיקרה מורכב מחילוץ הסכום הנכון להחזר המשכנתא שרק אח"כ גוזר את התמהיל וההחזר החודשי..
בנוגע לאם נבחר התמהיל הנכון, זה ממש לא עניין של ספקולציות וכו', עובדתית המסלול שבחרתי מתאים לי יותר מבחינת סיכונים ומהווה חסכון עצום של כספים אל מול ההצעות ההזויות של חלק מיועצי המשכנתאות שנתקלתי בהם הן בבנקים והן מחוץ אליהם, שוב לא ספקולציות, עובדות.

תגובה: משכנתא- לבד או ייעוץ? המלצות? 13 שנים 10 חודשים ago #20622

• aromasca
  • aromasca's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • פרץ לוזון - בניין F
לי, התמהיל מורכב כך:
750,000 א"ש סה"כ מחולקים:
250,000 א"ש במסלול פריים -1% 30 שנה
500,000 א"ש במסלול קבועה לא צמודה 4.75% 15 שנה

הסבר: הקרן לא צמודה לשום מדד כזה או אחר, בכל חודש ההחזר החודשי יורד. אין עמלת היוון במידה ורוצה להחזיר את המשכנתא מכיוון שמכאן הריביות אמורות רק לעלות.
החזר המשכנתא קבוע כ5,000 ש"ח כולל ביטוחים, עקב החשיפה הנמוכה לפריים בלבד לא אמורות להיות קפיצות מטורפות בהחזר החודשי כמו במשכנתאות צמודות.
במידה ועד ה15 שנה לא אחזיר את ה250,000 מה שאיננו סביר אוכל להקדיש את כל ההחזר החודשי למסלול הפריים ולסיים גם אותו תוך שנתיים בערך ובכך לסיים את כל המשכנתא ב17 שנה מקסימום.

החסכון העיקרי במשכנתאות הוא קיצור התקופה, ולא ההתעקשות על עוד 0.1% ריבית כמו שהייתם מצפים מבחינה אמוציונאלית.

בהצלחה

תגובה: משכנתא- לבד או ייעוץ? המלצות? 13 שנים 10 חודשים ago #20624

• לי
  • לי's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
תודה על הנכונות לשקף את הסכומים,
סוף סוף אני רואה סכומים ומסלולים ומכאן אני יכולה לקבל מושג לגבי המשכנתא ...
לי

תגובה: משכנתא- לבד או ייעוץ? המלצות? 13 שנים 10 חודשים ago #20625

• aromasca
  • aromasca's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • פרץ לוזון - בניין F
בכיף, זו הסיבה שבגללה גם המלצתי להתעניין בפורום משכנתאות כי שם גם רואים אנשים בעלי פרופיל הלוואה קרוב, וניתן להסיק מכך ריביות ומסלולים שמתאימים לך, כל זה כמובן מעבר לייעוץ ע"י אנשים מצויינים

תגובה: משכנתא- לבד או ייעוץ? המלצות? 13 שנים 10 חודשים ago #20626

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
aromasca כתב:
לי, התמהיל מורכב כך:
750,000 א"ש סה"כ מחולקים:
250,000 א"ש במסלול פריים -1% 30 שנה
500,000 א"ש במסלול קבועה לא צמודה 4.75% 15 שנה

הסבר: הקרן לא צמודה לשום מדד כזה או אחר, בכל חודש ההחזר החודשי יורד. אין עמלת היוון במידה ורוצה להחזיר את המשכנתא מכיוון שמכאן הריביות אמורות רק לעלות.
החזר המשכנתא קבוע כ5,000 ש"ח כולל ביטוחים, עקב החשיפה הנמוכה לפריים בלבד לא אמורות להיות קפיצות מטורפות בהחזר החודשי כמו במשכנתאות צמודות.
במידה ועד ה15 שנה לא אחזיר את ה250,000 מה שאיננו סביר אוכל להקדיש את כל ההחזר החודשי למסלול הפריים ולסיים גם אותו תוך שנתיים בערך ובכך לסיים את כל המשכנתא ב17 שנה מקסימום.

החסכון העיקרי במשכנתאות הוא קיצור התקופה, ולא ההתעקשות על עוד 0.1% ריבית כמו שהייתם מצפים מבחינה אמוציונאלית.

בהצלחה

הבנתי את המסלול שלך.
ההחזר החודשי יורד בזכות הפריים ולא הקבועה, נכון?
כלומר ייתכן ירידה אבל לא משמעותית, מצד שני הפריים יכול לעלות ואז תחזיר יותר.
מה הכוונה כולל ביטוחים? לא הפרדת את הביטוח מהמשכנתא?
כשכתבת ב 15 שנה להחזיר 250K התבלבלת כי הרי ה- 250K הוא ל-30 שנה או שהתכוונת 500K ל-15 שנה

על פניו אהבתי את התוכנית שלך (ואני לא מומחה) וכל זה הסקת מישיבה על הפורום של תפוז? ואיך חילצת את הסכום הנכון לך להחזר חודשי (שגם זה על פניו קשה להשיג לתקופה של נניח 15 שנה)?

תגובה: משכנתא- לבד או ייעוץ? המלצות? 13 שנים 10 חודשים ago #20627

• aromasca
  • aromasca's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • פרץ לוזון - בניין F
ההחזר החודשי לא יורד אני הטעתי אותך, הכוונה הייתה שהקרן קרי החוב שלי לבנק יורד בכל תשלום.. הדבר הזה הוא לא מובן מאליו כשאתה לוקח משכנתא נניח בריבית משתנה כל 5 שנים שבה הקרן, שוב החוב שלך לבנק מוצמד לריבית מסויימת ז"א שאם נטלת משכנתא היום, ייתכן מאוד מצב שבו עוד 5 שנים אתה חייב יותר (כן כן יותר) כסף לבנק מאשר בתחילת ההלוואה, במסלולים שאותם אני בחרתי הדבר לא יקרה לעולם.

על החלק הקבוע לא צמוד, משולם סכום אחיד תמיד של 3,889 ש"ח בחודש על החלק של הפריים הוא משתנה מחודש לחודש בהתאם לריבית בנק ישראל אבל הקרן עצמה לא משתנה ובכל שלב ניתן להחזיר את החוב שאני מזכיר שוב יורד כל חודש ולסגור את ההלוואה.

בנוגע לביטוחים, זה משתנה אצלי אני לווה יחיד ולכן הביטוח חיים הוא רק עבורי אבל צריך לקחת בחשבון עוד 100-300 ש"ח בחודש עבור ביטוח חיים + ביטוח נכס ברגע שהבניין בנוי כמובן.

לגבי חילוץ הסכום הנכון, זה מורכב, בגדול יש כלל אצבע שאומר לא יותר מ1\3 מהמשכורת נטו, אבל זה מאוד אינדיווידואלי ותלוי במצב המשפחתי והתוכניות העתידיות.. אפשר לבנות תמהילים שמתחילים נמוך ועולים עד סוף ההלוואה, או תמהילים שאני יותר אוהב שבהם ההחזר החודשי גבוהה בהתחלה ויורד כל חודש, מה שמאפשר לזוגות צעירים להגדיל את המשפחה בעתיד.
תתחיל מהסתכלות על ההוצאות החודשיות שלך, כמה נכנס כמה יוצא, איפה אפשר לצמצם, מה יהיה המקסימום שתוכל להקדיש למשכנתא מבלי לפגוע באיכות החיים הנוכחית.
כמו"כ חשוב מאוד לחשוב על הכנסות נוספות כמו קרן השתלמות שזה דבר מאוד נפוץ היום, וניתן להשתמש בו כמכשיר להקטנת החוב ועוד.

הכל באמצעות לימודים בפורומים והתייעצות בחברים.. בוא נגיד שכשהגעתי לעשות את המכרזי ריביות ידעתי כבר בדיוק כמה אני אמור לקבל והמסלול שאיתו הגעתי היה מוחלט וסגור וזה היה רק עניין של הבנק שמוריד הכי הרבה.

אגב, חשוב לשים לב לעמלת פתיחת תיק (מתחיל ב0.025% ונגמר בחינם למי שמתעקש לדוגמא :)) ובמידה ומעבירים חשבון לעמלות שנגבות בעו"ש.
עריכה אחרונה: 13 שנים 10 חודשים ago על ידי aromasca.

תגובה: משכנתא- לבד או ייעוץ? המלצות? 13 שנים 10 חודשים ago #20628

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
אחלה הסבר

LIKE