שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
המלצות ספקים
  • עמוד:
  • 1
  • 2

הנושא ארון חשמל וראוטר

ארון חשמל וראוטר 15 שנים 3 ימים ago #14902

• סיון
  • סיון's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • מנרב בניין B
יש לי שאלה ממש מפגרת שמצריכה יעוץ של מביני מחשבים וחשמל!!!!

עשינו בבית שקע רשת ליד כל TV
המליצו לנו להכניס את הראוטר לארון החשמל וגם את המודם של ה TV, ושילמנו יותר מידי כסף על הוספת שקעי חשמל ורשת.

אם הראוטר בארון אז צריך חוט משיכה מהארון חשמל עד למחשב הנייח?
הלפטופים יתחברו אלחוטית...
או שאם הראוטר מחובר בארון החשמל לשקע רשת, אז המחשב פשוט מתחבר ישירות לשקע הרשת בחדר?
משפ' קולנדר
עוברת לכפר סבא
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: ארון חשמל וראוטר 15 שנים 3 ימים ago #14905

• משה.ג
  • משה.ג's Avatar
זוהי לא שאלה מפגרת אלה שאלה טובה מאד!

אז ככה,

ניתן לעשות:
1. שקע חשמל בארון תקשורת
2. שקע חשמל בארון חשמל עם צינור שרשור לארון תקשורת שבו יעבור כבלי חשמל לציוד שיותקן בארון תקשורת (מקווה שהבנת)

ממולץ ורצוי לעשות תשתית חוטית בבית כבור התקשורת (כבל רשת מסוג CAT6) שיוצאת מארון התקשורת לכל החדרים. התשתית הינה שרשור שניתן להעביר בו את כבל הרשת או להעביר כבל רשת בשרשורים של הכבלים או טלפון לכל חדר ואז להתקין תקע בקיר.

בכל מקרה אם מדובר בתקשורת אלחוטית אין סיבה להתאמץ ולעשות הכנות בארון חשמל.

מקווה שהתמונה יותר ברורה כרגע.

משה

תגובה: ארון חשמל וראוטר 15 שנים 3 ימים ago #14907

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
היי סיון,

קודם כל שמים את הראוטר בארון התקשורת ולא בארון החשמל.

שנית לא הבנתי את הבעיה. מה זה מודם של TV? הכוונה לממיר טלויזיה? או למודם אינטרנט?
מודם אינטרנט צריך להיות באותו מקום עם הראוטר כי הראוטר צריך להתחבר אליו בשביל לספק אינטרנט.

חיבור מחשב נייח יתבצע לנקודת רשת בקיר (כמו ההכנה לטלויזיות) שמגיע לראוטר בנקודת התקשורת. ה"בעיה" היא שצריך רק לוודא שאתם לא צריכים יותר מ-4 מכשירים שמחוברים קווית (כי זאת המגבלה של הראוטר.) מעבר לכך צריך להשקיע עוד 100-300 ש"ח בסוויץ קטן (לצורך העניין סוג של מפצל) שיאפשר חיבור של עוד כ-6 מכשירים.

את גם יותר ממוזמנת לפנות אלי במייל אם את רוצה.

שי

תגובה: ארון חשמל וראוטר 15 שנים 3 ימים ago #14908

• סיון
  • סיון's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • מנרב בניין B
שי,
התכוונתי למודם TL ולא TV....
עד כמה שאני זוכרת יש לנו רק ארון 1 בבית חשמל ולא תקשורת, יכול להיות?
ראית את המייל ששלחתי לך?
אם כל מחשב מתחבר לשקע רשת בקיר, כולם צריכים שרוול משיכה לראוטר לא? או שזה נעשה אוטומיטית כשמתקינים את הרשת.

בנתיים הבנתי ככה:
בארונות - מודם וראוטר. צריל שקע חשמל טלפון ורשת
כל מחשב מתחבר לקיר, סהכ עד 4 מחשבים.
ממיר TV מחברת לרשת בקיר בשביל VOD YES.
לפטופ ילוש אלחוטי או בקיר (באותו סהכ 4)
לא צריכה לבקש שרוול מיוחד למחשב נייח מארון התקשורת.

הבנתי משהו? :S
משפ' קולנדר
עוברת לכפר סבא

תגובה: ארון חשמל וראוטר 15 שנים 3 ימים ago #14912

• רועי
  • רועי's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • ECO 5
צר לי לאכזב את רובכם אבל "לשים ראוטר ו\או מודם בארון תקשורת" זה לא דבר אפשרי ברוב הדירות. ארון תקשורת ברוב הדירות זה פשוט דלת פלסטיק קטנה בערך 20X20 שחושפת את החיבורים של נקודות הטלויזיה או הנקודות טלפון. אצלי בדירה יש שתי דלתות כאלו אבל לנסות לדחוף ראוטר או מודם לתוכם זו משימה "מאתגרת" משהו (צריך יהיה לעבור על המכשיר עם מכבש כדי שיהיה בעובי של סנטימטר כדי שיכנס :)

אנחנו בדירה הוספנו נישה לצד הארון חשמל/תקשורת בעומק 10ס"מ וברוחב 30ס"מ כדי שיהיה אפשר להכניס שם את המכשירים הללו.

רועי

תגובה: ארון חשמל וראוטר 15 שנים 3 ימים ago #14913

• eyal
  • eyal's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • שכטמן
אני אישית דאגתי לכך מראש והגדלתי את ארון התיקשורת ואף הוספתי לו נקודת חשמל בשביל הראוטר.
צריך פשוט מראש להגדיל את הארון ואז אין בעייה.

תגובה: ארון חשמל וראוטר 15 שנים 3 ימים ago #14915

• רועי
  • רועי's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • ECO 5
זה גם מה שאני ניסיתי לעשות דרך הקבלן - אבל בפועל היו רק 3 קופסאות סטנדרטיות (חשמל, טלפון, טלויזיה) ואין שום סיכוי להגדיל אותם ככה שיכנס ראוטר.

כמו שרשמתי גם אני מצאתי פתרון בסוף (אני אבדוק אותו בשאיפה תוך חודשיים :) )

תגובה: ארון חשמל וראוטר 15 שנים 3 ימים ago #14918

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
היי סיון,

לא קיבלתי ממך מייל (גם לא בספאם) שלחתי לך מייל לוודא ששלחת למקום הנכון.

קודם כל חייב להיות ארון תקשורת צמוד לארון החשמל (שם עוברים כל הכבלים של בזק, הוט/יס/עידן+)

רועי צודק שמדובר במקום קטן, אבל כבר ראיתי ראוטר, מודם וסוויץ' קטן נכנסים לשם (בקושי בבלגן רב ובאילתורים אבל בכל זאת)
גם אמרתי לך את זה בזמנו באחד המיילים.
צריך שם מן הסתם חשמל בשביל לחבר את המודם וראוטר.

אם מדובר במודם טלפון (הוט), זה לא המקום הנכון בשבילו מכיוון שהוא צריך להיות מחובר לטלפון ואת לא רוצה את הטלפון בתוך ארון התקשורת, מה גם שאין מקום.

בקשר למחשב, כמדומני, קיבלת כבר הכנה לרשת מחשבים בבית (נקודה בכל חדר) מהקבלן. לא יודע אם מדובר כבר באביזר סלול או רק בצינור וחוט משיכה. בכל מקרה יהיה צריך לסלול את הנקודות החדשות שהוספת לארון התקשורת.

המחשב הנייח יתחבר לנקודה כזאת בקיר שהיא סלולה לארון התקשורת ומתחברת לראוטר/סוויץ'.

תגובה: ארון חשמל וראוטר 15 שנים 2 ימים ago #14930

• עירד
  • עירד's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • The Garden בניין 13
שלום לכולם

אני הוספתי ארון נוסף (מסוג ארון חשמל, בגודל ארון חשמל , עומק כ 9 ס"מ נטו, גודל 40X60) לטובת כל המכשירים. נראה לי הם ייכנסו.

לי יש טלפון של נטוויזן, שכמו HOT מתחבר לקו האינטרנט. בחיבור הם עושים BYPASS על אחת הנקודות של הטלפון , כך שלדעתי זה נכון מאוד לשים את הקופסא של הטלפון, קרוב לשוקולדה של הטלפונים (שהיא נמצאית בקופסא הקטנה הנקראית קופסת התקשורת) וגם קרוב למודם (ADSL או כבלים).

פרטים מפורטים יותר עדיף לא בפורום. בימים אלה אני עובד על כל התכנון, אם מישהו רוצה לשמוע או להשמיע (יש לי מה ללמוד) אז בכיף.

עירד

תגובה: ארון חשמל וראוטר 15 שנים 2 ימים ago #14933

• SNH
  • SNH's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • THE GARDEN- בניין 12
דווקא נשמע מעניין נושא העקיפה שתיארת.
בהוט, כל מודם מאפשר חיבור של עד 2 טלפונים במקביל ישירות למודם. כך שזה לא ממש אפשרי לחבר את התשתית למודם ואז לקבל טלפון בכל נקודה בקיר (הלוואי...)

תגובה: ארון חשמל וראוטר 15 שנים 2 ימים ago #14934

• אייל
  • אייל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • ק. רכישה מתחם 60
זה לא מדוייק. המודם שלהם מוציא 2 נקודות טלפון (2 קווים שונים). אתה מחבר את אחת היציאות לנקודת טלפון בבית (או לשוקולדה), ובארון התקשורת מנתק את בזק מהשוקולדה. כך כל הבית מחבר להוט.

תגובה: ארון חשמל וראוטר 15 שנים 2 ימים ago #14943

• עירד
  • עירד's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • The Garden בניין 13
המודמים של הטלפוניה ( VoIP או בשמם החדש VoB = Voice Over Broadband) מוציאים שני קווים.

לי בנטוויזן יש שני קווים, במחיר מוזל, אחד משמש כקו פקס ואחד קו טלפון. החיבורים כפי שההסברים לעיל.

קווי הטלפון מגיעים 4 גידי - 2 מעבירים את קווי ה DATA (אינטרנט) ו2 את קווי הטלפון. בגלל זה למי שיש ADSL יש מפצלים עם פילטרים על כל שקע בבית.

בחיבור ליד השוקולדה של המודם, זה פתרון טוב יותר.
  • עמוד:
  • 1
  • 2