שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
המלצות ספקים
  • עמוד:
  • 1
  • 2
  • 3

הנושא ועד שכונה 60 - בעיית חניה

ועד שכונה 60 - בעיית חניה 14 שנים 7 חודשים ago #16539

• עינת
  • עינת's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • eco 5
ועד שלום,
אני אשמח לדעת האם נערך שיח עם העיריה בנושא מצוקת החניה בשכונה.
כרגע בתחילת רחוב אהוד מנור יש רק בנין אחד עומד (אמורים להיבנות עוד בנינים)ואין חניה לאורחים שבאים או לאנשי מקצוע, דיירים חונים על הכביש דבר המהווה סכנת חיים הן להולכי הרגל והן לנהגים שאין להם שדה ראיה.
האם הנושא עלה מול העיריה? כמו כן קיים מחסור חניה חמור( כולם באים יחד בבוקר והולכים יחד בצהרים )ליד גן יסמין הורים חונים על המדרכה דבר שהוא מאוד מסוכן.
כמו כן היכן ניתן לקרוא על הנושאים שאתם מעלים מול העיריה ועל התקדמותם?

בברכה
עינת
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: ועד שכונה 60 - בעיית חניה 14 שנים 7 חודשים ago #16545

• מירב
  • מירב's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
מסכימה ב-100%

גם ברחוב וילנסקי יש מצוקת חנייה.
הבעיה היא לא רק עם חנייה לאורחים - גם לתושבי האזור שאין להם שתי חניות פרטיות מאוד צפוף ברחוב.

למישהו ידוע האם מתוכנן איזשהו מגרש חנייה חוץ מזה שאמור להיות ליד בית הספר?

תגובה: ועד שכונה 60 - בעיית חניה 14 שנים 7 חודשים ago #16560

• עינת
  • עינת's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • eco 5
אני לא יודעת עד כמה העיריה לקחה בחשבון את נושא כלי הרכב. ממה שאני רואה אנחנו כבר בבעיה גדולה. ליד הבית שלי אין חניה המזל שיש עדין מספר שטחים פתוחים שאנשים מאלתרים עליהם חניה.
אולי העיריה בנתה תוכנית לאיסוף דוחות על מנת לממן את הירוק בשכונה.

תגובה: ועד שכונה 60 - בעיית חניה 14 שנים 7 חודשים ago #16564

• Idit
  • Idit's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • אקו 7 (שלב ב')
בתכנון שאני יודעת עליו, שני מגרשי חניה. אחד ליד בית הספר (100 מקומות אם אני לא טועה) והשני לדעתי בצד השני של המשתלה (יהיה ליד המתנס). אבל אני לא בטוחה במאה אחוז.

תגובה: ועד שכונה 60 - בעיית חניה 14 שנים 7 חודשים ago #16565

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • פרץ לוזון- אהוד מנור 16
Idit כתב:
בתכנון שאני יודעת עליו, שני מגרשי חניה. אחד ליד בית הספר (100 מקומות אם אני לא טועה) והשני לדעתי בצד השני של המשתלה (יהיה ליד המתנס). אבל אני לא בטוחה במאה אחוז.

בנוסף לאיזורים שעידית פירטה, יהיה גם מגרש חנייה גדול באיזור משרדי ההיי-טק ב-80.
עדיין יהיו תושבים רבים שלא יהיה להם מקום לאוטו נוסף והם ייאלצו להחנות בחניונים המרוחקים וללכת ברגל. בזמנו כשעדיין הייתי במשא ומתן עם קבלנים אחרים ב-80 אפילו לדירת 6 חדרים הייתה רק חנייה אחת שזה משהו בלתי נסבל ומתקבל על הדעת. אני צופה ב-80 בעיה גדולה של חנייה.

בקיצר- מי שמתכנן על 2 רכבים לפחות או שיידאג לשתי חניות מהקבלן או שיגור ליד מגרשי החנייה הגדולים.

תגובה: ועד שכונה 60 - בעיית חניה 14 שנים 7 חודשים ago #16571

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
מצטרפת לשאלתה של עינת בנוגע לפעילות ועד השכונה (60) מול העירייה בנוגע לחניה. עיקר הבעיה היום באהוד מנור היא שדיירי ואורחי הבניינים של שבירו בפינת הרח' אוהד מנור/משה סנה, נאלצים לחנות באהוד מנור, במקום שאינו מוסדר ומהווה סכנה בטיחותית. זאת בשל עבודות הפיתוח שנעשו במשה סנה ללא השארת מקום למפרצי חניה מוסדרים בחזית בניינים אלו.

האם נעשתה פניה של הועד בנושא זה ובענייני חניה נוספים לעירייה?

תגובה: ועד שכונה 60 - בעיית חניה 14 שנים 7 חודשים ago #16593

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
הוד,
לא יודע באיזה קבלן ביררת, אבל כנראה אצל מישהו שכבר מכר כמעט את כל הדירות. בד"כ 5 חדרים מגיע עם 2 חניות, כשאם אתה לקראת הסוף תקבל 2 חניות עוקבות, ואם בכלל אין לך מזל נשארה לך רק חניה אחת.

תגובה: ועד שכונה 60 - בעיית חניה 14 שנים 7 חודשים ago #16594

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
SNH כתב:
הוד,
לא יודע באיזה קבלן ביררת, אבל כנראה אצל מישהו שכבר מכר כמעט את כל הדירות. בד"כ 5 חדרים מגיע עם 2 חניות, כשאם אתה לקראת הסוף תקבל 2 חניות עוקבות, ואם בכלל אין לך מזל נשארה לך רק חניה אחת.

זה לא עיניין של מזל ולא עינין של מתי קנית את הדירה - קיים בארץ תקן חניה מכוח חוק התכנון והבניה המכתיב את מס' מקומות החניה הנדרשים לכל דירה. כל הבניינים החדשים היום מחוייבים לתקן הזה. חניות עוקבות זה בסדר מבחינת התקן, אבל לקבל מס' חניות מתחת למספר שמקצה התקן זה כבר לא ממש בסדר...

אותו תקן גם מתווה את ההנחיות להקצאת מקומות חניה בצמוד למבני מגורים שלא כחלק מחניון פרטי של המבנה. יש הקלות שהוועדה המקומית יוכלה לתת אבל היא מותנית בפתרונות כאלו ואחרים. לא ברור אם במקרה של מתחם 60 אכן יש עמידה בתקנים...
עריכה אחרונה: 14 שנים 7 חודשים ago על ידי נועה.

תגובה: ועד שכונה 60 - בעיית חניה 14 שנים 7 חודשים ago #16595

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
נועה כתב:
SNH כתב:
הוד,

זה לא עיניין של מזל ולא עינין של מתי קנית את הדירה - קיים בארץ תקן חניה מכוח חוק התכנון והבניה המכתיב את מס' מקומות החניה הנדרשים לכל דירה. כל הבניינים החדשים היום מחוייבים לתקן הזה. חניות עוקבות זה בסדר מבחינת התקן, אבל לקבל מס' חניות מתחת למספר שמקצה התקן זה כבר לא ממש בסדר...

אותו תקן גם מתווה את ההנחיות להקצאת מקומות חניה בצמוד למבני מגורים שלא כחלק מחניון פרטי של המבנה. יש הקלות שהוועדה המקומית יוכלה לתת אבל היא מותנית בפתרונות כאלו ואחרים. לא ברור אם במקרה של מתחם 60 אכן יש עמידה בתקנים...

היה קבלן ספציפי ב-80, הדירה שלו הייתה הכי טובה שראיתי בכל הפרוייקטים ב-80. דירת 6 חדרים והייתה לה רק חנייה אחת בלבד לתת לי. בסופו של דבר החלטתי שלא מתאים לי בעיקר בגלל החנייה אבל לא רק.
מה שעניין אותי בתגובה זה למה את חושבת שב-60 לא עומדים בתקנים? מאיפה באה היציאה הזאת? האם מדובר בשתי מדינות שונות עם חוקים שונים ???

תגובה: ועד שכונה 60 - בעיית חניה 14 שנים 7 חודשים ago #16596

• נועה
  • נועה's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • ECO בנין 5 (שלב ב')
הוד וקרן כתב:
נועה כתב:
SNH כתב:
הוד,

היה קבלן ספציפי ב-80, הדירה שלו הייתה הכי טובה שראיתי בכל הפרוייקטים ב-80. דירת 6 חדרים והייתה לה רק חנייה אחת בלבד לתת לי. בסופו של דבר החלטתי שלא מתאים לי בעיקר בגלל החנייה אבל לא רק.
מה שעניין אותי בתגובה זה למה את חושבת שב-60 לא עומדים בתקנים? מאיפה באה היציאה הזאת? האם מדובר בשתי מדינות שונות עם חוקים שונים ???

הי הוד, לא צריך להתעצבן, זה הורס את הבריאות..
לא קבעתי שבמתחם 60 אין עמידה בתקנים - עליך לקרוא בזהירות לפני שאתה מגיב..
תהיתי האם יש חריגה מתקנים. אין לי מושג אם זה נכון או לא, זו שאלה שאני מעלה ושאין לי עליה תשובה.
נכון להיום, יש בעיית חניה במתחם, יכול להיות בשל תכנון לקוי, יכול להיות בגלל עוד אלף ואחת סיבות.
שתהיה לך שנה טובה.

תגובה: ועד שכונה 60 - בעיית חניה 14 שנים 7 חודשים ago #16609

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
למיטב הבנתי התקן הוא ממוצע.
אם נגיד מדובר על 1.5 חניות בממוצע לדירה (סתם נניח אני לא מכיר את המספרים), אז כל עוד היחס הזה נשמר, הקבלן יכול למכור 2-3 חניות עם הדירות לפי כל הקודם זוכה, ומי שקונה אחרון נשארת לו רק חניה אחת בלחץ. גם אם זאת דירת 6 חדרים.

תגובה: ועד שכונה 60 - בעיית חניה 14 שנים 7 חודשים ago #16612

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
כנראה שהקונים הראשונים הפעילו עליו לחץ והוא הרי רוצה למכור ומה שיהיה בסוף זה בסוף וכך יצא שבזמנו היו לו 3 דירות 6 חדרים כאשר כל אחת מקבלת חנייה אחת. אני מקווה שמי שקנה בסוף את הדירה יש לו באמת רק מכונית אחת. אני צופה בעיות חנייה רציניות ב-80 למעט האיזור שליד בית הספר.
מצחיק, בהתחלה לפני כ-3 שנים אמרו שייבנו את השכונה ככזאת שלמכוניות לא תהיה גישה אליהם בכלל ובינתיים לא רק שאיפשרו גישה למכוניות- אין מקום יותר וצפויה בעיית חנייה קשה.
  • עמוד:
  • 1
  • 2
  • 3