ההחזר החודשי לא יורד אני הטעתי אותך, הכוונה הייתה שהקרן קרי החוב שלי לבנק יורד בכל תשלום.. הדבר הזה הוא לא מובן מאליו כשאתה לוקח משכנתא נניח בריבית משתנה כל 5 שנים שבה הקרן, שוב החוב שלך לבנק מוצמד לריבית מסויימת ז"א שאם נטלת משכנתא היום, ייתכן מאוד מצב שבו עוד 5 שנים אתה חייב יותר (כן כן יותר) כסף לבנק מאשר בתחילת ההלוואה, במסלולים שאותם אני בחרתי הדבר לא יקרה לעולם.
על החלק הקבוע לא צמוד, משולם סכום אחיד תמיד של 3,889 ש"ח בחודש על החלק של הפריים הוא משתנה מחודש לחודש בהתאם לריבית בנק ישראל אבל הקרן עצמה לא משתנה ובכל שלב ניתן להחזיר את החוב שאני מזכיר שוב יורד כל חודש ולסגור את ההלוואה.
בנוגע לביטוחים, זה משתנה אצלי אני לווה יחיד ולכן הביטוח חיים הוא רק עבורי אבל צריך לקחת בחשבון עוד 100-300 ש"ח בחודש עבור ביטוח חיים + ביטוח נכס ברגע שהבניין בנוי כמובן.
לגבי חילוץ הסכום הנכון, זה מורכב, בגדול יש כלל אצבע שאומר לא יותר מ1\3 מהמשכורת נטו, אבל זה מאוד אינדיווידואלי ותלוי במצב המשפחתי והתוכניות העתידיות.. אפשר לבנות תמהילים שמתחילים נמוך ועולים עד סוף ההלוואה, או תמהילים שאני יותר אוהב שבהם ההחזר החודשי גבוהה בהתחלה ויורד כל חודש, מה שמאפשר לזוגות צעירים להגדיל את המשפחה בעתיד.
תתחיל מהסתכלות על ההוצאות החודשיות שלך, כמה נכנס כמה יוצא, איפה אפשר לצמצם, מה יהיה המקסימום שתוכל להקדיש למשכנתא מבלי לפגוע באיכות החיים הנוכחית.
כמו"כ חשוב מאוד לחשוב על הכנסות נוספות כמו קרן השתלמות שזה דבר מאוד נפוץ היום, וניתן להשתמש בו כמכשיר להקטנת החוב ועוד.
הכל באמצעות לימודים בפורומים והתייעצות בחברים.. בוא נגיד שכשהגעתי לעשות את המכרזי ריביות ידעתי כבר בדיוק כמה אני אמור לקבל והמסלול שאיתו הגעתי היה מוחלט וסגור וזה היה רק עניין של הבנק שמוריד הכי הרבה.
אגב, חשוב לשים לב לעמלת פתיחת תיק (מתחיל ב0.025% ונגמר בחינם למי שמתעקש לדוגמא

) ובמידה ומעבירים חשבון לעמלות שנגבות בעו"ש.