שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
המלצות ספקים

הנושא תכנון מערכת קולנוע ביתי

תכנון מערכת קולנוע ביתי 16 שנים 9 חודשים ago #1669

• guy-sh
  • guy-sh's Avatar
  • לא מחובר
  • Administrator
  • שבירו - בנין 1
  • Thank you received: 1
עלו מספר פעמים בפורום שאלות על תכנון מערכת קולנוע ביתי. גם מי שמקבל את הדירה בעוד שנה או שנה וחצי, צריך כבר היום לבצע את תכנון התשתיות.

חנות שעוסקת בנושא היא קרייזי אדי בכפר סבא. הם מאוד מקצועיים, יש להם המון ציוד וגם עוסקים בתכנון מערכות קולנוע ביתי.

www.crazyedi.co.il

אני, אגב ביצעתי את כל התכנון של מערכת הקולנוע הביתי בעצמי.
גיא שמואלי
מנהל האתר
כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:תכנון מערכת קולנוע ביתי 16 שנים 9 חודשים ago #1670

• יריב
  • יריב's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • הזמר העברי
הי גיא
גם אני מעוניין בקולנוע ביתי
בפרוייקט שלנו יש הכנה
אשמח לקבל פרטים
על מיקום המקרן ובכלל טיפים בנושא
האם השגת איזה דיל בקריזיאדי
בדוק כאן באה השפעת קבוצת הרכישה
אשמח אם תוכל לענות לי במייל על התוכנית של של הקולנוע הביתי
שימרו על רוכבי האופניים

תגובה:תכנון מערכת קולנוע ביתי 16 שנים 9 חודשים ago #1675

• Chen
  • Chen's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
הי יריב,
ראשית גם ממליץ על קרייזי אדי - חנות אמינה ותיקה ואדי בנאדם רציני, שנית בתור אחד שעוסק בתחום הזה בצורה כזאת או אחרת למעלה מ 10 שנים לא הייתי ממליץ לך על מקרן מכיוון שבדירה ממוצעת עם רוחב סלון סטנדרטי של 4-5 מטר , אני לא מוצא כדאיות למקרן.
אל תשכח שמקרן אומנם נותן תמונה גדולה באופן יחסי (גם את זה תבדוק את היחס בין המרחק שיש לך למפתח שמיצר המקרן )אבל הוא מצריך תנאי אור מיוחדים (מגבלה באור יום וקשיים בתאורה ביתית בערב),עלות התחזוקה שלו גבוהה יותר (החלפת מנורה היא עסק יקר - גם במקרה של מנורה שרופה וגם החלפה שוטפת כשהעוצמה פוחתת), זמני תגובה נמוכים להדלקה וכיבוי , שמירה על קירור המנורה ועוד' ועוד..... ובנוסף לכל, אם תרצה ללכת על מקר HD או FULL HD (כמתחייב בימנו) אזי ההוצאה היא כבדה יחסית.
הרבה יותר פשוט ללכת על פלאזמה (פלאזמה לא LCD ) גדולה ולצידה כל היתרונות... ניתן להשיג פלאזמות ברמות הגבוהות ביותר בגדלים של 50-58" החל מ 9000 ש"ח ל 50" ועד ל 22-20K ש"ח ל 58"....

אם תרצה פרטים או עזרה נוספת את מוזמן לפנות אלי במייל גם בנוגע לפריסת הרמקולים ובחירת המערכת....

כמובן שבמידה ויש לך כבר מקרן ומערכת ואתה רק מחפש להם מיקום בדירה החדשה אתה מוזמן להתעלם מכל המצלצות שלי.

תגובה:תכנון מערכת קולנוע ביתי 16 שנים 9 חודשים ago #1679

• יריב
  • יריב's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • הזמר העברי
אשמח לקבל את המייל שלך
אתה יכול לשלוח לי אותו
שלי רשום בפרטים
שימרו על רוכבי האופניים

תגובה:תכנון מערכת קולנוע ביתי 16 שנים 9 חודשים ago #1687

• dudig
  • dudig's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • רשום לקבוצת רכישה ב-60
אני מסכים עם כל מילה של חן
מצד שני יש מצב שבעוד שנה וחצי שנתיים ,מחירי הOLED ירדו קצת.

תגובה:תכנון מערכת קולנוע ביתי 16 שנים 9 חודשים ago #1688

• יריב
  • יריב's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • הזמר העברי
בדיוק לכך אני ממתין
רק בשלב תכנון הבית אני רוצה להכין את הכל לבעוד כשנתיים
לפי הטכנולוגיה הקיימת היום
שימרו על רוכבי האופניים

תגובה:תכנון מערכת קולנוע ביתי 16 שנים 9 חודשים ago #1692

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
האם 50-58 זה לא קצת מוגזם? אני מכיר כלל אצבע של אינץ' לכל 10 ס"מ של מרחק צפיה, כלומר בין 37 ל- 42 לרוב הסלונים (מקסימום 47), כשהמידות היותר גדולות זה רק למי שממש חייב להרגיש שיש לו את ה- high end של הטכנולוגיה, מבלי באמת לקבל תמורה נוספת. משהו השתנה מאז (למשל, איכות השידור של ערוץ 2 על מסך ענק)?

תגובה:תכנון מערכת קולנוע ביתי 16 שנים 9 חודשים ago #1693

• dudig
  • dudig's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • רשום לקבוצת רכישה ב-60
בLCD התאמת המרחק מהמסך לגודלו הוא מאוד קריטי אך בפלאזמות ממרחק סביר של 3 וחצי ,4 מטר , כל הגדלה היא לטובה:)

(כמובן לא בהגזמה של 100 אינצ וכדומה)

תגובה:תכנון מערכת קולנוע ביתי 16 שנים 9 חודשים ago #1698

• Chen
  • Chen's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
הי יריב המייל שלי הוא
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

לגבי הגודל - כל המרבה הרי זה משובח
אפשר לשבת בכייף 2 מטר ממסך 65" איכותי כמובן,
לגבי ה OLED לפחות כרגע יש עוד חזון למועד, בכדי שהמחירים ירדו יש צורך בתחרות רצינית מה שכרגע אין - רק סמסונג מוכר OLED והמחירים לא מרננים אף על פי שהמוצר כן.

לדירה 2011 - כלל האצבע הזה "הומצא" בעבר שהשוק היה במצב שונה , בו המחירים היו גבוהיים הרבה יותר והמעבר מגודל לגודל היה קריטי מבחינת המחיר - וגם אז דובר על לפחות ז"א לפחות אינץ לכל 10 ס"מ מרחק , במחירים שיש היום בו אתה יכול לקנות פלאזמה 50" במחירים של בין 6-9 K ש"ח אין לזה משמעות (רק אל תקנה קטן מיידי).
יש אמת בדבריו של דודי שב LCD צריך יותר לבדוק את נושא המרחק ולהקפיד אף על פי שגם שם נעשית התקדמות טכנולוגית משמעותית שמבטלת את הצורך הזה.

אשמח לענות על עוד שאלות בנושא מסכים ואלקטרוניקה בידורית דרך המייל המצורף

חן

תגובה:תכנון מערכת קולנוע ביתי 16 שנים 9 חודשים ago #2172

• דירה 6
  • דירה 6's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
  • קירת שלב א'
דירה2011 כתב:
האם 50-58 זה לא קצת מוגזם? אני מכיר כלל אצבע של אינץ' לכל 10 ס"מ של מרחק צפיה, כלומר בין 37 ל- 42 לרוב הסלונים (מקסימום 47), כשהמידות היותר גדולות זה רק למי שממש חייב להרגיש שיש לו את ה- high end של הטכנולוגיה, מבלי באמת לקבל תמורה נוספת. משהו השתנה מאז (למשל, איכות השידור של ערוץ 2 על מסך ענק)?

גודל המסך תלוי לא רק במרחק בו אתה יושב מן המסך אלא גם בתאיכות התוכן בו אתה צופה.
אם אתה צופה בעיקר בתוכן HD רצוי לשבת קרוב יותר למסך על מנת שתוכל להבחין בפרטים הרבים אותם מציגים במסכי HD בעת ניגון תוכן ברזולוציה מתאימה.
כמו כן, אם המסך שלך הוא FHD רצוי לשבת אליו קרוב יותר מאשר למסכי HD ready על מנת שניתן יהיה להבחין בהבדל בין שתי הרזולוציות, בהנחה כמובן שמנגנים תוכן שהוא FHD.
ההבדל נובע ממגבלות פיזיקליות של העין האנושית.