שגיאה

COM_KUNENA_ERROR_TOKEN

שלום, אורח
שם משתמש סיסמא זכור אותי
קבלנים, פרויקטים וקבוצות רכישה - כפר סבא הירוקה - השכונות הירוקות
  • עמוד:
  • 1
  • 2

הנושא שאלה לכל מי שכבר קנה

תגובה:שאלה לכל מי שכבר קנה 16 שנים 6 חודשים ago #4624

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
hod כתב:
אושן כתב:
היי,
כמו שנאמר ניתן לקחת גרייס חלקי(עלות של 150 ש"ח לכל 100,000 ש"ח)
בחודש - סדר גודל.
דבר נוסף - יש את ההצמדה "למדד צומות הבניה".כל זמן שאתה חייב כסף לקבלן אתה חשוף!!!אולי שווה לשלם כמעט את כל הסכום של הדירה ע"י הלוואת גרייס חלקי ובכך לא תהיה חשוף לשום מדד ותישן יותר טוב בלילה.ייתכן ותקבל הנחה משמעותית באם תבחר במסלול זה.

הלוואת גרייס כלומר גישור או שזה מושג אחר?
אם הבנתי נכון אז גרייס חלקי זה אומר שאני משלם על ההלוואה החלקית + ריבית והצמדה על שאר החוב לקבלן (מדד תשומות בנייה)
לעומת גרייס מלא שאני משלם רק על הריביות אבל כמובן שזה סכום גבוה יותר

יש מספר מינוחים - הביטוי "גרייס" משמעו דחיה של תשלום. גרייס על הקרן זה אומר שלא משלמים את הקרן אלא רק את הריבית בתקופת הגרייס (זה ברירת המחדל בדרך כלל שאומרים גרייס). אפשר לקבל גרייס על כל התשלום כולל הריבית, כלומר לא לשלם כלום בתקופת הגרייס גם לא ריבית. יתרת הריבית שלא משולמת יכולה להתווסף לסכום הקרן של ההלוואה או להיות משולמת בסוף תקופת הגרייס.

הלוואת גישור - הכוונה להלוואה לטווח קצר יחסית למשכנתא (מספר חודשים או יכול אפילו להיות לשנה שנתיים), במטרה של גישור על פערי מימון. תנאי ההלוואה יכולים להיות שונים בהתאם לגישור הנדרש.

לגבי כדאיות מסלולי מימון, מומלץ לבחון ספיציפית כל מצב. לדעתי, תשובה כללית בפורום שכזה אינה מספקת, תתייעץ עם מישהו שמבין ושאתה סומך עליו. גם לא הייתי מעלה ספקולציות לגבי מה הולך להיות עם מדד תשומות הבניה אם הולך לעלות או לרדת, יש בו בדרך כלל גם עונתיות לפי חודשי השנה (יש חודשים שיורד). יש לבדוק גם את זה ספציפית מבחינת התזמון של התאמת המימון.
הפרסום בפורום למשתמשים רשומים בלבד

תגובה:שאלה לכל מי שכבר קנה 16 שנים 6 חודשים ago #4629

• רועי
  • רועי's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
גרייס חלקי - משלמים רק ריביות לפי מדד פריים (2% בערך)בדר"כ ניתן לתקופה של עד שנתיים (זמן סביר למכור את הנכס הקיים) ולאחר מכן פורעים את ההלוואה עם הכסף של מכירת הדירה.במצב כזה שילמת לקבלן כמעט את כל הכסף, אתה לא חשוף למדד תשומות הבניה,ואתה משלם לבנק רק ריבית על גובה ההלוואה שאתה זקוק לה.

תגובה:שאלה לכל מי שכבר קנה 16 שנים 6 חודשים ago #4637

• הוד וקרן
  • הוד וקרן's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • פרץ לוזון- אהוד מנור 16
אושן כתב:
גרייס חלקי - משלמים רק ריביות לפי מדד פריים (2% בערך)בדר"כ ניתן לתקופה של עד שנתיים (זמן סביר למכור את הנכס הקיים) ולאחר מכן פורעים את ההלוואה עם הכסף של מכירת הדירה.במצב כזה שילמת לקבלן כמעט את כל הכסף, אתה לא חשוף למדד תשומות הבניה,ואתה משלם לבנק רק ריבית על גובה ההלוואה שאתה זקוק לה.

הבנתי.
עדיין לא דיברתי עם הבנק אבל האם ידוע לכם האם ניתן מדי כמה חודשים לקחת מנה נוספת של גרייס/גישור במקום לקחת ישר את כל הסכום הסופי?

תגובה:שאלה לכל מי שכבר קנה 16 שנים 6 חודשים ago #4645

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
בעקרון אפשר. תלוי בעסקה הספציפית.

תגובה:שאלה לכל מי שכבר קנה 16 שנים 6 חודשים ago #4650

• Chen
  • Chen's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
הכסף הוא המלך , תמכור קודם ,תגיע למשא ומתן עם הכסף ביד, אל תפחד משכר דירה וכו - במידה ואתה צריך לפנות מוקדם מקבלת הדירה(מקסימום זה במקום משכנתא שאני מניח שיש לך ....... ) ככה אנחנו עשינו - ישנים מעולה בלילה , בלי דאגות ובלי חרטות או תהיות שמא מחיר הדירה שמכרנו היה עולה....

תגובה:שאלה לכל מי שכבר קנה 16 שנים 6 חודשים ago #4652

זה מאוד אישי ומאוד תלוי איפה גרים כיום. אנחנו לא רוצים לעבור דירה פעמיים - למכור עכשיו ולעבור לשכירות ואז לדירה החדשה. מעדיפים להישאר בדירה הנוכחית עד המעבר לירוקה. אני חושב שלכל דירה יש מחיר מינימום שבטוח ניתן לקבל עליה, והשאלה היא כמה מעל עוד אפשר להשיג, ולאן הולך השוק וכדומה. אז אולי מחיר המינימום הזה הוא נקודת המוצא ואם מוכרים בסוף מעל, רווח. בינתיים, האקסל סופג הכול :-)

תגובה:שאלה לכל מי שכבר קנה 16 שנים 6 חודשים ago #4653

• Chen
  • Chen's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
הבעיה עם המצב שאתם מתארים היא אחת - תזמון
גם כשיבוא הקונה הנכון לדירה שלכם , לא בטוח שזמן הפינוי שמתאים לכם יתאים גם לו , זה גם היה החשש שלנו לכן מכרנו(לקונה נהדר שישלם את המחיר שביקשנו) ועברנו לבניין 20 מטר מהדירה הקודמת , וחתמנו על חוזה שכירות דיי גמיש שיאפשר לנו לתמרן עם הפינוי ולהתאים אותו "לשגעונות" של הקבלן (גרייס וכו ),
אני מכיר את התאוריה של לשלם שכר דירה לקונה , אבל לא הרבה מוכנים לזה.......
בכל מקרה אני מאחל לכם שיבוא הקונה הנכון , הגמיש , שיתאים לכם ולצרכים שלכם...... :)

תגובה:שאלה לכל מי שכבר קנה 16 שנים 6 חודשים ago #4654

אתה בהחלט צודק, ולכן התחלנו את התהליך כעת, 18 חודש לפני הפינוי. יש בינתיים קבוצה מצומצמת שהפינוי הארוך מתאים לה ואנחנו מתקדמים איתם. הרבה אכן מעדיפים כרגע פינוי קרוב יותר (יש עוד דירות דומות בשכונה עם פינוי קרוב יותר, למשל). אם נמצא עכשיו קונה מתאים, מצוין. יש לא מעט אנשים שמאמינים המחירים בשכונה שלנו ימשיכו לעלות ורוצים לקנות עכשיו. אם לא נמצא כרגע, אין לי ספק שבעוד כחצי שנה, כלומר שנה לפני הפינוי, נמצא קונה, כי זה כבר תיזמון שמתאים ליותר אנשים.

תגובה:שאלה לכל מי שכבר קנה 16 שנים 6 חודשים ago #4670

• אילן
  • אילן's Avatar
  • לא מחובר
  • Junior Boarder
היי,
אנו רכשנו בשבירו לפני שמכרנו את דירתינו .
את התשלום הראשון בסך 15% שילמנו מהון עצמי
את התשלום השני התחייבנו לשלם 5 חודשים מאוחר יותר .
לשמחתי מכרנו את הדירה חודש ימים לאחר הרכישה . (דירה בכפר סבא)
לדעתי כדאי להתרכז בשאלה האם הדירה מתאימה לכם , פתרונות פיננסיים לא חסרים , החל מהלוואות גישור שאותן ניתן לקבל כנגד שיעבוד הדירה הנוכחית או הנרכשת , לוח תשלומים מול הקבלן או לקיחת הלוואת המשכנתא כבר בשלב הזה ,במידה ואתם זקוקים לכזו בכל מקרה.
בהצלחה B)

תגובה:שאלה לכל מי שכבר קנה 16 שנים 6 חודשים ago #4673

• sami
  • sami's Avatar
הקבלנים מתגמשים
נגמרה הבהלה לזהב עם הפרויקטים
שמעתי ששיברו מוכרים דירות 6 חדרים ב- 17000000

תגובה:שאלה לכל מי שכבר קנה 16 שנים 6 חודשים ago #4682

• Chen
  • Chen's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
עזבו אותכם מרב סרן שמועתי , הדירה שעליה אתה מדבר היא ספציפית וזה לא המחיר הרגיל - גם בפרויקטים טובים יש כמה דירות שהן יותר קשות למכירה ........

תגובה:שאלה לכל מי שכבר קנה 16 שנים 6 חודשים ago #4687

• אריק
  • אריק's Avatar
  • לא מחובר
  • Platinum Boarder
  • בנין 4 ECO (שלב א')
sami כתב:
הקבלנים מתגמשים
נגמרה הבהלה לזהב עם הפרויקטים
שמעתי ששיברו מוכרים דירות 6 חדרים ב- 17000000

סמי, אתה מוכן להסביר את עצמך?
אתמול כתבת בשרשור אחר שדירת 6 חדרים עולה 2 מיליון.
באיזה פרויקט זה הדירה של ה- 2 מיליון? מתי כניסה?
אנא פרט,אם תוכל, אחרת זה נראה שאתה סתם זורק מספרים באויר.

הנה קישור לשרשור
www.green-kfarsaba.co.il/forum.html?func...catid=9&id=4048#4607
  • עמוד:
  • 1
  • 2