שלום לכולם,
אחרי שהבנתי שבחירת מזגן לדירה זה עסק בפני עצמו, החלטתי להתייעץ עם דיירים שעברו כבר את הסיוט הזה של תכנון מזגן לדירה ואולי יוכלו לייעץ לי.
קצת רקע:
אנחנו זוג צעיר שקנו דירת 4 חדרים לא מזמן בפרוייקט של גלעד&ענת שנקרא VIEW, מועד איכלוס אמור להיות לקראת סוף 2013 (בשאיפה).
בעסקה כלול גם מזגן מרכזי לכל הבית 5 כ"ס אם אני לא טועה (לא יודע של איזו חברה המזגן) כמובן עם כל ההנמכות תקרה - בקיצור הכל.
הכוונה:
אני מעוניין להתקין בחדר הורים שלנו מזגן עילי 1 כ"ס, כיוון שלהפעיל מזגן מרכזי בשביל לקרר חדר אחד (לדוגמה בלילה) נראה לי בזבוז מטורף של חשמל והרבה יסכימו איתי פה אם לא כולם.
הבעיה:
לאחר שיחה עם הבחור שאחראי על התקנות המזגנים בכל הפרוייקט, נאמר לי שאסור לו ובכלל בכל הפרוייקטים בכפר-סבא הירוקה להתקין עוד מזגן מלבד מה שהם נותנים מהסיבה הפשוטה שהשכונה היא שכונה ירוקה ואסור להתקין על קירות חיצוניים ובנוסף לפי מה שהוא אומר שהמנועים שהם מתקינים עברו השבחה כל שהיא והם הרבה יותר שקטים שוב בגלל שהכל חייב לעמוד בתקן ירוק.
אמרתי לבחור הנחמד שאני יודע את כל זה (חוץ מהקטע על המנועים השקטים שנראה לי שטויות) וברצוני להתקין את המנוע במסתור כביסה ככה שלא אמורה להיות שום בעיה.
למרות זאת הוא אמר שאינו יכול לעשות זאת ואם אני רוצה בכל זאת לעשות את זה אז זה רק באופן פרטי אחרי קבלת מפתח.
ביקשתי ממנו אם אפשר אז שיעשה לי רק את ההכנות למזגן, כלומר את הצנרת וזהו (הכל כמובן בתוספת מחיר) וגם את זה הוא לא הסכים.
הבעיה היא שכשאני ארצה לעשות את זה באופן פרטי אחרי קבלת המפתח זה יעלה לי הרבה יותר ויצטרכו לפתוח את כל הגבס כדי להעביר שם את הצנרת אם בכלל זה יהיה אפשרי אחר כך.
ממש בימים אלה התחילו את כל ההכנות של המזגן בדירה (תעלות,הנמכות) ואני מפחד שעוד מעט יהיה מאוחר מידי.
השאלות:
1.האם מישהו נתקל בבעיה דומה (בעיקר דיירים שקנו גם בפרוייקט הזה) ?
2.האם גם בפרוייקטים אחרים זה ככה ?
3.מה אני יכול לעשות בעניין ?
תודה מראש ומצטער על החפירה הארוכה.