שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
כפר סבא הירוקה - עיצוב ואדריכלות פנים
  • עמוד:
  • 1
  • 2

הנושא מנואלה ידנית לחלונות חשמליים

מנואלה ידנית לחלונות חשמליים 16 שנים 7 חודשים ago #2056

• עומר
  • עומר's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • אקו - בנין 2
בפרויקט שלנו כל החלונות בדירה הם חשמליים, דבר שבתחילה נראה לי כיתרון או סוג של שדרוג אבל אני כבר פחות בטוח לגבי זה היום. האם למישהו יש דעה לגבי החשיבות של הוספת מנואלה ידנית לחלונות החשמליים? העלות היא כ 1,650 ש"ח לחלון הסלון וכ 1,100 ש"ח לחלון חדר שינה.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:מנואלה ידנית לחלונות חשמליים 16 שנים 7 חודשים ago #2061

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
אני יכול להעיד רק על הניסיון שלי ממגורים בדירה על תריסים גלילה חשמליים. זה ממש נוח ובשבע השנים שאני גר בדירה המנגנון מעולם לא התקלקל.
לי זה נראה מיותר להוסיף פתיחה ידנית לגיבוי. במקרה הכי גרוע, פעם בכמה שנים המנגנון מתקלקל וצריך לחיות כמה ימים עם תריס תקוע עד שמתקנים אותו. בפועל גם התרחיש ה"פסימי" הזה לא קרה. לטעמי זה "סיכון" סביר.

תגובה:מנואלה ידנית לחלונות חשמליים 16 שנים 7 חודשים ago #2065

• עומר
  • עומר's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • אקו - בנין 2
תודה על התשובה. אני מסכים שזה סיכון סביר כל עוד אני גר בעצמי בדירה. הבעיה היא שיש סיכוי שאני אשכיר את הדירה או אמכור אותה מאוחר יותר. אני חושב שלמישהו מהציבור הדתי יהיה קשה או בלתי אפשרי לחיות עם פתיחה חשמלית בלבד כיוון שבשבת הוא לא יוכל לפתוח או לסגור חלונות. הבנתי גם שאם רוצים להוסיף את המנגנון מאוחר יותר צריך להחליף את כל המנוע החשמלי, כלומר זה יעלה כנראה יותר.

תגובה:מנואלה ידנית לחלונות חשמליים 16 שנים 7 חודשים ago #2067

• אייל
  • אייל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • ק. רכישה מתחם 60
סיפור מהחיים - גרתי בדירה שכל התריסים היו בה חשמליים. יום אחד אני מגיע לבניין והיתה הפסקת חשמל. זה התחיל בזה שעלית במדרגות מספר רב של מדרגות בחדר שהוא כמעט חשוך, הגעתי ללובי הקומתי שבו רק מנורת חרום אחת ובוקי רואים את חור המנעול, ואז אני מגיע לדירה, מקווה שיהיה לי טיפת אור... אבל ... כל התריסים היו סגורים. היה חושך מוחלט, ואי אפשר לפתוח כלום. מזל שבממד יש עדיין את תריסי השלבים, הגעתי בקושי רב לממד ואז שמחתי לקבל קצת אור שמש ...

תגובה:מנואלה ידנית לחלונות חשמליים 16 שנים 7 חודשים ago #2069

• דירה2011
  • דירה2011's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • קירת שלב א'
יש גם את מי שמוכן לוותר על קומה גבוהה בבניין בדיוק בגלל יום אחד בשנתיים שצריך לעלות ברגל כי המעלית מקולקלת. זכותו. אני לעומת זאת חושב שעל מוצר שמשתמשים בו לעיתים נדירות ובסך הכל חוסך קצת אי נעימות חבל להשקיע.
לגבי השכרה/מכירה - אין לי מושג, אני לא מכיר את שוק השוכרים ואת העדפותיהם.
אם מדובר על מכירה בטווח הרחוק, כשהדירה כבר ישנה, אין בזה טעם. די ברור במקרה כזה שהקונה משפץ, ואם משהו לא לטעמו (למרות שהוא תקין) הוא סופג את עלות ההחלפה שלו.

בכל מקרה, ביחס לעלויות דירה לא מדובר בסכום היסטרי. אם זה מה שמדיר שינה מעיניך - לך על זה.

אייל - אור שלא חסום על ידי תריסים יש גם בשרותים :)

תגובה:מנואלה ידנית לחלונות חשמליים 16 שנים 7 חודשים ago #2070

• אורית
  • אורית's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
הי

מישהו בדק את האופציה של תריסי "שלב אור". תריס זה הוא יקר יותר אבל מאפשר אופציה החדרת אור גם בזמן שהתריס סגור.
זאת השקעה שווה בהחלט! מישהו בדק האם קבלנים מאפשרים לשדרג תריסים חשמליים בסיסיים לתריסי "שלב אור"?

תודה

תגובה:מנואלה ידנית לחלונות חשמליים 16 שנים 7 חודשים ago #2072

• דורית
  • דורית's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • שבירו - בניין 7
מצטרפת לשאלה, הם גם יפים, גם פרקטיים מבחינת אור וגם יכולים להכיל סורגים. בנוסף יש להם מנגון של נעילה כך שאי אפשר לפתוח אותם מבחוץ.
השאלה באמת היא של מחיר, לא נראה לי שהקבלנים נותנים לשדרג לזה ונדרשת הוספה רצינית גם על התריס עצמו וגם על המנוע (שצריך להיות חזק בהרבה).
אז אם מישהו בירר אשמח גם לדעת (לנו יש עוד זמן עד לשלבים האלו ולכם לא ביררתי בעצמי עדיין )

תגובה:מנואלה ידנית לחלונות חשמליים 16 שנים 7 חודשים ago #2163

לדעתי חשוב להוסיף מנואלה ידנית, אבל לא חובה בכל החלונות.
מבחינה בטיחותית רצוי שיהיה אפשרות מילוט מהחלון במקרה של שריפה מלווה בהפסקת חשמל.
רמי, אקו 3.

תגובה:מנואלה ידנית לחלונות חשמליים 16 שנים 7 חודשים ago #2165

• אייל
  • אייל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • ק. רכישה מתחם 60
לרוב גם אם מספקים הכנה לכל החלונות, הקבלן נותן מנואלה אחת.

תגובה:מנואלה ידנית לחלונות חשמליים 16 שנים 7 חודשים ago #2175

• עומר
  • עומר's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • אקו - בנין 2
לגבי שריפה זה אכן יותר בטיחותי לשמור על אופציה ידנית. בכל מקרה תמיד ישנו החלון של הממ"ד שאין לו תריס כלל וישנה גם מרפסת השירות שלדעתי גם היא ללא תריס חשמלי.

תגובה:מנואלה ידנית לחלונות חשמליים 16 שנים 7 חודשים ago #2193

• אייל
  • אייל's Avatar
  • לא מחובר
  • Gold Boarder
  • ק. רכישה מתחם 60
ממרפסת שירות אי אפשר לצאת כי יש את הברזלים של מסתור הכביסה

תגובה:מנואלה ידנית לחלונות חשמליים 16 שנים 7 חודשים ago #2212

• עומר
  • עומר's Avatar
  • לא מחובר
  • Expert Boarder
  • אקו - בנין 2
תלוי איך מסתור הכביסה בנוי. בדירה שאני גר בה היום הברזלים שמסתירים את הכביסה מתחילים בגובה של בערך מטר (הגובה של חבל הכביסה) ונגמרים ברצפה כלומר אפשר לעבור מעליהם.
  • עמוד:
  • 1
  • 2