שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
פורום בנושא מיזוג אוויר ומזגנים - מנוהל על ידי ירון שדה מענק המזגנים כפר סבא

הנושא מזגן מקבלן (פרוייקט VIEW) - בעיות ושאלות לכולם

מזגן מקבלן (פרוייקט VIEW) - בעיות ושאלות לכולם 13 שנים 2 שבועות ago #24671

• Tv
  • Tv's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
שלום לכולם,
אחרי שהבנתי שבחירת מזגן לדירה זה עסק בפני עצמו, החלטתי להתייעץ עם דיירים שעברו כבר את הסיוט הזה של תכנון מזגן לדירה ואולי יוכלו לייעץ לי.
קצת רקע:
אנחנו זוג צעיר שקנו דירת 4 חדרים לא מזמן בפרוייקט של גלעד&ענת שנקרא VIEW, מועד איכלוס אמור להיות לקראת סוף 2013 (בשאיפה).
בעסקה כלול גם מזגן מרכזי לכל הבית 5 כ"ס אם אני לא טועה (לא יודע של איזו חברה המזגן) כמובן עם כל ההנמכות תקרה - בקיצור הכל.
הכוונה:
אני מעוניין להתקין בחדר הורים שלנו מזגן עילי 1 כ"ס, כיוון שלהפעיל מזגן מרכזי בשביל לקרר חדר אחד (לדוגמה בלילה) נראה לי בזבוז מטורף של חשמל והרבה יסכימו איתי פה אם לא כולם.
הבעיה:
לאחר שיחה עם הבחור שאחראי על התקנות המזגנים בכל הפרוייקט, נאמר לי שאסור לו ובכלל בכל הפרוייקטים בכפר-סבא הירוקה להתקין עוד מזגן מלבד מה שהם נותנים מהסיבה הפשוטה שהשכונה היא שכונה ירוקה ואסור להתקין על קירות חיצוניים ובנוסף לפי מה שהוא אומר שהמנועים שהם מתקינים עברו השבחה כל שהיא והם הרבה יותר שקטים שוב בגלל שהכל חייב לעמוד בתקן ירוק.
אמרתי לבחור הנחמד שאני יודע את כל זה (חוץ מהקטע על המנועים השקטים שנראה לי שטויות) וברצוני להתקין את המנוע במסתור כביסה ככה שלא אמורה להיות שום בעיה.
למרות זאת הוא אמר שאינו יכול לעשות זאת ואם אני רוצה בכל זאת לעשות את זה אז זה רק באופן פרטי אחרי קבלת מפתח.
ביקשתי ממנו אם אפשר אז שיעשה לי רק את ההכנות למזגן, כלומר את הצנרת וזהו (הכל כמובן בתוספת מחיר) וגם את זה הוא לא הסכים.
הבעיה היא שכשאני ארצה לעשות את זה באופן פרטי אחרי קבלת המפתח זה יעלה לי הרבה יותר ויצטרכו לפתוח את כל הגבס כדי להעביר שם את הצנרת אם בכלל זה יהיה אפשרי אחר כך.
ממש בימים אלה התחילו את כל ההכנות של המזגן בדירה (תעלות,הנמכות) ואני מפחד שעוד מעט יהיה מאוחר מידי.
השאלות:
1.האם מישהו נתקל בבעיה דומה (בעיקר דיירים שקנו גם בפרוייקט הזה) ?
2.האם גם בפרוייקטים אחרים זה ככה ?
3.מה אני יכול לעשות בעניין ?

תודה מראש ומצטער על החפירה הארוכה. :)
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה: מזגן מקבלן (פרוייקט VIEW) - בעיות ושאלות לכולם 13 שנים 2 שבועות ago #24672

• תומר
  • תומר's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
זה מזגן אינוונטר? ועם דמפרים? אם כן תוכל להפעיל מזגן על לפחות 50 אלוז מהחדרים....
הסוגיה של מזגן בכל חדר זה בעייתי, כיוון שצריך תעלות ניקוז ואם אין הכנה מראש זה סיפור...

בנוגע למנועים במסתור כביסה זה שטות, כיוון שאפשר לשיים רב מייאד שיהיה מנוע לכמה מזגנים

תגובה: מזגן מקבלן (פרוייקט VIEW) - בעיות ושאלות לכולם 13 שנים 2 שבועות ago #24673

• עידו
  • עידו's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
אצלנו בוצעו הכנות לשלושה מזגנים בפרויקט של שבירו ללא שום בעיה

תגובה: מזגן מקבלן (פרוייקט VIEW) - בעיות ושאלות לכולם 13 שנים 1 שבוע ago #24681

• Tv
  • Tv's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
תומר כתב:
זה מזגן אינוונטר? ועם דמפרים? אם כן תוכל להפעיל מזגן על לפחות 50 אלוז מהחדרים....
הסוגיה של מזגן בכל חדר זה בעייתי, כיוון שצריך תעלות ניקוז ואם אין הכנה מראש זה סיפור...

בנוגע למנועים במסתור כביסה זה שטות, כיוון שאפשר לשיים רב מייאד שיהיה מנוע לכמה מזגנים

לא אינוורטר למיטב ידיעתי. אני רוצה בסך הכל מזגן עילי קטן בחדר הורים לא בכל החדרים.
ועל זה הויכוח שלי עם איש המזגנים של הפרוייקט - הוא לא מוכן אפילו לעשות לי את ההכנות למזגן ואחר כך זה יהיה בעייתי מכל הבחינות.

תגובה: מזגן מקבלן (פרוייקט VIEW) - בעיות ושאלות לכולם 13 שנים 1 שבוע ago #24682

• Tv
  • Tv's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
עידו כתב:
אצלנו בוצעו הכנות לשלושה מזגנים בפרויקט של שבירו ללא שום בעיה
הדירה שלכם כללה גם מזגן מהקבלן או שהוספתם אחרי שקיבלתם מפתח ?

תגובה: מזגן מקבלן (פרוייקט VIEW) - בעיות ושאלות לכולם 13 שנים 1 שבוע ago #24683

• אברי
  • אברי's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
  • Thank you received: 1
יכול לפרסם את המייל שלך?

תגובה: מזגן מקבלן (פרוייקט VIEW) - בעיות ושאלות לכולם 13 שנים 1 שבוע ago #24685

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • פרץ לוזון- אהוד מנור 16
שוב פעם נושא המזגנים :-)
בעיה כאובה ושונה לכל פרוייקט ופרוייקט.

כל עוד מסתור הכביסה שלכם מאפשר להוסיף מזגנים, לא צריכה להיות שום בעיה להתקין עוד מזגן איפה שתרצו.
במידה והמסתור כביסה שלכם קטן, גם אין בעיה, ניתן להתקין רב-מאייד שהינו מנוע אחד למזגנים שונים.
כדאי ורצוי לסגור את עניין המזגנים כל עוד הבניין בבנייה, אחר כך זה סיפור של שבירת קירות ובלאגן ולא נעים.

שים לב, המזגן 5 כ"ס ל-4 חדרים זה יפה אבל אני מניח שזה מזגן טיפש ולא אינוורטר. במידה ועלויות חשובות לכם, כדאי לבדוק שידרוג המזגן לאינוורטר. אותו הדבר לעילי 1 כ"ס.

נקודות חשובות:
1. מכיוון שהמזגן במסתור כביסה, לרעש אין חשיבות (לפחות לכם).
2. מזגנים יכולים להיות רק במסתור כביסה, אם חשבת להבריג אותו על הקיר החיצוני, תשכח מזה, זה אסור על פי החוק.
3. תבדוק האם 1 כ"ס אכן מתאים לחדר המיועד, יש מפתח לחישוב התאמה של כ"ס למ"ר
4. אני ממליץ לך לקרוע את מה שאני למדתי לפני כשנה-
green-kfarsaba.co.il/forum/15
/19086
.html#19241
עריכה אחרונה: 13 שנים 1 שבוע ago על ידי הוד וקרן.

תגובה: מזגן מקבלן (פרוייקט VIEW) - בעיות ושאלות לכולם 13 שנים 1 שבוע ago #24690

• עידו
  • עידו's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
לא כללה אך הקבלן ביצע הכנות (צנרת + ניקוזים)

תגובה: מזגן מקבלן (פרוייקט VIEW) - בעיות ושאלות לכולם 13 שנים 1 שבוע ago #24691

• לאה
  • לאה's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
איש המזגנים בפרוייקט שלנו הוא קבלן המשנה הכי לא נחמד והכי קשה. לא נראה לי שיש לך ברירה אלה לחכות לקבלת המפתח ןלבצע שינויים לבדך. נ=גם יהיה יותר זול כי הם ממש יקרים. המזגנים, אם לא שינו אצלכם, הם מזגני תדיראן.

אנחנו הוספנו אינוורטורים לחיסכון והכי חשוב, תלינו מאווררי תקרה. בסופו של דבר, אנחנו ישנים עם מאוורר ולא מזגן.

בהצלחה.

תגובה: מזגן מקבלן (פרוייקט VIEW) - בעיות ושאלות לכולם 13 שנים 1 שבוע ago #24709

• Tv
  • Tv's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
אברי כתב:
יכול לפרסם את המייל שלך?

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

תגובה: מזגן מקבלן (פרוייקט VIEW) - בעיות ושאלות לכולם 13 שנים 1 שבוע ago #24710

• Tv
  • Tv's Avatar
  • לא מחובר
  • Fresh Boarder
הוד וקרן כתב:
שוב פעם נושא המזגנים :-)
בעיה כאובה ושונה לכל פרוייקט ופרוייקט.

כל עוד מסתור הכביסה שלכם מאפשר להוסיף מזגנים, לא צריכה להיות שום בעיה להתקין עוד מזגן איפה שתרצו.
במידה והמסתור כביסה שלכם קטן, גם אין בעיה, ניתן להתקין רב-מאייד שהינו מנוע אחד למזגנים שונים.
כדאי ורצוי לסגור את עניין המזגנים כל עוד הבניין בבנייה, אחר כך זה סיפור של שבירת קירות ובלאגן ולא נעים.

שים לב, המזגן 5 כ"ס ל-4 חדרים זה יפה אבל אני מניח שזה מזגן טיפש ולא אינוורטר. במידה ועלויות חשובות לכם, כדאי לבדוק שידרוג המזגן לאינוורטר. אותו הדבר לעילי 1 כ"ס.

נקודות חשובות:
1. מכיוון שהמזגן במסתור כביסה, לרעש אין חשיבות (לפחות לכם).
2. מזגנים יכולים להיות רק במסתור כביסה, אם חשבת להבריג אותו על הקיר החיצוני, תשכח מזה, זה אסור על פי החוק.
3. תבדוק האם 1 כ"ס אכן מתאים לחדר המיועד, יש מפתח לחישוב התאמה של כ"ס למ"ר
4. אני ממליץ לך לקרוע את מה שאני למדתי לפני כשנה-
green-kfarsaba.co.il/forum/15
/19086
.html#19241

1. הכוונה כמובן למקם את המנוע במסתור כביסה ולא לתלות אותו על קיר חיצוני.
2. זה אכן מזגן טיפש ולא אינוורטר.
3. החדר הוא חדר הורים די סטנדרטי בגודל, אני מאמין ש-1 כ"ס יעשה את העבודה אבל אני אבדוק בכל מקרה.
4. הבעיה העיקרית שהוא לא מוכן לעשות אפילו את ההכנות למזגן העילי בטענה שאסור לו(משהו לגבי שהניקוז של המים של המזגן המרכזי מנוקז לצמחיה שזה לפי תקו ירוק שהוא חייב לעמוד בו).

תגובה: מזגן מקבלן (פרוייקט VIEW) - בעיות ושאלות לכולם 12 שנים 9 חודשים ago #25445

תוכלי להתיעץ עם חברת מיזוג שמתקינה מזגנים בפרויקט "שלומוביץ מערכות מיזוג אויר" שבי 0522934407 /גילי 0527758422/ענת 0523602366
את יכולה להחליט לעבוד עם כל קבלן מיזוג שתרצי - שמבין בבניה ירוקה וקשוב לצרכי לקוח
החברה מספקת שירותי יעוץ תכנון בניית תשתיות והתקנת מערכות מיזוג אויר התקנת יחידות לטיפול באוויר למיזוג אזורים בנפח גדול
ביצוע פרויקטים של יחידות מיזוג אוויר מפוצלות ומיני מרכזיות ובאחזקת מבנים ופרויקטים ושירותי אחזקה ותפעול שוטפים תוך דגש משמעותי על ידע ,מקצועיות ניסיון ושירות ללקוחותינו.
החברה עוסקת ביעוץ ביצוע וניהול פרויקטים בתחומי: מיזוג אוויר, שרותי אחזקה למפעלים חברות ולגופים שונים.
"שלומוביץ מערכות מיזוג אויר" עובדת בסטנדרטים מקצועיים גבוהים אנו עושה שימוש בחומרים וציוד מתקדם ואיכותי. הסטנדרטים גבוהים המאפשרים להעניק מיטב השירותים לכל לקוחותינו.

אנו מחויבים לשביעות רצון לקוחותינו לאיכות החומרים מקצועיות שירות וחדשנות