שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
המלצות ספקים

הנושא סדנת משכתנאות

סדנת משכתנאות 14 שנים 1 חודש ago #18939

• רחלי
  • רחלי's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
ערב טוב.
אנחנו בתהליכים אחרונים של קניית דירה בכפר סבא והחלק הבא זה לקחת משכנתא...בשביל לא לעשות טעויות ובאמת לקבל את מלוא האינפורמציה חיפשתי קצת על סדנת משכנתאות ונתקלתי בכל מיני פרסומים על סדנה כזו בחינם שבנק מזרחי טפחות מציע, גם למי שלא לקוח הבנק. רציתי לקבל טיפים לשאלות שכדאי לשאול שם ולבדוק אם אתם ממליצים לקחת משכנתא מהבנק שלא מנוהל בו החשבון שלנו?
עריכה אחרונה: 14 שנים 1 חודש ago על ידי guy-sh.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: סדנת משכתנאות 14 שנים 1 חודש ago #18941

• מריו
  • מריו's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
ערב טוב.
אין מניעה לקחת משכנתא מבנק שבו לא מנוהל החשבון שלכם. עליכם לחפש את הבנק שנותן לכם את התנאים הטובים ביותר. לעיתים בבנק שלכם יציעו תנאים טובים יותר במשכנתא ללקוחות הבנק אך זה לא הכרחי.תבדקו בצורה אובייקטיבית במספר בנקים ללא קשר לניהול החשבון.
כדאי לקבל אישור למשכנתא לפני קניית הדירה.
שאלות שכדאי לבדוק - קנסות בזמן פרעון מוקדם ; מסלול שמתאים לכם ולתוכניות הכספיות העתידיות שלכם ; יכולת ההחזר לפי התנהלות משק הבית שלכם; מהו תוקף האישור שניתן לכם להצעה ? ורצוי לקבל זאת בכתב. בכלל כל דבר שהובטח לכם תבקשו לראות בכתב במסמכי הבנק.
רוית

תגובה: סדנת משכתנאות 14 שנים 1 חודש ago #18944

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • פרץ לוזון- אהוד מנור 16
היי רחלי.
את יכולה לבחור כל בנק משכנתאות ללא קשר לבנק הנוכחי שלך.
לרוב יציעו לך בנוסף להעביר אליהם את העו"ש שלך תמורת הקלה בתנאים.
אני גם שמעתי על הסדנא, היא בחינם ואת מוזמנת ללכת אלייה כדי שתכירי את כל המסלולים ותביני לקראת מה את מתחייבת.
אני מניח שטפחות עושים את הסדנא כדי שבסוף גם תחתמי אצלם, סוג של שיווק ומכירות. אז מה.

תגובה: סדנת משכתנאות 14 שנים 1 חודש ago #18949

• רואי
  • רואי's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
הדבר הכי חשוב שאני למדתי על בשרי בלקיחת משכנתא הוא מהם תנאי הפתיחה שלך במו"N מול בנקי המשכנתאות השונים.

ועל כן הייתי מציעה לכל אחד לעשות סקר שוק אינטרנט, יש פורומים רבים בהם משתפים לוקחי משכנתאות את התנאים שהם קיבלו בבנק כזה או אחר ואת התמהיל שהם בחרו בו.

אלא יכולים להוות תנאי פתיחה משמעותיים יותר טובים.
מכאן ואילך רק תוכלו לקבל תנאים יותר טובים ממה שהאחרון קיבל.
הכל בתנאי שלא השתנו חוקי המשחק בתווך.

בלי שום קשר תמיד כדאי לעלות עד הרמה הבכירה ביותר שתאשר עבורכם את תנאי ההלוואה. החל ממנהל סניף ועד מנהל איזור/מרחב (תלוי בבנק) ואפילו לא להתבייש לעלות גבוהה מכך (הכל בהתאם לסבלנות שיש לכם)

בהצלחה!

תגובה: סדנת משכתנאות 14 שנים 1 חודש ago #18954

• לי
  • לי's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
האם מישהו נעזר בחברה לייעוץ משכנתאות?
האם בעזרתם ניתן לקבל את התנאים הטובים ביותר או שגם כאן יש "אינטרסים" סמויים?

תגובה: סדנת משכתנאות 14 שנים 1 חודש ago #18955

• רואי
  • רואי's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
אינטרסים סמויים - יש גם אנשי מקצוע אמינים

בכל מקרה קיימות בשוק חברות טובות. הפרמטר העיקרי שאת צריכה לבדוק הוא מי מטפל בך. האם זה נציג שרק סיים תואר באונברסיטה (אם בכלל סיים) או משהו בעל ותק בשוק שיצר קשרים עם הגורמים המובילים בנושא בבנקי המשכנתאות השונים.

יש חברות מסחריות ויש את החברות שילכו עבורכם פיזית לבנקים השונים וינסו להשיג את התנאים הטובים ביותר עבורכם.

חפשו המלצות בפורומים השונים, עם דוגמאות קונקרטיות.
ותבקשו לראות קורות חיים של מי שיח בתיק שלכם. אל תתפשרו על פחות מ10 שנות וותק בתחום!

תגובה: סדנת משכתנאות 14 שנים 1 חודש ago #18978

• רחלי
  • רחלי's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
תודה רבה לכולם על העצות... באמת שעזרתם לי המון. הכנו הרבה שאלות, גם אני וגם בעלי שעשה קצת בירורים בעבודה...בשבוע הבא אנחנו הולכים לסדנה שמתקיימת ברמת גן. מבטיחה לעדכן ושוב תודה. :)

תגובה: סדנת משכתנאות 14 שנים 1 חודש ago #18987

• shaul
  • shaul's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
סדנא טובה ללימוד מושגים.
אחר כך לגשת לפורום משכנתאות בתפוז לקרוא עשרה עמודים אחרונים ואז לשאול על תמהיל נכון עבורכם.

www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.asp...id=1377&pagenumber=1